X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
אורנשטיין. בידיו הכוח [צילום: בוצ'צ'ו]
רוסק. אחריות לציבור [צילום: בנק לאומי]
נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב השופט איתן אורנשטיין אמור להכריע למי למסור את השליטה בעיתון גלובס: לידיה של אלונה בר-און ומשפחתה; או לידיו של איל ההון דוד דוידוביץ', שמקורותיו הכספיים עלומים, ומעמדו כ'איש קש' מתחוור מפעולותיו הכרעת אורנשטיין תקבע: האם לפוטין-אברמוביץ' תהא דריסת רגל בשוק העיתונות בישראל, באמצעות גלובס, כמשקל נגד למעמדו של יריבם, ליאוניד נבזלין, המחזיק 25% ממניות קבוצת הארץ–דה-מרקר
▪  ▪  ▪
פוטין. אינטרסים בשוק הגז [אלכסיי דרוז'ינין]

נבזלין. קנה חסינות בעיתוני שוקן [קרן נדב]

דוידוביץ. מה הוא מחפש בגלובס [איתמר לוין]

ככל שנוקפים הימים הולך וגובר החשש: איל ההון דוד דוידוביץ', שהגיש הצעה לרכישת עיתון גלובס, שימש וכנראה משמש גם עתה זרועו הארוכה של המיליארדר רומן אברמוביץ', ומי שעומד מאחוריו, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. דוידוביץ' ואנשיו לא עשו עד עתה מאומה כדי להזים תזה זו. ואולי לא בכדי. חשוב מכך: מתברר כי הבנקים הנושים בקבוצת אליעזר פישמן, ובראשם בנק לאומי (הנשלט על-ידי המדינה, קרי: הציבור), והעומדת בראשו רקפת רוסק-עמינוח, לא טרחו להבטיח את האינטרס הציבורי הרחב יותר, מעבר לזכותו של הבנק לכמה מיליונים לפה או לשם, שעיקרו: הבטחת השליטה בעיתון גלובס בידיים ראויות.
ככל שמתמשכים הליכי המכירת של גלובס בפני נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, מתחוור כי מישהו גדול וחזק מפעיל את דוידוביץ' במאמץ לרכישת העיתון, וכי שיקולי רווח-והפסד עתידיים אינם הקריטריון העיקרי. סימנים לכך לא חסרו. אחד מהם: דוידוביץ', שיועציו הגיעו עמו לאולם בבית המשפט, נמנע במהלך הדיון מליתן תשובות ברורות לשופט, אלא לאחר שיצא להתייעצויות בטלפון... דוידוביץ' הקפיץ את המחיר שוב ושוב, מחוץ לכותלי בית המשפט, משל המטרה מקדשת את האמצעים, בלחצם של גורמים שזהותם המלאה טרם התברר. הצעתו האחרונה של דוידוביץ' היא לשלם 110 מיליון ש"ח עבור מניותיו של אליעזר פישמן (75%) בקבוצת ממוניטין - השולטת בגלובס, בית דפוס וכן באופציות למניות הוט. וזה הרבה יותר מהסכום שתכננו בתחילה להציע: הם העריכו את שווי גלובס בתחילת ההתמודדות בכ-10-5 מיליון ש"ח. הצעתו האחרונה של דוידוביץ' מיחסת לגלובס לבדו שווי 50-40 מיליון ש"ח, מתוך החבילה הכוללת.

משקל-נגד לנבזלין החשוד בתיקי רצח

ככל שהולכת ומתבהרת התמונה, מתחדד החשש כי גורמים חזקים ברוסיה משתמשים בדוידוביץ' כ'איש קש' ומנסים לתקוע יתד במוקדי הכוח בישראל בכלל ובעיתונות בישראל בפרט בדרך של רכישת השליטה בגלובס, הנחשב ייחודי: העיתון הכלכלי הוותיק ביותר, שהוא גם עיתון הערב היחיד בישראל. אם יצליחו בתוכניתם, יהווה הדבר משקל-נגד לעיתון הארץ–דה-מרקר, שבו מחזיק המיליארדר ליאוניד נבזלין, יריבו האישי של פוטין, ב-20% מהמניות.
נזכור נא: נבזלין מבוקש ברוסיה גם בימים אלה בגין חשד למעורבות בתיקי רצח. לא פחות. נבזלין, שזוכה גם להגנת הממשל האמריקני, נחשב 'סדין אדום'. המאבק נגדו נמשך, לדידו של פוטין - עד לתפיסתו או להרעלתו למוות, כמיטב המסורת במשטרים אפלים.
בנסיבות שנוצרו, ברי כי אם יחליט השופט אורנשטיין למסור את השליטה בעיתון לדוידוביץ', יוכל מיליארדר הנמנה עם נאמניו הישירים או העקיפים של פוטין לבחוש בפוליטיקה בישראל, וגם לתמוך בקידום אינטרסים כלכליים של רוסיה במזרח התיכון, כולל בעסקי הגז באזור (פוטין ביקש דריסת רגל בקידוח לוויתן; ישראל, בלחצו של הממשל האמריקני, השיבה בסירוב).
נאמניו של פוטין יוכלו, במקביל, להשיג לעצמם חסינות בישראל ולפעול למען אינטרסים זרים, בדיוק כמו נבזלין בקבוצת הארץ–דה-מרקר: מרגע שרכש 25% בקבוצת שוקן, הפך נבזלין, שהיא מושא לביקורת ולחשיפות בעיתון הארץ–דה-מרקר, לאישיות מוגנת ומלוקקת בישראל בכלל ובעיתוני קבוצת שוקן בפרט. עמוס שוקן נהנה מאוד מכניסתו של נבזלין, ששילם פי-כמה משוויין של המניות שהוקצו לו והציל בפועל את עיתונו של שוקן מכליה. בתמורה זכה נבזלין, לא במעט במעורבות אישית של שוקן להשגת רהביליטציה ומעמד-על בקהילה העסקית והתקשורתית בישראל. העובדה שנבזלין נפסל בעבר מלרכוש מניות בחברת פטרוכימיים - בשל סיבות משפטיות וביטחוניות רגישות והאישומים נגדו ברוסיה, לא עשתה רושם מיוחד על שוקן, שלא נמנע מהכנסתו כשותף בכיר. תמורת כספו, כמובן.

מי יגונן על אינטרס הציבור

השופט אורנשטיין אמור בימים הקרובים לקבל הכרעה, למי ימסור את השליטה בעיתון: לדוידוביץ', שהציע 110 מיליון ש"ח (פלוס התחייבות גם להעסקת עובדי המנהלה); או לאלונה בר-און, שהציעה 106 מיליון ש"ח, ומחזיקה יחד עם אמה ואחיה ב-25% ממוניטין, ומבקשת להמשיך את מפעל חייו של ראש המשפחה, המנוח חיים בר-און (אלונה סירבה לתת הבטחה 'על הקרח' לבכירי המינהלה, כפי שעשה דוידוביץ').
עורכי הדין איל רוזובסקי ורונן מטרי, שמונו לכונסי הנכסים של פישמן על מניותיו במוניטין, הודיעו לבית המשפט כי נוכח ההצעה הכספית הגבוהה יותר הם ממליצים למכור את חבילת המניות (75%) לדוידוביץ'. כך גם בנק לאומי, מטעמו מונו רוזובסקי ומטרי לכונסי נכסים; וכך גם בנק הפעלים, המחזיק במישרין שעבוד על 25% ממניות גלובס. נדגיש, כי בכל מקרה, גם לאחר ההכרעה שמורה לבר-און זכות סירוב ראשון למשך 20 ימים לרכישת השליטה בעיתון. השאלה באילו תנאים, והאם תסכים לעמוד בהם.
במסגרת ההליכים המתנהלים בבית המשפט, אנוס אורנשטיין, כביכול, לאשר את ההצעה הכספית-המיטבית, גם אם זו כוללת מתן התחייבויות 'על הקרח', כפי שניתנה, לדוגמה (ולא קוימה), מצד איש העסקים אלי עזור במסגרת רכישת עיתון מעריב; ומצד איש העסקים שלמה בן-צבי (שגם היא לא קוימה), בעסקה קודמת במעריב. אך למעשה, הדעת נותנת, כי מאחר שעסקינן בכל זאת בכלי תקשורת ולא ברשת להלבשה תחתונה, יש להבטיח לא רק את קיומו של גלובס ושרידותו הכלכלית לאורך זמן, ולא רק את טובת העובדים, כמובן, אלא גם את עצמאותו ותרומתו לדמוקרטיה בישראל.
טוב יעשה השופט אורנשטיין אם ילמד מנסיונו האישי-השיפוטי (ומהתוצאות), כשאישר למוטי בן-משה לרכוש חלק מגרעין השליטה באי.די.בי., למרות חוסר הוודאות שנראה כבר אז באשר למקורות ההון שהציג בן-משה (שותפותו עם המיליארדר אדוארדו אלשטיין התפוצצה ברעש גדול בגלל חוסר יכולתו של בן-משה לעמוד בהתחייבויותיו ולהביא כסף וגרמה נזקים לאי.די.בי.); טוב יעשה השופט אורנשטיין אם יחייב את דוידוביץ' להגיש תצהיר-חתום, שבו יגלה: מהם מקורות המימון לרכישת העיתון, והאם הוא מבקש לרכוש את השליטה בעיתון עבור עצמו או עבור אחרים; טוב יעשה השופט אורנשטיין אם יעשה מעשה וינוגרד - שהציל את כור מכליה, כשראה לנגד עיניו את האינטרס הציבורי הרחב ולא רק את בקשות-דרישות כונסי הנכסים, וייפעל כדי לבחון היטב: בידי מי בדיוק הוא מוסר את השליטה בעיתון כלכלי חשוב.

דוידוביץ' בשירות אברמוביץ'

דוידוביץ', יהודי-רוסי המדבר מעט עברית, נודע כיד ימינו של רומן אברמוביץ', וכמוציא-ומביא מטעמו גם בעסקות מפוקפקות. אחת מהן הוצגה בפני בית משפט בלונדון. על-פי הטיעון שהוצג, אברמוביץ', הידוע כנאמנו של פוטין, הוביל מהלך השתלטות שלא כדין על חברת הנפט יוגרהנפט (חברה פרטית) תוך שימוש מפוקפק בחוק הרוסי.
חברת הנפט יוגרהנפט הגישה תביעה נגד אברמוביץ' ונגד חברה אנגלית בשם מילהאוס, בטענה להונאה ענקית, אשר גרמה לכך שהאחזקות של התובעת בחברת סיבנט-יוגרה ירדו מ-50% ל-1% בלבד ולהפסד של מיליארדי דולרים. נטען עוד, כי דוידוביץ', שמונה למיופה כוח של יוגרהנפט, ניצל לרעה את המינוי, ופעל בתרמית ובשיתוף פעולה עם אברמוביץ' ואנשיו.
הטקטיקה שבה נקטו: מתן הלוואות סיבוביות באמצעות שלוש חברות מימון, שנועדו, כביכול, לממן את עסקי יוגרהנפט. בפועל, נטען, השליטה בחברה הוצאה במרמה לידי אברמוביץ', שלאחר התרגיל החזיק ב-99% מהמניות. התובעת טענה בבית המשפט בלונדון כי דוידוביץ' נטל חלק מרכזי בתרגילי ההונאה. בית המשפט בלונדון נמנע מלדון ולהכריע בסוגיות אלה, בנימוק של העדר סמכות. התובעת הגישה תלונות לגופי החקירה ברוסיה, אך אלה לא בוררו עד תום. בנסיבות אלה, השאלה האם דוידוביץ' הוא 'איש קש' שפעל במרמה, או איש עסקים לגיטימי ומוכשר, טרם הוכרעה. עם זאת, אין בכך כדי לשחרר את השופט אורנשטיין ואת מנכ"לית בנק לאומי רקפת רוסק מלברר ולהבטיח מסירת-מכירת השליטה בעיתון גלובס לגורם ראוי בלבד.

תאריך:  11/03/2017   |   עודכן:  11/03/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מי מכשכש בעיתון גלובס
תגובות  [ 6 ] מוצגות  [ 6 ]  כתוב תגובה 
1
הבנקים צריכים לחשוב על הציבור
אתי יהודה  |  11/03/17 11:00
2
רקפת רוסק עמינח בעלת חיוך הזהב
כלנית פוסק עמירן  |  11/03/17 12:29
3
ציפורי כתב את הטקסט הזה?
משה מושבבויץ  |  11/03/17 17:00
4
תחנה לטיפול בנרדפי מזרחי-וטפחו
קורבן בנק  |  11/03/17 20:20
5
המשפט כבר מכור
חשדנית  |  11/03/17 20:22
6
בנק לאומי שייך לציבור
אחד העם  |  12/03/17 11:07
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
ששון לוי, קבלן-הצמרת שהפך לפושט רגל, דומע על אבדן "מפעל חייו"    אחרי עשרות שנים של מחלוקות, מתחילה אפריקה-מגורים לבנות מגדל דירות    ההכנסות - 584 מיליון שקל   משה שרת חנך, משה ברעם מכר    פתק ששווה 3 מיליון שקל    דירה נמכרה זה עתה ב-35,600 שקל למ"ר
יוני בן-מנחם
עבאס הפך לשק החבטות הפוליטי של כל מתנגדיו והשחיקה במעמדו נמשכת. דחלאן מארגן ועידה לתומכיו באירופה בניסיון להשתלט בהדרגה על תנועת פתח
אלי אלון
בשכונת הדר הכרמל בחיפה, במרכזה של כיכר, מול היכל העירייה הוצב לפני כשלוש שנים ביולי 2014, פסל פרי יצירתו של האמן יוסל ברגנר שהלך לא מכבר לעולמו. רבים לא מכירים את הפסל, הנה לפניכם סיפורו
ארי בוסל
טוב שהתקשרתי לאחראית על הסיורים וביקשתי את סליחתה: ״הם נחתו באיחור וכרגע במונית בדרך לבורלי הילס,״ אמרתי, והיא בחיוך ענתה: ״ארי, תצטרפו ברגע שתגיעו!״ כך היא כללה גם אותי, ואני, אסיר תודה, עניתי ״בודאי!״ מה לא עושים עבור זוג צעיר בירח הדבש?
זכי הלר
לקראת חג הפורים, מפרסמים במד"א הנחיות לשמירה על בטיחות המתחפשים והחוגגים והמלצות כיצד לטפל במקרים של פציעות שונות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il