רכיבים: 1.5 ק"ג פילה בקר כתף 5
5 גבעולי עלי סלרי גדולים
סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גסות
2 גזרים גדולים חתוכים לפרוסות
1/2 בקבוק יין אדום יבש
ראש שום מקולף
4 עלי דפנה
צרור עלי תימין
2 כפות חרדל דיז'יון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כף שמן זית
אופן ההכנה: 1. צורבים את נתח הבשר בסיר רחב עם כף שמן זית בשני הצדדים כארבע דקות מכל צד.
2. לוקחים תבנית גדולה ועמוקה עם מכסה סגור (כגון קסרול), מרפדים את התבנית עם גבעולי עלי הסלרי ומעל מניחים את הבצל ואת פרוסות הגזר.
3. מורחים את נתח הבשר בחרדל ד'יזיון ומעל מכסים בעלי הדפנה והתימין.
4. מניחים את נתח הבשר בתבנית מעל הירקות.
5. מניחים את הפטריות ואת שיני השום מסביב לנתח הבשר.
6. מוסיפים מלח ופלפל גרוס.
7. שופכים חצי בקבוק יין מסביב לנתח הבשר מעל הירקות (להשתדל שלא על נתח הבשר).
8. מכסים את התבנית ומבשלים כשעתיים על חום 160 מעלות.
9. מוציאים את הנתח לאחר שהוא מתקרר ופורסים את הנתח לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה.
את הרוטב של הבשר שמים בסיר רחב ומבשלים אותו ו"מצמצמים" אותו מעט ומוסיפים אליו את פרוסות הבשר ומבשלים עוד חצי שעה.
כ-200 קלוריות למנה: כ-150 גרם נתח פילה בקר.