X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מסעדת מישיגענע בבואנוס איירס [צילום: יח"צ]
"המשוגעת" של בואנוס איירס
מסעדה יהודית מפוארת בשכונת הצמרת של בירת-ארגנטינה מושכת אליה, מדי יום ביומו, קהל מגוון של סועדים, ובהם גם רבים שאינם נמנים עם עמך ישראל

כבר שנתיים, מאז פתיחתה, כובשת "מישיגענע" - מסעדה -גורמה יהודית מפוארת - המוני לבבות בבירת-ארגנטינה. את "מישיגענע" פוקדים מדי יום המוני סועדים, ובהם גם רבים שאינם נמנים דווקא עם הקהילה היהודית של בואנוס-איירס - אחת הקהילות היהודיות הגדולות בעולם.
את "מישיגענע", הממוקמת בליבה של פלרמו - שכונת הצמרת של עיר הבירה - פתח בשלהי שנת 2014 השף היהודי-ארגנטינאי תומס קליקה, בן ה-37, שגדל במשפחה ממעמד בינוני, שמוצאה מרוסיה ומפולין.
בתקופת בגרותו נשלח תומס קליקה על-ידי משפחתו לקיבוץ בארץ, בו עבד כשוטף-כלים מתנדב, ועד מהרה נשבה בקסמם של חיי המטבח. מכאן התגלגל קליקה למסעדתו של השף הישראלי אייל שני, ממנו ספג השראה להכנתה של מנת הכרובית הצלויה, שהפכה עד מהרה לאבן-דרך קולינרית לקליקה.
בינתיים חזר קליקה לבואנוס-איירס שלו, ואת הכרובית הצלויה הוא מיטיב כיום להכין כמתכון התורן במסעדתו היהודית, בגירסה עצמאית, כשהוא מקפיד לשלוק אותה בחלב, עד שהיא ממש מתפרקת, ואז מניח לה להצטנן בנוזל במשך כל שעות הלילה. .
נעימות חסידיות
למחרת, כשהכרובית נעשית מוצקה, הוא יוצק עליה חמאה מזוקקת בכמות ניכרת, ועליה בוזק ראס-אל-חנות, שהוא טורח להכין בעצמו. או אז הוא צולה אותה בטמפרטורה גבוהה, והכרובית נעשית מתוקה ולחה, ומצופה בשכבה חומה פריכה, וכך היא מוגשת כיום ב"מישיגענע".
מאז מעדן הכרובית זרמו כבר מים רבים בפוארטו מאדירו - נמל הבית של בואנוס-איירס, ואנחנו הגענו ל"מישיגענע" לסעודת ליל-שבת בתחילת חודש אפריל של שלהי הקייץ הארגנטינאי הנוכחי. מצאנו מסעדה מהודרת מאוד, עם עיצוב יוקרתי מחמם את הלב ואווירה יהודית שממש מחשמלת.
לצלילי הכלי-זמר, שהשמיעו צרור נעימות חסידיות, הוגשו לשולחן על-ידי צוות המלצרים היהודי מעדנים מבית סבתא, ובהם גפילטע-פיש, ורניקס, כופתאות רכות ודקיקות, לעטקס, גריבעס, וקומפוט אמיתי ומשוכלל של פירות יבשים. על כל הכבודה שנחתה לקרבנו שילמנו סכום של 1000 פזו ארגנטינאים לזוג, ששווים כ-75 דולר. לא זול במיוחד במושגי הכיס הארגנטינאי, אבל שווה בהחלט כל אגורה בשבילנו.

תאריך:  25/04/2017   |   עודכן:  25/04/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
גרמניה הנאצית הייתה בית העבדים הגדול ביותר בהיסטוריה - כפי שניתן לראות במחנה נוינגמה שבפאתי המבורג. שנים לאחר המלחמה, העדיפו הגרמנים להשתמש במקום כבית כלא במקום כאתר הנצחה
איתמר לוין
רוונסבריק היה מחנה ריכוז ששכן בפאתי ברלין ונועד במקור לנשים בלבד. לצד עבודות הפרך ותא הגזים שהופעל בו, היו במחנה זה גם גילויים מעוררי השתאות של אנושיות וסיוע
יהודה קונפורטס
שילוב של ארכיונים ממוחשבים, פייסבוק והתוכנית הוותיקה "המדור לחיפוש קרובים" הביא לאיתור פרטים וקרובי משפחה של רופא אף אוזן גורן, שהציל יהודים יוונים ולא יהודים מצרפת    היום (ב') הוא יקבל אות הוקרה מבני ברית
שמחה סיאני
כשהבחין בי, ניגש אליי, ליטף את לחיי ואמר לאבי (שמואל ז"ל) שנשא אותי בחיקו: 'איזה ילד יפה'    מבט מהורהר עלה בעיניו והוא שאל: 'קיטז אני ארע קופילו?' (בן כמה בנך?)    'בן ארבע', ענה לו אבי
איתמר לוין
מחנה המעבר של יהודי הולנד בדרכם להשמדה נהרס כמעט לחלוטין בידי ממשלת הולנד, הגישה אליו קשה וההנצחה בו חלקית בלבד. אין פלא, אפוא, שמספר המבקרים בו הוא עשירית מזה שבבית אנה פרנק
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il