X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
עוד אנחנו עסוקים בחזרה לשגרה, אחרי ארוחות החג הרבות והמשמינות של פסח ומשפע הבשר ששמנו על המנגל בחג העצמאות, מגיע חג העוגות ומוצרי הגבינה המשמינים לא פחות
▪  ▪  ▪
בחרו מוצרי חלב דלי שומן [צילום: משה שי-פלאש 90]

חג השבועות מאופיין בצריכה רבה של מוצרי חלב, מאפים ועוגות. עם מוצרי החלב באות הפשטידות, הפסטות וכמובן הרטבים והקצפות שעל עוגות הגבינה הטעימות כל-כך.
להלן מספר המלצות איך נעבור אותו בשלום:
  • ניתן למזער את הנזק הקלורי של המאפים של על-ידי בחירה של מוצרי חלב דלי שומן - להסתכל בתווית המזון של האריזה ולבחור את המוצרים עד 5% שומן;
  • להשתמש במוצרים עשירים בסידן כגון, גבינת ריקוטה, למשל, מכילה 5% שומן וכ-1,000 מ"ג סידן לגביע של 200 גרם;
  • חג השבועות הוא חג הקציר, ולכן זה הזמן להכין סלט גדול עם שפע ירקות או לאכול פרי טרי ובריא;
  • את הזמן הפנוי לנצל להליכות בחיק הטבע;
  • כדאי להעדיף פשטידות ללא שכבת בצק ולא מוקרמות;
  • מומלץ לערוך צלחת אישית שתכיל חתיכה קטנה מכל סוג של פשטידה ולהעשיר אותה בסלטים וגבינות, כדאי לוותר על מאפי בורקס ולחמים;
  • אפשר לערוך ארוחה חלבית שתכלול מנת דגים בתנור בתוספת תפוחי-אדמה או מנת פשטידת ירק;
  • כדאי להכין קינוח דיאטטי בבית כגון בלינצ'ס או יוגורט דל שומן עם פירות ולהימנע מרכישת עוגות גבינה, המבוססות על שמנת וגבינות עתירות שומן.

פשטידת גבינה וירק
10 מנות, כל מנה כ-100 קק"ל. תבנית 26 ס"מ
▪  ▪  ▪

חומרים:
2 גביעי קוטג' 3% שומן
1 גביע יוגורט ביו 0% שומן
150 גרם (קצת יותר מחצי קוביה) גבינה בולגרית 5% שומן מגורדת.
3 כפות קמח
3 ביצים
כוס וחצי ירק קצוץ (אפשרויות: פטריות / קישוא / דלעת / ברוקולי / כרובית / בצל ירוק / תרד - אפשר גם לשלב מספר סוגים)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את הגבינות והיוגורט, מוסיפים את הקמח, הביצים והירק, מתבלים. יוצקים את העיסה לתבנית מרוססת בתרסיס שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות, עד מבחן הקיסם.

פשטידת כרובית
4 מנות, כל מנה כ-50 קק"ל
▪  ▪  ▪

חומרים:
1 כרובית גדולה מופרדת לפרחים
2 כוסות מים
1 כפית מלח
1כף חמאה קלה
1 כף קמח
1 כוס חלב 1%
2 ביצים
גביע לבן
2 כפות בצל קצוץ
¼ כפית מלח ופלפל
הכנה:
מבשלים את הכרובית במים ומלח כ-10 דקות עד שתתרכך ומסננים. מרתיחים בסיר ¾ כוס חלב ומוסיפים את הקמח. מוסיפים את תערובת החלב לכרובית ובוחשים היטב. מאדים את הבצלים, טורפים את הביצים עם הבצל המאודה, וגביע הלבן ומערבבים עם הכרובית. אופים כ-45 דקות.

לזניה גבינות
10 מנות, כל מנה כ-285 קק"ל
▪  ▪  ▪

חומרים:
חבילה (500 גרם) פסטה בצורת פפיונים
2 קוטג' 3% שומן
2 ביצים
פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
תרסיס שמן / בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות גדולה (800 גרם)
מים
מלח, פלפל גרוס, פפריקה מתוקה, כף אורגנו
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת 9% שומן.
אופן ההכנה:
מערבבים את הקוטג' עם הביצים והתבלינים. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. משמנים תבנית פיירקס גדולה עם תרסיס שמן. מניחים בתבנית כמחצית מכמות הפסטה, עליה שופכם מחצית מכמות הגבינות ומעל מחצית מכמות הרוטב, ממשיכים כך לשכבה נוספת. מעל הכל מפזרים את הגבינה צהובה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 40 דקות.

פלפל ממולא בגבינות
12 מנות, כל מנה כ-70 קק"ל
▪  ▪  ▪

12 פלפלי שושקה גדולים
למלית:
100 גרם גבינה בולגרית 5% שומן מגורדת
100 גרם (2 כפות) גבינה לבנה 3%
50 גרם (כף) גבינה לבנה 1/2 % שומן
3 שיני שום כתושות
1 ביצה
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
חופן עלי בזיליקום טרי קצוץ
לרוטב:
בצל גדול
4 שיני שום פרוסות
קופסה של 400 גרם עגבניות מרוסקות
מלח, פלפל
מעט פפריקה חריפה
אורגנו
שקית ממתיק מלאכותי
כוס מים
תרסיס שמן
לקישוט: 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מרססים סיר טפלון בתרסיס שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את שיני השום ואת העגבניות המרוסקות. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, אורגנו ומוספים את הממתיק המלאכותי. מוסיפים כוס מים, טועמים ומתקנים תיבול. מביאים לרתיחה ומכבים את האש. קוטמים את ראשי הפלפלים ומרוקנים מגרעינים. מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה, ממלאים את הפלפלים בתערובת ומניחים בתבנית. מוזגים על הפלפלים את הרוטב, מפזרים את הפטרוזיליה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-40-35 דקות.

בלינצ'ס פירות
2 מנות, כל מנה כ-120 קק"ל
▪  ▪  ▪

חומרים לבצק:
1 ביצה
2.5 כפות קמח
¼ כפית מלח
½ כפית תמצית וניל
½ כוס חלב 1%
½ כפית סוכר
חומרים למילוי:
2 כפות גדושות גבינה לבנה 1/2% שומן
2 כפות אשל
¾ כוס תותים חתוכים
1 כף מרגרינה דלת קלוריות
1 כף סוכר
1 כף ליקר
הכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי הבצק עד שנוצרת עיסה חלקה ונוזלית. יוצקים רבע מהכמות למחבת טפלון מחוממת בקוטר של 15 ס"מ ומבשלים משני הצדדים. בוחשים את הגבינה עם האשל ומכינים רוטב תותים: מבשלים את התותים בכף מרגרינה וכף סוכר ומועכים את התותים תוך כדי הבישול שנמשך שלוש דקות. מוסיפים את הליקר. ממלאים את החביתיות בתערובת הגבינה, מגלגלים אותן ויוצקים מעליהן את רוטב התותים.

הכותבת היא דיאטנית קלינית B.SC ברשת סטודיו C
תאריך:  19/05/2015   |   עודכן:  19/05/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
דרור אידר
מי שירצה לחלק את הבירה ולמסור את קודשינו לזרים - לא יגיע לעמדת הנהגה    אומנם ירושלים מלאה מוקדי בערה, אבל לא בשל כך ניסוג מחפירות חיינו    התהליך ההיסטורי שאנחנו בתחילתו דורש עצבים של ברזל
חניאל פרבר
מדוע ניתנה התורה דווקא במדבר בהר סיני ולא בארץ ישראל? ומדוע נעלם מאתנו גם זמן קבלת התורה?
איציק וולף
ראש הממשלה הצהיר בעצרת השנתית לציון יום שחרור ירושלים בישיבת מרכז הרב כי ירושלים לא תחולק עוד וכי לא יימסרו חלקים ממנה לשלטון זר    "לא נחלק את הלב שלנו ולא נמסור חלקים ממנו לזרים ומשום כך נלחמים בנו ומנסים לפגוע בנו בכל דרך"
עידן יוסף
שמחה סיאני
הירושלמים, הם סוג מיוחד של אנשים, יש להם משהו אקסטרה, מלבד טבעת זוהרת התלויה ועומדת מעל ראשם, וזאת משום קדושתה של העיר
רשימות נוספות
מגוון מוצרים לשבועות של אסם  /  גלית יצחק-אוגנוב
זיהום אוויר גבוה בעקבות מדורות ל"ג בעומר  /  יפעת גדות
זינוק עד פי 18 בזיהום האוויר בל"ג בעומר  /  יפעת גדות
קטמונים שלי   /  ציפי לידר
ספל וספר  /  ציפי לידר
החג המוקרם: הרשות לשנות נתונה  /  נעמה בן-דוד-טרבלסי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il