X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
החלטת היועץ המשפטי לממשלה יהודה ונשטיין בפרשת הרפז, חשפה גם את קלונם של עיתונאים בכירים שהפרו, ברגל גסה, חיסיון עיתונאי אילה חסון, רוני דניאל ובן כספית, פטפטו וקשקשו וחשפו בפני חוקרי המשטרה פרטים משיחותיהם עם גורמים שונים, כולל עם מקורות מידע
▪  ▪  ▪
וינשטיין. שירות חשוב [צילום: מרים אלסטר / פלאש 90]
לינדנשטראוס. דחף לחקירה [צילום: פלאש 90]

מנדלבליט. מי ניסה להפלילו [צילום: אבי אוחיון/לע"מ]

מדיניות הטיוח נמשכת
היועץ המשפטי לממשלה קובע, בחוות דעתו (סעיף 257): "לאחר בחינה מדוקדקת של תמונת הראיות שנאספה ונלמדה על ידינו, הגעתי לכלל מסקנה, שאשכנזי, בתפקידו כרמטכ"ל, מסר לכאורה פרטי מידע מסוימים שלא בסמכות, הן לעיתונאים והן לאחד משרי הממשלה, ובכך התקיימו לכאורה יסודות העבירה של מסירת ידיעה סודית על-ידי אדם שאינו מוסמך לכך עבירה על סעיף 113א' לחוק העונשין".
עם זאת, לאחר דיון שמקיים היועמ"ש עם עצמו ועם גורמים בכירים בפרקליטות ובלשכתו, ונוכח שורה של נימוקים בעד ונגד העמדה לדין, מחליט היועמ"ש שלא להגיש כתב אישום נגד גבי אשכנזי.
אחד הנימוקים המעניינים שבו נוקב היועמ"ש, בהחלטתו המקיפה: הרצון להימנע מחשיפת המידע בפני גורמים נוספים. ולפי הבנת הח"מ: רצונו להימנע מחשיפת המידע בפני שופטים ואנשי משפט נוספים, בפניהם תיאלץ התביעה לחשוף את המידע הסודי הנפיץ, היה ויועמד אשכנזי לדין. ובמילים פשוטות: אשכנזי, שסיכן את סודות המדינה הכמוסים ביותר כשמסר מהם בפגישותיו עם שני עיתונאים לפחות, זוכה עתה מן ההפקר - ולא נוכח זאת שטוהר בחקירה.

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, חשף בדוח על פרשת הרפז את קלונם של עיתונאים בכירים שעסקו בפרשה. וינשטיין אולי לא כיוון לכך - גם אם נתעלם מרצונו המובן להשיב מלחמה לאותם עיתונאים שגינו אותו במשך שנים בשל התנהלותו הבעייתית בפרשה זו, אך בפועל: הדוח שהוציא תחת ידיו, שנועד להכריע בשורה של שאלות משפטיות פליליות, בין היתר: בנוגע לחשדות נגד הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, דובר צה"ל לשעבר אבי בניהו, ועוזרו לשעבר של הרמטכ"ל, אשר וינר, עושה שירות חשוב מאוד לציבור, בתחום הרגיש ביותר הנוגע לחובה לשמור ולהגן על מקורות מידע עיתונאיים. שכן הדוח מלמד על דמותם האמיתית של כמה מהעיתונאים הידועים בישראל, שהפרו, ברגל גסה, את החיסיון העיתונאי.
דבריו של וינשטיין, בדוח שהגיש, ראויים לדיון מעמיק, על-אף כשליו האישיים: א) מחמת זאת שגרר רגליים ונאלץ להורות על פתיחת חקירה משטרתית רק לאחר פניות ודרישות חוזרות ונשנות מצד מבקר המדינה דאז, מיכה לינדנשטראוס; ב) מחמת זאת שניסה להפליל, בלא צידוק ראוי, את הפרקליט הצבאי דאז, אביחי מנדלבליט (שמונה באחרונה לכהן כיועץ המשפטי לממשלה, עם פרישתו של וינשטיין).
בדוח המקיף שהגיש היועמ"ש וינשטיין, הוא ציין, כי הוא הנחה את חוקרי המשטרה "לפעול בצמצום וריסון ביחס להליכים נגד עיתונאים בשל מילוי תפקידם או בשל עבירות המשיקות לחופש הביטוי, וכן לנקוט משנה זהירות בכל הנוגע להליכים אשר עלולים לפגוע בחיסיון העיתונאי". עוד ציין היועמ"ש, כי "בכל מקום בו עיתונאי מסר לחוקרי המשטרה כי תשובתו עלולה לפגוע בחיסיון עיתונאי, החקירה ביחס לאותו הנושא הופסקה, והדברים הועברו לבחינה. בסופו של יום הוחלט במקרים אלו שלא לנקוט הליך כלשהו לצורך הסרת החיסיון". בפועל, על על "נדיבותו" של היועמ"ש, נמצא כי לא היה צורך בהגנה על אותם עיתונאים שאת קלונם נפרט. שכן, אותם עיתונאים התנדבו לפטפט ולקשקש ולרכל עם החוקרים גם במחיר הפרת החיסיון העיתונאי.
דוח היועמ"ש מתמקד בעיקר בעיתונאים: אילה חסון (נגד אשכנזי), רוני דניאל ובן כספית (נגד אהוד ברק). היועמ"ש מביא ומפרט ומנתח את עדותם. מדבריהם מתחוור: המטרה שעמדה לנגד עיניהם קידשה את האמצעים. בניסיון להשיג את מבוקשם - הפללת שנוא-נפשם, או למצער הפללת מי שנתפס אצל כאיש הרע, הם בחרו לפטפט לרכל לקשקש וגם לשתף את חוקרי המשטרה בפרטים ובמידע ובשמות של גורמים ששימשו אותם כמקורות מידע.
עיתונאים אלה לא נמנעו, כאמור, משבירת החיסיון העיתונאי, המחייב: בחדרי החקירות ובעצם בשום מקום - לא מוסרים שמות ושום רמז על זהות מקור המידע; לא מוסרים גרסאות; לא מוסרים מי היה בפגישה וגם לא מי לא היה בפגישה; לא מוסרים מידע על מקום ו/או דרך קבלת המידע; לא מוסרים מידע השולל טענה וגם לא מידע השולל מעורבות של פלוני; לא משיבים לשום שאלה שנוגעת לתוכן המידע שפרסם עיתונאי, זולת אמירות כלליות לפיהן עומד העיתונאי מאחורי תוכן המידע שפרסם ואמיתותו. עיתונאי המכבד את עצמו, לא מפנה את החוקרים ולא רומז על מקורות מידע שלו. עיתונאי הגון ומקצועי, לא מסגיר אפילו מקור מידע שרימה אותו, גם אם הולך שולל, ומובן שאינו מוסר מה קיבל מאותו מקור מידע. לא כך נהגו שלושת העיתונאים שלהלן.
אופן התנהלותם מהווה בעיה קשה למקצוע העיתונות בכללותו. לא רק לאותם עיתונאים שסרחו - שכן, בפעם הבאה שיסרבו להעיד ויטענו לחיסיון מקורות, לא תעמוד להם הגנה זו. בחקירה הבאה שהם יהיו הצד החושף ו/או ההודף הם יידרשו, בחדרי החקירות, להשיב לשאלות. בדיוק כפי שנהגו ופטפטו וקשקשו וריכלו ושרפו מקורות מידע בפרשת הרפז.
ברשימה שלהלן מובאים קטעים מדוח החלטת היועמ"ש, שציטטו רק חלק קטן מאוד מדבריהם של אותם עיתונאים בחדרי החקירות. הדוח המשטרתי בנושא, כמו גם פרוטוקול עדותם המלאה, כולל פרטים נוספים, המלמדים על התנהלותם המבישה של עיתונאים אלה, התנהגות העלולה להעמיד בסימן שאלה גדול: האם מקורות סמויים המוסרים להם מידע מסכנים את נפשם.

אילה חסון

העיתונאית אילה חסון (ערוץ 1, בעת טיפולה בהפרשה) יצאה באופן נוקב נגד הרמטכ"ל דאז גבי אשכנזי ונגד אנשיו הבכירים. במקביל היא צידדה בעמדותיו של שר הביטחון דאז, אהוד ברק. במהלך טיפולה באשכנזי היא נגררה גם לפרסום בדותות. אחת מהן, שאותה פרסמה בערוץ 1: חוות דעת שניתנו, כביכול, בפרקליטות מחוז תל אביב, בהן המליצו הפרקליטות שעסקו בתיק להגיש כתב אישום נגד גבי אשכנזי, אבי בניהו ואחרים. חוות דעת אלה לא גובשו, לא היו ולא נבראו - מה שלא מנע מחסון מלהמשיך לגלגלת בדותה זו שוב ושוב, בערוץ 1, על-אף שזו הופרכה, מכל וכל.
בחדרי החקירות ניסתה חסון להפליל את אשכנזי, בכל מחיר, גם בלא שהציגה ראיות כל-שהן. במהלך חקירתה-עדותה "זימרה" חסון בלא עכבות ותוך הפרה של עקרונות עיתונאיים בסיסיים. היא סיפרה על פרטים מהמידע שהובא לידיעתה, גילתה עם מי נפגשה ומה נאמר לה, ואף חשפה את שמו של בועז הרפז כמקור סמוי. כל-זאת, כאמור, בניגוד לעקרונות המחייבים עיתונאי המכבד את עצמו לשמור על חיסיון מקורות.
להלן הקטעים מתוך דוח היועמ"ש וינשטיין בדבר עדותה של חסון (ציטוט):
  • 94) נגבו הודעות גם מעיתונאים וביניהם, מאילה חסון שהגיעה לחקירה עם תזה מגובשת. לדבריה, בתחקיר שעשתה גילתה שאשכנזי גייס פוליטיקאים, עיתונאים, קברניטי תקשורת, ותורמים, לרבות את נשיא המדינה, לצורך טרפוד מינויו של גלנט לרמטכ"ל ולצורך הצגת הדרג המדיני בתקשורת כחסר אחריות, ומסוכן למדינה; וזאת, כדי שאשכנזי יוכל להגיח כמושיע, לאחר שנשיא המדינה ידאג לפעול לביטול תקופת הצינון.
    95) טענתה של אילה חסון, לו אוששה ראייתית, הייתה חמורה עד מאוד, הן באשר לאופרציה עצמה שהייתה, לדבריה, כרוכה בעבירות פליליות חמורות) האזנות סתר, מעקבים וסחיטה באיומים (והן לכוונה שהייתה מאחוריה כיבוש השלטון ע"י רמטכ"ל במדים, ובתוך כך סיכול החלטות דרג - מדיני בעניין מינוי הרמטכ"ל ובענייני מדינה אחרים) בהקשר להחלטה מבצעית מסוימת הצגת - הדרג המדיני כמסוכן וחסר אחריות.
    דא-עקא, שהגב' חסון לא מסרה לחוקרים בדל ראיה לביסוס התיזה הזו. ראוי להדגיש, כי גם אם היה בידה של חסון ביסוס המספיק לתחקיר עיתונאי, הרי שבהיעדר ראיות קבילות, אין בהודעתה לתרום דבר לבירור העובדות בהליך פלילי.
    96) חלקים גדולים מהתזה של חסון, כמו גם של אהוד ברק, 'המתלונן', התבססו על גרסאות הרפז בפני המבקר ובפני כלי התקשורת, ובעניינה של חסון, על פרטי מידע שקיבלה משעות עבודה עם בועז הרפז (כך לדבריה).
הנה-כי-כן: העיתונאית חסון הפרה חיסיון מקורות. ולא בכדי. לדידה, המטרה - הפללת אשכנזי, קידשה את האמצעים, גם במחיר מסירת גירסאות שונות בחדרי החקירות והפרת החיסיון. אופן התנהלותה אמור להדאיג מקורות מידע, שמא תחשוף אותם חסון, מטעמי נוחות שלה, אם וכאשר יועדפו אצלה אינטרסים אחרים.

רוני דניאל

העיתונאי רוני דניאל, יחד עם העיתונאי אמנון אברמוביץ', פרסם בערוץ 2 את מה שכונה לימים: "מסמך הרפז". כדאי להזכיר ולזכור: בפרסום המקורי ייחס דניאל חשדות לשר הביטחון דאז, אהוד ברק, ולאנשי לשכתו, לפיהן גיבשו מסמך שנועד "להסדיר" פעולות בעייתיות נגד הרמטכ"ל דאז, גבי אשכנזי, כדי לסכל, למצער, הארכת כהונתו. בפועל, גירסה זו הופרכה. שכן, לאחר שורה של בדיקות (אצל מבקר המדינה) וחקירות במשטרה ובדיקות בפרקליטות ובלשכת היועמ"ש, לא נמצא ממש בטענות המהותיות נגד אהוד ברק. האיש הרע בפרשה, התחוור, הוא דווקא גבי אשכנזי. ובמילים פשוטות: הפרסום של רוני דניאל הופרך, מכל וכל.
הפרסום שהופרך לא מנע מרוני דניאל להמשיך בשלו, ואף לפטפט, בחדרי החקירות, תוך הפרת החיסיון העיתונאי. דניאל דיבר בחקירות באופן מפורש על השיחות שקיים עם אשכנזי (שהיה המקור שלו) ועם גורמים נוספים, ואף ציין בפני החוקרים מה היו כוונותיו הגלויות ואף הסמויות.
להלן כמה קטעים מתוך עדותו במשטרה, כפי שהוצגו בדוח היועמ"ש (ציטוט):
  • 214. רוני דניאל מסר בהודעתו מיום 7.5.14, כי לא זכור לו שהרמטכ"ל ביקש ממנו לפרסם דברים המצביעים על התנהלות לא חוקית של קורן, והראיה היא שלא פרסם. מסביר אמירתו בשיחה "אני הולך עם זה לאהוד" כאמירה שמקורה בתחושת אחריות ורצון לנסות לעצור את הסחף - ביחסים הגרועים.
    215. דניאל נשאל בחקירתו אם מישהו מסביבת אשכנזי הפעיל אותו כעיתונאי במסגרת המאבק, והשיב שאם נותנים לו אינפורמציה שאהוד עושה או עשה משהו לא בסדר ספק אם זה נקרא "להפעיל".
    216. דניאל ציין בהודעתו, כי מעבר לשיחה זו, לא היו מקרים נוספים בהם התבקש להעביר מסרים לברק, לא דיבר עם אשכנזי יותר מעיתונאים אחרים, ולא היה שופר של הרמטכ"ל. הדגיש כי יש לו דעה מגובשת לגבי דברים ששומע, ונוהג לבדקם.
    217. בשיחה מיום 9.5.10 בין בניהו לבין אשכנזי משוחחים השניים על פגישת רוני דניאל ואמנון אברמוביץ' עם השר. אשכנזי מציין שרוני הלך לשיחה "בשביל לעבוד עבורנו".
    218. אשכנזי הסביר בחקירתו מה- 15/6/14, כי דניאל ואברמוביץ' ניסו ליישר את ההדורים. בניהו ציין - בחקירתו, כי רוני ואמנון הלכו להרגיע את ברק, ולהגיד לו 'שהוא מקלקל את היחסים עם הצבא ושישתלט על יוני'. אף רוני דניאל אישר בהודעתו מיום 7.5.14, כי לא מדובר ב"עבודה" עבור אשכנזי, אלא ניסיון לסייע בהרגעת הרוחות "בכל המלחמה הזאת".
הנה-כי-כן: רוני דניאל הפר חיסיון עיתונאי. הוא קשקש ואף ריכל על חלקו כעיתונאי בבירור המידע שהובא לידיעתו, ואף שיתף את החוקרים בפרטי הפגישות שקיים, לרבות עם אהוד ברק ואשכנזי.

בן כספית

העיתונאי בן כספית 'סימן' את אהוד ברק. עוד שנים קודם לכן. מסיבות שונות ומשונות, שאין זה המקום לפרטן. בענייננו - בן כספית חטא לתפקידו כעיתונאי, בכך שחרג באופן גס ועקבי מעקרונות החיסיון העיתונאי. בן כספית הסגיר מקורות מידע (הרפז, רונית אשכנזי, גבי אשכנזי ואחרים), גם כדי להרחיק טענות שהועלו נגדו. הוא סיפר, לפרטי פרטים, על שיחותיו ועל מידע שהחליף עימם. הדברים שלהלן הם רק חלק מצומצם ביותר מדברים שאמר בעדותו, המשתרעת על-פני עשרות עמודים.
להלן קטעים מעדותו, כפי שהובאו בדוח היועמ"ש (ציטוט):
  • 204. בן כספית מסר בהודעתו מיום 29.5.14, כי הרפז מסר לו מידע על ברק, בין היתר, על תשלום במזומן שברק קיבל על הרצאה שהעביר בז'נבה, ועל כספת שפתח לשם כך. הרפז לא אמר לו מה מקור המידע שלו, ולבסוף לא העביר לידיו חומר בנושא. כספית הבין שמדובר באדם לא רציני ולא אמין. לדבריו, לא התבקש ע"י וינר/בניהו לבדוק את נושא ז'נבה. לדבריו, אם בכלל, הוא זה
    שסיפר להם.
    205. אשר לקשריו עם רונית אשכנזי דיבר עם רונית בעיקר ברמת רכילות, פריקת מתחים שלה. לא - זוכר אם העבירה לו אי-פעם מידע שפרסם. שוחחו רק על התעמרות שר הביטחון ברמטכ"ל. מחומר החקירה עולה שבחודשים 4/10-8/10 יש בין רונית אשכנזי לבן כספית 34 התקשרויות.
    206. בן כספית טען כי לא היה בקשר עם וינר כלל, ושלל אפשרות לפיה אשכנזי ביקש ממנו לפרסם חומר נגד ברק ו/או גלנט.
    207. מעניין להפנות לשיחת רקע שהתקיימה ב-9.2.2010 בין בן כספית לאשכנזי, במהלכה בן כספית - נשמע מדובב את אשכנזי לשתף אותו במידע על יחסיו 'הגרועים' עם שר הביטחון, בעוד אשכנזי מנסה למתן את הדברים, לשכנע בתקינות היחסים ולהחזירו לשיח בענייני צבא. בתוך כך, בן כספית מציג בפניו את התיזה כי ברק מתנהג אליו כך כי הוא מרגיש מאוים על ידו, ואשכנזי משיב שאין לו שאיפות פוליטיות. בשלב מסוים, בן כספית תוהה מולו מדוע הוא לא עוסק ביחסי ציבור.
    208. רונית אשכנזי מסרה בהודעתה מיום 12.6.14, כי יכול להיות שקישרה את הרפז לבן כספית אלא שבן כספית שולל זאת. עוד ציינה כי אמרה להרפז שאם הדברים נראים לו מושחתים שיפנה לעיתונות, משטרה, מבקר המדינה. לדבריה, הרפז אמר לה שפנה למבקר המדינה.
    209. נסכם אם כן מחומר החקירה עולה כי בן כספית קיבל מידע מהרפז על ברק, אלא שלא סיפק לו - חומרים לביסוסו. עוד עולה כי בן כספית היה בקשר עם רונית אשכנזי. אין כל ראיות שקשר זה הניב חומרים מכפישים נגד ברק, שפורסמו על-ידי בן כספית.
    210. כמו-כן, אין ראיות להפעלת בן כספית על-ידי אשכנזי לפרסום מידע מכפיש על ברק או אנשי משרדו. אומנם בן כספית מסקר שנים את אהוד ברק סיקור ביקורתי, אך לא ניתן לקשר איזה מהפרסומים למידע שהועבר ע"י אשכנזי או אנשי שלומו.
בן כספית, כמו גם אילה חסון ורוני דניאל, פעלו בהפקרות מוחלטת ושברו קודים בסיסיים בתחום העיתונות. המסקנה האופרטיבית העולה מהתנהגותם: טוב יעשה מקור מידע פוטנציאלי, המבקש לשמור על עצמו, אם ימנע מקיום כל קשר עם עיתונאים אלה.

תאריך:  23/01/2016   |   עודכן:  23/01/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
עיתונאים בכירים הפרו חיסיון
תגובות  [ 23 ] מוצגות  [ 23 ]  כתוב תגובה 
1
אשכנזי מסוכן מתנהל כמאפיונר ל"ת
פעמון  |  23/01/16 12:42
 
- אשכנזי חייב לעמוד לדין!
על מספר פרשות  |  25/01/16 09:19
2
מה 'המניע' של איילה חסון ? ! ל"ת
ללא הסברך !  |  23/01/16 14:15
 
- המניעים של חסון
יש הסבר  |  23/01/16 23:56
3
בתוככי הרפז
אריה קרישק  |  23/01/16 15:55
4
מעניין
יוסי מ  |  23/01/16 16:15
5
רב
שמ  |  23/01/16 17:56
6
האחרון להטיף מוסר
קורא מזדמן  |  23/01/16 21:20
 
- שקוף ממשפ" ברכה
יש אמת 1  |  23/01/16 23:48
 
- אף לא עובדה אחת
מזדמן לרגע  |  24/01/16 04:15
7
מה עשו בלשכתו של ברק כשהיה שר
דניאל ארצי  |  23/01/16 23:39
8
אפשר גם לשלול תעודת עיתונאי
דן ה  |  24/01/16 02:14
9
בקיצור, כתבלבים ויועמ"ש מסוכני
קורןנאוה טבריה  |  24/01/16 04:19
10
כל הבכירים הם מפיונרים
יוסי ארגואן  |  24/01/16 06:14
11
טיפוסי למלחכי פנכה
אתי אורי  |  24/01/16 08:57
12
כאשר עיתונאים לוקחים צד
אורח  |  24/01/16 09:00
13
עיתונאי חצר
יוסינק'ה  |  24/01/16 09:14
14
עיתונאים לא עלינו
ירון בן נון  |  24/01/16 12:08
15
אשכנזי חייב לעמוד לדין!
ק.כ.  |  24/01/16 20:50
16
לאחר קריאת התוכן
רחמים  |  25/01/16 16:22
17
לשלול מאיליה חסון את הזכות
דורנרג  |  26/01/16 00:15
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרשת הרפז
אביתר בן-צדף
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - גם מהמותן - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי    והפעם - דרג, מחסור, סרחו ומתרסקים
אפרים הלפרין
בעניין הרפז השקענו יותר מידי היכן שלא היה סיכוי להשיג משהו ולא השקענו די במקומות בהם הסיכוי היה רב
איתמר לוין
לפי ההיגיון העקום של וינשטיין בפרשת הרפז, איש לא יועמד לדין על מסירת סודות מדינה כמוסים ביותר    באופן הולם, הקדנציה שלו מסתיימת במתן הנחת סלב ענקית לאיש ציבור על עבירה חמורה
יהודה דרורי
משום מה, למי שעקב אחר כל הפרשה הזו, וקרא את מסקנות היועץ המשפטי, ברור היה שאשכנזי היה בהחלט מודע למעשי תומכיו, ולפיכך מעורב בפרשה לעומקה, ושוב - לא שזה היה חלילה פלילי, אבל זה נשאר מסריח
איתמר לוין
קריאת החלטתו של וינשטיין בפרשת הרפז מלמדת לאיזו דרגה של ריקבון הגיעו אשכנזי ואנשיו, מעלה שאלות מדאיגות בתחום אבטחת המידע וגם חושפת את כשלונו של מי שבכלל לא נזכר בה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il