מקור המילה "בלינצ'ס" הוא ביידיש וככל הנראה מדובר בשיבוש של המילה הסלאבית "מלין" שפירושה "לטחון" ומכאן באנגלית בלינץ. באימפריה האוסטרו-הונגרית, הוגשו הבלינצ'סים עם תוספות כמו קצפת, אגוזים, סירופים למיניהם, סוכר, ריבה או ממרחים.
בלינצ'ס למהדרין מכינים מבצק שאינו עובר התפחה - בצק העשוי מקמח, מים (או חלב) וביצה, מעורבב לבלילה דלילה ומטוגן במחבת שטוחה ורחבה. הכלל הראשון בהכנת עלי בלינצ'ס הוא שהעלה הראשון תמיד ייקרע / יישרף / לא יצליח ולכן כדאי לוותר מראש ולהתחיל ישר מהשני. לאחר שעלי הבצק מוכנים, ממלאים אותם בתערובת של גבינה מתוקה (עם או בלי צימוקים) ומגלגלים כך שלא יישארו קצוות חשופים שדרכם יכולה המלית לברוח.
עם המודעות לתזונה בריאה ומופחתת קלוריות ושומן, גם עלי הבצק הדקים ודלילי הקמח קיבלו תפנית חדשה. תהליך הטיגון עבר שינוי והיום נעזרים במחבתות עם ציפוי נון-סטיק המאפשרות טיגון חביתיות מופחתות שומן באופן משמעותי.
ואיך אפשר בלי מתכון??