X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
נזקק להפסקות למרות הלוח המלא
שיפוט מהיר: דיון נוסף / ישראל ויטלסון
"אל תתחילו איתי"
בוקר באולמו של שופט התעבורה הוותיק ישראל ויטלסון מציף שורה של בעיות רוחביות, המחייבות חשיבה מחודשת בכל הנוגע לבתי משפט אלו. ויטלסון עצמו עושה שרירים לנאשם שמבקש דחייה חמישית, אך לא מעיר לעורך דין שלא טרח להתייצב
ויטלסון יוצא להתקשר למשטרה
איתמר לוין
סגן נשיא בית המשפט לתעבורה בתל אביב כל כך התרגז על סחבת במדור התביעות של המשטרה, עד שקטע את הדיון ויצא לנזוף בטלפון בראש המדור. זו לא הייתה הפעם היחידה בה איבד את סבלנותו. האם הוא כבר משועמם, אחרי 18 שנים באותו בית משפט?
לרשימה המלאה

סוגרים על מידע כוזב
באחת ההפסקות ניגש סניגור לתובע. מדובר בנהג שנתפס נוהג במהירות של 157 קמ"ש, והסניגור מבקש לסגור עסקה על 138 קמ"ש. לבסוף השניים מסכימים על 146 קמ"ש – וכאמור, מדובר בעובדות מספריות ברורות. מה שקרה כאן, איננו רק מסחרה מבישה, אלא שיבוש של ממש – שנעשה בשיתוף פעולה בין התובע לסניגור. לא רק שהם מסכימים למסור לבית המשפט מידע כוזב, אלא שזה גם יהיה הנתון שיובא בחשבון אם וכאשר אותו נהג פרוע ייתפס שוב.

השופט: ישראל ויטלסון, סגן נשיא בית המשפט לתעבורה בתל אביב
המועד: יום ראשון, 21.2.2017, שעה 09:15
הנושא: הקראות
כמו תמיד בבתי המשפט לתעבורה, זה שהיומן מלא וגדוש בעשרות תיקים - לא מבטיח שגם יתקיימו עשרות דיונים. נאשמים שלא מגיעים, סניגורים שמאחרים, עסקות שנסגרות על רגל אחת - כל אלו מאלצים את השופט ישראל ויטלסון לקחת הפסקות ולחכות שניתן יהיה להמשיך.
ימים כאלו גם לא בוחנים יותר מדי את השופט, במיוחד כאשר מדובר בוותיק כמו ויטלסון. ובכלל, נוצרה מעין שגרה שממש לא תראו בתיקים פליליים אחרים - ונא לזכור, שעדיין מדובר בהליך פלילי, גם אם לרוב כזה שנחשב (משום מה) לפעוט ערך. כך למשל, ויטלסון שופט, מרשיע ומעניש נאשמים שאינם נוכחים, רק על סמך העובדה שהם מיוצגים בידי עורך דין המופיע בשמם. גם כאשר הנאשם נמצא ומוצג הסדר טיעון, ויטלסון אינו עובר איתו את ההליך המתחייב בכל הליך פלילי: לוודא שהוא הבין את כתב האישום, שהוא מודה בו ושהוא יודע שבית המשפט אינו כבול להסכמות הצדדים.
יש לנו עוד הערה רוחבית: לפעמים הקנסות כל כך נמוכים, עד שנשאלת השאלה מדוע אין הליך מינהלי שייתר את בזבוז הזמן והמשאבים המשווע הכרוך בניהול התיק. מה שמוביל לתהייה הנרחבת-בהרבה, האם לא הגיעה העת לבחון מחדש את כל מערך בתי המשפט לתעבורה. הם דנים במאות ואלפי תיקים קטנטנים, ומהווים סרט נע להסדרי טיעון הנעשים במחי-יד באווירה של שוק. אני לא יודע איך לקרוא להליכים הללו; אני כן יודע, שהם רחוקים מאוד מלהיות הליכי צדק ומשפט ראויים, והם רחוקים מאוד מליצור תחושה של כבוד ואמון כלפי המערכת כולה.
עד שזה יקרה (אם בכלל), ויטלסון וחבריו מתמודדים כמיטב יכולתם עם העומס האדיר המוטל לפתחם. בתיק הראשון מתייצב בעל במקום אשתו. ויטלסון מוודא שהגברת יודעת שיש היום דיון בעניינה ושלבעל יש "איזה מסמך" המסמיך אותו להופיע במקומה. הוא מאשר הסדר טיעון - קנס של 750 שקל ושלילה לחודשיים - ומסביר לבעל: "תרד למזכירות ויתנו לך שובר תשלום, תשלמו את הקנס עד 8 במאי".
"דחייה ו-10,000 שקל הוצאות"
התיק הבא מדגים את הרעה החולה של העדר התייצבות. הוא נקבע לדיון ב-6.2.17, הנאשם לא התייצב והשופט ויטלסון שפט אותו בהעדרו. כעת האיש מואיל בטובו להגיע, ויטלסון מבטל בהחלטת פיתקית את פסק הדין הקודם ומרשיע אותו בכתב אישום מתוקן. "הוא תיקן לך את זה למשהו יותר קל", מסביר ויטלסון לנאשם - שיצא נשכר מכך שלא בא במועד ובזבז את הזמן של התביעה ובית המשפט. העונש: קנס של 250 שקל.
אחרי הפסקה מאולצת, מגיעה סניגורית שהוזעקה מחופשת לידה (התינוק נמצא איתה בעגלה), ואין לה מושג מה היא עומדת לחטוף. היא מתנצלת, מסבירה שעורך הדין המטפל בתיק יצא ל"דיון מעצרים גדול" ומבקשת דחייה בהסכמה לכמה ימים. אבל ויטלסון אינו פתי. "בתיק הזה יש כמה דחיות - אני אספור לך", הוא אומר: ביוני 2016 הייתה הדחייה הראשונה. "אני אתן דחייה ואחייב אתכם ב-10,000 שקל הוצאות. אל תתחילו איתי". הדיון של יוני נדחה, וכך גם באוגוסט וגם בנובמבר וגם בינואר ועכשיו בפברואר.
"עכשיו אני מודיע לך: או שאת מודיעה לי עכשיו מה עמדתכם לגבי כתב האישום, או שאני דוחה ומטיל עליכם 10,000 שקל הוצאות בגלל בזבוז זמנו של בית המשפט. לכי תתייעצי עם עורך הדין [המטפל בתיק]", שופך עליה ויטלסון קיתון של צוננין. הגברת יוצאת, חוזרת, מודיעה על כפירה ומבקשת לקבוע להוכחות. אבל ויטלסון עוד לא גמר איתה: "אין בעיה - מחר הוכחות". היא נדהמת: "מחר?". ויטלסון: "כן, מחר. את יכולה לפרט את הכפירה". היא לא ממש יודעת: "בכל כתב האישום". ויטלסון: "אבל אפשר לקבל כפירה מפורטת? את מודה בשם הנאשם? אם את כופרת בהכל, אז אני מרשיע אותו. אתם מודים שנהגתם במקום?". הסניגורית: "אנחנו כופרים בכל העובדות, ומבקשים להעביר להוכחות בתאריך שאדוני יקבע".
ויטלסון פונה לתובע: "אתם יכולים להזמין את עֵד התביעה עַד מחר?". התשובה חיובית. ויטלסון מעיין ביומן וקובע את ההוכחות ליומיים מאוחר יותר, 23.2.17 בשעה 11:30. "התביעה תדאג לזמן את עדי התביעה עצמאית [ולא דרך המזכירות] לנוכח מועד הדיון הקרוב שקבעתי". הסניגורית מודה לו, והשופט מגיב - עם נימה צינית בקולו: "תודה רבה לך".
"זו זכותו, תתמודד איתו"
יש עוד תיק שויטלסון נאלץ לדחות בגלל בעיות ייצוג. "מה אתה רוצה להגיד לי, חאמזה?", הוא פונה לנאשם. "סימסתי לעורך הדין, הוא אמר שהוא בדיון בפתח תקוה. אני לא יודע מה לעשות", מתלונן הנאשם. ויטלסון מבקש לדחות להקראה אחרונה, כלשונו, ב-26.2.17 אבל הקלדנית אומרת שהיום עמוס מאוד. "לאיזה מספרים הגענו?", מתעניין ויטלסון ולבסוף קובע ל-28.2.17. היה ראוי שהוא יעשה משהו כלפי עורך הדין, שגם החליט שלא להופיע וגם לא הודיע דבר; כך נולדות הדחיות עליהן יצא קצפו רק לפני כמה דקות.
כעת דווקא יש סניגור, אבל הוא מנסה - בטיפשות רבה, חייבים לומר - לגרור את ויטלסון למחוזות לא-לו. "אני רוצה לשאול את עמדת אדוני בתיק", מתחיל האיש, אבל ויטלסון מצביע על התובע: "תשאל אותו". הסניגור: "חברי מבקש פסילה". ויטלסון: "זו זכותו, תתמודד איתו. אתה לא מסתדר איתו, אז אתה רוצה שאני אתערב? אל תשתף אותי בדברים. אחר כך בהפסקה תדבר איתו, כשאני לא פה".
התיקים הבאים מתנהלים בשלווה. באחד מהם מתייצבות שתי סניגוריות כדי לבקש דחייה לשם הצגת הסדר והבאתו של הנאשם. לא ברור למה לא ניתן לעשות זאת היום, והשתיים טוענות שגם לא יספיקו בשבוע שלאחר מכן. מאחר שויטלסון יוצא לשבתון, אין מנוס אלא לדחות את הדיון ל-6.6.17. אולי זה בדיוק מה שהן רצו להשיג - ובינתיים, נהג שעשוי להיות מסוכן ממשיך לנהוג ברחבי הארץ. אותו אבסורד עולה בתיק שלאחר מכן: ויטלסון מאשר פסילה לחודשיים, אשר תתחיל לבקשת הסניגור רק ב-8.5.17. אם מטרת הפסילה היא להרחיק נהגים מסוכנים - היא חייבת להתחיל בו-ביום.
לבסוף מתבקש ויטלסון לבטל פסילה מינהלית של רופאה בכירה שפגעה בילדה. שני סניגורים נחוצים לשם כך, ואחד מהם אף חוזר על הטענות שהעלה בכתב. הגברת היא מנהלת מחלקה בבית החולים מעייני הישועה, והסניגור טוען שהיא זקוקה לרכב לעבודתה. התובע מתנגד ומציין, שהיא הייתה מעורבת בתאונה דומה רק לפני שנתיים. ויטלסון מודיע שיתן את החלטתו למחרת בבוקר.
השורה התחתונה:
התקיפות ואף הכעס של ויטלסון כלפי הדחיות החוזרות ונשנות, הם בהחלט במקום - אם כי הוא היה צריך לעצור זאת כבר אחרי הפעם השנייה. ויטלסון מנהל את הדיונים ביעילות, מה שאינו קשה במיוחד כאשר מדובר בסרט נע.
יעילות: 9
מזג שיפוטי: 7

תאריך:  28/02/2017   |   עודכן:  28/02/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 ישראל ויטלסון
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"אל תתחילו איתי"
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
לא הבנתי את ההערה לגבי השלילה
מראה קריסטלית  |  28/02/17 11:24
2
ויטלסון
לאמשנהבכלל  |  14/05/18 14:54
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משמר המשפט
איתמר לוין
מי שמבקש לדעת מדוע אמונו של הציבור ברשויות האכיפה והמשפט הולך ויורד, כדאי שישים לב לנטייה של בכירים ברשויות אלו להעניק לעצמם יחס מקל שאינו ניתן לאף אזרח מן השורה. שלוש דוגמאות מהימים האחרונים מיטיבות לתאר מצב מסוכן זה, העלול להוביל לאנרכיה
איתמר לוין
השופטת התל אביבית הטילה הוצאות של 55,000 על תובע שתביעתו נדחתה, בשל איחורים בהגשת תצהירים והאורך של סיכומיו - והיא עצמה נתנה פסק דין לאחר שנה וחצי ועל פני 81 עמודים
איתמר לוין
הכנה מצוינת לדיון מאפשרת לשופטת העבודה יפה שטיין לנצל בצורה מיטבית את הליכי קדם-המשפט, לחדד את נקודות המחלוקת ובמקביל לקרב בין הצדדים
איתמר לוין
עו"ד אבירן אסבן הציג כראיה מה שלטענתו היה צו חיפוש - אך למעשה היה רק בקשה לצו כזה, בלא אישורו של בית המשפט    טען: אם השוטרים ביצעו חיפוש - סימן שהיה להם צו כחוק
איתמר לוין
הורה למנדלבליט לנמק את קביעתו של וינשטיין, לפיה מותר לפרקליטים להתערב גם בעמדות מקצועיות של עדים    הורה גם לבחון את האפשרות להוציא הנחיות ברורות בנוגע להתערבויות אלו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il