X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
"הרברט סמואל" הכשרה במרינה של הרצליה היא מסעדה מקסימה למפגש קולינרי, ובהתחשב במגבלות הכשרות הרובצות על מטבחה - האוכל שלה לגמרי לא רע
▪  ▪  ▪
הרברט סמואל הכשרה [צילום: יח"צ]

שנת 2016 תיזכר מן הסתם, בין היתר, כנקודת-מפנה חשובה בתהליך התפתחותה של הקולינריה הישראלית. זו השנה שבה שגשג המטבח הכשר באורח שאין לו תקדים. גם בסטטיסטיקה הבלתי-רשמית יש כדי להעיד במפורש שהכשרות היא זו שהופכת יותר ויותר לדרך-חיים של לפחות מחצית מאוכלוסיית המדינה. על הגל הזה רוכבים עכשיו לא מעט שפים מן השורה הראשונה, דוגמת מאיר אדוני ויובל נריה, שפתחו במרוצת השנה האחרונה מסעדות כשרות, בצד אותן מסעדות שלהם, שאינן מקפידות על טהרת הכשרות דווקא.
אחת מחלוצות המסעדות הכשרות היא "הרברט סמואל", הממוקמת במלון ריץ-קרלטון, שבמרינה של הרצליה. הדברים אמורים במסעדה ותיקה יחסית, שאת יסודותיה עוד הניח בזמנו השף יונתן רושפלד, במסגרת מסעדותיו שנשאו אותו שם. אלא שבחלוף הזמן, שעשה את שלו, הספיקה מסעדתו הכשרה לעבור גלגולים וטלטולים מרובים, עד שכיום מופקד על מטבחה שף הצמרת עתיר הניסיון, קובי אוחיון, שניכר עליו היטב שהוא מנסה לשמר, ככל שניתן, את מסורת מטבחה.הראשוני, שהיה בהחלט עתיר-תהילה.
במגבלות הכשרות
לזכותה של "הרברט סמואל" הכשרה ייאמר שהיא באמת מסעדה מקסימה, מושקעת היטב ומרווחת מאוד, וכיף לא קטן להסב לפיתחה, אל מול נופו המצודד של הים התיכון. הזדמנו אליה לעת צהריים, לתפריט של עסקית מפתה במחיר. המבחר המוצע הרשים קצת פחות, עם מנות בהיצע מצומצם למדי. הפתיח.היה סלט-עגבניות, שלא הזכיר במאום את אותו סלט מיתולוגי, שהשף לשעבר רושפלד הכין, ושהטביע עליו את חותמו האישי. הסלט שהוגש לנו הפעם הכיל עגבניות-שרי בגרסה מחוממת, וסבל משום מה מעודף-לימון ומחוסר-בצל - "פספוס" שהותיר אחריו רק טעם לפגם. לחם הבית, שהובטח להגיע בצד הסלט, בושש מעט לבוא אחריו, ורק בעקבות תחינות מצידנו, הוא הוגש בסופו של דבר לשולחן, בלווית בקבוק של סודה צוננת.
באשר למנה העיקרית לבחירה, התפתינו להמלצת מלצרית אדיבה "להשתגע על ה'ספשל' שלנו", שנספח לתפריט שהוצב לפנינו. ה"ספשל" התגלה בדמות שיפוד פילה-בקר, על מצע של קרם-דלעת פיקנטי, בלווית שעועית ירוקה כנספח. הייתה זו, אומנם, מנה נדיבה, במידת-עשייה בהחלט ראויה, אך השעועית, אללי, לא בושלה די צורכה, ואת הנחמה-פורתא סיפקו לנו בצלים מטוגנים עסיסיים, שהוסיפו למנה לא מעט נופך של טעם.
הקינוח היה מקורי וטעים: סורבה מולקולרי של טחינה גזעית, עם מרקם גלידתי בהחלט משובח, שהכיל פיסות של לחם ממותק על טוויל של שומשום פיקנטי. והיה גם אספרסו כפול ומשיב נפש, שהשלים ארוחה, שהייתה "ככה-ככה". החשבון לשניים הסתכם ב-320 שקל, והוספנו עליו תשר של 60 שקלים לשרות מקצועי ואדיב למדי. את "הרברט סמואל" זיכינו, בסופו של דבר, ב-7 מתוך 10 הנקודות בסולם הקולינרי שלנו, ובהתחשב במגבלות הכשרות המובנות - תסכימו איתי שזה לגמרי לא רע.

תאריך:  02/11/2016   |   עודכן:  02/11/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ארוחה שהייתה ברמת "ככה-ככה"
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מרתק
הניה  |  3/11/16 13:38
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רבקה שפק ליסק
בתקופה בין 1920 ל-1939 רצחו ערביי תקופת המנדט כ-1,000 יהודים ופצעו כ-2,000. הם אנסו ושדדו ושרפו בתי כנסת. המופתי חאג' אמין על חוסייני יזם פוגרומים והתנכלויות נגד היישוב היהודי. נתונים אלה אינם כוללים לוחמים אלא אזרחים תמימים
איתמר לוין
העיתון USA Today מספק לשני המועמדים שלוש עצות לשבוע האחרון של הקמפיין    קלינטון רק רוצה שהזמן כבר יעבור, טראמפ צריך להיזהר מטעויות
אריאל י. לוין
מדיניותו של הממשל הבא בנוגע למזרח התיכון תושפע במידה רבה מהיחסים עם רוסיה, וגם ליחסי ארה"ב-סין יהיה משקל - צופה ד"ר עופר ישראלי מהמרכז הבינתחומי
ד"ר ניר ארדינסט
עדשות מגע הינן תחליף קוסמטי יעיל ביותר למשקפיים, אך עם זאת יש לזכור כי הן עדיין נמצאות באינטראקציה קבועה עם משטח העין והן עלולות לגרום לסיבוכים
מתי דוד
בזכות האתרים והנופים שנגלו לעיני, בזכת מדריכה מקומית סימפטית ויעילה ובזכות מזג האוויר הנפלא והמפתיע, גיליתי עיר יפהפייה השוכנת בראש צוק מעל שני עמקים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il