X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
עשרות מסעדות יפניות נפתחו בארץ במרוצת השנים האחרונות והן מציעות לסועדיהן תפריט מגוון מארץ השמש העולה. הפעם מייצגת אותו נאמנה מסעדת "ג'פניקה" התל אביבית, שבה סעדנו לארוחה עסקית
▪  ▪  ▪

אחרי שנים ארוכות שבהן יצג הסושי בלבד את הקולינריה היפנית בארץ - חלה באחרונה פה תפנית די חדה, כששלל מעדניה של ארץ השמש העולה סוף-סוף זוכים לעלות על שולחנו של הסועד הישראלי המצוי. אחרי ככלות הכל אין לשכוח שהמזרח הרחוק הפך אצלו לא מכבר לאחד מיעדי התיירות הפופולריים ביותר, ויחד עימו גם המזון האסיאתי.
מסתבר שבצד שגשוגן של המסעדות התאילנדיות והסיניות אצלנו, עולות ופורחות גם לא מעט מסעדות יפניות, הצצות ברחבי המדינה מעת לעת. עשרות מסעדות כאלה, המציעות בצד סושי גם תפריט מגוון של בשרים, דגים, פירות-ים וירקות, מאכלסות מדי יום קהל די גדול הצובא על פתחן, בעיקר ברחבי הערים הגדולות, אבל גם ברחבי הפריפריה.
למען הגילוי הנאות מן הראוי להודות שבמרבית המסעדות האלה לא מופקד על הבישול בהן שף יפני, אלא שף ישראלי לכל דבר, שלכל היותר התמחה במעדניה של ארץ השמש העולה. בהקשר לכך ראוי לציין שבהבדל משהשפים היפנים, הנוהגים לבשל את האוכל סמוך לשולחנם של הסועדים במסעדה - עושים השפים הישראלים את מלאכתם במטבח, בדרך כלל הרחק מעין רואה.
תפריט עממי
עם זאת צריך להודות שיש בכל זאת בארץ שלנו הקפדה יתרה על בישול ברוחו של המטבח היפני לשמו. אחת המסעדות שנוכחנו בכך היא "ג'פניקה" שברמת אביב (רחוב לבנון 54), המציעה לבאיה תפריט עממי מגוון למדי. היינו בה בשניים, לעת צהריים, לארוחה עסקית, והושבנו על-ידי המלצרית סביב שולחן ארוך, עם עוד עשרות סועדים, כמנהגם של הסועדים היפנים.
מן המנות הראשונות בחרנו בספרינג-רולס ובמרק של בטטה. הבצקיות המטוגנות מולאו בתמצית-ירקות, מעודנת, והמרק הכיל בקרבו גם אורז דליל. שני הפתיחים, שהיו בהחלט ערבים לחיכנו, היו מן הסתם רק האות לבאות. אחריהם הגיעו המנות העיקריות, שהכילו כדורי-בשר בטעם חמוץ-מתוק, עם פטריות-שמפיניון, פלפלים ובצל, שהוגשו עם אורז מאודה. והייתה גם מנה נדיבה של אטריות מוקפצות בעוף ובקר, עם בליל-ירקות. קינחנו בפאי-תפוחים עסיסי, עם אספרסו כפול בצידו וסודה צוננת.
החשבון הסתכם ב-212 שקל, והוספנו עליו תשר של 15% לשרות שהיה בהחלט לבבי. את "ג'פניקה" זיכינו ב-8 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו.

תאריך:  23/01/2017   |   עודכן:  23/01/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רוני לוגסי
ריקוד הוא דבר מצוין להרגשה והזדמנות מצוינת לשחרר את הגוף והנפש    טכניקה נכונה, צעדים מוקפדים, תנועות אגן והחשק לחוות את החיים, הם אלו שגורמים לרבים ללמוד ריקוד
צילה שיר-אל
יש לכם הזדמנות להקשיב לאני הפנימי שלכם ולעשות זאת בדרך הטובה ביותר על-מנת שגם אחרים יכירו ביכולותיכם
אהוד פרלסמן
ממוצע טמפרטורת כדור-הארץ בשנת 2016 היה גבוה רק במאית המעלה מזה של שנת 2015, אבל שתיהן היו חמות יותר בכמעט שלוש עשיריות המעלה מהטמפרטורה הממוצעת בשנים 2013-2001
חנינא פורת
פיזור אוכלוסין כפויי - או שיטת תכנון תואמת מדבר    הניסיון ליישב את הנגב על-פי "המדרג היישובי" שהיה דגם אירופי שהותאם לנגב גרם בסופו של דבר להקמת הרבה ערים קטנות ומרוחקות
הרצל חקק
אתה קורא בשיריו של אריה מארק, מנסה לתור אותם משוררים הנולדים יתומים, וחש שהיקום כולו חסר אב. מעל לכול: אתה חש חותם של זָרוּת. אדם סובב בעולם, כמי שבוחן בכל רגע נתון את הווייתו, כמי שתוהה כל הזמן, מנסה לשאול שאלות על התנהלות העולם. המשורר נראֶה יתום ונשכח, משוטט במחוזות האין מוצא
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il