X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
איש הנדל"ן של השבוע

יונתן חי: תמ"א יוקרתי בכרמל

בנו של יזם הנדל"ן הוותיק יעקב חי מתמחה עם שותפיו בתמ"א 38 באזור המגורים היוקרתי על הכרמל שישה מיזמים, 70 דירות חדשות פנטהאוז ב-5.5 מיליון שקל וגם נכסים מניבים, וגם חברות גדולות לשיווק דלק וגז
▪  ▪  ▪
יונתן חי. בעיות עם העירייה

ארבעה אנשי עסקים - יונתן חי, עופר לוי, אלי מוטעי ויניב כהן - מסתערים על אזור המגורים היוקרתי רכס הכרמל בחיפה. חברתם, הקרויה כיאות "כרמל מגורים", בונה או עומדת לבנות שישה מיזמים, ובהם כ-70 דירות חדשות ועוד עשרות דירות מחודשות. הכלי שלהם הוא תמ"א 38, בשתי גרסותיו - גירסה מספר 1 לשיפוץ דירות ישנות והוספת חדשות, וגירסה 2 להריסת בניין ישן ובניית חדש תחתיו.
יונתן חי (52) נשוי ואב לארבעה, הוא דור שני בנדל"ן, בנו של הקבלן והיזם הוותיק יעקב חי המנוח, מגדולי יזמי הנדל"ן בחיפה ובצפון הארץ. עד היום, משפחת חי היא הבעלים של מלון "נוף" הוותיק (ששינה באחרונה את שמו), שהיה בבעלות האב, על הכרמל. בראיון ל-News1 מספר הבן: "עופר, מוטעי ואני פעילים זה שנים בנכסים מניבים ובעסקי אנרגיה (על כך - בהמשך). לפני שלוש שנים הבנו לאן השוק הולך, והחלטנו להיכנס גם לבנייה למגורים, בהר הכרמל, בשתי הגרסאות של תמ"א 38".
למה דווקא בכרמל?
חי: "זהו אחד מאזורי המגורים היוקרתיים של ישראל. רכס גבוה, עם נוף נהדר שכמעט ואין שני לו בארץ, אוויר נקי, צפיפות מגורים נמוכה, מקום מגורים של בכירים רבים".
ובכן, קנו מגרש ובנו!
חי: "זה בכלל לא פשוט. על רוב המגרשים כבר בנו בנייני מגורים ווילות. נותר מספר קטן של מגרשים פנויים. הם אומנם בבעלות פרטית, ולא של רשות מקרקעי ישראל. אבל העירייה אינה מסייעת, מחכים שנים לאישור תב"ע, ועוד בין שנה לשנתיים לקבלת היתר בנייה. בעלי המגרשים אינם רוצים למכור, כי מחכים שהמחירים יעלו. הקונים, מצד שני, מהססים לרכוש, בגלל הבעיות עם העירייה. לכן לא הייתה לנו ברירה אלא להיכנס לתמ"א 38".

הכל התחיל בווילה להריסה
הבניין ברחוב חנה 10

היכן התחלתם?
חי: "לפני חמש שנים קנינו וילה ברחוב חורב 39. שילמנו 4 מיליון שקל. הרסנו את הבית הישן, ואנחנו בונים בניין בן 11 דירות, ש-7 מתוכן נמכרו. הבנייה בשלב סופי. דירות 4 חדרים, 105 מ"ר, נמכרו בכ-2.5 מיליון שקל. פנטהאוז בן 180 מ"ר, ועוד מרפסת בת 90 מ"ר, נמכר ב-5.5 מיליון שקל. זוהי אחת הדירות היקרות ביותר בחיפה. נותרו למכירה 3 דירות".
רגע, אם מכרתם 7 ונשארו 3, זה סך הכל 10דירות. אז למה אתה מדבר על 11?
חי: "הדירה ה-11 אושרה, אך עלינו להתמודד עם סחבת במתן היתר הבנייה לדירה זו".
מי הקבלן?
חי: "אנחנו! הייחוד שלנו בכך, שכרמל מגורים היא גם היזם וגם הקבלן הרדשי. קשה לסמוך על קבלן מבחוץ".
מה עוד אתם בונים?
חי: "בניין ברחוב חנה 10, תמ"א 38/1, כלומר שיפוץ 9 דירות ישנות קיימות, חיזוק הבניין, ובניית שש דירות חדשות. הבניין בשלב גמר. כמעט הכל נמכר. הפנטהאוז נמכר בכ-5 מיליון שקל".
בנוסף, נמצאים בשלב של ערב בנייה ארבעה מיזמים נוספים שאושרו או נמצאים לקראת תחילת בנייה. שניים מהם בשיטת תמ"א 38/2, כלומר הריסת הבניין הישן ובניית חדש: בניין בן 5 דירות ברחוב ביכורים 22, שעל חורבותיו יבנו בניין חדש בן 22 דירות, וכן בניין בהיקף דומה ברחוב יותם 41. שני הבניינים האחרים הם בשיטת תמ"א 38/1 כלומר חיזוק הבניין והוספת דירות: 9 דירות חדשות בבניין ברחוב שער הגיא 17, ו-5 דירות חדשות ברחוב התיכון 5א, בשכונת נווה שאנן.

"הסחבת של העירייה"

מה קשה יותר? להוסיף דירות לבניין קיים, או להרוס אותו ולבנות חדש?
חי: "שניהם קשים באותה מידה. הבעיות העיקריות הן שתיים. ראשית, הסחבת של העירייה, עד שהיא מאשרת את המיזם ואחר כך מוציאה היתר בנייה. שנית, המו"מ עם הדיירים. זה הליך ממושך, אם כי פחות קשה להגיע להסכם על חיזוק הבניין והוספת דירות, מאשר להרוס את הבניין ולשכן את דייריו בדירות שכורות לשנה וחצי עד שנתיים על חשבוננו. ידוע לנו, שבמיזמים אחרים נאלצים הדיירים לגור שלוש שנים בדירות שכורות. העובדה שאנחנו יזם וקבלן, מאפשרת לנו לקצר את משך הבנייה, להקל על הדיירים וגם לחסוך לנו שכר דירה".
News1 פנה לדובר עיריית חיפה לקבלת תגובתו, וזו לשונה: "הנושא יטופל ביום ראשון".
אתם היחידים שבונים כיום על הכרמל?
חי: "יש עוד כמה יזמים וקבלנים, וגם הם פעילים בעיקר בבנייה לפי תמ"א 38. להערכתנו, אנחנו הגדולים ביותר. אנחנו בונים על הכרמל כ-70 דירות חדשות, ומשפצים ומגדילים עוד כמה עשרות דירות ישנות. זה די הרבה בשביל חיפה".
מי הקונים?
חי: "הכרמל הוא כאמור אזור יוקרתי, והמחירים בהתאם. לכן, רוב הקונים הם אנשים אמידים משני סוגים: בעלי מקצועות חופשיים המתגוררים בעיר, ומבקשים לשפר את רמת חייהם ומגוריהם, ולצדם אנשי עסקים מהקריות, שעשו חיל, הצליחו, ורוצים לעבור לאזור היוקרתי".
אתם כל הזמן ארבעה?
חי: "לא. עופר לוי שותף ב-25% בחברת כרמל מגורים. הוא לא שותף בפעילות הכלכלית האחרת של שלושתנו".

קנו בניין ממנשה גץ ב-21 מיליון

לדברי יונתן חי, לו ולשני שותפיו פעילות בהיקף גדול, באמצעות חברה נפרדת, בנדל"ן מניב. עסקי הנדל"ן בחיפה ובצפון הארץ לא ידועים, יחסית. הנה מידע על פעילותה של קבוצת יזמים מקומית: חי, יניב כהן ואלי מוטעי הם הבעלים של תשעה נכסים מניבים, רובם בכרמיאל והאחרים בחיפה ובעפולה, בשטח כולל של 25,000 מ"ר. הבניינים מיועדים לתעשיה, לאחסנה ולמשרדים.
בעסקה האחרונה, רכשו השלושה מיַזם נדל"ן חיפאי אחר, מנשה גץ, בניין בכרמיאל בן 7,500 מ"ר, שעיקרו משרדים. הם שילמו עבורו 21 מיליון שקל, באחת מעסקות הנדל"ן המניב הגדולות של חיפה בשנים האחרונות. גם מנשה גץ, מספרים היזמים, הוא בעל נכסים מניבים בחיפה, באמצעות חברה פרטית שאין הרבה פרטים על פעילותה.
שטחי המשרדים, בעסקה האחרונה וגם באחרות של החברה, מושכרים ב-30 שקל למ"ר ללא גימור, או ב-38 שקל למ"ר לחודש בגימור מלא. המחירים נמוכים מאוד בהשוואה לאזורי הביקוש העיקריים. אין פלא - כרמיאל היא לא תל אביב. אולי קו הרכבת החדש לעיר יתן תנופה לנדל"ן המקומי.

החברה השישית בגודלה לאספקת סולר

יש לכם פעילות גם מחוץ לנדל"ן?
חי: "חברת דלקל, בבעלות שלושתנו, מפעילה 10 תחנות דלק בתוך מפעלים, ועוד שתי תחנות דלק ציבוריות אנחנו החברה מספר 6 בישראל למכירת סולר בצוברים, אחרי פז, סונול, דלק, דור וטן. יש לנו 6,000 לקוחות בכל חלקי הארץ!
בנוסף - מספר חי - החלה החברה באחרונה לשווק גז טבעי למפעלים שונים בארץ. כך היא משתלבת בתנופת אספקת גז הטבעי מהקידוחים הימיים.
אתם חיים בשלום?
חי: "ברוך השם, היחסים טובים מאוד. אני בן 52, יניב כהן, היחיד המתגורר בעפולה ולא בחיפה, בן 44, עופר לוי - השותף איתנו רק בכרמל מגורים - בן 52, אלי מוטעי, המבוגר בינינו, בן 69. לכולנו משפחות עם ילדים, ולעתים אנחנו גם מקיימים מפגשים משפחתיים באווירה מצוינת. רק שנמשיך כך!".

כל הנדל"ן בכף-ידך
תאריך:  22/12/2017   |   עודכן:  22/12/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
יונתן חי: תמ"א יוקרתי בכרמל
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
בונה באזורים הכי נכשלים בחיפה ל"ת
כוכי  |  23/12/17 21:25
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
יש הרבה יותר מדי נקודות דמיון מדאיגות בין ראש ממשלתנו לבין הנשיא האימפולסיבי של ארה"ב והנשיא המושחת של רוסיה. אז מה הפלא שהוא מסתדר איתם כל כך טוב?
איתמר לוין
העולם לא למד את לקחי השואה    ההיסטוריה מלמדת שיש לטפל בכוח בקוריאה הצפונית    הלקח מפרשת טבע: לגבות בחזרה בונוסים    פייסבוק לא למדה ממקדונלד'ס    בג"ץ אינו מרתיע מי שמנסה לקבל כספים במרמה    יינות ביתן לא שמעה מה קורה כאשר מפטרים עובד חולה
איתמר לוין
יש טעם בדבריהם של איילת שקד, אסתר חיות ואביחי מנדלבליט בוויכוח על הצעת חוק יסוד החקיקה. ודווקא משום ששלושתם צודקים, יש מקום לפשרה הגיונית שתאפשר לקדם את החוק החיוני להגנת הדמוקרטיה
אורנה ליברמן
המתח בתוככי נפש האדם בין שני קטבים מנוגדים, מובע בכל יצירתו של בודלר אשר מחדד עובדה ביוגרפית זו במשפטים המפורסמים מתוך יומנו "לבי במערומיו"
אלי אלון
במרכזה של העיר עפולה מול התחנה המרכזית, ממוקם גן ציבורי עם ספסלי ישיבה למנוחה והתרגעות. נא להכיר: גן דוד מוסינזון או "כיכר דוד" על שמו ולזכרו של ד"ר דוד מוסינזון שהיה תושב העיר ונהרג ב-1938 בעלותו על מוקש באזור עמק בית שאן יחד עם חיים שטורמן ואהרון אטקין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il