אל מורשתה הקולינרית של אוזבקיסטן התוודענו השבוע ב"בוכרה היפה" - מסעדה כשרה, בת 13 שנה, הממוקמת בשכונת שפירא בתל אביב (שדרות הר ציון 110-פינת רחוב קיבוץ גלויות).הדברים אמורים במסעדה ססגונית, המסתתרת מאחורי דלתות-נחושת מגושמות, שבצידן פיתוחי-עץ מרשימים, ומעליהן חלונות עטורים בויטראז'ים וציורי-תקרה צבעוניים
"בוכרה היפה" משמשת, אומנם, בראש ובראשונה מקום מפגש קולינרי לבני העדה הבוכרית. מעידים על כך מגוון-צילומים המתנוססים על קירותיה הססגוניים, שבהם מונצחים, בין היתר, אירועים נוסטאלגיים מהווי העדה. אנחנו, שאיננו נמנים עם שורותיה, ביקשנו בכל זאת לתהות על קנקנה, כסועדים ירוקים של מה שקרוי קולינריה אוזבקיסטנית.
בוהקת בניקיונה לפתיח הוגשה לנו תקרובת-סלטים. הם כללו כרוב, גזר וסלק, עם לחם בוכרי נימוח. בעקבותיהם הוגשו תבשילי אושפלאו מעודנים של אורז ובשר, עם כיסוני-בצק ארוכים ונימוחים, שמולאו בבשר-בקר עסיסי, ולצידם גם ובקבוק של סודה צוננת..
את הארוחה הדשנה חתמה עוגת-חלבה טעימה, ובצידה קפה שחור מהביל. החשבון הסתכם ב-90 שקל בלבד, והוספנו עליו תשר של 15% לשרות מן הלב שנתנה מלצרית, שהורגש כי יצאה ממש מגידרה כדי להרנין בכל מחיר את בני מעינו המורעבים.
את "בוכרה היפה", הבוהקת בהחלט בניקיונה המופתי, זיכינו ב-8 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו, והיא מומלצת לשוחרי הטעם המשומר של עדה, שליחה עדיין לא נס בארץ הזאת. אנחנו, מכל מקום, נשוב אליה פעם נוספת.