X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
לרבים מקוראי האתר (ולמשפחותיהם) אוקראינה מוכרת כמי שמיובאים ממנה עובדים זרים לטיפול בחולים סיעודיים מאיר חוטקובסקי חזר מסיור עיתונאים של האיגוד הישראלי לעיתונות תקופתית בעיר הבירה קייב ובמחוז לבוב, והתרשם כי זו ארץ תאבת חיים עם תרבות אירופית עתיקת יומין וכן, עם עבר לא מחמיא לתושביה היהודים
▪  ▪  ▪
מדינה משפיעה [צילום: יהב גמליאל/פלאש 90]

ארץ מתפתחת
מאז שברית המועצות קרסה בשנת 1991 ומדינותיה התפרקו לישויות עצמאיות, מנסה אוקראינה, שהייתה אחת מהמדינות המרכיבות של הברית, להפוך למדינה מודרנית ומשפיעה. היא מבקשת להסיר מעצמה את הסממנים המזרח אירופיים, להשכיח את מעורבותה בקיום קשרים עם המשטר הנאצי ולהיות חלק של מדינות המערב. אוקראינה היא ברובה ארץ מישורית, דבר המאפשר לה גידולים חקלאיים כגון חיטה, תפוחי אדמה, סלק סוכר ועוד, וזהו עיקר כלכלתה. המשכורת הממוצעת של תושביה היא 250 דולר בחודש, ואין פלא שיש נהירה של עובדים לישראל, בה המשכורת המינימלית (על-פי חוק) היא 1,400 דולר לחודש, מה שמאפשר להם לחסוך ולהעביר כספים למשפחותיהם.

יהדות
היהודים באוקראינה היוו את אחת הקהילות הגדולות באירופה ויצאו ממנה שמות ידועים כגון: רבי נחמן מברסלב, שלום עליכם וש"י עגנון
▪  ▪  ▪

אוקראינה ידועה כמי שהתעמרה ביהודים ורדפה אותם עוד מימיו של חמלניצקי (פרעות ת"ח-ת"ט 1648). במלחמת העולם השנייה מצאו את מותם באוקראינה למעלה ממיליון יהודים. האתר לזכר היהודים שהוקם בבאבי יאר, לא הרחק מקייב, בירתה של אוקראינה, מנציח את השמדת היהודים הגדולה ביותר בשואה על-ידי הכובש הנאצי בסיוע משתפי פעולה אוקראינים. בספטמבר 1941, בפרק זמן של 48 שעות, נטבחו 771,33 יהודים שנקברו בקבר אחים בגיא הסמוך לבית הקברות היהודי של באבי יאר.
היהודים באוקראינה היוו את אחת הקהילות הגדולות באירופה ויצאו ממנה שמות ידועים כגון: רבי נחמן מברסלב, שלום עליכם, ש"י עגנון, מנדלי מוכר ספרים, חיים נחמן ביאליק, גולדה מאיר, זאב ז'בוטינסקי, אברהם שלונסקי, לוי אשכול, יוסף טרומפלדור, אפרים קציר ועוד. האנטישמיות עדיין קיימת באוקראינה, אך היא מעט רדומה. לא פעם חולל אתר ההנצחה בבאבי יאר על-ידי גורמים קיצוניים שלא אוהדים יהודים. משיחות עם שליחי הסוכנות וארגון "נתיב" עולה כי היהודים האוקראינים שמהגרים מארצם לישראל לא עושים זאת מתוך ציונות אלא לצורך שיפור עתידם הכלכלי.
בזמן האחרון ניכרת האטה בעלייה של יהודי אוקראינה לארץ וזאת בתקווה כי המצב הכלכלי באוקראינה ישתפר. נקודה מעניינת היא כי בראש ממשלת אוקראינה עומד ולדימיר בוריסוביץ' גרויסמן (39) שקבע שני שיאים: ראש הממשלה הצעיר בתולדות אוקראינה, והיהודי הראשון שנבחר למשרה הרמה. ישנם עוד מספר חברי פרלמנט יהודים המדברים עברית שוטפת.

יחסים ומסחר
לפני מספר שנים בוטל הצורך באשרות כניסה לאזרחים ישראלים המבקשים לבקר באוקראינה ולהיפך
▪  ▪  ▪

ישראל הכירה באוקראינה עם הינתקותה מברית המועצות וקבלת עצמאותה כמדינה חופשית ודמוקרטית. בין שתי המדינות שוררים יחסים חמים והרבה בזכות מספרם הרב של העולים האוקראינים בישראל. בעקבות כך בוטל לפני מספר שנים הצורך באשרות כניסה לאזרחים ישראלים המבקשים לבקר באוקראינה ולהפך. בין ישראל לאוקראינה נחתמו שיתופי פעולה והסכמי יבוא ויצוא בתחומים רבים כגון: רפואה, הייטק, ציוד חקלאי, יהלומים, דגנים ועוד.

רווחה
מרכזי יום לא קיימים וגם נושא בתי האבות במדינה לא מפותח בתרבות האוקראינית ההורים הזקנים נשארים בחסות ילדיהם
▪  ▪  ▪

"הרפואה באוקראינה היא בחינם, אך הרופאים מצפים כי הפציינטים ישימו להם משהו בכיס". את הדברים אומר אלכס קולשוב (34), פעיל חברתי אוקראיני/ישראלי אותו פגשנו בסיורנו והמחלק את זמנו בין שתי המדינות. הוריו עלו ארצה כמו גם אחיו והוא עצמו. הוא שירת בצה"ל, אך המצב הכאוטי בו נמצאת אוקראינה עם רוסיה החזירה אותו לארץ הולדתו על-מנת לסייע לחיילי החזית באי קרים שלקו בנפשם.
"גמלאי באוקראינה מקבל מהמדינה 50 דולר לחודש שאינם מספיקים לו לחיות, אך מאפשרים לו לשרוד. לעומת זאת גמלאים מהשירות הציבורי במשרות בכירות - גמלתם עשויה להגיע לכמה מאות דולרים חודשיים". מרכזי יום לא קיימים וגם נושא בתי האבות במדינה לא מפותח. בתרבות האוקראינית ההורים הזקנים נשארים בחסות ילדיהם.
קולשוב: "יש היום נטייה לפיתוח דיור מוגן באופן פרטי כשם שקיים בישראל, כאשר כל שכר הפנסיה ינווט ישירות להנהלה המפעילה את הפרויקט. אזרח המגיע לגיל פרישה (גברים 67, נשים 65) הוא בבעיה. אפילו עוד לפני. האחריות של המדינה לגבי אזרחיה הקשישים היא מאוד מוגבלת. למדינה יש בעיה בנושא זה שנמשכת למעשה כבר 25 שנים מיום שאוקראינה קיבלה את עצמאותה".

תיירות
פופולרי [צילום: לוקה ברונו/AP]

לבוב
עיר תיירותית נוספת באוקראינה המשוועת לתיירים מישראל זו לבוב המשופעת מסביבה בעיירות מרפא, כמו טרוסקבץ, דרוהוביץ' וסחודניצה עם מעיינות טבעיים

הקפה נחשב למשקה פופולרי מאוד בלבוב האוכל זול, די פשוט ומזכיר אוכל מזרח אירופי ללא הפתעות
▪  ▪  ▪

נושא התיירות תופס בשנים האחרונות תאוצה והחלה מגמה של עידוד תיירות מישראל לחבלי הארץ השונים באוקראינה. קיימות טיסות יומיות לקייב וללבוב על-ידי מספר חברות תעופה סדירות וחברות לואו-קוסט. התייר הישראלי, שאינו דובר רוסית או אוקראינית, יתקשה להסתדר עצמאית. השפה האנגלית אינה שגורה אצל האוקראינים ואפילו עובדי בתי המלון אינם שולטים בשפות זרות.
"זה שלא מדברים אנגלית במדינה זו אכן בעיה. לאחרונה הדבר הולך ומשתפר בעקבות המגמה לעודד תיירות לאוקראינה", דברים שאומר לנו בפגישתנו גאריק לוגוינסקי, חבר הפרלמנט, יהודי במוצאו המדבר עברית רהוטה. עיר הבירה קייב היא כרך ענק בו ניתן לסייר באטרקציות המגוונות שהעיר מציעה ובהן: כיכר העצמאות והרחובות הסמוכים המכילים חנויות, מסעדות ובתי קפה בשפע, מוזאון ופסל "אימא מולדת" לזכר מלחמת העולם השנייה, מנזרים, כנסיות וקתדרלות לרוב שזכו להימנות על-ידי אונסקו כמורשת עולמית. את העיר חוצה נהר הדנייפר בו אפשר לשוט ולצפות על העיר מנקודת מבט נוספת. לא ניתן לפסוח על האנדרטה לזכר השמדת יהודי אוקראינה בבאבי יאר.
עיר תיירותית נוספת באוקראינה המשוועת לתיירים מישראל זו לבוב המשופעת מסביבה בעיירות מרפא, כמו טרוסקבץ, דרוהוביץ' וסחודניצה עם מעיינות טבעיים. לבוב, שהוכרה כאתר מורשת עולמית, הייתה שייכת בעברה לפולין. היא השתמרה יפה והיא אחת הערים היפות באירופה. בניין האופרה שלה נבנה ב-1900 והוא אתר ארכיטקטוני מרשים ביופיו. במרכז העיר העתיקה הולך ונשלם אתר לזכר יהודי לבוב שהושמדו במלחמה. ברחובותיה של העיר העתיקה נמצאים בתי אוכל ובתי קפה מרשימים.
הקפה נחשב למשקה פופולרי מאוד בלבוב. האוכל זול, די פשוט ומזכיר אוכל מזרח אירופי ללא הפתעות. בפגישת ראש העיר לבוב, אנדראי סדובוי, עם משלחת העיתונאים הוא העלה על נס את זיקתו לישראל וציין שיש לו הערכה רבה אליה: "ביקרתי השנה בישראל, ואני תמיד מוכן להגיע שוב. לבוב חשובה מאוד לאוקראינה. היא הנפש של המדינה. יש פה רב תרבותיות והיחסים עם הקהילה היהודית מצוינים. היא אחת הערים היפות באירופה והיא בהתחדשות כל הזמן עם סטנדרטים מהגבוהים בעולם. אם תיירים מגיעים לאוקראינה ולא ביקרו בלבוב, כאילו לא ביקרו באוקראינה".

תאריך:  30/08/2017   |   עודכן:  30/08/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 גולדה מאיר  עובדים זרים
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אוקראינה מתעוררת
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
צ"ל 33,771 ניספו בבאבי יאר ל"ת
נועם6  |  30/08/17 22:12
2
אוקראינה, ממעצמה למדינת זבל..
הגוי..  |  3/09/17 15:19
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
גד גזית
ההישארות בשטחים היא סיכון אבל לא לביטחון, כטענת גודמן, אלא לעתיד המפעל הציוני! לכן אם ישנה מבוכה פוליטית היא נמצאת בקרב הציבור הדתי לאומי, שמתקשה להפקיר את העתיד בידי אלוהים אבל מצמצם את זה לביטחון, כי את העתיד הרי אינו רשאי להפקיע מידי אלוהים!
עמית שגב
חיסכון באנרגיה ועמידות בפני סדיקה ופגיעות הדף - אלה הם שני המאפיינים החשובים שצריכים לעמוד בפני מי שמתכנן לבנות לעצמו בית
רבקה שפק ליסק
אם לא הגיע הזמן לנקוט בעמדה הוגנת. המוסלמים יכירו בקדושת המקום ליהודים והקיצונים היהודים יכירו בקדושת המקום למוסלמים. יש מקום לנאמני שתי הדתות על ההר. ניתן להקצות פינה למתפללים יהודים ולהסיר את הנושא הדתי מהסכסוך הישראלי- פלשתיני
עמי דור-און
נוכח האבדות הכבדות של חילות האוויר והשריון הגיע שר הביטחון דיין ממש באובדן עשתונות לפגישה בלשכת ראש הממשלה בתחושה שהגיע סופה של ישראל ואמר לה שלמדינה נשקפת "שואה" וכי אנו קרובים ל"חורבן בית שלישי"
אלי אלון
בקטע חוף הים שבין מוזאון האצ"ל (בית "גידי") לבין נמל יפו אין שירותי הצלה והכניסה למים אסורה על-פי חוק .למרות זאת מאות מתרחצים נוהגים מזה שנים להיכנס ולשהות במים בקטע חוף זה בכל שעות היום באין מפריע .עיריית ת"א-יפו לא דואגת לאכוף כראוי את איסור כניסת מתרחצים למים ומסכנת בכך חיי אדם. דובר העירייה: "סיירי חופים מסיירים כאשר הים מסוכן ומונעים רחצה ככל הניתן"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il