X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
הכוזהינופים. יעקב, נורית, מרדכי (מוטי) ואורן [צילום: ישראל ברדוגו]
איש הנדל"ן של השבוע
"זה יהיה המגדל היוקרתי ביותר בישראל"
מוטי כוזהינוף, בן למשפחה העומדת לבנות את המגדל בשיכון בבלי, מספר בראיון על המיזם 44 קומות, 174 דירות יוקרה פנטהאוז ביותר מ-200 מיליון שקל "כבר מכרנו עשרות דירות" האם נורית מנצחת על המשפחה

הטרקטורים כבר עובדים במגרש ברחוב פעמוני 12, בדרום שיכון בבלי בתל אביב. היזמים, נורית כוזהינוף ובניה מרדכי, יעקב ואורן, מחכים להיתר הבנייה, שיגיע - כך מקווים - לאחר שיסתיים דיון בערר על גובה תשלו הפיצויים לדיירים. על-פי בקשת חברת אלעד (יצחק תשובה) בוועדת הערר, בעניין תשלום פיצוייים. בשבוע שעבר, נתן פסק דין של השופט אגמון-כהן, דחיפה לקידום ההליכים. בראיון ל-News1 מספר מרדכי (מוטי) כוזהינוף (44), שאינו מרבה להתראיין על המיזם, התוכניות, המחירים והעסקות שמסביב. מוטי, נשוי לרונית ואב לשניים, הוא ככל הידוע האיש המוביל את המיזם מטעם המשפחה.
חברה בבעלות משפחת כוזהינוף – האם נורית ושלושה בנים – רכשה את המגרש בפברואר 2014 ב-200 מיליון שקל. המוכרים היו סוניה אברמוביץ', המיוצגת על-ידי בנה אריה, והאחים דן ורפי זיתוני. העסקה נגמרה, כך מספרת המשפחה, מהר מאוד, לאחר פגישה אחת בין בעלי המגרש לנציגי הקונים. עסקה קודמת, למכירת המגרש לקבוצת רכישה ב-210 מיליון שקל, לא יצאה לפועל, לאחר שיזמת הנדל"ן לשעבר ענבל אור נכשלה בניסיונה לארגן די חברים בקבוצה.
מתי יתחילו לבנות?
כוזהינוף: "אנחנו ממתינים לסיום הערר שהגישה חברת אלעד (בבעלות משפחת תשובה) על גובה תשלום פיצויים לכמה מן המפונים. מקווים שזה יהיה בקרוב, ואז נקבל את היתר הבנייה. לפי שעה קיבלנו היתר לחפירה ולדיפון".

"זה יהיה מגדל המגורים היוקרתי ביותר"

איך ייראה המגדל?
כוזהינוף: "שמו יהיה מגדל בראשית. הוא יהיה בן 44 קומות, 174 דירות יוקרה, המגדל היוקרתי ביותר בישראל. המגדל יעמוד בתוך פארק, הדירות ישקיפו מצד אחד על הים ומצד שני על הרי ירושלים. הדיירים ייהנו מבנייה ברמה הגבוהה ביותר, מבריכה, ממכון כושר וממתקנים מודרניים אחרים. אבל לא זה העיקר".
מה יהיה העיקר?
כוזהינוף: "מגדל בראשית יהיה קרוב לכל מקום בתל אביב. מבחינה זו, עם כל הכבוד לדירות היוקרה מול הים, אי-אפשר להשוותו לשום בניין אחר. הוא יהיה צמוד לשיכון בבלי, שכונת מגורים שקטה, שדייריה ברמה גבוהה. בין שכניו של "בראשית" יהיו שרי אריסון, שלדון ומרים אדלסון ועוד דיירים חשובים. הוא קרוב לנתיבי איילון, לכיכר המדינה, לכבישים עורקיים".

"ישראל עוד לא ראתה דירה כזו"

כמה יעלו הדירות?
כוזהינוף: "דירת 3 חדרים, קרוב ל-90 מ"ר, בקומה תחתונה, תעלה 4 מיליון שקל. המחיר עולה מקומה לקומה. הפנטהאוז בקומה העליונה יימכר ביותר מ-200 מיליון שקל (זו אמורה להיות הדירה היקרה ביותר בישראל – א.ל). מדוע? הוא ישתרע על שלוש קומות, לדיירים תהיה בריכת שחייה פרטית על הגג, מעלית פרטית לפנטהאוז, ועוד שכלולים. ישראל עוד לא ראתה דירה כזו!".
כבר מכרתם דירות?
כוזהינוף: "כן. בשקט-בשקט כבר מכרנו עשרות דירות, ביניהן לאנשים חשובים וידועים. בבוא העת נפרסם את רשימת הקונים".

התחייבות משנת 1961: הדיירים זכאים לפיצוי

בינתיים, היה על משפחת כוזהינוף להתמודד עם תביעות של דיירים לפיצוים ולדמי פינוי. בניגוד למקומות אחרים בישראל, הדיירים אינם פולשים. הוותיקים שבהם, שרובם כבר אינם בחיים, הגיעו לכאן במלחמת השחרור. הערבים ירו מיפו על השכונות הדרומיות של תל אביב, והעירייה העבירה משפחת רבות לגבעת עמל. משפחות נוספות הגיעו לאחר המלחמה. ראש הממשלה דוד בן-גוריון אמר בזמנו, שיש לדאוג למפונים לדיור נאות.
המסמך החזק ביותר שבידי הדיירים הוא חוזה שנחתם ב-14.2.61 בין מינהל מקרקעי ישראל לבין סולל בונה. במסמך, מכיר המינהל בזכות הדיירים לקבל דמי פינוי.

רק 120 מתוך 350 משפחות זכאים לפיצוי

מספר הדיירים הלך וגדל. פסק דינה האחרון של השופטת אגמון-כהן קבע, כי רק 120 משפחות שהתגוררו במקום ב-1961, או קודם לכן, זכאים לפיצויים. 230 משפחות נוספות, שנכנסו לבתים לאחר השנה הקובעת, אינם זכאים לפיצוי. רוב המשפחות קיבלו פיצויים בסכומים שונים ועזבו. פסק הדין האחרון אמור לפתור גם את הבעיות של המשפחות האחרונות, כך שיקבלו דירה חלופית, בשכונה סמוכה, בגודל זהה לדירתם הנוכחית. מי ישלם? היזמים 79%, העירייה 12%, רשות מקרקעי ישראל 9%.
כוזהינוף מוכן לשלם. למעשה, הוא כבר שילם לדיירים 75% מהסכום שנקבעו להם בהסכמים קודמים. 25% מעוכבים עד גמר הערר שהוזכר למעלה. המשפחה משלמת לדיירים, מיוזמתה, את הסכום הנתון במחלוקת, כ-5 מיליוני שקלים, העיקר, לסיים את הפינוי ולהתחיל לבנות.
מרדכי כוזהינוף: "אני איש של שלום. אנחנו עושים כל מאמץ כדי להגיע להסכם עם המשפחות האחרונות. אני הולך לבית משפט רק אם אין ברירה".
מהן דרכי השלום?
כוזהינוף: "בעצם הגענו להסכם עם כולם. זוג קשישים בני 90 גרים בבית בשולי המגרש, והוא איננו מפריע לבנייה. החוזה קובע, שהם יקבלו דירה חלופית כשיהיה טופס 4, כלומר הבנייה תסתיים. זה יהיה בעוד... מי יודע אם עוד יהיו בעולם הזה. הצענו להם: תעברו לדירה חלופית, בשכירות, בשיכון בבלי הסמוך, הסביבה שלהם. בחרו לכם כל דירה, בכל מקום. בכל גודל. אנחנו נשלם את דמי השכירות. עד עתה לא נעננו".
מדוע?
כוזהינוף: "לדעתי, הם היו מסכימים, אבל הבנות רוצות שההורים יישארו לדור בדירה הנוכחית" (לבנות יש מן הסתם שיקולים שלהן).
כוזהינוף ידועה כמשפחת יהלומנים. איך הגיעו לנדל"ן? זו שאלה לא מוצלחת, כי לאמיתו של דבר, ההפך הוא הנכון: המשפחה היא דור שישי בארץ. כוזהינוף: "הסבא של הסבא עלה לארץ מבוכרה ב-1880. שנים רבות התגוררה המשפחה בירושלים, ואחר כך עברה לתל אביב". הם רכשו קרקעות, במחירים הנמוכים-מאוד של אז, בין היתר באזור בקעת אונו. לפני כ-25-20 שנה מכר דניאל, אביהם של האחים, קרקעות, ובתמורה נכנס לעסקי יהלומים. המשפחה מסורתית, בכל יום שישי היה האב עורך קניות לשבת.

בית כנסת משפחתי בקומה השנייה

מוטי כוזהינוף: "חברת היהלומים המשפחתית 'יהלומי בראשית' נוסדה לפני 25 שנה. תחום ההתמחות שלנו הוא ייצור וסחר ביהלומי גלם. יש לנו סניפים ונציגויות בכל מדינה העוסקת ביהלומים". החברה ידועה כאחת הגדולות בענף. המגדל קרוי על שם החברה
מי הבעלים?
כוזהינוף: "לאחר שאבא דניאל נפטר לפני 9 שנים, עברה הבעלות לאימא, נורית. אני ואחי יעקב (40) ואורן (38) עוזרים לה. אימא מקבלת את כל ההחלטות החשובות. אנחנו משפחה שמרנית, אצלנו חשובה מאוד המצווה "כבד את אביך ואת אמך".
זוהי, ככל הידוע, משפחה מאוחדת. ההחלטות מתקבלות בהסכמה בין כולם, בניצוחה של האם נורית. הם גם מכבדים את המסורת המשפחתית. לפני שנים רבות ייסדו בית כנסת ספרדי על שמו של הסבא-רבה, בקומה שנייה של בניין בדרום תל אביב. אשתקד שיפצה המשפחה את בית הכנסת, ועל הקירות תמונות ועדויות, מעין מוזאון על תולדות המשפחה.
יש לכם גם אחות.
כוזהינוף: "נכון, חן, בת 37. היא אינה פעילה בעסקי היהלומים והנדל"ן. אבל בעלה, עו"ד אביב טסה, הוא עורך הדין והיועץ המשפטי של החברה". הכל נשאר במשפחה.

כל הנדל"ן בכף-ידך
תאריך:  30/09/2016   |   עודכן:  30/09/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"זה יהיה המגדל היוקרתי ביותר בישראל"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
מועמד המפלגה הליברטאנית לנשיאות - שעצם התמודדותו יכולה להכריע את הכף לטובת דונלד טראמפ - ממשיך להפגין בורות בענייני העולם. מנהל הקמפיין שלו דווקא היה מרוצה מהופעתו
יגאל יששכרוב
בהיותי בן 31, פרסמתי במדורי "כשהייתי ילד" בשבועון "דבר לילדים" מיום 20 בנובמבר 1972 את חוויותיו של שמעון פרס, שכיהן באותו זמן שר התחבורה והתקשורת בממשלת ישראל, מפן ילדותו, דברים שאינם מוכרים, גם היום, לכלל הציבור
ד"ר ניר ארדינסט
ניתן להגן בפני הקרינה האולטרה סגולה באמצעות כובע מצחייה או כובע רחב שוליים    בנוסף, הרכבת משקפי שמש מצמצמת את החשיפה לקרינה האולטרה סגולה באזור העין, אך חלק ממשקפי השמש אינם מונעים מכל הקרניים האולטרה סגולות מלהגיע לעיניים
בלפור חקק
ראש השנה נקרא בתפילה "יום הרַת עולם": היום שבו העולם נולד מחדש    להבדיל מחגים שבאים לציין אירוע היסטורי, ראש השנה בא לציין את חג בריאתו של העולם
אלי אלון
לראשונה מזה עשרות שנים ניתנה לציבור הרחב אפשרות לבקר בתוך הפילבוקס הנמצא בפינת הרחובות טשרניחובסקי והרב הרצוג בירושלים. לחוש ולהכיר מקרוב מהו בעצם פילבוקס. בירושלים ניבנו בתקופת המנדט 5 "פילבוקסים" . שרדו מהם שלושה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il