X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
נתחיל לראות במלים אמצעי-מכשיר לחזק את עצמנו ואת האחרים נימנע משימוש במלים שליליות "המושכות" אנרגיה שלילית מילים חיוביות, לעומת זאת, 'ימשכו' לחיינו אנרגיה חיובית
▪  ▪  ▪
חיובי נמשך לחיובי [צילום: AP]

חכמינו טבעו את המשפט החכם "חיים ומוות ביד הלשון".
למילים ישנה השפעה אנרגטית אדירה על מחשבותינו, חיינו, הצלחותינו או כישלונותינו, ומערכת היחסים שלנו עם העולם הסובב ועל מציאות חיינו.
נתחיל לראות במלים אמצעי-מכשיר לחזק את עצמנו ואת האחרים. נימנע משימוש במלים שליליות "המושכות" אנרגיה שלילית. מילים חיוביות, לעומת זאת, 'ימשכו' לחיינו אנרגיה חיובית.מלים יוצרות מציאות לפי בחירתנו.
חשוב שנקפיד על סגנון דברינו ועל תוכנם. כאשר אנו מבקשים להעביר ביקורת - נבחר בקפידה את המילים כדי שלדברינו יהיו תוצאות חיוביות. משפטים אלימים לא יתרמו לשיפור המציאות שאותה אנו מבקשים לתקן אלא להפך.
מלים חיוביות יאפשרו לנו לחיות בהרמוניה עם הסביבה, גם אם זו סביבה שאינה אוהדת ואינה 'ידידותית' עבורנו. מלים חיוביות יסייעו לנו לגייס אנשים נוספים לרעיונות שלנו, לתוכניות שלנו, למיזמים שאנחנו שואפים להוציא לפועל. מלים חיוביות יעודדו אותנו להמשיך למרות כישלונות.
צרות עין
כדאי שנתרחק מאנשים שהם הולכי רכיל, ש"לשונם רעה". אנשים המבטאים רעיונות שליליים בדבריהם. דיבורים שליליים רעים מבטאים לרוב תחושות תסכול, כעס, קנאה, צרות עין, רוע ורשעות. והם ממילא מקרינים אנרגיה שלילית.
חשוב שנדע שאנשים המשתמשים במלים שליליות 'רעות'- מושכים אליהם אנרגיה שלילית ואנשים הדומים להם. סביבת החיים שלהם תהיה סביבה הטעונה באנרגיות שליליות. ולהפך. אנשים המביטים באהבה ובחמלה על העולם ועל בני האדם ישתמשו במילים חיוביות, סלחניות, מרוככות גם כלפי עצמם וגם כלפי הסובבים אותם וימשכו אליהם אנרגיה חיובית.
בטבע וביקום ישנו חוק-דומה מושך דומה. חיובי נמשך לחיובי, יוצר מעגלים חיוביים של אנשים ומביא תוצאות חיוביות המשפיעות על חיינו בכל תחום.
נלמד לבחור מלים הטומנות בתוכן תקווה, במקום מילים המתארות מצב סופי שלילי. לדוגמה, במקום 'קשיים' נאמר- 'אתגרים'. במקום 'מצב איום ונורא' נאמר 'מצב מורכב הדורש מאמצים רבים'. במקום 'אני מיואש'- אני במצב רוח לא כל כך טוב... במקום לומר 'המצב מייאש', קטסטרופה, כדאי לומר 'נכון, המצב קשה, אבל בואו נחשוב ביחד איך מתמודדים עם האתגר הזה'.
הצלחה בעתיד
מעולם אל תשדרו ואל תשתמשו במילים המתארות סוף, חוסר תכלית, היעדר תקווה. השתדלו תמיד לבחור במלים המתארות מצב רגעי של חוסר הצלחה, אך עם פתח הצלחה בעתיד. זה גם יפתח פתח, באופן סמלי, אנרגטי, להצלחה עתידית במה שנכשלתם הפעם.
במקום לומר לעצמי 'אני אפס גמור במתמטיקה ואין סיכוי שאצליח', תאמרו: 'אני ומתמטיקה לא ממש הולכים ביחד. כנראה שעדיין לא מצאתי את המורה אשר יסייע לי להתמודד בהצלחה עם מתמטיקה'. או 'ייתכן שלא הקדשתי מספיק מאמצים כדי להצליח'.
השתמשו במלים מעודדות ביחס לעצמכם ולאחרים. 'אם לא הצלחתי הפעם ככל הנראה לא פעלתי באופן נכון'. תמיד ניתן לתקן, לעשות ניסיונות נוספים, להשתפר, ללמוד דברים חדשים. אף פעם אל תסתמו את הגולל ואל 'תספידו' אחרים, בכל תחום, ובוודאי לא את עצמכם. לכן, השתמשו במלים מרוככות כדי לתאר כישלון. אמרו - 'אי הצלחה', 'הפעם זה לא הלך' ונסו כל העת דרכים חדשות להתמודד עם האתגר.
משה לא החשיב את כוח הדיבור ולכן נענש ולא נכנס לארץ ישראל-אלוהים הורה לו לדבר אל הסלע שיוציא מים והוא הכה בו עם המקל. דהיינו- הוא זלזל בכוח הדיבור.
כוח הרס
למלים יש כוח בנייה עצום לעצמכם ולאחרים.
במשפט אחד אתם יכולים לסייע לאחרים ולהעצים אותם, ובוודאי את עצמכם.
ומהעבר השני - למלים יש כוח הרס עצום. מי שמסוגל לדרוס במלים מסוגל לדרוס אדם אחר פיזית. כבר אמר פעם הפילוסוף הגרמני הנרייך היינה - 'במקום ששורפים ספרים - ישרפו בני אדם' - וזה קיבל אישור מצמרר בשנת 1933, בשעת שריפת הספרים על-ידי הנאצים - ספרים אשר ביטאו את רוח החופש, הדמוקרטיה ושוויון ערך האדם.
שריפת המלים היא שריפת הרעיונות. למילים יש כוח עצום להשפיע על בני אדם ולחולל מהפכות. המילים יוצרות אתוס לאומי. הן מסוגלות לגייס אנשים לרעיון עד כדי הקרבת חייהם.
יש משפט בצרפתית ובגרמנית - הצליל עושה את המוזיקה. דהיינו: גם הטון של הדברים הנאמרים חשוב.
זירה פוליטית
דווקא בעידן הטכנולוגי - בעידן הכתיבה והתקשורת הכתובה - מיילים, ווטסאפ, טוויטר, פייסבוק, סמס - כדאי שנסגל לעצמנו כתיבה מכבדת, המשתמשת במלים המבטאות שיתוף פעולה וחשיבה יחד. על-מנת להצליח בסביבה עבודה פוליטית ומורכבת חשוב מאוד הניסוח הכתוב של הדברים. רוב מקומות העבודה הם למעשה זירה פוליטית, ולכן, כל כתיבת מייל צריכה להיות מחושבת ולא ספונטנית. שימוש במלים 'נכונות'- לא מתלהמות, לא קיצוניות, מלים שאין בהן הטחת אשמה, עלבון אלא להפך - יאפשרו לכם 'לחיות בשלום' ולהצליח בסביבת עבודה תחרותית. אם תשדרו בדבריכם אנרגיה חיובית -תוכלו לגייס לעצמכם תומכים כדי להוציא לפועל מיזמים שאתם מבקשים להפיק.
לסיכום - התחילו לראות במלים אמצעי-מכשיר למשיכת אנרגיה אנרגיה חיובית לחייכם ויצירת מציאות חיובית לפי בחירתכם.

תאריך:  23/03/2017   |   עודכן:  23/03/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עליס בליטנטל
ביקורת הצגת אשליה בסטודיו ניסן נתיב    מעבר לבימוי המבריק של הבימאית אנה בניאל המתמחה בדרמות רציניות כמו גם למשל ב"מחזה חלום" של סטרינדברג, מתעשר המחזה בצדדים רבים אחרים הקיימים בתיאטרון
רפאל פרטר
מקורם של תרגילי "חמשת הטיבטים" לוט בערפל, המסמך הראשון שניתן ללמוד ממנו על מקורם ועל הגעתם למערב הוא סיפורו של פיטר קלדר "הסוד העתיק של מעיין הנעורים" שיצא לאור בפעם הראשונה בשנת 1939
ד"ר רפאל פרטר
את התרגילים כדאי לבצע במקום שקט ולחזור עליהם פעם ביום במשך כ-10 דקות    הטיבטים מאמינים שהמספר 21 הוא מושלם ולכן על כל תרגיל יש לחזור 21 פעמים
הראלה ישי
גם אנחנו בחיי היום-יום חייבים לשריין זמן לעצור ולחשוב, כזוג - מה קורה אתנו? לאן אנחנו שואפים להגיע? מה מטרת הבית שלנו?
פרופ' אנתוני לודר
חובה למקם חומרי ניקוי והדברה, צבעים, מסירי צבע ותרופות הרחק מהישג ידם של ילדים    לא לערבב חומרי ניקוי כמו אקונומיקה וחומצה לכדי תערובות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il