X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
כמחווה ללוח הפופולרי ביותר שלא חשוב מהי דתנו, עדיין את השכר מקבלים בראשון לחודש של הלוח הזה אז מי שחוגג ולמי שלא חוגג, תמיד נחמד לקבל המלצות לארוחה חגיגית
▪  ▪  ▪
ארוחת סילבסטר חגיגית [צילום: AP]

ללוח השנה שהעולם מתנהל סביבו, כולל עמים ודתות שיש להם גם לוח שנה פרטי כמו הסינים, המוסלמים וכמובן אנחנו היהודים, קבלו הצעה לתפריט חגיגי.
כמחווה ללוח הפופולרי ביותר שלא חשוב מהי דתנו, עדיין את השכר מקבלים בראשון לחודש של הלוח הזה. אז מי שחוגג ולמי שלא חוגג, תמיד נחמד לקבל המלצות לארוחה חגיגית.
נפתח את השנה החדשה במתכון.

"משקה פרי התשוקה"

רכיבים:
1/2 פסיפלורה (לקישוט)
60 מ"ל דיאט ספרייט כרבע כוס
60 מ"ל שמפניה קרה
מנת צ'ייסר של ליקר פסיפלורה כ 30 מ"ל
כמה קוביות קרח
אופן ההכנה:
1. מוסיפים את כל המרכיבים מלבד הקרח והפסיפלורה ומשקשקים היטב בשייקר.
2. מסננים את הקוקטייל לכוס השמפניה.
3. מוסיפים את קוביות הקרח ומעל את פלח הפסיפלורה.
לכוס משקה: כ-150 קלוריות.

למנה ראשונה: סלט חסה ברוטב ויניגרט

רכיבים:
עלים צעירים מראש שלם של חסה רומית
1 צרור עלי גרגר הנחלים
10 עגבניות שרי תמר פרוסות
1 כף בצל סגול קצוץ
צרור עלי רוקט
לרוטב הויניגרט:
1 כף דבש
1 כף חרדל
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל רכיבי הסלט ובמקביל מערבבים בנפרד את רכיבי רוטב הויניגרט.
2. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
למנה: כ-50 קלוריות.

למנה העיקרית: פילה בקר ביין וחרדל ד'יזון

רכיבים:
1.5 ק"ג פילה בקר כתף 5
5 גבעולי עלי סלרי גדולים
סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גסות
2 גזרים גדולים חתוכים לפרוסות
1/2 בקבוק יין אדום יבש
ראש שום מקולף
4 עלי דפנה
צרור עלי תימין
2 כפות חרדל דיז'יון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
1. צורבים את נתח הבשר בסיר רחב עם כף שמן זית בשני הצדדים כארבע דקות מכל צד.
2. לוקחים תבנית גדולה ועמוקה עם מכסה סגור (כגון קסרול), מרפדים את התבנית עם גבעולי עלי הסלרי ומעל מניחים את הבצל ואת פרוסות הגזר.
3. מורחים את נתח הבשר בחרדל ד'יזיון ומעל מכסים בעלי הדפנה והתימין.
4. מניחים את נתח הבשר בתבנית מעל הירקות.
5. מניחים את הפטריות ואת שיני השום מסביב לנתח הבשר.
6. מוסיפים מלח ופלפל גרוס.
7. שופכים חצי בקבוק יין מסביב לנתח הבשר מעל הירקות (להשתדל שלא על נתח הבשר).
8. מכסים את התבנית ומבשלים כשעתיים על חום 160 מעלות.
9. מוציאים את הנתח לאחר שהוא מתקרר ופורסים את הנתח לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה.
את הרוטב של הבשר שמים בסיר רחב ומבשלים אותו ו"מצמצמים" אותו מעט ומוסיפים אליו את פרוסות הבשר ומבשלים עוד חצי שעה.
כ-200 קלוריות למנה: כ-150 גרם נתח פילה בקר.

לקינוח מתוק לשנה החדשה: קאפקייקס שוקולד

רכיבים:
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
1/3 כוס אבקת קקאו
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 גביע יוגורט טבעי 1.5% שומן
1 כוס קמח מלא פחות 1 כף קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
2 ביצים טרופות
קורט מלח
לקרם:
150 גרם שוקולד מריר (60% לפחות של מוצקי קקאו)
5 כפות חלב 1%
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את השקעים בתבנית בעזרת מברשת עם מעט שמן.
2. שמים את המים והקקאו בסיר קטן ומחממים עד לקבלת נוזל אחיד. מסירים מהאש, מצננים קצת ומוסיפים את השמן, הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים.
3. מוסיפים את היוגורט ומערבים.
4. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים במזלג. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים, מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
5. יוצקים את התערובת לשקעים ואופים כ-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים לחלוטין.
6. להכנת הקרם, ממיסים את השוקולד והחלב ומצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר שעה.
7. כשהקרם מתקשה מעט, מזלפים מעל הקאפקייק.
קלוריות למנה: כ-300 קלוריות לקאפקייק.

הכותבת היא דיאטנית קלינית B.SC ברשת סטודיו C
תאריך:  28/12/2015   |   עודכן:  28/12/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ארוחה חגיגית לראש השנה האזרחית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
בן בן-ארי
ליאורה קוזלובסקי
איתן קלינסקי
על מסמך מבייש אדם עובד נתבעו לחתום החוליות החלשות ביותר בחג החנוכה במשרד החוץ
מערכת אנשים ומחשבים
בתערוכה ניתן למצוא תצלומים המתעדים טקסי הדלקת נרות, חנוכיות וסביבונים מאוסף החפצים של יד ושם, עדויות של ניצולים המספרים על ציון החג בגטאות ובמסתור וגלויות מהתקופות השונות הקשורות לחג חנוכה
עמוס גלבוע
על-פי הפרשנות המקובלת עלי, הדבר בא לסמל את אורך הרוח והסבלנות של החשמונאים שלרגע לא שאלו: "אז מה יהיה", אלא המשיכו במאבק    בימים אלו ישנם בקרבנו כאלו שאיבדו כל פרופורציה, שאיבדו סבלנות, וכל הזמן מפחידים עצמם ואחרים
רשימות נוספות
אריזה מעוצבת לקמח לבן בהיר  /  גלית יצחק-אוגנוב
סופגנייה ראשונה בישראל  /  עידן יוסף
שטחי אש של צה"ל ייפתחו לציבור בחנוכה  /  עידן יוסף
הסיכון המחושב לחג פח השמן  /  ליטל פיינגרץ
חנו כאן  /  ציפי לידר
מה קרה לפך השמן של חג החנוכה  /  איתן קלינסקי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il