X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
שיפוט מהיר: דיון נוסף / נגה שמואלי-מאייר

"העוזר המשפטי מנהל לה"

תובע שמתייצב מתי שמתחשק לו, נאשם שלא מתייצב בכלל, עוזר משפטי על תקן של מנהל אולם - ובעיקר שופטת שנכנסת באיחור של שעה ואפילו לא טורחת להסביר או להתנצל
▪  ▪  ▪
שמואלי-מאייר. מאחרת כרונית [צילום: פלאש 90]
שכחה את זכויות הנאשם
איתמר לוין
איחור ענק לדיון, חוסר יכולת לשלוט באולם והתעלמות מהנהלים של הסדרי טיעון - את כל אלו רשמה השופטת נגה שמואלי-מאייר בבוקר אחד * לצד זאת, שעה באולמה חושפת כמה מן הליקויים הבסיסיים והחמורים הנוגעים להליכים הפליליים בבתי המשפט בישראל
לרשימה המלאה

השופטת: נגה שמואלי-מאייר, בית משפט השלום בקריית גת
המועד: יום רביעי, 14.12.16, שעה 09:00
הנושא: תיקים פליליים של רשות הטבע והגנים
שלוש התמונות המובאות בשולי הכתבה מספרות את כל הסיפור. הראשונה צולמה בשעה 09:00, המועד בו אמורה הייתה השופטת נגה שמואלי-מאייר לדון בשלושה תיקים. השנייה צולמה בשעה 09:40, עשר דקות לאחר המועד שנקבע לשלושה תיקים נוספים. השלישית היא מן השעה 10:00, הזמן המופיע בלוח לעוד שלושה תיקים. ודאי כבר הבנתם בעצמכם, ששום דבר מזה לא התרחש.
לא בדקתי אחורה את שש שנותיו של המדור, אך אין לי ספק ששמואלי-מאייר ניצבת בקלות בצמרת רשימת השופטים המאחרים - ואולי אפילו במקום הראשון. היא נכנסה לאולם רק בשעה 10:00, לאחר דרישות חוזרות ונשנות של אחד הסניגורים - וגם אז לא יכלה לעשות דבר. מיד נראה מדוע.
התמונה חמורה עוד יותר, משום שבפעם הקודמת בה ביקר המדור באולמה של שמואלי-מאייר - ביום מעצרים בבית משפט השלום באשקלון - היא החלה את הדיון באיחור של 80 דקות. כלומר: מדובר במאחרת כרונית, שהנהלת בתי המשפט אינו עושה דבר כדי להעמיד אותה על חומרת התנהלותה.
"בגלל הגשם החליטו שאין דיון?"
נחזור קצת אחורה. עד לקראת 09:30 הייתי לבדי באולם. קצת קודם נכנסה הקלדנית, וב-09:30 הגיע התובע וסיפר שאין איש בחוץ. "בגלל הגשם החליטו שאין דיון?", תוהה הקלדנית והתובע משיב: "כצפוי, זה לא מפתיע אותי". הוא מספר שידוע לו שהסניגור של אחד התיקים הקבועים ל-09:00 יגיע ב-09:30. למה? ככה. אחרי כמה דקות התובע יוצא כדי לראות אם יוכל לתקשר עם שני תאילנדים שהגיעו.
השעה 09:50. התובע חוזר לאולם ומבקש עוד כמה דקות, כי הוא יושב עם נאשמים. כאן נעלה את השאלה הקבועה: למה לא לפני? למה במועד שנקבע לדיון? התובע יוצא מהאולם והסניגור מבקש ששמואלי-מאייר תיכנס. גם הוא יוצא מהאולם וקולות הוויכוח בין השניים נשמעים לתוכו. הסניגור מבהיר שהוא ייכנס ללשכה ויבקש שהדיון יתחיל, אך כאן מתערב קול נוסף - כנראה העוזר המשפטי של שמואלי-מאייר: "עוד מעט היא תיכנס. אתה לא תיכנס ללשכה".
הסניגור הנזעם חוזר לאולם ופונה לקלדנית: "אני את הזלזול הזה בעורכי הדין לא מוכן לקבל. אני מבקש לקרוא לשופטת". כעת מתברר מיהו באמת בעל הבית: "העוזר המשפטי מנהל לה", מסבירה הקלדנית - ובכל זאת יוצאת ללשכה. כאמור, בשעה 10:00 - באיחור של שעה תמימה ובלי שאפילו בדקה קודם לכן אם ניתן להתחיל את היום - שמואלי-מאייר נכנסת לאולם.
"לנצל את הימים האלה"
"איפה התובע, בבקשה?", היא תוהה, בלי שתגיד מילה של הסבר או התנצלות לסניגור ולמרשו שהמתינו כחצי שנה. התובע עדיין בחוץ. "אדוני, תואיל לשבת עד שהתובע ייכנס", אומרת שמואלי-מאייר לסניגור ופונה למרשו: "כמה דקות עד שיבוא התובע, בסדר?". בינתיים היא מנסה לקדם:
"הימים האלה הם ימים של מענה ממוקד. יש חדר גישורים כדי שהצדדים ידברו ואולי מגיעים למסקנות וגם חוזרים מאישומים. בלי שראיתי את הראיות התיק, העצה שלי היא לנצל את הימים האלה". הסניגור טוען שנפגש עם התובע וזכה ליחס מזלזל. שמואלי-מאייר: "תכף אני אראה מה קרה שם. יש אפשרות שאני אעזור, אני אבדוק, אני אעזור לאדוני ככל הניתן. בתיקים כאלה כדאי למצוא מודוס ויוונדי, כי המצב הוא פחות טוב לנאשמים אם הם מורשעים. את זה אני אומרת בלי שראיתי את התיק".
שמואלי-מאייר פונה לעוזר המשפטי - סליחה, למנהל האולם: "למה הוא לא נכנס, התובע?". עוד רגע. טוב. נחכה. בינתיים היא חוזרת לסניגור: "פעמים רבות היכולת של המאשימה להגיע להבנות היא רק אם יש לה את שני הצדדים, ובמקרה הזה - שני הנאשמים. אני אאלץ לדחות, כי אין אישור מסירה לנאשם השני. אדוני אומר שאינו חש בטוב ואני אנסה לקדם את התיק ככל האפשר. אז שאדוני יחליט מה יותר טוב לו - שאני אנסה לעזור מול המאשימה, או שאני אדחה".
הסניגור נאלץ לבחור בדחייה, כי הרי לא ניתן לנהל את התיק כאשר הנאשם השני אפילו לא קיבל את הזימון, שכן - כפי שתבהיר מיד שמואלי-מאייר - כתובתו לא הייתה מלאה. התובע מואיל בטובו להיכנס ב-10:10, שמואלי-מאייר אינה מעירה לו אפילו ברמז אלא מעדכנת אותו על שיחתה עם הסניגור. היא דואגת לכך שהתובע יעביר לסניגור את התמונות, המשמשות כראיה, בצבע ומנסה לקבוע פגישה ביניהם. אבל כאשר זה מתחיל להסתרבל, שמואלי-מאייר נסוגה: "את כל הסידורים ביניכם אני באמת מבקשת שלא תעשו תחת אוזני. מה שחשוב זה שתיפגשו".
נותרה עוד משימה אחת: לקבוע דיון נוסף להקראת כתב האישום. שמואלי-מאייר מציע תאריך בחודש אפריל, הסניגור לא יכול ולבסוף הדיון נקבע ל-24.5.16. כך הלכה לה חצי שנה על כלום. ומצד שני, מה זה שעה של איחור לעומת חצי שנה של דחייה?
השורה התחתונה:
לא ניתן להעניק לשמואלי-מאייר ציון, כי היא לא עשתה את עבודתה. נחזור ונדגיש בפעם המי-יודע-כמה: השופט הוא בעל הבית באולמו והוא האחראי לכך שהדיונים יתחילו במועד ויתנהלו בצורה מסודרת. כאשר שופט מפגין זלזול בלוחות הזמנים - הצדדים הולכים בעקבותיו. אם שמואלי-מאייר אינה רוצה או אינה מסוגלת לנהל כראוי את אולמה - היא אינה מתאימה לכס השיפוט.

אולמה של שמואלי-מאייר, 9:00. נטוש
אולמה של שמואלי-מאייר, 9:40. התובע הגיע
אולמה של שמואלי-מאייר, 9:00. הסניגור מתוסכל
תאריך:  20/12/2016   |   עודכן:  20/12/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 נגה שמואלי-מאייר
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משמר המשפט
איתמר לוין
הרשות תפצה חשוד ב-3,500 שקל על כך שהפרה החלטה שיפוטית שחייבה אותה להחזיר לו מכשיר אייפון ומחשב - למרות שבדיעבד אישר ביהמ"ש את המשך החזקתם
איתמר לוין
התנגדה ליציאתו מן הארץ של חשוד במעורבות ברצח, והציגה לבית המשפט מידע על סכנת שיבוש ההליכים - שלא היה לו כל קשר לתיק הנחקר
איתמר לוין
נציג פרקליטות מחוז ירושלים אמר לבית המשפט המחוזי בעיר: "יש איזו שהיא החלטה רוחבית שלא מגישים עיקרי טיעון"    השופט משה דרורי הגיב: הפרקליטות חייבת לציית לבית המשפט כמו כל בעל דין
איתמר לוין
בית המשפט המחוזי בירושלים הורה לה להשיב על בקשה לקבלת מידע בנוגע לטענה לאכיפה בררנית - אך היא לא טרחה להשיב ולא שלחה נציג לדיון
איתמר לוין
סרוסי אסרה לפרסם את שמו של עורך דין, שעל-פי החלטה שלה עצמה פעל בחוסר מקצועיות ובחוסר יושר    איסור הפרסום נוגד את רוח החוק והפסיקה, פוגע בחופש העיתונות ומעניק הגנת-יתר פרוטקציוניסטית לעורך דין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il