X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
אנשי הנדל"ן של השבוע

יצרן החיתולים נכנס לעסקי נדל"ן

ירון אדיב, שעד לפני שנתיים היה מבעלי מפעל החיתולים בקיבוץ עמיר, רכש מאליעזר פישמן וילדיו 50% מחברת הנדל"ן תנופורט עכשיו עומדים אדיב ושותפו כידן דהרי לגייס 310 מיליון שקל בבורסה, ולהזניק את החברה דהרי: "נהפוך אותה לחברה ציבורית מובילה"
▪  ▪  ▪
הנכסים של תנופורט בעד הלום
אלעזר לוין
חברת הנדל"ן תנופורט בדרך לבורסה

הנכסים העיקריים
להלן חמשת הנכסים העיקריים של תנופורט:
▪  ▪  ▪
  • צומת עד הלום, במועצה האזורית באר טוביה: מרכז מסחרי בן 28,700 מ"ר, שוויו מוערך בכ-98 מיליון שקל;
  • בית קירור, נתיבות: שוויו מוערך בכ-70 מיליון שקל;
  • כפר ויתקין: מבני תעשיה ומחסנים בני 15,100 מ"ר, שווים כ-64 מיליון שקל;
  • בית יהושע: מרכז מסחרי בן 10,400 מ"ר, שוויו כ-54 מיליון שקל;
  • צומת ביל"ו: מרכז מסחרי בן 10,900 מ"ר, ששוויו נאמד בכ-40 מיליון שקל.
שווים הכולל של חמשת הנכסים הוא 325 מיליון שקל, כלומר 65% משווים הכולל של נכסי החברה. כמעט כל הנכסים האחרים הם מחסנים, ששווים נמוך יחסית: 11,100 מ"ר, כולל בית אריזה, בניר יפה (אזור הגלבוע), 10,000 מ"ר בחבל מעון. 10,900 מ"ר בלב השרון, 4,900 מ"ר בשער הנגב, 1,100 מ"ר במילואות צפון.
מצד שני, בבעלות החברה אולם אירועים בן 3,600 מ"ר בצומת סילבר, ושלש תחנות דלק בבית יהושע, צומת סילבר וניר יפה.

עד לפני כתשעה חודשים הכירו אנשי עסקים את ירון אדיב (51) בעיקר כאחד מבעליו-לשעבר של מפעל החיתולים החד-פעמיים "טפנוקים", בקיבוץ עמיר שבגליל העליון. לפני כשנתיים מכר את חלקו, ונכנס לעסקי נדל"ן. בפברואר השנה, הגיע אדיב, הנדסאי חשמל בהשכלתו, לכותרות הכלכליות: הוא רכש, יחד עם שותפו החדש כידן דהרי, את חברת הנדל"ן המניב תנופורט, שהייתה במשך 26 שנים בבעלות אליעזר פישמן וילדיו.
השבוע (יום ה', 29.11.17) הודיעו אדיב וכידן על גיוס 310 מיליון שקל בהנפקת אג"ח בבורסה, דבר שיהפוך את החברה לציבורית, בניגוד למדיניות של פישמן, שיסד אותה לפני 26 שנים בחברה פרטית. "נהפוך את תנופורט לחברה ציבורית מובילה" – אומר דהרי.
הסיפור האישי של אדיב ודהרי מוכיח כנראה, שישראל, ולא רק ארה"ב, היא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. ירון אדיב, יליד חדרה, היה בעבר בעל מפעל קטן למוצרי נייר באזור התעשיה קיסריה, יחד עם אחיו ערן ואחותו עינב, אדיב-ברר, לפני 14 שנים ניצלו הזדמנות עסקית ורכשו מקיבוץ עמיר, בכ-10 מיליון שקל, את מפעל החיתולים "טפנוקים", שנקלע עם הקיבוץ להפסדים ולחובות של 270 מיליון שקל. המפעל נסגר, 80 עובדיו פוטרו, בית המשפט התערב, והאחים והאחות רכשו את המפעל בכ-10 מיליון שקל.
משפחת אדיב הבריאה את המפעל והביאה אותו לרווחיות. לפני שש שנים יצאו במוצר חדש, חיתולים חד-פעמיים במחירים שוברי שוק. התוצאה: לפני כשנתיים מכרו השלושה לחברת ניו-פארם 80 אחוז מהמפעל, בכ-100 מיליון שקל. כך, קפץ ערכם של המפעל והחברה ב-1,200 אחוז בתוך 12 שנים.
עם הרבה מזומנים ביד, נכנס אדיב לעסקי נדל"ן, ובמרכזם פארק התעשיה "אדיסון" באשדות יעקב, שעליו גאוותו. אחר כך, כאשר פישמן נכנס לקשיים ונכסיו הועמדו בזה אחר זה למכירה, יצר אדיב שותפות עם כידן דהרי, כדי להתמודד על הרכישה.

ילד בן 17 קנה דירה

מיהו כידן דהרי? בן 40, יליד נתניה. עשה עסקה ראשונה בגיל 17. אחרי שנים סיפר: "קיבלתי לבר מצוה 50 אלף שקל, והיו לי גם חסכונות של ילד. החלטתי לקנות דירה בנתניה ב-150 אלף שקל. אבא היה צריך לחתום במקומי, גם על המשכנתה בבנק, כי הייתי צעיר מדי. השכרתי את הדירה, פרעתי את המשכנתה מתוך שכר הדירה, ומכרתי את הדירה ברווח. אחרי השירות הצבאי נכנסתי לעוד ועוד עסקות מעין אלו". יש לו רק השכלה תיכונית, אבל זה לא מפריע לו לעשות עסקים במיליונים.
השותפות אדיב-דהרי בדקה את תנופורט והחליטה שזו חברה בריאה, עם פיזור טוב של ההשקעות, והחליטה להתמודד על הרכישה. המנהל המיוחד של נכסי פישמן, עו"ד יוסף בנקל, הוציא את החברה למכירה פומבית, כדי לפרוע מקצת חובותיו של הטייקון שהסתבך.
המכרז למכירת תנופורט היה ממושך ולא-שגרתי. תחילה הוציא בנקל למכירה רק את חלקו של פישמן האב (69%). המחיר ההתחלתי היה 40 מיליון שקל. הכונס ובית המשפט קבעו שזה זול מדי. המכרז חודש והמחיר הוכפל.

דהרי: ילדי פישמן לא יהיו שותפים

דהרי הבהיר, שהמדיניות שלו היא לקנות נכסים שלמים, ולא חלקים. הוא לא היה מוכן לקבל את ילדיו של פישמן כשותפים. לבסוף שונה המכרז – גם מסיבות נספות - וגם 31 האחוזים של ילדי פישמן עמדו למכירה. המחיר כמובן עלה.
בפברואר השנה נערכה ההתמחרות הסופית. הגיעו שלושה. משפחת דיין הציעה 135 מיליון שקל, ונעצרה. רני צים הגיע לכ-159 מיליון שקל. אדיב-דהרי הוסיפו 500 אלף שקל, הגיעו לכ-160 מיליון שקל – וזכו.
חברת "D AND I" של אדיב-דהרי, שהוקמה כדי לרכוש את תנופורט, מינתה את אדיב ליו"ר החברה ואת דהרי לסגנו. לכל אחד מהם 50 אחוז בבעלות. אין שותפים, כל עוד לא הנפיקו מניות בבורסה. היזמים לוו 100 מיליון שקל מקרן כלירמרק קפיטל, וגם הכניסו עשרות מיליוני שקלים מכיסם . 310 מיליוני השקלים שהם מגייסים בבורסה מיועדים לפירעון ההלוואה ולהחזרת הכסף האישי שהשקיעו. יישאר כנראה כסף גם להשקעות חדשות.

השווי נטו: כ-500 מיליון שקל
צומת צמח

כמה שווה החברה שקנו? השמאי עודד האושנר העריך: שווים של 12 מ-14 נכסי החברה, נכון ל-30 בספטמבר, כ-450 מיליון שקל, לא כולל בית קירור גדול ואת חלקה של החברה, 50 אחוז (השותף היא חברת "צמח מפעלים אזוריים") במרכז מסחרי בצומת צמח.
News1 בדק את הנתונים וערך את החישוב: מהשווי האמור יש להפחית שני נכסים שהבעלים החדשים מכרו באוקטובר, אחרי תאריך המאזן: מרכז מסחרי בן 9,300 מ"ר ליד בית ברל נמכר ב-34 מיליון שקל. מרכז מסחרי אחר, בן 10,200 מ"ר, במושב תנובות, נמכר ב-49 מיליון שקל.
מצד שני, אנחנו מוסיפים לשווי הנכסים את ה-50 אחוז של המרכז המסחרי בצומת צמח, 120 מיליון שקל, ומזה חלקה של תנופורט 60 מיליון. כן יש להוסיף את שווי בית הקירור בנתיבות, הגדול בארץ, המוערך, על-פי כמה מדדים, בכ-70 מיליון שקל. התוצאה הסופית – שווי נכסי החברה הוא כ-500 מיליון שקל.
עד עתה לא היה ידוע מה מצב עסקיה של תנופורט, שהייתה חברה פרטית. עתה, לקראת ההנפקה בבורסה, נחשפים הנתונים: תנופרוט רשמה בינואר-ספטמבר רווח של 37 מיליון שקל, עלייה של 18% לעומת אשתקד. במונחים שנתיים, מדובר רווח של 48 מיליון שקל, שהם תשואה טובה, 9.5%.

שימוש חריג לנכס בבית יהושע
הנכס בבית יהושע

אבל לא הכל זהב. כמו בכל נכס והשקעה, יש להביא בחשבון גם נקודות נוספות, לדוגמה:
  • חלק מהנכסים הם בשימוש חריג, למשל מרכז מסחרי גדול בבית יהושע. באחרונה קיבל הארכה זמנית לשלוש שנים של השימוש החריג, ומי יודע מה יהיה בעתיד;
  • הרשויות דורשות מהנכס ליד בית ברל (שנמכר באחרונה כאמור לעיל) היטלים בכ-9.9 מיליון שקל. סוכם, שתנופורט והקונה יתחלקו בתשלום;
  • יש לבדוק את מערך החובות לבנקים ולאחרים, כולל ריבית ומועדי פירעון;
  • לא ידוע כרגע מה תהיה הריבית שתצטרך תנופורט לשלם על האג"ח שתנפיק. הדבר ייקבע תוך כדי ההנפקה ומיד אחריה.
מה שמעודד את כידן דהרי וירון אדיב הוא, בין היתר, שבחברה מספר ניכר של נכסים טובים: בית הקירור הגדול בארץ עם 20 לקוחות, מרכזים מסחריים, תחנות דלק. בינתיים הם צנועים: חברתם משכה דמי ניהול של 200 אלף שקל ברבעון אפריל-יוני, שהם 33,000 שקל לחודש לכל אחד. דהרי: "נגייס כסף ונכפיל את שווי הנכסים למיליארד שקל ויותר. תנופורט תהפוך לאחת מחברות הנדל"ן המניב המובילות בישראל". העתיד יוכיח.

כל הנדל"ן בכף-ידך
תאריך:  01/12/2017   |   עודכן:  01/12/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
היכן טועים הליברלים ביחסם לטרור    אסתר חיות מתעקשת לטעון שהשופטים אינם בני אדם    חוק ההמלצות לא ישנה דבר    הדרך לטפל בתביעות סחטניות ייצוגיות איננה באגרות    נחוצה רפורמה בתחום פשיטות הרגל    ותראו מיהו הפרשן של רשת לענייני נתניהו
אורנה ליברמן
האם הנס, הבורח, הנמלט, כל עוד נפשו בו, אינו הפכו של החזק, המחוזק, האמיץ והנועז? שני הפעלים המנוגדים, צמד ההפכים, לְהָעֵז/לְהָעִיז (בהפעיל), לָעֹז/לָעוּז (בפעל) צמחו מאותו גרעין: עז
איתמר לוין
מינוי רשמים נעשה בידי שר המשפטים בהמלצת נשיא ביהמ"ש העליון, השולט למעשה על כל התהליך    ארבעת הנשיאים הקודמים מינו שלושה מעוזריהם לשופטים וארבעה אחרים לרשמים    חשש לניגודי עניינים במינוייהם לשיפוט של עוד שלושה מיוצאי הנהלת בתי המשפט
עמי דור-און
האוכלוסייה בגב ההר של השומרון מתרכזת ברובה בצד המערבי של קו פרשת המים. על פני השטח חיים יותר ממיליון תושבים, אשר בדרך הטבע מייצרים שפכים מכל הסוגים. כיוון שרוב השטח המאוכלס אינו מוסדר למטרות ביוב, מגיעים השפכים האלה, עם הגשם בחורף אל נתיבי הערוצים המובילים לים ובקיץ אל מאגרי התת-קרקע שמהם שואבים רבים מיישובי ישראל את מי השתייה שלהם
אריאל י' לוין
זרקור לכמה זירות נשכחות: משבר הפליטים בלוב, המלחמה הנמשכת בסומליה, השחיתות בצבא פקיסטן    וגם מבט נוסף על היחסים בין טהרן לפיונגיאנג, ועוד היבט של קריסת דאעש
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il