X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מבחן אמריקני / עוד 33 יום

ההכרעה בעיצומה

37 מדינות בארה"ב מאפשרות להצביע עוד לפני 8 בנובמבר, ובחלקן הקלפיות כבר נפתחו. זה אומר שהאירועים השוטפים - ובראשם העימות הקרוב בין קלינטון לטראמפ - מקבלים משנה חשיבות
▪  ▪  ▪
הצבעה מוקדמת באוהיו [צילום: צ'רלי נייברגול, AP]

כמעט בלי שנשים לב, הבחירות לנשיאות בארה"ב כבר החלו. 37 מתוך 50 המדינות מאפשרות הצבעה מוקדמת: החל מ-29.9.16 באייווה ובקולורדו, ועד 29.10.16 בפלורידה. וזה אומר, שמה שמתרחש מדי יום במרוץ לבית הלבן הוא בעל פוטנציאל להשפעה מיידית, ולא רק חלק מהשפעה מצטברת עד יום הבחירות, 8.11.16.
בשנת 1980 ניצלו רק 4 מיליון אמריקנים את האפשרות להצביע לפני יום הבחירות; בשנת 2004 המספר כבר הגיע ל-27 מיליון. בבחירות הקודמות הגיע שיעור ההצבעה המוקדמת ל-25% מכלל המצביעים, ובמטה של הילרי קלינטון מעריכים, שהשנה 40% מהקולות במדינות המכריעות יוטלו לקלפיות (או יישלחו בדואר) לפני יום הבחירות. התופעה כה רחבה, עד שיש האומרים שיום הבחירות הפך ליום בחירות: לא אחד ומיוחד, אלא אחד - מרכזי ככל שיהיה - מני רבים.
באופן מסורתי, המצביעים המוקדמים הם אלו השייכים לגרעין הקשה של תומכי מועמד זה או אחר. וזה גם ברור: הם יודעים זמן רב מראש במי יבחרו, התעמולה לא משנה להם והעימותים לא מזיזים להם. עם זאת, יש להצבעה המוקדמת גם משמעות מבחינת ההתלהבות בשטח. אם רבים מהמצביעים הבטוחים מטריחים את עצמם לקלפיות זמן רב מראש, זה מלמד שהם נלהבים ורוצים בכל ליבם להצביע בעד אותו מועמד. לעומת זאת, המצביע כמי שכפאו שד, ילך לקלפי מאוחר יותר. זו פסיכולוגיה פשוטה ומובנת.
בהיבט הזה, להצבעה המוקדמת בבחירות 2016 יש חשיבות רבה. כבר עמדנו כאן על כך, שבמטה קלינטון חוששים מחוסר ההתלהבות של המצביעים האפרו-אמריקניים בפלורידה, החיוניים לה כדי לזכות במדינת מפתח זו, על 29 האלקטורים שהיא מעניקה. ואם זה המצב בצד של קלינטון, לה יש ארגון מסועף ומשומן של פעילים ומתנדבים - סביר להניח שהבעיה גדולה עוד יותר אצל טראמפ, המפגר אחרי יריבתו בתחום זה. אך כאשר שני המועמדים סובלים משיעור חוסר-אהדה של כ-60%, קשה לצפות ליותר מדי התלהבות. במידה רבה, נכון לעכשיו זהו מסע בחירות של "את מי אתה מתעב קצת פחות". אם שיעור ההצבעה המוקדמת יהיה גבוה, ייתכן שיהיה בכך כדי לרמז שבחודש האחרון שלו - זה הופך להיות קמפיין נורמלי: בעד מועמד, לא נגדו.
המומנטום - בצד של קלינטון
חוץ מזה, יש שני קהלי יעד שצריך לשים לב אליהם בשבועות הקרובים - אומר פרופ' מייקל מקדונלד מאוניברסיטת פלורידה. האחד: הלבנים הכפריים, הנחשבים למעוז של טראמפ. השני: ההיספנים, הצפויים להצביע בעד קלינטון באחוזים גבוהים במיוחד. אם אחד מהמועמדים לא יצליח להביא את הציבור שלו להצביע בשיעורים משמעותיים בהצבעה המוקדמת, תהיה לו בעיה.
נכון לעכשיו, המומנטום נמצא בצד של קלינטון. סקרים אחרונים נותנים לה יתרון של 6% במרוץ דו-ראשי מול טראמפ ויתרון של 5% כאשר גארי ג'ונסון עדיין בתמונה. ומה שיותר חשוב: היא פותחת פער מבטיח במדינות המפתח פלורידה ופנסילבניה, מגדילה את יתרונה בקולורדו ויוצרת יתרון קטן בצפון קרוליינה ובנבאדה. טראמפ פתח יתרון נאה בטקסס, אוהיו ואייווה, אבל זה לא יספיק לו אם קלינטון תשמור על יתרונה במדינות האחרות. חוץ מזה, לקלינטון יש כמה תותחי-על הפועלים עבורה: ברק אובמה, ברני סנדרס ובמיוחד מישל אובמה. כך היא יכולה לפזר את תחמושתה על פני מספר מדינות בעת ובעונה אחת.
השבוע האחרון היה לא מוצלח מבחינת טראמפ, ויש שיאמרו שזוהי לשון המעטה. לפי רוב הפרשנים והסקרים, קלינטון ניצחה בעימות הראשון, גם אם לא בנוק אאוט; טראמפ הסתבך בפרשת מיס תבל אליסיה מוצ'אדו; תחקיר ניו-יורק טיימס הצביע על האפשרות שלא שילם מיסים פדרליים במשך 18 שנים; ופרסומים אחרים טיפלו בעסקיו בסין ובקובה. נקודת האור היחידה מבחינתו הייתה נצחונו של מייק פנס על פני טים קיין בעימות המועמדים לסגן הנשיא - אבל זה לא מספיק כדי לשנות את התמונה הכוללת. אולי אפילו היה זה נצחון פירוס: מאמר פרשנות אחד טען בעקבות העימות, שלמעט משפחת טראמפ - כל רפובליקני יגיד לך שהיה רוצה לראות את פנס כמועמד מפלגתו לנשיאות.
הסיכוי המרכזי של טראמפ לחולל שינוי הוא בעימות הבא, ביום שני לפנות בוקר שעון ישראל (10.10.16). כדי לעשות זאת, הוא חייב לנצח בו בצורה משכנעת. האם הוא מסוגל? קלינטון מתמקדת בימים אלו באירועים לגיוס כספים ובהכנה לעימות. טראמפ סירב להתכונן לעימות הראשון, במטהו דיברו על כך שהוא חייב להתכונן לעימות השני, אבל קשה מאוד לשכנע אותו לוותר על ההתנהלות שהביאה אותו עד הלום - למרות שכאשר טראמפ דבק במסרים שהכין/שהוכנו מראש, מצבו בסקרים משתפר משמעותית.
ונסיים במה שפתחנו: האירועים הללו, ובמיוחד הבולטים שבהם, יכולים להכריע את הבחירות עוד לפני 8 בנובמבר. למזלה של קלינטון, ההתמוטטות שלה - והניסיון לטייח אותה - אירעו לפני פתיחת הקלפיות. לרוע מזלו של טראמפ, ההסתבכויות שלו מתרחשות כאשר הקלפיות כבר פתוחות או עומדות להיפתח. וכך, העימות הקרוב מקבל חשיבות גדולה במיוחד.

ההצבעה המוקדמת בבחירות לנשיאות בארה"ב
המדינה
אלקטורים
תחילת ההצבעה
סיום ההצבעה
סקרים אחרונים
אייווה
8
12.10.16
7.11.16
טראמפ 4%+
אוהיו
6
29.9.16
יום הבחירות
טראמפ 5%+
אילינוי
20
29.9.16
7.11.16
קלינטון 25%+
ויסקונסין
10
19.9.16
4.11.16
קלינטון 5%+
טקסס
38
24.20.16
4.11.16
טראמפ 6%+
נבאדה
6
22.20.16
4.11.16
קלינטון 1%+
פלורידה
29
29.10.16
5.11.16
קלינטון 5%+
צפון קרוליינה
15
20.10.16
5.11.16
קלינטון 2%+
קולורדו
9
24.10.16
יום הבחירות
קלינטון 11%+
קליפורניה
55
10.10.16
7.11.16
קלינטון 26%+
מאמר מקיף על ההצבעה המוקדמת:
[קישור]
תאריך:  06/10/2016   |   עודכן:  06/10/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ההכרעה בעיצומה
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
זה לא העימות עצמו שמשנה
אלטע קאקער  |  6/10/16 14:43
2
מלחמה עם רוסיה עבור קלינטון ?
רון ה.  |  7/10/16 06:31
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות בארה''ב
ארי בוסל
יוצא שכמחצית מאוכלוסית ארה״ב, מסך בעלי זכות ההצבעה, יצביעו עבור קלינטון. הם ומיקי מאוז וגם הרבה אנשים מתים, כדרך המפלגה הדמוקרטית מימים ימימה
עידן יוסף
בעימות טלוויזיוני בין המתמודדים לתפקיד סגן הנשיא אמר קיין אמר כי טראמפ יהווה סיכון לביטחון ארה"ב, וכינה אותו "משפיל נשים ומיעוטים שאינו משלם את מיסיו"    פנס האשים את קלינטון בכך שחלקים גדולים במזה"ת נמצאים ב"סחרור מחוץ לשליטה"
איתמר לוין
ניתוח של הפטינגטון פוסט - שאינו מסתיר את תיעובו כלפי דונלד טראמפ - מעלה שהוא הרוויח בעסקי הנדל"ן שלו הרבה פחות מכפי שעשה השוק כולו
איציק וולף
מסמכי הצהרת המס של טראמפ משנת 1995 מגלים כי הצהיר על הפסד של 916 מיליון דולר, באופן שאפשר לו להימנע במשך 18 שנים מתשלום מיסים בגובה של 50 מיליון דולר בשנה
אברהם פכטר
הנשיא לשעבר פרס - נפטר    טקס ממלכתי מהגדולים שהיו בישראל    האפיפיור - צובע את הטקס באצבע אלוהים על-ידי שליח מיוחד מטעמו    אולמרט - ביום עצוב כמתנת חג    העימות טראמפ קלינטון - לא כצעקתה    גישור פלילי - לתא"ל בוכריס - משמעויות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il