X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
רואה החשבון החיפאי הצנוע, שהקים אימפריית נדל"ן בגרמניה, הפתיע השבוע את עולם הנדל"ן, כשרכש כ-18% ממניות כלכלית ירושלים, ב-245 מיליון שקל התוכנית: לחבור עם אחרים, אולי הפניקס, ולהשתלט על החברה
▪  ▪  ▪
לוי. פסגת השאיפות
רשמית: סאמיט רכשה 18.4% מכלכלית ירושלים
אלעזר לוין
שילמה 245 מיליון שקל * היזם זוהר לוי מחזיק ב-55% ממניות סאמיט * רכש את מניות כלכלית באמצעות החברה, ולא אישית * שער כלכלית מזנק ב-7.5%, לאור הערכה שסאמיט תרכוש מניות בבורסה, כדי להגיע לשליטה או למיעוט חוסם
לרשימה המלאה

רואה החשבון זוהר לוי (49), בעליה של חברת הנדל"ן סאמיט, איננו מוכר לרבים בציבור הרחב. השבוע, הדהים את עולם הנדל"ן והכלכלה שלנו: במהלך מפתיע, ללא פרסום מראש, רכשה חברתו 16.6%, שיהפכו בעתיד ל-18.4%, מחברת הנדל"ן הגדולה כלכלית ירושלים. ההשקעה: 245 מיליון שקל. בבת אחת דחק זוהר לוי הצידה את הבעלים הקודם אליעזר פישמן, ואת היו"ר לשעבר של בנק הפועלים, שלמה נחמה, שחשב לכמה ימים שיהיה בעל השליטה. עכשיו, זוהר לוי הוא בעל המניות הגדול ביותר, עם תוכנית להגיע לגרעין שליטה, ואולי אף לשליטה מלאה.
זוהר לוי הוא בעל 57% מחברת סאמיט ישראל, שהקימה אימפריית נדל"ן בגרמניה, עם 106 נכסים, 880,000 מ"ר שטח מניב, ששווים 760 מיליון אירו, שהם כ-3.2 מיליארד שקל. יש גם נכסים בודדים בישראל, אבל המבט הכלכלי ו-89% מהנכסים מופנים לגרמניה. אולי זו הסיבה, שבישראל הוא פחות מוכר.
סיבה נוספת היא צניעותו של זוהר לוי. הוא כמעט לא מתראיין, ובדוח הכספי של חברתו הוא מציג תמונות של בנייני משרדים מפוארים בגרמניה, ולא את תמונתו-שלו. הוא לא מחפש קוקטיילים ואירועים ראוותניים. מטרתו היא לעבוד, להרוויח, לפתח את עסקי חברותיו, לפרנס בכבוד את משפחתו ועובדיו. הוא מתגורר בדירה על הכרמל בחיפה, נוהג במכונית לא-יוקרתית. ב-2014 קיבל דמי ניהול של 6.8 מיליון שקל, כולל הוצאות. בימים אלו חילק לעשרת עובדיו בישראל אופציות ללא תמורה.
מיהו האיש, שבבת אחת, במכה אחת, הפך לאחד מיזמי הנדל"ן המובילים של ישראל. אפשר לומר - במקום אליעזר פישמן.
זוהר לוי נולד בחיפה בספטמבר 1967. לאחר שסיים את השירות הצבאי ולימודי ראיית חשבון, הצטרף לחברתו של יזם הנדל"ן יעקב אנגל, אחד הגדולים בענף. הוא מונה לסגן מנכ"ל לענייני כספים. תוך כדי כך פגש את בתו של אנגל ונשא אותה לאישה.

החליט להיות עצמאי, לא אצל בוימלגרין

אבל מי שחושב שלוי החליט להתקדם בתוך חברת אנגל - טועה. אנגל מכר את חברתו, במחיר טוב מאוד, לחברת אזורים, אז בשליטת שעיה בוימלגרין. זוהר לוי היה יכול מן הסתם לקבל משרה בכירה באזורים. אבל הוא החליט לפתוח דרך חדשה, כעצמאי שאינו תלוי באיש. זה היה בסוף 2002. כאן הצטלבה בדרכו בזו של יעקב חי, יזם נדל"ן חיפאי ותיק, ושל קבוצת פלד-גבעוני.
יעקב חי היה אחד מיזמי הנדל"ן הגדולים של חיפה. הוא היה הבעלים של מלון "נוף", מבנים בכרמיאל, שותפות בקניון ומגרשים, באמצעות חברת חייל השקעות. בסוף 2000 מכר את החברה לקבוצת פלד-גבעוני, שנקלעה לאחר שנתיים לקשיים. חי שקל את האפשרות לחזור ולרכוש את השליטה, אך זוהר לוי, שהבין את ההזדמנות, מיהר לרכוש אותה, ככל הידוע במחיר נמוך. לאחר מכן שינה לוי את שמה של החברה לסאמיט (SUMMIT), פסגה באנגלית, רמז ברור על תוכניותיו.
זוהר לוי למד בקפידה את שוק הנדל"ן בישראל ובאירופה. הוא הגיע למסקנה - לפני יזמים ישראלים אחרים - שהעתיד הוא ברכישת נכסים מניבים בגרמניה. זו הכלכלה הגדולה באירופה, החמישית בגודלה בעולם, מצטיינת ביציבות, בניהול רציני וקפדני של נכסים, בריבית בנקאית נוחה, בגמישות מינהלית. אופיה של הכלכלה הגרמנית מתאים לאופיו של לוי. סאמיט החלה לרכוש נכסים בגרמניה.
לשם כך הקימה חברת-בת בשם סאמיט גרמניה, שחברת סאמיט ישראל מחזיקה 79% ממניותיה. סאמיט-גרמניה הנפיקה ב-2006 מניות בבורסת AIM בלונדון. הכסף שגויס, שגויס, יחד עם הלוואות בנקאיות, מימן את רכישת הנכסים.
העסקים התפתחו, כאשר העסקים בישראל נשארים (כמעט) בצד. לעתים היו בעיות, אך החברה התגברה עליהן. כיום יש לחברה 105 נכסים ב-7 ערים בגרמניה, כולל ברלין, פרנקפורט, מינכן והמבורג. 55 מהנכסים הם בנייני משרדים, והיתר מרכזים מסחריים ומחסנים. היא פועלת באמצעות חברת דויטשה ריל אסטיט, שבה יש לסאמיט 78%, והיתר בידי שותפים מקומיים. התוצאות הכספיות מצוינות, רווח של 285 מיליון שקל בשנת 2014, ועוד היד נטויה. הרווחים מופנים בעיקר להגדלת ההון העצמי, וכך פוחת הצורך בקבלת הלוואות.

ציון גבוה מחברת מידרוג

מהו סוד ההצלחה של זוהר לוי? קודם כל, הידע המקצועי שלו כרואה החשבון, המאפשר לו לבחון בקפידה את הכדאיות של כל השקעה ונכס. לשם כך הוא עובד שעות רבות ביום, מכיר כל פרט בכל נכס. בניגוד ליזמי נדל"ן ישראלים אחרים, זוהר לוי לא קונה נדל"ן בגרמניה כדי לקנות, למכור, ולרשום רווח פיננסי. הוא קונה כדי להשכיר ולנהל, גם לטווח ארוך, הדגש הוא על קשר עם השוכרים, ולא עם הבנקאים. התוצאות מוכיחות, שזה עובד. הרווחים גבוהים. חברת מידרוג נתנה זה עתה לחברה את הציון Aa3, אחד הגבוהים ביותר שניתנו אי-פעם לחברה בבעלות ישראלית
הפעילות בגרמניה מבוזרת, כלומר אינה מרוכזת במקום אחד. בכל עיר הוקמה חברה-בת נפרדת, והחולשת על חברות-בנות משלה, חברה לכל נכס. הנהלת סאמיט-גרמניה יושבת בשלוש ערים גדולות.. החברה מעסיקה רק 55 עובדים, אך כולם חייבים להיות אנשי מקצוע ומסורים לעבודה.
כמובן, שגם התנאים הכלכליים בגרמניה עזרו לזוהר לוי, וגם ליזמים ישראלים אחרים. הריבית האפסית מקלה על גיוס הלוואת בנקאיות. הגאות הכלכלית מביאה להמשך הביקוש לשכירת משרדים ונכסים מסחריים. המדיניות של סאמיט-גרמניה היא לרכוש את הנכסים לאחר בדיקה מדוקדקת, לנהל אותם, לדאוג לגביית דמי שכירות נאותים, ובמקרים לא מעטים, להשביח ולמכור ברווח. זה עתה, לפני כשלושה שבועות - תוך כדי בדיקת עסקת כלכלית ירושלים - קנתה חברתו של זוהר לוי שלושה בנייני משרדים בפרנקפורט, 18,000 מ"ר, בכ-25 מיליון אירו, שהם כ-110 מיליון שקל. חוזה הקנייה נחתם לאחר שלוי ואנשיו וידאו שהנכס מושכר בתשואה של 7% בחוזים לטווח ממוצע בינוני ומעלה.

האח שלומי מנהל את הנכסים בישראל

מה מריץ את זוהר לוי להיכנס לכלכלית ירושלים? אולי הנכסים שיש לה בישראל. זאת לדעת, שסאמיט של זוהר לוי כמעט שאינה משקיעה בישראל. לפני ארבע שנים רכשה קניון בן 4,000 מ"ר בחיפה, והשקיעה ברכישה, בהגדלה בשיפוץ 66 מיליון שקל. באחרונה היא מגלה עניין ברכישת נכסים בישראל, אולי בגלל הריבית הנמוכה. לפני חודשיים רכשה ב-70 מיליון שקל בניין משרדים בן 14,000 מ"ר בקיסריה, ובחודש שעבר אופציה לרכוש 11 נכסים ממבני תעשיה (חברת-בת של כלכלית ירושלים! מעניין!) . שלומי, אחיו של זוהר, מנהל את הנכסים בישראל. לכלכלית ירושלים יש נכסים מניבים טובים בישראל, למשל פארק המשרדים הגדול ביקום. יש לה כידוע גם נכסים בעייתיים ברוסיה, אבל ייתכן מאוד שזוהר לוי רואה בכך הזדמנות עסקית לרכוש את הנכסים בזול.
אבל, חכו רגע, זוהר לוי עוד איננו הבעלים של כלכלית ירושלים. גם לאחר שירכוש מניות נוספות, בעזרת האופציות שקיבל השבוע, עם המניות, יהיו לו רק 18.4% בחברה. זה אפילו לא מיעוט חוסם של 25% (על-פי החוק, כדי לקבל החלטות מהותיות, יש צורך בהסכמה של 75% מבעלי המניות). מה יעשה?

עסקה עם הפניקס להשתלטות על כלכלית?

השבוע קיבלנו כנראה רמז: חברת הביטוח הפניקס רכשה 3.8% ממניות סאמיט ישראל, ויחד עם רכישה קודמת, הפכה לבעלת עניין. כלומר, יש לה כ-5% ממניות סאמיט. זה פחות חשוב. חשוב. מה שחשוב בעיקר הוא שהפניקס רכשה השבוע גם כ-11% מכלכלית ירושלים, באותו מכרז. העסקה הקטנה בסאמיט מצביעה כנראה על הידוק הקשרים העסקיים בין היזם החיפאי לחברת הביטוח של יצחק תשובה.
אהה! לוי והפניקס, יחד, מגיעים לכ-30% מהבעלות. האם יעשו שותפות? האם זוהר לוי ירכוש מהפניקס את מניותיה? ואולי ירכוש את המניות של בעלי מיעוט אחרים, למשל קרן השקעות של אלשטולר-שחם, המחזיקה עתה בכ-12% מכלכלית, או לאומי פרטנרס, שיש לו 14% בכלכלית ירושלים, ורוצה למכור אותן? דבר אחד ברור: זוהר לוי נכנס למגרש של הגדולים ויהיה מעניין.

כל הנדל"ן בכף ידך
תאריך:  04/03/2016   |   עודכן:  06/03/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
זוהר לוי - בדרך להשתלט על כלכלית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
טובה ספרא
ליקוי החמה אינו תומך בשיתופי הפעולה בין לפיד וליברמן. גם גדעון סער מקבל המלצה ממופע הליקוי    אנו ברצועת זמן בה הרטוריקה מניפולטיבית וקיים פיתוי להאשים אחרים בכישלונות וליצור מצב שיהיו שעיר לעזאזל    מומלץ לדחות החלטות לאחר הליקוי    המשיכו לשמור על מוצא פיכם
עליס בליטנטל
כמה אפשר לצחוק מהמוות, מהתאלמנות ומהחיים עצמם, מוכיח תיאטרון היידישפיל בהצגתו "מועדון האלמנות העליזות" (באנגלית "מועדון בית הקברות"). מסתבר, שביידיש - זה תמיד מצחיק יותר; גם לבורים ביידיש כמוני
יוסף כהן-אלרן
שלא כהרגלי אני רושם כאן דברים על שני ספרי ילדים שהתקבלו יחד לידי    דפדפתי בהם מתוך סקרנות ואחר כך, משקראתי, מצאתי שיש בהם משקל פדגוגי וכי יש קשר של נושא ביניהם    אודה כי שתי הכותבות ידידות לי, אך אכתוב על הספרונים במידה: "הגמדון של פילוני" מאת רינת מצליח, ו"פגישה חלומית" של יהודית מליק-שירן
אלי אלון
בערב שנערך בבית המוזיקה בעפולה לכבוד יום הולדתו ה-19 של החייל דן סלע שמת באוגוסט 2015 ממכת חום במהלך סיור יחידתו בירושלים, הושמע לראשונה בהשמעה חיה בפני קהל שיר לזכרו שחיברו אבי קורן וקובי אושרת
חיים נוי
הפקה מושקעת וחגיגה של כישרונות - סיפור הפרברים, המחזמר הנודע שוב מנצח את הבמה - תיאטרון הקאמרי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il