X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
מהו השתל הנבחר עבורי? מה ההבדל ברמת האיכות בין סוגי השתלים? להלן סדרת שאלות שחייבים לשאול את רופא השיניים לפני התחלת תהליך ההשתלה
▪  ▪  ▪
לא לוותר על השאלות [צילום: לארה סבג'/פלאש 90]

מדינת ישראל נחשבת למעצמה בתחום השיקום של שיניים חסרות, עם כ-100,000 איש העוברים השתלות שיניים מדי שנה, וכשלושה-ארבעה שתלים בממוצע למטופל, נתון המציב את ישראל במקום הראשון בעולם במספר ההשתלות הדנטליות ביחס למספר התושבים. עם זאת, מטופלים רבים הצריכים לעבור טיפולי השתלות שיניים, תוהים לגבי השאלות שיש לשאול את רופא השיניים לפני התחלת תהליך ההשתלה.
להלן כמה שאלות שמומלץ לשאול את רופא השיניים ולרוב אינן נשאלות על-ידי מרבית מטופלים.

מהו השתל הנבחר עבורי?

קיימת תפיסה שגויה בקרב מטופלים רבים, כי כל השתלים זהים וכי אין משמעות לסוג השתל הנבחר. בהתאם לכך, רק 18% מהמטופלים מתעניינים בסוג השתל הנבחר עבורם (על-פי סקר מכון מדגם שנערך במרס 2015 בקרב 400 רופאי שיניים). אומנם רוב השתלים אכן מיוצרים מחומר דומה - סגסוגת טיטניום - אולם השתלים נבדלים זה מזה ברמת הטיטניום המשפיעים על איכותו.
בנוסף, השתלים נבדלים זה מזה בעיצוב שלהם (שתל עם תצורת תבריג ישר או מתכנס, שתלי דיסק ושתלי מחומר הטרבקולאר מטל המאפשרים בניית עצם בשלושה ממדים), בפני השטח שלהם ובבקרת האיכות שלהם. מאפיינים אלה משפיעים על רמת ומהירות בניית העצם סביב השתל, ועל המועדות לדלקות וזיהומים עתידיים.
לפיכך, מומלץ לבחון עם רופא השיניים מהו השתל הנבחר עבורי וכמה שנים הוא עובד כבר עם הדגם הספציפי של השתל שהוא ממליץ עליו.

מה ההבדל ברמת האיכות בין סוגי השתלים?

רופא שיגיד שאין הבדל בין סוגי השתלים צריך להדליק לכם נורה אדומה. לכל שתל יש את היתרון והחסרון שלו. אומנם לרוב השתלים יש אחוזי הצלחה העומדים על 95%, אך לא לכולם. לפיכך, חשוב לברר עם הרופא מהם אחוזי ההצלחה של השתל ובנוסף מומלץ לקרוא על החברה והמוניטין שלה. גם בקרב השתלים המוכרים והאיכותיים יותר, ישנם הבדלים, כאשר לשתלים האיכותיים ביותר ישנם אחוזי הצלחה של 99% בקירוב.
בנוסף, השתלים נבדלים זה מזה בתהליכי הבקרה והפיקוח שהם עוברים ובכלל זה עד כמה הם מיוצרים בתהליך סטרילי, ללא מגע יד אדם, ועל-פי אילו תקנים הם מפוקחים. יש שתלים שלא עובדים כלל על-פי תקני פיקוח וחשוב להיות מודעים לנושא.
מאחר שטיפול בשתלים דנטליים עלול להיות כואב, גם בפה וגם לכיס, עדיף לעיתים להשקיע קצת יותר, כדי שתהיה זו השקעה לאורך זמן ללא צורך לעבור טיפול חוזר כעבור כמה שנים.

כמה שנים השתל אמור להחזיק מעמד?

כמובן שלשאלה זו ישנם גורמים קריטיים כגון מצבו הביולוגי של המטופל, על זה אין לנו שליטה, אבל ישנו גורם נוסף שכן ניתן לשלוט עליו - והוא השתל.
לכל חברת שתלים יש מספר דגמים של שתלים, כל מספר שנים יוצא דגם חדש ומשופר. אך עם כל החדשנות והקדמה, דגם של שתל שקיים חמש שנים בלבד או לעיתים אף שנתיים - לא יכול להיות בעל תיעוד קליני מעבר לשנים שהוא קיים בשוק, ולכן אין שום ידע איך השתל יתנהג בפיות המטופלים בעוד 10 שנים מהיום.
מומלץ לא להיות "שפני ניסיונות" ולבחור בשתל שאיכותו נבדקה לאורך שנים רבות, שתדעו שגם בעוד 15 שנים השתל יחזיק לכם מעמד בפה. ישנם שתלים שמחזיקים בפה LIFE TIME ולא רק שנים ספורות, ועל כן חשוב לבקש מרופא השינים נתונים על התיעוד הקליני של השתל.

באיזו מידה רמת עצם הלסת צפויה להישמר?

עם השנים עלול להתרחש תהליך של ספיגת עצם סביב השיניים שהושתלו (תהליך בו העצם מתחילה לסגת מהשתל), מה שמשפיע על רמת שרידותו של השתל.
נסיגת עצם משמעותית עד למצב בו גוף השתל נחשף, משמע החלפה מיידית של השתל בשתל חדש וכשלון הטיפול. חשוב לברר עם הרופא, על סמך ניסיונו עם השתל עליו הוא ממליץ - עד כמה נשמר גובה העצם סביב השתל לאורך השנים?

איך אדע שהרופא שלי הוסמך לטפל בשתלים דנטלים?

כל רופא שיניים מוסמך לבצע טיפולי שיניים. יש רופאי שיניים כלליים עם ניסיון רב בטיפולי השתלות שיניים (או לחלופין עם ניסיון מועט) ויש רופאים שעברו תוכנית התמחות נוספת הכוללת גם טיפול בשתלים: פריודונטים (מומחים למחלות חניכיים), כירורגים בתחום הפה והלסת, מומחים לשיקום הפה.
חשוב לשים לב להכשרה שעבר הרופא (ניתן לבקש לראות תעודות), לשנות הניסיון שיש לו, מספר טיפולי ההשתלות שהוא עושה בחודש ורמת בקיאותו בשתל ובטיפול שהוא מציע. וכמובן שמומלץ לקבל המלצות אודותיו ממטופלי עבר שלו.
חשוב להדגיש: אין בתחום רפואת השיניים התמחות בהשתלות דנטליות, ורופאים המתפארים בתואר או בהתמחות שכזו, נותנים מידע שאינו מדויק לציבור לקוחותיהם.

הכותב הוא רופא שיניים, מומחה לכירורגיית פה ולסת.
תאריך:  21/05/2015   |   עודכן:  21/05/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אסנת עופר
שמן זית יש לאחסן במקום קריר ויבש, כלומר לא בסמוך לתנור או לטוסטר שמפיצים חום, ולא ליד החלון, כדי שלא יקבל קרינת שמש    כל מה שרציתם לדעת על השמן שכל הישראלים משתמשים בו
עליס בליטנטל
ממה נוצקה דמותו של הישראלי, מהם מרכיביה ועד כמה מהוות המלחמות חלק כה משמעותי בעיצוב אופיו והתנהגותו של הישראלי המצוי?
שמחה סיאני
זיכרונות ילדות מחג השבועות בשכונת "נחלת צבי" בירושלים של שנות החמישים    חג השבועות הוא חג אחד עִם שמות רבים: חג הקציר, יום הביכורים, חג השבועות, וחכמי המשנה הוסיפו לו שמות - יום החמישים, עצרת, יום הַקְהֵל וחג מתן תורה
אלי אלון
בפאתיה המזרחיים של שכונת נווה שרת, בצפון-מזרח תל אביב, נמצאת פנינת טבע "ירוקה" שלא ידועה ומוכרת לרוב רובו של הציבור, כולל אף לרבים מהתושבים המתגוררים באזור. נא להכיר: "נחל פרדסים" שיש המכנים אותו ואדי נווה שרת    היכרות עם נחל לא ידוע ולא מוכר שיש לטפחו ולהנגישו להנאת הציבור הרחב
חיים נוי
"טריפ" - מחזמר רוק על מסע הזוי של צעירים ביערות דרום אמריקה - תזזיתי, חושפני, ארוך אבל חושף כישרונות חדשים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il