X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
שיפוט מהיר: דיון נוסף / רות וקסמן

"עורך דין או בן אדם"

שופטת התעבורה רות וקסמן צריכה להתמודד עם נאשמים שאינם דוברי עברית ועם עורכי דין שלא טורחים להתייצב, ועושה זאת ביעילות לצד הקפדה נכונה על הנהלים וזכויות הנאשמים
▪  ▪  ▪
נאשם שאינו דובר עברית
עופרי שמוקלר ו"הסיידים"
איתמר לוין
שופטת התעבורה רות וקסמן לא ממש נוזפת בתובעת הגורמת לאיחור של שעה בתחילת יום הדיונים, אך דורשת בכעס הסברים מצה"ל על אי-שחרורו של חייל האמור לעמוד לדין
לרשימה המלאה

השופטת: רות וקסמן, בית המשפט לתעבורה מרכז
המועד: יום חמישי, 9.6.15, שעה 09:00
הנושא: תיקי תעבורה
"אני רוצה להתחיל עם מה שהיה אתמול", מנסה רות וקסמן לסגור פיגורים בתחילת יום הדיונים. "זה תיק שנדחה מאתמול להיום". אבל הצדדים אינם, אז היא מוותרת: "טוב, אז אחר כך, אחרי ההפסקה".
הנאשם בתיק הבא אינו דובר עברית. וקסמן מנסה לגייס את הסניגור: "אתה דובר ספרדית? חלקית? זה לא מספיק". הסניגור אומר שדי בכך כדי שמרשו יבין, ווקסמן מוכנה להתקדם: "תסביר לו רק שזה רשיון רכב שפקע ו[נהיגה] ללא ביטוח. תשאל אותו אם הוא מודה. תסביר לו שבית המשפט לא כבול [להסדר]. אחרי שדיברת איתו - אתה רוצה לומר משהו? איך הוא רוצה לשלם את הקנס, שיעמוד על 900 שקל? אמרת לו את הסכום, כן?" - היא מקפידה כיאות על זכויות הנאשם במצב חריג.
"נתתי לו פסילה על תנאי של חודש לשנה. תסביר לו", ממשיכה וקסמן עם הסניגור, "שזה חשוב מאוד, כי רכב לא תקין זה הרבה יותר בעייתי מהנהיגה שהיא לא תקינה". ולבסוף: "הנה, תן לו את זה [הפרוטוקול] בבקשה. תסביר לו שהוא צריך ללכת למזכירות, בהמשך המסדרון מצד שמאל".
גם בתיק הבא יש הסדר טיעון. העבירה היא נהיגה במהירות של 115 קמ"ש בדרך עירונית (במקום 70 קמ"ש). למרות שלנאשמת יש 12 הרשעות קודמות, המדינה מסתפקת בשלילה על תנאי ובקנס. וקסמן פונה לנאשמת: "את מבינה שבית המשפט לא כבול להסדר? אנחנו לא מחויבים לקבל את ההסדר, אבל לרוב מקבלים". אחרי שהנאשמת מתנצלת ומסבירה מדוע ביצעה את העבירה, היא מקבלת הזדמנות לקבוע כיצד תשלם את הקנס - גם הפעם 900 שקל - ומבטיחה לשלם בו-במקום. "את הולכת למזכירות בהמשך המסדרון בצד שמאל", חוזרת וקסמן למלא את תפקיד המודיעין, "יום טוב".
"מישהו צריך לקחת אחריות"
כעת יש לווקסמן אמירה משעשעת: "מה התיק הבא? של עורך דין או של בן אדם?". כוונתה כמובן האם הנאשם מיוצג או לא, אבל תודו שיצאה לה אמירה שרבים יזדהו איתה. שוב יש הסדר טיעון, וקסמן מכניסה את הפרטים לפרוטוקול ומקפידה על הפורמליות, שכמותה יש לה עשרות פעמים בשבוע, והכל בצורה יעילה. שוב הקנס הוא 900 שקל ושוב הנאשמת בוחרת כיצד לשלם.
כעת נתקלת שוב וקסמן בנאשם שאינו דובר עברית אלא אנגלית. "יבוא מתורגמן. אנגלית אינה שפה רשמית במדינת ישראל", היא קובעת. הסניגור מנסה את מזלו: יודע גם צרפתית". וקסמן בשלה: "זו וגם זו לא שפה רשמית". היא פונה לתובע: "אתה רוצה לתרגם לו? מישהו צריך לקחת אחריות ולהגיד: אני דובר כשפת אם". הסניגור: "אני לא, שפת האם שלי היא תימנית". וקסמן: "אתה דובר אותה על בוריה? אני דווקנית בגישתי. ברגע שהשפה איננה רשמית במדינת ישראל, אז או שאתה מתרגם לו מילה במילה מכתב האישום ולוקח אחריות [או שיש מתורגמן]. אני לא לוקחת אחריות אפילו אם זו שפת האם".
וקסמן מכתיבה: "צרפתית היא שפת האם של הנאשם, אין מנוס מדחייה לצורך הזמנת מתורגמן". היא פונה לסניגור: "תשאל אותו אם 5 ביולי מתאים לו". התובע אומר לנאשם: "נסיים ב-5 ביולי". וקסמן מסכמת: "המזכירות תזמן מתורגמן לשפה הצרפתית. תודה".
גם את התיק הבא וקסמן דוחה, למרות שלא ברור מדוע. הסניגור התייצב רק כדי לבקש דחייה, וקסמן מציעה את 5.7.16 אבל לסניגור זה לא מתאים: "אני הרבה בחו"ל בפגרה". וקסמן מעירה בצדק שהפגרה מתחילה רק ב-21.7, ואז הסניגור מבקש לדחות עד לאחריה - ונענה: הדיון יתקיים ב-11.9.16.
"אתה צריך לפנות למאמן"
האולם מתרוקן ווקסמן עובר לטפל בתיקים בהם הנאשמים ועורכי דינם לא הואילו בטובם להתייצב. "תנסה לבדוק במזכירות אם עורכי הדין [קיבלו זימון]", היא פונה לתובע. "תנסה לראות במזכירות מה קורה. יש לי כאן רשימה של עורכי דין. אני לא מחכה. אתה עכשיו מצלצל לכולם או הולך למזכירות או מה שאתה רוצה, כי לפי כללי הלשכה אתה מחויב מבחינה חברית לבדוק איתם". אחת מעורכות הדין שברשימה, מעירה וקסמן, "מסתובבת כאן".
כללי הלשכה משמשים את וקסמן גם כאשר מתייצב בפניה מתמחה. "מתמחים לא מופיעים אצלי, לפי כללי הלשכה, אלא בליווי המאמן. בכל מקרה, אתה צריך לפנות למאמן שלך ולומר לו שאני עובדת על-פי כללי הלשכה, הווה אומר: מופיע מאמן ולצידו מתמחה אם הוא בחצי השנה האחרונה [להתמחות], ואם לא - אז רק המאמן. הוא צריך להיות פה עכשיו".
השורה התחתונה:
ניהול יעיל ונבון של ההליכים, גם כאשר אלו מציבים מכשולים בלתי שגרתיים בדמות נאשמים שאינם דוברים עברית. בנושא זה יש להעיר, כי חייב להיות נוהל בו הצדדים לא יגלו רק בזמן אמת שיש צורך במתורגמן. ועוד: פסולה בעליל התנהגותם של עורכי דין שאינם מתייצבים, וגם בכך יש לטפל בצורה רוחבית.
יעילות: 9
מזג שיפוטי: 9

תאריך:  06/09/2016   |   עודכן:  08/09/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 רות וקסמן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"עורך דין או בן אדם"
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
כה לחי רותי! ל"ת
רינה צורף  |  6/09/16 10:23
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משמר המשפט
איתמר לוין
איתן אורנשטיין על השופט אהוד שוורץ שהחליט להעביר תביעה למחוזי, למרות שהיא בסמכות השלום: ביה"ש אינו חותמת גומי להסכמת הצדדים; היה חייב לבדוק את שאלת הסמכות
איתמר לוין
לצד הדיווחים הרגילים על משטרה אלימה ומפרת חוק, מדווחת השנה הסניגוריה הציבורית על הדרך בה הפכו יהודה וינשטיין ואביחי מנדלבליט את החוק לאותה מתה
איתמר לוין
שימוש יתר בכלים הפליליים בזוטי דברים    אסירים לא זוכים להתייצב בפני ועדות שחרורים    האפשרות לסגירת תיק מותנית - אות מתה    חיפושים בלתי חוקיים בעירום
איתמר לוין
16 חודשים לאחר הגשת כתב האישום בפרשת פישר, תחילת ההוכחות עדיין איננה נראית באופק. האחראי המרכזי לכך הוא השופט משה סובל - שצריך ואף חייב להודיע לצדדים: זהו, הסחבת נגמרה
איתמר לוין
מהו העונש הראוי למי שנהג במהירות של 90 קמ"ש, נכנס לצומת באור אדום והרג הולך רגל? בית המשפט המחוזי קבע: שנתיים מאסר. העליון דחה את ערעורו, תוך שהוא מציין שמדובר ב"עונש משמעותי" ושהנהג בעצמו הוא במובן מסוים קורבן של התאונה
רשימות נוספות
העליון פסק על עבודות מ-1999  /  איתמר לוין
השופט דורות: שגיתי בטיפול בעניין בירן  /  איתמר לוין
ליקויים של השופטת ברנט בענייני אסירים  /  איתמר לוין
כן, אגרה בייצוגיות  /  איתמר לוין
הנאשמים הנעלמים  /  איתמר לוין
כזבנים בגלימות  /  איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il