X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
שני צעירים פיתחו מכשיר יחודי שיחסוך חלק גדול מההוצאות לחימום מים בדוד שמש קבלנים כבר רכשו 2,500 מכשירים, המהווים חלק ממערכת הבנייה הירוקה הצרכנים חוסכים כסף ובעיות, והיזמים מקדמים מכירת דירות
▪  ▪  ▪
אלעד ואריאל כהן. חמים וחוסכים

חברות בנייה גדולות אוהבות את אלעד ואריאל כהן, שני יזמים-ממציאים צעירים, שרשמו בשנה האחרונה פטנט, בישראל ובעוד 192 מדינות. בסך-הכל מדובר במתג בגודל של טלפון סלולרי, שמחירו לקבלן כ-380 שקל. אבל מוצר פעוט זה מקל על הקבלנים והחברות לחתום על חוזים לבניית אלפי דירות בשיטת הבנייה הירוקה, ולעיתים קרובות גם חוסך להם כסף.
מה זה? הפטנט הוא של שני אחים, אלעד כהן (32) נשוי+3, תושב רבבה, ואחיו אריאל (28) רווק, המתגורר בגבעת שמואל. אלעד מסביר תחילה את הבעיה: "בכ-2 מיליון דירות בישראל מפעילים בכל חורף דוד חשמלי לחימום מים, המהווה גיבוי בימים מעוננים לדוד השמש, מפתיע לגלות, שזו ההוצאה השנייה בגודלה על חשמל כמעט בכל משק בית - אחרי מזגן, לפני מקרר ומוצרים אחרים. על-פי מרכז המחקר והמידע של הכנסת, עולה דוד החשמל למשפחה ממוצעת 1,500 שקל לשנה. לפי חברת החשמל, ממריאה ההוצאה ל-2,500 שקל לשנה".

המצב כיום: הפעלה יקרה, בלאי גבוה

מה הסיבה?
כהן: "דוד השמש צורך 2,500 ואט בשעה, ועובד רצוף עד שמכבים אותו. רוב האנשים לא יודעים לכמה זמן צריך להפעיל את הדוד, וכמה מים חמים דרושים. אז מפעילים הרבה זמן, ללכת על בטוח. לעתים קרובות שוכחים לכבות את הדוד, ואז זה גם מסוכן. מדי שנה יוצאים מכלל שימוש, בגלל בלאי, 250 אלף מתוך 2 מיליון דודי חשמל ויש לקנות חדשים. הבלאי גבוה, בגלל השימוש המופרז. שיטות ההפעלה נשארו ללא שינוי זה עשרות שנים".
מה הפטנט שלכם?
כהן: "מתג דיגיטלי הקרוי וורמר (WARMER - מחמם), שמתקינים אותו במקום המתג הרגיל. לפני ההפעלה הראשונה יש להזין את הוורמר במספר נתונים, כמו מספר הנפשות במשפחה והרגלי הצריכה. המתג גם מוזן מראש בנתונים סטטיסטיים על מזג האוויר הצפוי בחורף, עם מקדם ביטחון. לאחר הגשם הראשון מפעילים פעם אחת את המתג, והוא נכבה ונדלק אוטומטית לפי הצורך".
מה קורה אם המשפחה תרצה עוד מים חמים?
כהן: "המתג כולל גם כפתור, שכל לחיצה עליו מדליקה מחדש את הדוד ל-10 דקות. אם לוחצים פעמיים, הדוד נדלק ל-20 דקות, וכן הלאה".
באמת חוסכים הרבה כסף?
כהן: "על-פי נתונים מארה"ב, הפעלה חסכונית ויעילה של דוד החשמל חוסכת 35% מההוצאות על חשמל. אצלנו יש יותר שמש מאשר בארה"ב, אבל הפעלת הדוד באמצעות המתג האוטומטי יעילה יותר מהפעלה ידנית".

פתרון לשומרי מצוות

יתרון נוסף נוגע ליהודים שומרי-מצוות, והאחים כהן, חובשי כיפות בעצמם, מכירים היטב את הבעיה: אסור להדליק או לכבות את דוד החשמל בשבת. בכל יום שישי מעונן עומדים בני המשפחה, לפני כניסת השבת, בפני שאלה מוכרת ומטרידה: האם להפעיל את הדוד ל-25 שעות, דבר שיעלה הרבה כסף, עם סכנה שהדוד יתפוצץ - או לא להפעיל אותו, ולהסתפק בשבת במים קרים.
הבעיה ההלכתית חמורה עוד יותר: חלק מפוסקי ההלכה אוסרים להשתמש בכל ימי השבת (בליל שבת יש מקלים), כל השנה, במים חמים הבאים מדוד השמש, לכן מפעילים את הדוד החשמלי גם בקיץ, וההוצאה מזנקת.
WARMER פותר את שתי הבעיות: הוא דולק בשבת רק בשעות מסוימות, על-פי הדרוש, וכך מקטין מאוד את צריכת החשמל.

תקן הבנייה הירוקה והוראות ראשי הערים

מה כל זה נוגע לקבלנים?
כהן: תקן הבנייה הירוקה 5281 קובע, ש-25% מהבנייה של כל קבלן ויזם חייבים להית בבנייה ירוקה. בנוסף, "פורום 15 ראשי הערים", ובהן תל אביב, רמת גן, גבעתיים, רעננה, פתח תקוה וראשון לציון, קבע שכל הבנייה החדשה בערים אלו חייבת להיות ירוקה. כדי שהבניין יוכר כבנייה ירוקה, חייב הקבלן, על-פי התקן, להתקין שורת אביזרים וחומרים, שעל כל אחד מהם מקבלים ניקוד. יש להגיע ל-55 נקודות. הוורמר נותן 2.3 נקודות".
כמה זה שווה?
כהן: "כל נקודה מייצגת השקעה ממוצעת של 5,000 שקל בבניין רגיל. לכן, התקנת המתג עולה כ-12,000 שקל".
זה כדאי לקבלנים?
כהן: "אנחנו מוכרים את המוצר לקבלנים ב-380 שקל ליחידה. בבניין טיפוסי של 16 דירות יוציא הקבלן 6,100 שקל. כלומר, יוציא רק מחצית מההוצאה הממוצעת. בבניין של 32 דירות, ההוצאה על הוורמר תהיה זהה לממוצע".
טוב, הקבלן יחסוך קצת כסף. אז מה?
כהן: "ה-WARMER מסייע גם למכירות. הקבלן מראה לקונה שהתקין בדירה אביזר החוסך חשמל, וזה מקדם את המכירות".

אלו החברות שרכשו

אלעד ואריאל כהן חשפו בפני News1 את רשימת לקוחותיהם העיקריים: לדבריהם, מכרו עד היום 2,500 מכשירי וורמר, והזמנות גדולות נוספות - בדרך.
  • משולם לוינשטיין, אחד הקבלנים הפרטיים הגדולים והאמינים - דירות בכפר יונה ובעפולה;
  • רוטשטיין, אף היא אחד הקבלנים הגדולים בבנייה למגורים - 105 דירות בלוד. לברי האחים כהן, הם מנהלים מו"מ עם רוטשטיין על עסקה גדולה בקריית גת.
  • חן ואיתי גינדי (הענף הפחות ידוע של משפחת גינדי) - דירות ברעננה ובהרצליה.
  • אורתם-סהר, בשליטת המהנדס אמיר נחום - 60 דירות באריאל.
  • אמפא- מליבו - שותפות של שתי החברות, לבניית הרחבות קהילתיות. לדברי היזמים, רכשה מהם החברה ציוד להתקנה בהרחבות במושבים סלעית ודביר.
המידע על החוזים עם החברות נמסר על-ידי האחים כהן ובאחריותם.

צרכן פרטי ישלם 600 שקל

האם גם צרכן בודד יכול לרכוש את המכשיר?
אלעד כהן: "כן. אבל מכיוון שאיננו מתמחים בשיווק, חתמנו באחרונה על חוזה עם חברת השיווק י. קשטן, מן הגדולות בשיווק מוצרים לבית. אפשר לרכוש את המתג בחנויות חשמל, ברשת גדולה למוצרי בית, וישירות אצל המשווק".
אולם מתברר, שהמכשיר לצרכן הבודד יקר יחסית. הוא עולה 600 שקל, 58% יותר מהמחיר שמשלמים קבלנים.
המכשיר החדש מיוצר בארבעה מפעלים, המפוזרים במקומות שונים בארץ - ניסטק, זריחה, לחוביץ וא.י. המפעל של ניסטק, למשל, נמצא במעלות. היזמים חילקו במכוון את היצור בין ארבעה מפעלים, וכל מפעל מייצר חלק מהציוד, כדי למנוע "גניבת" מידע. ארבעת המפעלים יחד מעסיקים 110 עובדים בייצור ה-WARMER.
יש תוכניות לעתיד?
אלעד כהן: "אנחנו נמצאים במגעים לחתום על חוזה ליצוא הוורמר למדינה במערב באירופה. במקביל, אנחנו עובדים על פיתוח נוסף, שיאפשר שליטה מרחוק. אדם יוצא ממשרדו ונוסע הביתה. הוא יפעיל את המתג בשלט-רחק. המכשיר גם יבדוק בעתיד את מזג האוויר והטמפרטורה, ויחליט אם ולכמה זמן להפפעיל את דוד השמש".

תאריך:  11/03/2016   |   עודכן:  11/03/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הקבלנים אוהבים את אלעד ואריאל כהן
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
טובה ספרא
חודשים עם ארועים ללא שליטה; צפו לבלתי צפוי; מפת המדינה מציגה את המגבלות האוביקטיביות הדורשות החלטות, אבל רק עם שיקול דעת; התלהמות לא תביא עימה את הפתרון; הסבלנות גם היא נשחקת; מופע ליקוי החמה חשף כמה אמיתות לא נוחות; היזהרו מהבטחות שאינכם יכולים לממש
עליס בליטנטל
הרומן "ג'יין אייר" שריגש את הנערות לפני דורות, עולה כעת 170 שנה לאחר שנכתב בידי שרלוט ברונטה על בימת בית צבי    אותנו הוא לא ריגש כפי שקריאת הספר עשתה כשהיינו בני טיפש-עשרה
צבי גיל
"שיחה ליד האח" עם הסופר חנוך ברטוב. השיחה אתו התקיימה במרס 2016 במרחק הזמן של קרוב לתשעים שנה מאז הולדתו של חנוך. ברטוב הוא מספר נפלא בעל זיכרון מדהים. הסיפור שבו הוא פתח הוא משל למציאות כיום. "הם שותלים את החושחש והורסים בשיטתיות את פרי ההדר. הם יוצרים שממה"
דניאל גלילי
ד"ר מרדכי קידר, מומחה לשפה הערבית ולימודי האיסלאם מאוניברסיטת בר-אילן, נותן לנו צוהר כדי להבין כיצד ירושלים הפכה לעיר קדושה למוסלמים
מרדכי ליפמן
כאשר המטוס החדש נכנס אל שדה הקרב נעשו מאמצים גדולים להגביר את הייצור וכבר בספטמבר 1940 עם התחלת הבליץ על בריטניה הוכיח המטוס את איכויותיו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il