X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
כנעאן. מה עם קופסת הגרנולה
שיפוט מהיר / אחסאן כנעאן
"אנחנו פה בריקודי עם?"
המטרה של קדם-משפט היא לצמצם מחלוקות ואולי גם להגיע להסכמות - ואת זה משיג השופט אחסאן כנעאן בצורה מושלמת. הריכוז הרב שלו ושליטתו בתיקים מסייעים מאוד להתקדם בהם
"אל תהיה קשה"
הצדדים מתווכחים איזה תיעוד רפואי יש להגיש וכנעאן מעיר: "התקנות אומרות תעודה רפואית או חוות דעת. תיעוד רפואי זה 1,400 שקל, חוות דעת זה 5,000 שקל, זה כל ההבדל". בא-כוח התובע אומר שיגיש חוות דעת, וכנעאן אומר לנציג חברת הביטוח: "אולי המומחה יקח 1,000 שקל? מה אכפת לך? אל תהיה קשה"

"יאיר מה? זה רחב מדי"
כנעאן פונה לבא כוח חברת הביטוח: "למה את אומרת שהוא לא שיתף פעולה? הוא לא ענה בכלל [לחוקר] או שהוא לא ידע? הוא לא יכול להגיד לך מי עשה את המעקה. הוא יכול להגיד לך ממי הוא רכש את הדירה". כנעאן ממשיך לחקור את בעל הדירה העומד ליד הדוכן, לשם קרא לו כדי שיראה את ההודעה לחברת הביטוח: "מי עשה לך את השיפוץ בדירה? יאיר מה? זה [שם פרטי בלבד] רחב מדי"

השופט: אחסאן כנעאן, בית משפט השלום בחיפה
המועד: יום ראשון, 17.10.2017, שעה 09:30
הנושא: קדם-משפט
תאונת דרכים או תאונת עבודה? זו הסוגיה שניצבה בפניו של השופט אחסאן כנעאן כאשר נכנסתי לאולמו. שורה של צדדים הגיעו לדיון המוקדם, ואחד מהם טוען שהוא בכלל לא צריך להיתבע. כנעאן חותך ואומר בשם התובע: "אני אשקול את בקשת חברי ואודיע לו - תוך כמה זמן? את זה אפשר לכתוב בפרוטוקול?".
לעורך דין אחר הוא אומר: "יפה מאוד שכתבתם בכתב ההגנה. [אבל] אם האירוע קרה כפי שמתואר, רוב הסיכוי שתהיה רשלנות. מה, הוא סומא בארובה? הוא לא צריך להסתכל? זה הטענה הפחות חזקה שלך, בוא נגיד". ולשלישי: "יש מחלוקת שהבאגר [מחפר] הזה איננו רכב מנועי?". עורך הדין לא ממש מוכן: הוא עדיין לומד את התיק. אבל כנעאן רוצה להתקדם ופונה לבא כוח התובע: "לטענתכם הבאגר הזה הוא רכב מנועי? יש פסיקה על זה, דרך אגב. אתה גם יכול לבחור עילה [לתביעה - תאונת דרכים או תאונת עבודה], זה בסדר".
התובע מסכים שלא מדובר בתאונת דרכים, וכנעאן - המכיר היטב את התיק - מסיק מיד את המסקנה המעשית: "אז צריך לתקן. טענת ששירביט היא מבטחת ב[ביטוח] חובה - את זה צריך לתקן". בא-כוח התובע מציע להסתמך על קביעת הביטוח הלאומי לגבי מרשו וכנעאן מגיב: "זה מוקדם מדי. חכה שנייה אחת". הצדדים מתווכחים איזה תיעוד רפואי יש להגיש וכנעאן מעיר: "התקנות אומרות תעודה רפואית או חוות דעת. תיעוד רפואי זה 1,400 שקל, חוות דעת זה 5,000 שקל, זה כל ההבדל". בא-כוח התובע אומר שיגיש חוות דעת, וכנעאן אומר לנציג חברת הביטוח: "אולי המומחה יקח 1,000 שקל? מה אכפת לך? אל תהיה קשה".
בא כוח התובע שואל האם כנעאן יסכים לתת לצדדים הצעה לפני שתתקבל חוות הדעת. כנעאן עונה בשאלה: בן כמה התובע? - 65. "מה הלחץ? הוא לא בן 90. הוא יושב פה מאחור ונראה בסדר גמור", אומר כנעאן בחיוך. הוא קובע עוד קדם-משפט ל-6.3.17, "בסדר, מתאים לכולם?" - כן.
"הרי לא ראיתי פוליסה"
כנעאן עובר כמעט באותה נשימה לתיק הבא - עדות לשליטה מוחלטת בחומר. "אפשר לראות את הפוליסה או שזה סוד כמוס? אני לא יודע מה באמת אומרת הפוליסה - אם זה רק המבנה או שהיא מכסה כל רשלנות של בעל המבנה. אני רוצה לראות אותה. שנייה, שנייה, אל תטענו. ביקשתי לראות פוליסה. אתם טוענים שהיא מכסה גם רשלנות - בסדר, תראו לי. אני לא יודע אם זה חריג, הרי לא ראיתי פוליסה".
הצדדים מופתעים מהשאלה הכל-כך בסיסית הזאת. בא-כוח הנתבעת מציעה לעיין ולמצוא, אבל כנעאן מתעקש לקרוא בעצמו. "ביטוח משכנתה מכסה רק נזק גוף. הרי הרשלנות [הנטענת] היא בשל רטיבות וגם גובה המעקה", הוא אומר לאחר שעיין במהירות בפוליסה. מאוחר יותר יתברר, שמדובר באדם שהחליק בדירה ונפל מהמדרגות - האם הבעיה הייתה ברצפה הרטובה או במעקה שלא היה מספיק גבוה.
כנעאן קורא לדוכן העדים לנתבע מספר 1 - בעל הדירה שבקרית גת. "נסעת הרבה כדי להגיע היום. למה לא הגשת הגנה?" האיש טוען שכן הגיש, וכנעאן מוצא את כתב ההגנה בתיק. כנעאן מראה לו את ההודעה שנמסרה לחברת הביטוח על התאונה. "זו החתימה שלך פה?" - לא. "לסוכן הביטוח שלך הודעת שהיה מקרה אצלך בבית? יכול להיות שאשתך טיפלה בזה? היא אחות של התובעת, נכון? אמרו לך שהביטוח לא מכסה? יש מצב שאמרת לו [לחוק מטעם חברת הביטוח] שלא הסכמת לדבר איתו?" - לא.
כנעאן פונה לבא כוח חברת הביטוח: "למה את אומרת שהוא לא שיתף פעולה? הוא לא ענה בכלל [לחוקר] או שהוא לא ידע? הוא לא יכול להגיד לך מי עשה את המעקה. הוא יכול להגיד לך ממי הוא רכש את הדירה". כנעאן ממשיך לחקור את בעל הדירה העומד ליד הדוכן, לשם קרא לו כדי שיראה את ההודעה לחברת הביטוח: "מי עשה לך את השיפוץ בדירה? יאיר מה? זה [שם פרטי בלבד] רחב מדי".
כנעאן פונה לנציגת חברת הביטוח: "את מאשרת שהפוליסה שמכסה צד ג' היא רק לפגם במבנה, נכון?" - לא. אבל לפני כמה דקות היא אמרה את ההפך: "מה זה? צעד קדימה, צעד אחורה? אנחנו פה בריקודי עם?". כנעאן שולח אותה לעיין בפוליסה, מקיים דיון בזק בתיק נוסף וקובע בו עוד דיון לחודש ינואר.
"הוא נראה בסדר, משתף פעולה"
עורכת הדין חוזרת ומאשרת לגבי הפוליסה, וכנעאן מכניס בשמה לפרוטוקול: "אנחנו טענו שהאירוע רה גם בשל פגם במבנה". לטענתה מדובר רק בפגם במבנה, אבל כבר ראינו שכנעאן בקיא בפרטים: "יש טענה גם שהמרצפות היו חלקות. קשר סיבתי צריך להיות סיבה מכרעת, ואם יש כמה גורמים - אז לפי הסיבה המכרעת". לדעתו הנתבע 1 לא מתחמק - "הוא נראה בסדר, משתף פעולה" - וכעת כנעאן נותן לצדדים את הצעתו: 103,000 שקל בניכוי 30% אשם תורם, ושכר טירחה בסך 19.5%.
הצדדים מבטיחים להשיב תוך חודש וחצי, וכנעאן דוחה בשלב זה את בקשת חברת הביטוח להוסיף עילה בדמות העדר שיתוף פעולה מצד הנתבע. "אני מתיר לנתבעת לשוב ולהגיש בקשה זו רק לאחר שתפנה לנתבע ישירות והוא לא ישתף פעולה". הוא קובע דיון נוסף ל-25.1.18 ופונה לנתבע: "גם אתה צריך להגיע, כי לא שכרת עורך דין, אין מה לעשות".
כנעאן לא מאפשר לעורכי הדין לנהל את סדר הדיונים. כעת הוא עובר לתיק בו עורך דין הגיש בקשה להתפטר מהייצוג, בא לאולם והלך. "אני דחיתי לו את הבקשה עוד לפני שהוא בא", אומר כנעאן לבא כוח התובע."אז הוא הלך? אתה מבקש פסק דין בהעדר ייצוג". הוא מקבל את התביעה, שוב מלמד שהפרטים מוכרים לו היטב, בודק את הפרטים בעת הקלדת ההחלטה ומציין: "הנתבעים לא מצאו לנכון להתייצב ועשו דין לעצמם. הבקשה להתפטרות מייצוג ולדחיית הדיון נדחתה על-ידי בשל עיתוי הגשתה".
תקלה במערכת נט המשפט מאלצת את כנעאן לצאת להפסקה בלתי מתוכננת. לפני כן הוא מתלוצץ עם אחד מעורכי הדין: "תגיד, בתיק של הגרנולה אתה מערער? יש לי קופסה ואני רוצה לדעת אם להיפטר מזה או לשמור את זה כראיה".
השורה התחתונה:
הכנה מצוינת לדיונים וניהול מצוין שלהם מאפשר להשיג את המירב מקדם-המשפט - איתור נקודות המחלוקת וניסיון לקרב ואף לפשר בין הצדדים. כנעאן מנהל את הדיונים באיזון ראוי לציון בין שמירת הסדר ואחיזה במושכותיו, לבין יצירת אווירה עניינית ונוחה.
יעילות: 9
מזג שיפוטי: 9

תאריך:  02/01/2018   |   עודכן:  12/01/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אחסאן כנעאן  רשלנות
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"אנחנו פה בריקודי עם?"
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
כתבה מוזמנת
מירי  |  6/01/24 08:55
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משמר המשפט
איתמר לוין
רוכשת בית בקיסריה בשנת 1997 תקבל חלק קטן בלבד מן הפיצוי שתבעה מהמוכר    המדינה תשלם 1.5 מיליון שקל לבני מיעוטים שתבעו בשנת 1998 את האפוטרופוס לנכסי נפקדים
איתמר לוין
השוטר שהוא גם עורך דין ביצע מעשה מגונה בנערה בת 16 שנעצרה בחשד לגניבה    בית משפט השלום הסתפק בעבודות שירות והערעורים נדחו    איסור פרסום על שמו של השוטר
איתמר לוין
סגנית נשיאת בית הדין האיזורי לעבודה בתל אביב התעלמה מפסק דין מנחה, לא התייחסה לחלק מהעובדות ולא בחנה חלק מהטענות; התיק יועבר לשופט אחר
איתמר לוין
רוזן גזר עשר שנות מאסר בתיק הריגה והסתפק בפיצוי סמלי של 50,000 שקל למשפחת הקורבן    העליון הוסיף שנה והקפיץ את הפיצוי לסכום המירבי - 258,000 שקל
איתמר לוין
פסק דינו חסר תשתית המאפשרת לבחון אותו, הוא התעלם מחלק ניכר מעילות התביעה, לא החיל את הכללים שנקבעו בחוק ובפסיקה, והפסיק חקירה רק משום שעבר הזמן שקצב לה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il