תה נמצא בשימוש אלפי שנים והוא המשקה הפופולרי ביותר אחרי מים. סוגי התה השונים מיוצרים מהצמח Camellia sinensis וההבחנה בין סוגי התה היא על-פי צורת ההכנה של העלים.
הפופולריות של התה טמונה בטעמו המשובח ובכך שהוא שווה לכל כיס, כלומר ניתן להשגה במחיר זול יחסית. אם כי ישנם סוגי תה שעלותם מאות ואלפי דולרים.
מחקרים מוצאים בתה סגולות בריאותיות, כמו הורדת סיכון למחלות לב וכלי דם, לחץ דם, רמות כולסטרול ואף כמה סוגי סרטן. הסיבה לסגולות אלו, טמונה בנוכחות פיטוכימיקליים (מרכיבים צמחיים) רבים האופייניים לעלי תה רבים, ביניהם פוליפנולים - קטכינים שהם בעלי תכונות של אנטי אוקסידנטים (נוגדי חימצון חזקים).
בתה ישנם גם פלבונואידים לדוגמא: קוורצטין, מיריסטין ואחרים, מרכיבים המסייעים להורדת סיכון למחלות. רוב המחקרים נעשו בתרביות תאים ובבעלי-חיים, אך קיימים גם מחקרים אפידמולוגים על אוכלוסיות גדולות הבודקים את הקשר בין צריכת התה וסיכון למחלות בבני-אדם.
חשוב להבחין בין תה לחליטות צמחים אשר אינן מכילות את החומרים האלה ובאופן עקרוני הן לא באמת תה. חליטות שאינן תה מכילות חומרים מסוגים אחרים.
קיימות עדויות שבתה עלולות להימצא עקבות של אלומיניום (בסוגים של תה מהודו ומסרי לנקה), עופרת (בסוגים של תה סיני). נוכחותם של חומרים אלו בתה, הן בכמויות מאוד קטנות, ובמחקרים לא נמצאו הוכחות להשפעות שליליות.
רוב המחקרים לא מוצאים קשר בין שתיית תה ואנמיה, אם כי שימוש מוגזם בתה שחור עלול להוריד את ספיגת הברזל. לסובלים מאבנים בכליות מומלץ להמעיט בצריכת תה, משום שהוא מכיל אוקסלטים התורמים להיווצרות האבנים.
כמות הקפאין בכוס תה קטנה מזו של כוס קפה. אגב, לפי מחקרים של השנים האחרונות, לא זו בלבד שאין סכנה בשתיית קפה ותה, אלא שההפך הוא הנכון. לשני סוגי המשקאות, הן תה והן קפה, השפעה חיובית על הבריאות. ובנוסף, הם עוזרים להשלים את כמות הנוזלים הנדרשת.
ההבדל בין הסוגים הידועים יותר של תה לבן, ירוק, שחור ואולונג: זו רמת החימצון או התסיסה של העלים. ככל שהעלים פחות מחומצנים, כך טעמו וריחו של התה עדינים יותר וצבעו בהיר יותר. תה לבן כמעט ולא עובר תהליך עיבוד וחמצון, הוא עשוי מעלים צעירים ופקעות, בעל ריח וטעם עדינים במיוחד, צבעו צהבהב ואינו מכיל קפאין.
תה ירוק עשוי מעלים שעברו עיבוד בחום כדי למנוע חמצון. במקומות שונים מכינים אותו באופנים שונים במקצת, אבל בסופו של דבר יוצא משקה עדין ומיוחד, המכיל יחסית מעט קפאין. תה אולונג מחומצן בין 80%-10%, לכן טעמו משתנה בהתאם למקום יצורו. אפשר להשתמש בו מספר פעמים, בכל הכנה טעמו וריחו משתנים, אך הוא עדיין מצוין.
תה שחור עשוי מהעלים שעברו חמצון מלא. מכיל כמות גדולה יותר של קפאין מאשר ירוק ולבן, אך עדיין פחותה בהשוואה קפה. ברור לכולנו שתה אינו תרופה לכל המחלות שהוזכרו, אלא משקה מצוין, שבנוסף לטעם וריח משובחים, מכיל חומרים בעל ערך לבריאות שלנו.