X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
הליכים בהם מעורבת הנהלת בתי המשפט צריכים להידון בבוררות ולא בבתי המשפט מדוע איילת שקד צודקת בהצעות החוק מעוררות המחלוקת שלה
▪  ▪  ▪
דראל. משימה למלאכי השרת

בפני השופט ארנון דראל ניצבת משימה שאולי מלאכי השרת היו יכולים לעמוד בה: להכריע בלא משוא פנים בעתירה נגד המעסיק שלו, בנושא מרכזי המעסיק באופן אישי את הממונים עליו ואת מי שיחליט לגבי המשך הקריירה שלו. לא משנה כמה ישר ומקצועי הוא דראל, מבית המשפט המחוזי בירושלים; אין כנראה בן אנוש שהיה יכול לעמוד במשימה הזאת.
דראל הוא שיפסוק בעתירת התנועה למשילות ולדמוקרטיה, המבקשת לחשוף את המלצות ועדת השתיים - השופטות בדימוס עדנה ארבל ואורית אפעל-גבאי, המראיינות שופטי שלום המבקשים קידום למחוזי ומוסרות דיווחים והמלצות לנשיאת בית המשפט העליון. הנהלת בתי המשפט - המעסיק של דראל - מתנגדת בתוקף לחשיפת ההמלצות. זוהי כמובן גם עמדתה של הנשיאה אסתר חיות, שתקבע האם דראל ימונה אי-פעם לסגן נשיא בית המשפט, אולי לנשיאו, אולי אפילו לבית המשפט העליון. אז כיצד הוא יכול להכריע בצורה אוביקטיבית?
אין זו הפעם הראשונה בה שופטים מתבקשים לפסוק בעניינים הנוגעים למערכת בה הם מועסקים. ככל שזכרוני מגיע, בשנים האחרונות היה רק מקרה אחד בו בתי המשפט - המחוזי בירושלים ואחריו העליון - פסקו נגד הנהלת בתי המשפט: כאשר העיתון הארץ ביקש לקבל נתונים על תפוקת פסקי הדין של השופטים המחוזיים. כל שאר העתירות נדחו, לעיתים קרובות - על הסף.
במצב הנוכחי, מצוי כל שופט בניגוד עניינים מובנה כאשר הוא דן בענייני מערכת בתי המשפט ובעתירות נגד שופטים אחרים. במבט מחמיר ניתן לטעון, שזהו ניגוד עניינים המגיע עד כדי הפרת אמונים (כמובן שלא בטובתם ושלא מרצונם של השופטים). השופט יודע מי משלם את שכרו, הוא יודע מי יחליט על עתידו, הוא יודע מי יקבע אם יקודם, הוא יודע מי יכול לפטר אותו - והוא מכריע בתיקים הנוגעים לו. על דברים פחות גרועים נשלחו נבחרי ציבור לכלא.
לפני שנים אמר שופט בית המשפט העליון, תאודור אור, לעיתונאי יואב יצחק שהתלונן על מצב דומה בעתירתו נגד מינויה של עדנה ארבל לבית המשפט העליון: "מה אדוני רוצה, שנביא שופטים מרומניה?". היום יש תשובה אחרת: בוררות. ההיגיון הפשוט וההגינות הפשוטה עוד יותר מחייבים, שסכסוכים בהם הנהלת בתי המשפט היא צד, לא יתבררו בבתי המשפט אלא יישלחו לבוררות - ולא בפני שופט בדימוס, שעדיין יש לו קשר כספי/חברתי למערכת. יש מספיק בוררים מצוינים שלא היו שופטים. הנה עוד משהו קטן אבל משמעותי שצריך לתקן בהתנהלות ובהוגנות של בתי המשפט.

ממשלת ימין שרוצה למשול?!

התייחסות קצרה להצעות החוק המעוררות סערה, מחלוקת, ויכוחים ומה לא. המשותף להן: ממשלת ימין שרוצה למשול. יש מי שבעיניהם מדובר גם בנבילה וגם בטריפה: ממשלה שרוצה למשול והימין שרוצה למשול. שניהם ביחד – מי בכלל יכול להעלות את זה על דעתו?
כל ההצעות הללו, מבית מדרשה של איילת שקד, ראויות ואף הכרחיות. אפשר אפילו לומר, שלא ניתן להבין איך החוקים הללו עדיין לא קיימים, ולתהות כיצד הגענו למצב שצריך לחוקק אותם.
• מינוי יועצים משפטיים למשרדים: שקד רוצה שלשרים תהיה דריסת רגל במינוי, שייעשה באישור היועץ המשפטי לממשלה. מה יותר הגיוני מאשר לאפשר לאדם לבחור את עורך דינו? במיוחד כאשר מדובר בעורך דין שהמלצותיו למעשה מחייבות אותו, ושאין לו אפשרות לשכור אחר תחתיו.
• מינוי פוליטי של משנים למנכ"לים: הפוליטיקאים נבחרים כדי לבצע מדיניות מסוימת. כדי לעשות זאת, הם צריכים אנשי ביצוע. כיום יכולים השרים למנות רק את מנכ"לי משרדיהם – ומתברר שזה לא תמיד מספיק. מינוי פוליטי הוא פסול רק כאשר המתמנה אינו ראוי לתפקידו. מרים בן-פורת, פורצת הדרך במאבק במינויים פוליטיים, אמרה שאין לפסול אדם ראוי רק בשל זיקה פוליטית. בבחירה בין עוד כמה מינויים פוליטיים בכל משרד לבין המצב המשתק של "כן, אדוני השר" – אני מעדיף את הראשון.
• חוק יסוד החקיקה ופסקת ההתגברות: במדינה דמוקרטית המילה האחרונה צריכה להיות של נבחרי הציבור, בצורה מידתית ובלא להפוך את שלטון הרוב לדיכוי המיעוט. בישראל של 2017, המילה האחרונה היא של בג"ץ שאין אחריו הרהור וערעור. פסקת התגברות מתונה תחזיר את האיזון למקומו הראוי. ההצעה שלי: רוב של לפחות 70 ח"כים ומתוכם לפחות חמישה חברי אופוזיציה כדי לאשרר חוק שנפסל בבג"ץ.

תאריך:  05/11/2017   |   עודכן:  05/11/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שופטים בהפרת אמונים מובנית
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
הפתרון הוא מושבעים.
אובג'קשן  |  5/11/17 10:06
2
רוב70=מגוחך(כי לא יושג לעולם)!
ע_הראל  |  5/11/17 16:38
3
תביעת דיבה גלובלית נגד שי ניצן
ע_הראל  |  5/11/17 18:24
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משמר המשפט
עומר כרמון
המשטרה: "מדובר בקבוצת חשודים שלא בחלו בשום אמצעי ולאורך תקופה ארוכה פגעו בעשרות אנשים תמימים שהעבירו לחשבונם את כספם לצורך מימון עסקת הליסינג ובכך נכנסו לחובות כבדים"
איתמר לוין
שופט ביהמ"ש העליון הורה לעו"ד טלי גוטליב "לסתום את הפה" והיא טענה שהפר את כללי האתיקה    מאוחר יותר הסביר מזוז שגוטליב נהגה בחוצפה, אך אמר שלא היה מקום לדבריו
איתמר לוין
הנדל מונה לחבר בוועדה משום שדנציגר פורש בעוד ארבעה חודשים, וכבר שובץ לוועדת משנה המראיינת מועמדים, אולם נאור וחיות החליטו לפתע להחזיר את דנציגר לוועדה. הערכות: השתיים רוצות להבטיח שיהיה רוב למועמדים הרצויים להן בבחירה הקרובה של שני שופטים לבית המשפט העליון
איתמר לוין
הבדלי הגישות בין נאור לבין הנדל וסולברג    עצימת עיניים לנוכח ההשלכות הסוציאליות    אחריותו של דרעי וצביעותם של החרדים    הזדמנות לתקן בעתירת הכדורגלנים    בג"ץ בחר בדמוקרטית על פני היהודית
איתמר לוין
באוגוסט 2015 כתבה אסתר חיות פסק דין המעלה חשש, שאין לה בעיה להסיג את גבולה של הכנסת. אם זה יהיה הקו אותו תוביל כנשיאת בית המשפט העליון, יהיו לה חיים קשים
רשימות נוספות
העליון ביטל החלטה בשל העדר הנמקה  /  איתמר לוין
הרשעות עלומות שם בהפרת אמונים בעירייה  /  איתמר לוין
כשלים חמורים ביותר בביה"ד בירושלים  /  איתמר לוין
דרוקר סגרה את הדיון  /  איתמר לוין
עבירה גוררת עבירה  /  איתמר לוין
השאלה האמיתית  /  איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il