X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מי לא רוצה את הטלפון הטוב ביותר? להיות בעלים של Galaxy, iPhone או LG זה עסק יקר שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו הגיע הזמן להכיר את שוק המכשירים הזולים, והם ממש לא מה שחשבתם ה-M1 Note של מייזו כמשל
▪  ▪  ▪
לא כל אחד יכול להרשות לעצמו [צילום: AP/Morry Gash]

כשבודקים את מכירות הטלפונים בשוק הישראלי בדרך כלל מככבים במקומות הראשונים הטלפונים שנחשבים כמכשירי הדגל של החברות הגדולות: סדרת ה-Galaxy של סמסונג (Samsung), ה-iPhone של אפל (Apple) וה-G של LG. המשותף להם ולעוד כמה חברות שמציעות מכשירי עילית הוא תג מחיר שמתחיל ב-3,500 שקלים למכשירים חדשים. השקעה לא קטנה, בלשון המעטה.
אבל יש גם שוק אחר, לא פחות פעיל והרבה יותר עמוס בהיצע. זהו השוק של המכשירים הזולים, עם תוויות מחיר שנעות סביב ה-1,000 שקלים ואף נמוך מכך. לא מעט יבואניות פעילות בשוק הזה בארץ, והמכשירים המוצעים בדרך כלל מציגים למשתמש בחירה בין פשרה כזו או אחרת בה משתמשות היצרניות כדי להגיע למחירים כאלה.
אלה הם גם המחירים אותם מוצאים משתמשים רבים שמזמינים את המכשירים שלהם מחו"ל, בעיקר מחנויות סיניות. גם אם לא מדובר ברוב השוק, זהו מגזר שהולך ומתפתח, ודי לראות שבקבוצה מכשירים סיניים בישראל בפייסבוק (Facebook) יש יותר מ-7,000 חברים ופעילות אינסופית כדי להבין עד כמה השוק הזה מתפתח בארץ.
ה-M1 Note של מייזו (Meizu) מנסה לתת פתרונות לאלה שלא רוצים לרכוש מחיר בחו"ל ועדיין לא מעוניינים להוציא מהכיס אלפי שקלים, ובמקביל להוציא מכל שקל שהם משקיעים את התמורה הגבוהה ביותר. עם מחיר של 999 שקלים ברשת באג (Bug), שמייבאת אותו, הוא מציע מסך בגודל 5.5 אינץ' ברזולוציה של 1,920 על 1,080, והוא אחד המכשירים היחידים סביב נקודת המחיר הזו ומטה שמציע רזולוציה כזו.
על פניו הוא אכן נראה מציאה. הוא מצויד גם במצלמת 13 מגה-פיקסל שמלווה במבזק כפול, מגיע עם מערכת על שבב מהירה יחסית ונראה טוב מאוד. עם זאת, יש כמובן קצת קיצורי דרך: הוא אומנם מגיע עם 2 ג'יגה-בייט זיכרון עבודה ו-16 ג'יגה-בייט זיכרון אחסון, אבל הגוף שלו סגור, כך שאי-אפשר להחליף את הסוללה וגם אין חריץ הרחבה לזיכרון נוסף. כשפותחים את הקופסה גם מגלים שאין אוזניות, וזה עוד כמה גרושים שהחברה חוסכת לעצמה ומוסיפה לעלות של הרוכש.
יתרונות וחסרונות
יש עוד דבר שמייחד את המכשיר הזה מול מכשירי אנדרואיד (Android) אחרים בשוק: הוא מצויד בכפתור יחיד עגול שנמצא מקדימה למטה, ואם מישהו חושב iPhone, הוא לא טועה. אין כל ספק מהיכן מייזו שאבה את ההשראה. הכפתור הזה, לטוב ולרע, הוא למעשה מה שמייצג את המכשיר. מדוע? כי מערכת ההפעלה שלו, שיושבת מעל אנדרואיד בגרסה 4.4.4, בנויה ומותאמת לשימוש בכפתור יחיד. את מה שאין בכפתורים, מקבלים דרך השימוש במערכת: למשל כפתור חזור שמשולב מעל כל אפליקציה שמריצים. המערכת הזו, Flyme OS, דורשת זמן לימוד. כל האפליקציות שבדרך כלל מגיעות כברירת מחדל מגוגל (Google), הוחלפו והן נראות קצת אחרת ומתנהגות קצת אחרת. בנוסף, תגלו שחלק קטן מאוד מהאפליקציות, בעיקר משחקים, לא ניתנות להתקנה במכשיר במיוחד אם מדובר במשחק שצריך מסך מלא.
קיימים גם כמה יתרונות חזקים ל-Flyme וזה היכולת להשתמש במחוות. כך, כברירת מחדל, נקישה כפולה על מסך הטלפון, כשהוא כבוי, מדליקה אותו. עוד אפשר לבחור איזו אפליקציה תופעל בשרטוט האות W על המסך, או U, ואלו אפליקציות יופעלו מיד ממסך הנעילה אם תבוצע גרירה ימינה או שמאלה, והכל ניתן להגדרה קלה דרך מסך ההגדרות - שהדרך היחידה להגיע אליו היא להפעיל את האפליקציה שלו. כן, אי-אפשר להגיע לשם מפס ההתראות, שזה עוד שינוי שצריך להתרגל אליו.
כאשר מתרגלים וגם לומדים להגדיר את המכשיר, אפשר ליהנות מהמסך שמבוסס על טכנולוגיית IGZO של שארפ (Sharp) המציע בהירות גבוהה, צבעים נהדרים ואבחנה טובה בין גוונים. הוא גם מאוד בהיר יחסית, 450 ניטס, וזה עוזר לעבוד איתו גם בשמש. אהבנו מאוד גם את אפליקציית המצלמה שכוללת בתוכה גם יישום עריכת תמונות מלא. התוצאות טובות גם בתאורה חלשה, והיכולת להפוך את הצילומים הללו ליצירות אומנות רק מוסיפה לחוויית השימוש.
עוד נקודה חשובה לטובת המכשיר היא הסוללה שלו. היא מציעה נפח עבודה של 3,140mAh, והתוצאה בפועל מצוינת. בשימוש קל תזדקקו לשקע פעם בשלושה ימים, ולכל הפחות, בשימוש יותר כבד, תוכלו להחזיק איתו מעמד יממה. במבחן PCMark, שמריץ מגוון מצבי שימוש במכשיר באופן רציף עד שהסוללה מגיעה ל-20% מנפחה, הוא הגיע לתשע שעות ו-19 דקות, שזה הרבה יותר מכל מכשיר אחר שבדקנו עד היום.
בשורה התחתונה מדובר במכשיר שמציע תמורה מצוינת לכסף, מצד אחד, ומצד שני בהחלט מספק חוויית שימוש מהנה ביותר. אם אתם חובבי מסכים גדולים, וכאמור לא שופעים בכסף מיותר, זה אחד המכשירים שאתם צריכים לכלול ברשימה המאוד קצרה של האפשרויות שלכם. מומלץ.

פורסם במקור: אנשים ומחשבים (24.6.15)
צבי קצבורג כותב עבור אנשים ומחשבים כבר יותר מעשור, לרבות שנתיים ומחצה בהן שימש במקביל כעורך המגזין PC Plus. הוא מתמחה בסקירות חומרה ובתחום המיחשוב הפרטי, אבל מרגיש כמו דג במים בכל מה שקשור לתחום ה-IT.
תאריך:  30/06/2015   |   עודכן:  30/06/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 סמסונג
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר עינת שניאור
יש לכם נטייה לתחרותיות? האם אנשים חושבים שאתם אמינים? תכונות אלה יכולות להיות קשורות לצבע העיניים שלכם
ליאור יואל
הכנה משותפת תורמת למעורבות ומגייסת שיתוף פעולה ואחריות    סדר יום מינימלי חשוב לסובלים מהפרעות קשב ומצמצם מתחים, ריבים והתפרצויות זעם
חיים נוי
"אח יקר" - טראומת מלחמה ומשפחה אחת - דרמה נוקבת ומרגשת - התיאטרון הקאמרי
ד"ר עינת שניאור
הרכבת משקפי שמש מעטפת, אשר מגנים היטב על העין או עדשות משקפיים מובנים עם הגנת UV בימי שמש, צריכה להיות בראש סדר העדיפויות שלכם, בדיוק כפי שמורחים קרם הגנה
אודי דקל, עומר עינב
המענה היחיד לשלושת התרחישים הוא חיזוק והרחבת מנופי ההשפעה הישראלים בדרום סוריה וברמת הגולן. לשם כך, מומלץ לתכנן אסטרטגיה משותפת עם ירדן, בגיבוי אמריקני, לכינון אזור השפעה משותף בדרום סוריה. במסגרת זאת, יש לחתור לתיאום עם שחקנים "חיוביים", כמו כוחות 'צבא סוריה החופשית', קהילות מקומיות וקבוצות מיעוטים, כגון הדרוזים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il