X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
לפני כשבועיים נפתחה במלטה המסעדה הכשרה הראשונה בתולדותיה, בתוך אחד מבתי המלון בעיר
▪  ▪  ▪
מלטה

נראה שהישראלים טרם מצאו חלופה הולמת לחבילות 'הכל כלול' בטורקיה, זאת מאז המתיחות שנוצרה בין שתי המדינות השכנות. אך לציבור הדתי והחרדי אין באמת למה להתגעגע: הרי אם אי-אפשר לאכול בבופה של המלון, מה זה שווה?
מאז ירידת קרנה של טורקיה, מתחרות מדינות רבות על הקהל הישראלי שמחפש חופשה זולה, אך איכותית: יוון, קפריסין ואפילו מלטה הקטנה הם חלק מהיעדים אליהם מגיע התייר הישראלי, אך ההרגשה היא כי הקהל הרחב טרם השתכנע שיש לנו אלטרנטיבה.
מהלך חדש של חברת אשת טורס, בשיתוף עם תנועת חב"ד עשוי לשנות את המצב: לפני כשבועיים נפתחה במלטה המסעדה הכשרה הראשונה בתולדותיה, בתוך אחד מבתי המלון בעיר. חברת התיירות הוותיקה סייעה לרב חיים סגל ולאשתו חיה מושקא לפתוח מסעדה כשרה באי הים תיכוני, ויחד הם מקדמים את התיירות הכשרה במקום.
למה עד כה לא הייתה מסעדה כשרה במלטה? התשובה לכך פשוטה מאוד: יש רק כ-100 יהודים המתגוררים באי, ואילו אחוז הישראלים שמתייר במדינה עולה מדי שנה באלפי אחוזים.
למסעדה החדשה קראו בני הזוג סגל בשם החב"די האופייני 'לחיים', במבנה שעד לאחרונה שימש בכלל כבר יינות. עדות לכך ניתן למצוא בספות עם פרווה מנומרת ובר רחב ידיים. "כל התפאורה של המסעדה הייתה שחורה לגמרי עד שהגענו" מסביר הרב סגל במהלך ביקור במקום, "ניסינו להכניס אלמנטים לבנים וצבעים אחרים בכדי לשנות את האווירה, אפילו הפכנו חלק מהמסעדה לבית כנסת". יש לציין שבית חב"ד והמסעדה מרוחקים מאזור הקהילה היהודית, ופונה בעיקר לתיירים.
מאיפה אתם מייבאים את המוצרים הכשרים להכנת המנות? לא נראה שיש במלטה חנויות כשרות.
סגל: "היינו רוצים להביא הכל מישראל, אבל המכס מאוד יקר, לכן אנחנו מייבאים את המוצרים בעיקר ממדינות אירופה כגון בלגיה, שחברה באיחוד האירופי. חסידי חב"ד אינם שותים חלב עכו"ם (שאינו מגיע מבעלות יהודית), והמסעדה עצמה הינה בשרית, על כן מייבא הרב סגל חלב סויה כשר למהדרין. המוצרים היחידים שקונים בעלי המסעדה במלטה הם פסטות מתוצרת מקומית".
יהודים קלאסיים
סגל נעלב כאשר משווים בין המסעדה שלו למסעדות של חב"ד במזרח הרחוק "במזרח הרמה של האוכל נמוכה יותר ויש פחות חווית הסעדה, אלינו מגיעים יותר בשביל הפינוק, כדי ליהנות" הוא משיב. במסעדה מועסק שף מלטזי מקצועי, אך אל תצפו לסוגים שונים של אוכל אוטנטי, אלא למאכלים יהודיים קלאסיים עם טוויסט מקומי.
המחירים בהחלט סבירים (בהשוואה למסעדות הכשרות באירופה): ארוחת הבוקר הכוללת חביתה, סלט, צ'יפס, לחם וסלטים עולה 8 אירו. המסעדה אינה מגישה ארוחות צהריים בצלחת "רוב התיירים מעדיפים להיות בעיר במהלך היום" מסביר סגל, ועל כן נמכרים כריכים במחיר 3 אירו בלבד. ארוחת הערב היא גולת הכותרת של 'לחיים', שם מציעים למבקרים תפריט גדוש בשלל סוגים של בשר, פסטות וסלטים מיוחדים. ארוחת הערב עולה 29 אירו, וכוללת מנה ראשונה, מנה בשרית עיקרית, תוספות וקינוח.
באשת טורס 'תפסו טרמפ' על המסעדה החדשה וכיום הם מציעים חבילות 'הכל כלול' לציבור הדתי והחרדי, כאשר הארוחות מתקיימות במסעדה החדשה. "אמנם יש הבדל של כ-150 אירו עבור החבילה הכשרה, אך זה מוזיל משמעותית את עלות המחירים במסעדה", מסביר מנהל החטיבה הדתית מנחם גנוט.
למה היעד מתאים לדתיים מלבד המסעדה הכשרה? סגל משיב כי "אין חופים פרוצים באזור כמו ביוון או בקפריסין, אפילו חרדים ממש יכולים להגיע למלטה ולשמור על הצניעות". במקביל, נערכים בבית חב"ד לקראת חג הפסח המתקרב, ואומרים כי למרות הקשיים בהשגת אוכל כשר לפסח, הם מזמינים את התיירים להצטרף לחגיגות.
אז כמה זה עולה לנו? במהלך החורף תוכלו למצוא חבילות של קרוב לשבוע בעלות של 300 אירו הכוללות טיסה ולינה, אם תהיו ברי מזל תוכלו אף לסגור על חבילה בעלות נמוכה יותר. בימי הקיץ, בהם מזג האוויר באי הוא האולטימטיבי ביותר, החבילות יכולות גם להגיע לסכום של כ-600 אירו.
לסיכום: אין ספק שמלטה היא כיום אלטרנטיבה ראויה לתייר הדתי או החרדי: יש אוכל כשר, שלל אטרקציות ואפילו בית כנסת. נציין כי טרם מצאו בבתי המלון במלטה פתרון הלכתי לפתיחת הדלתות בשבת (עם כרטיסים אלקטרוניים), אך מאשת טורס נמסר כי בקרוב יהיו פתרונות רלוונטיים.

תאריך:  14/10/2015   |   עודכן:  14/10/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ביקור באי מלטה: סמטאות, ים ומסעדות
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
מאמר מעניין. תודה. ל"ת
תודה לכותב  |  15/10/15 20:11
2
אני לפני שנה ביקרתי במלטה
יצחק תל אביב  |  17/10/15 14:23
 
- בבקשה תכתוב פרטים נוספים
ליצחק מת"א  |  17/10/15 21:54
3
אכן, מקום מעניין.. כתבה טובה!!
שמואל ליר  |  18/10/15 10:45
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הרצל חקק
כמה מילים לזכרם של שלושה יוצרים, שהלכו לעולמם בתקופה האחרונה - אריה סיוון, יצחק אורפז, נעים עריידי, יצירתם תמשיך להדהד    היא תספר את סיפורם, את ההוויה של חייהם, וכמובן, את הסיפור שלנו    הרצל חקק, יושב-ראש אגודת הסופרים העברים, מבטא את כאב חברי האגודה, את החלל שהותירו אחריהם היוצרים שהלכו לעולמם
קרן לוי
אוכלוסיית הנשרים בגמלא הצטמצמה ב-90% בעשור האחרון ונמצאת בסכנת הכחדה    מחקר חדש מעלה את הסברה שפרט להרעלות, ייתכן שהנשרים סובלים מלחץ כרוני שפוגע במאמצי הרבייה שלהם
יוסי ברנע
שילוב של ספר הרפתקאות אימפריאליסטי עם תובנות על מערכת היחסים של הדרג הצבאי עם הפוליטי בתקופת המנדט, אגב פרשת אלכסנדר רובוביץ'
יוכי סימן-טוב
עקרונות והדרכה להתמודדות עם ילדים, עקב גל הטרור הפוקד את ערי ישראל
ד"ר דניאל מדר
הגז הטבעי נתפס בציבור הרחב כפתרון אנרגטי מצוין לבעיות סביבתיות, אך עשרות מחקרים מעידים על כך שמעבר לשימוש בגז דווקא יאיץ את שינוי האקלים, ולא ימנע אותו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il