1. בשלו את הבשר עם נוגדי חמצון טבעיים, הקיימים במרינדות מסוימות: מחקר שנערך באוניברסיטת ארקנסו בדק האם תיבול הבשר במרינדות, המכילות עשבי תיבול ותבלינים שונים עלולה להפחית את היווצרות התרכובות ההטרוציקליות, התרכובות המסרטנות.
קבוצת המחקר ניסתה עשבי תיבול שונים ביניהם: בזיליקום, מנטה, רוזמרין, מרווה, אורגנו, תימין ומיורן, העשירים בשלושה תרכובות (חומצה carnosic, carnosol וחומצה rosmarinic) בעלות השפעה נוגדת חמצון רבת עוצמה.
קבוצת המחקר בדקה את ריכוז התרכובות ההטרוציקליות בסטייקים, שנעשו בגריל ומצאה, כי לאחר מריחת הסטייקים והשרייתם במרינדה, המכילה רוזמרין ותימין, נצפתה ירידה של 87% ברמת התרכובות ההטרוציקליות בבשר המבושל. המרינדה שהכילה רוזמרין ותימין הייתה בעלת ההשפעה הגדולה ביותר על הפחתת תרכובות ה-HCAs, אך שתי מרינדות נוספות נבדקו ונמצאו כיעילות כמעט באותה המידה.
מרינדה אחת הכילה: אורגנו, תימין, שום ובצל ומרינדה שנייה הכילה: אורגנו, שום, בזיליקום, בצל ופטרוזיליה. השריית הבשר במרינדה, לא רק הופכת את הבשר לטעים יותר אלא גם לבריא יותר. מומלץ להשתמש במרינדה בהכנה ביתית, אך אפשר להשתמש גם במרינדה קנויה.
2. קצרו את זמן בישול הבשר על הגריל: בשר שבושל בטמפרטורה גבוהה עד כדי שריפתו וחריכתו, מגבירה את הסיכון לסרטן הלבלב, על-פי נתונים שהוצגו באגודה האמריקנית לחקר הסרטן. בישול הבשר היטב על-ידי טיגון, גריל או מנגל יכולה ליצור תרכובות מסרטנות.
מחקר פרוספקטיבי של אוניברסיטה מינסוטה, שכלל 62,581 משתתפים, עקב אחר צריכת הבשר של המשתתפים ועקב אחר שיטות בישול הבשר המועדפות על ידם. המחקר נערך תשע שנים ובמהלכו התגלו 208 מקרים של סרטן הלבלב.
במחקר נמצא, כי אלו שהעדיפו לצרוך סטייק בשר, שבושל בטמפרטורה גבוהה היו בעלי סיכון גבוה של 60% לפתח סרטן הלבלב, לעומת אלו שאכלו סטייק בשר שהיה "עשוי פחות טוב" או שלא אכלו סטייק בכלל. ואלו שהיו בעלי צריכת הבשר (שהיה "עשוי טוב") הגבוהה ביותר, היו בעלי 70% סיכון גבוה לחלות בסרטן הלבלב לעומת אלו בעלי הצריכה הנמוכה יותר.
המחקר מצא קשר בין בשר שבושל בטמפרטורה גבוהה לסיכון גבוה יותר לפתח סרטן הלבלב, אך עדיין לפי ממצאי המחקר לא ניתן להגיד בוודאות, כי הסיכון גדל בשל החומרים המסרטנים שנוצרים בבשר החרוך.
לחובבי המנגל והבשר על האש, העדיפו לקצר את זמן בישול הבשר או היפטרו מהחתיכות השרופות של הבשר. כדי לקצר את זמן בישול הבשר מומלץ לחתוך אותו לחתיכות קטנות, כך הבשר מתבשל מהר יותר.
פעולה נוספת שיכולה לעזור, היא חימום הבשר במיקרוגל למספר דקות ושפיכת מיצי הבשר לפני עשייתו על הגריל. השריית הבשר במרינדה, הכוללת עשבי תיבול שונים כגון רוזמרין, תימין, מרווה, אורגנו, ושום עשויה אף היא לסייע.