X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מיזם הנדל"ן של השבוע

2,800 דירות ברמת אפעל

הוועדה המקומית ר"ג אישרה, לאחר סחבת בת שנים, תוכנית לבניית מגדלים בני 18-17 קומות על 314 דונם חקלאיים למגדלים בני 18-17 קומות, ועליהם אלפי דירות ו-360 אלף מ"ר משרדים ומסחר
▪  ▪  ▪
אריסון. המשך לרמת אפעל [צילום: סיון פרג']

היסטוריה ברמת גן: חברות שיכון ובינוי, אשדר (האחרונה עם שותפים) וככל הידוע גם יזמים אחרים, עשו בשבוע שעבר צעד גדול לקראת הפיכתו של אתר חקלאי גדול ברמת גן למתחם של מגדלים בני 18-17 קומות. במגדלים יהיו 2,800 דירות וכ-360 אלף מ"ר משרדים ומסחר. הוועדה המקומית המליצה פה אחד (יום א', 4.2.18) על התוכנית והעבירה אותה להמשך הליכים לוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה ת"א.
מדובר במתחם בן 314 דונם, מדרום לרמת אפעל, ליד כביש 4. השטח חקלאי זה שנים רבות, ורובו מעובד גם כיום. יש בו, כפי שתואר - "נוף כפרי ועיצוב נוסף", פרדס ושני בתים בודדים. לאחר שיאושר שינוי היעוד, יהפוך המקום את פניו ויהפוך לאחד מאתרי המגורים, המשרדים והמסחר הגדולים באזור תל אביב.
מדוע לעשות זאת? בעיקר, כדי להגדיל את הצע הדירות באזור הביקוש המרכזי של ישראל. בעירייה מציינים שבמקום כבר נבנים או יבנו 7 מיזמים, ובהם סך הכל 11,750 דירות.

14,600 דירות חדשות בדרום ר"ג

עם 2,800 הדירות של המיזם המוצע, הגדול שבכולם, יהיו בחלק זה של רמת גן כ-14,500 דירות, ונכסים מניבים בהיקף גדול, כאילו עיר חדשה.
רובם של שבעת המיזמים עתידים להיבנות על קרקעות הבסיס הצבאי של תל השומר או על הרזרבה הקרקעית של בית החולים שיבא. כן בונים מאות דירות בקריית קריניצי ("המשולש הגדול"), ויש גם מיזם לבנייה בשי כפר אז"ר. ראש עירית רמת גן, ישראל זינגר, מקדם מיזמים אלו ואחרים בעיר.
חברת אשדר, אחד היזמים, רשאית להיות מרוצה, אבל גם מתוסכלת: היא רכשה כבר ב-2002, לפני 16 שנים, 45.5 דונם במתחם. חלקה ברכישה 33%, ושותפיה הם שתי חברות פרטיות, ככל הנראה של בעלי קרקע פרטיים בשם "מקורות אמון" ו"א.י. מבוא רמת אפעל".

השקיעו 44 מיליון שקל, ומחכים שנים

אשדר ושתי החברות הפרטיות הקימו שותפות, ששילמה לבעלי הקרקע 30 מיליון שקל. אחר כך השקיעו עוד 15 מיליון שקל בתכנון ובפיתוח. שיכון ובינוי רכשה מגרשים סמוכים. זה שנים ששתי החברות, ובעלי קרקע אחרים, יושבים ומחכים שמשהו יזוז, שישנו את יעוד הקרקע ואפשר יהיה לבנות.
יש לזכור ששיכון ובינוי, בראשות שרי אריסון, בנתה בשנים קודמות את שכונת רמת אפעל, כ-1,000 יחידות דיור בבתים בודדים או בני שתיים ושלוש קומות. לגביה, המיזם בדרום רמת אפעל עשוי להיות המשך הסיפור של הישוב הוותיק.
מה שקרה בשנים האחרונות הוא ישיבה ועוד ישיבה. הנושא התקדם - אבל לאט. רק בשבוע שעבר, אחרי שנים, הגיע המיזם לישיבת הוועדה המקומית. סחבת זו אופיינית למה שקורה בתחום פיתוח קרקע לבנייה בישראל, והיא גורם עיקרי למחסור במגרשים ולעליית מחירי הדירות.
בשעה טובה ומוצלחת ואחרי תכנון ובדיקות של מומחים שונים, הגיעה תוכנית מגובשת לוועדת המשנה של הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה רמת גן. שבעת החברים שהגיעו לישיבה, בראשות יו"ר הוועדה ומ"מ ראש העיר, עו"ד אביבית מאור-נמרודי, עיינו בתוכנית ולמדו את פרטיה:

אין בנייה להשכרה

  • בנייה למגורים – 2,800 יחידות על 90 דונם המחולקים בין שותפות אשדר, שיכון ובינוי ויזמים נוספים. חלקן של אשדר ושותפיה, לדוגמה, הוא 300 דירות. סך הכל יבנו 2,500 דירות במגדלים של עד 18 קומות, 500 מהדירות יהיו קטנות יחסית, עד 68 מ"ר שטח עיקרי. לצדן, ייבנו 300 דירות של "דיור מיוחד". כלומר, בית דיור מוגן, במגדל בן 17 קומות. התוכנית אינה מדברת, ככל הידוע, על בנייה להשכרה, אלא אם תהיה תוכנית להסב חלק מהדירות הקטנות לדיור להשכרה.
  • נכסים מניבים - 360,000 מ"ר ברוטו, כולל שטחי שירות על מגרש בן 45 דונם. הבנייה מחולקת למגדלי משרדים בני18 קומות, 327,000 מ"ר, ולשטחי מסחר בני 26,000 מ"ר. יהיו גם חניונים.
  • מבני ציבור – 65 דונם, ובהם בתי ספר, מוסדות חינוך מבנים לקהילה ותרבות, ומוסדות בריאות ודת וכדומה.
  • שטחי ציבור פתוחים – 65 דונם. נראה ששטח זה כולל שמירה על שלושה אתרי טבע, ובהם בין היתר מרבדי פרחים, המייפים את הנוף העירוני. ישמרו גם בית ערבי עתיק ובעל ערך היסטורי.
  • דרכים - 48 דונם.
התוכנית נדונה על-ידי חברי הוועדה. הוכנסו שינויים מסוימים בתוכנית המקורית, לרווחת התושבים ולשמירת ערכי טבע. מביאים בחשבון גם תוואי של רכבת קלה. אחר כך אישרו פה אחד את התוכנית (חבר שביעי בוועדה, דוד גולדשטיין, לא השתתף בהצבעה, מנימוקים משלו) והיא הועברה לוועדה המחוזית.
ההליכים הבאים יהיו שינוי יעוד הקרקע מחקלאות לבנייה, דיון בהתנגדויות ואישור סופי של המיזם. שיכון ובינוי, שותפות אשדר ויזמים אחרים יוכלו לאחר מכן לקדם הליכי תכנון מפורט, לשכור אדריכלים ומהנדסים, לחתום על הסכמי ליווי פיננסי ולהוציא מכרזים לבחירת קבלנים ראשיים.
האם באמת זקוקה רמת גן לעוד כ-15,000 דירות, בשמונה מיזמים שפורטו לעיל, ובהם ידורו כ-60 אלף איש. ראש העירייה ובכיריה מסבירים, שהקרקע במתחמים שצוינו היא בין עתודות הקרקע האחרונות של העיר. אם היא רוצה לגדול, זה מה שעליה לעשות.

מי הם השותפים?

שתי נקודות הקשורות באשדר נותרו סתומות כרגע. ראשית, מי הם הבעלים של שני שותפיה, "מקורות אמון" ו"מבוא רמת אפעל"? נציג החברה השנייה אמר ל-News1, כי מדובר בקבוצה גדולה של בעלים פרטיים, אך לא פירט. אשדר ואחד משותפיה (לא נמסר מי מבין השניים) הלוו 18.6 מיליון שקל לשותף השני. News1 פנה (יום ה', 15.2.18) למנכ"ל אשדר ארנון פרידמן, וכן (בנפרד) לחברה עצמה.
נקודה שנייה נוגעת לגודל המתחם שבבעלות אשדר ושותפיה: לפני כשנה הודיעה אשדר - במסמך רשמי שנמסר לבורסה - שהיא והשותפים רכשו 44.5 דונם. אשדר חזרה על הודעה זו במסמך שהוגש לבורסה בראשית השבוע. לאחר יומיים הודיעה החברה שטעתה, והשטח הוא לאמיתו של דבר רק 37.4 דונם.
הנהלת אשדר הסבירה (יום ו', 16.2.18), כי 7.1 הדונם האמורים הם עדיין בבעלות אשדר ושותפיה, אך אינם מיועדים לבנייה. התוכנית היא להפקיע שטח זה כדי להרחיב כביש. יש להניח שאשדר ושותפים ידרשו, ככל שהדבר ניתן חוקית, לקבל פיצויים על ההפקעה. במקרה כזה, יהיו להם סוף-סוף הכנסות ראשונות מהעסקה בת 16 השנים...

כל הנדל"ן בכף-ידך
תאריך:  16/02/2018   |   עודכן:  16/02/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יוני בן-מנחם
שלטונותיה מאפשרים לזרוע הצבאית של חמאס לפעול ממשרד באיסטנבול שעוסק בהכוונת פיגועים ובהעברות כספים לפעילי הארגון בשטחי הגדה. את המשרד מפעיל צאלח אלעארורי סגן יו"ר הלשכה המדינית של חמאס שמסתייע בכמה פעילי חמאס ששוחררו ב"עסקת שליט"
אורי מילשטיין
ב-31 במארס תקפו תושבי הכפרים צובא וקסטל את המשלט "הדרומי" וירו על שני המשלטים האחרים. הלוחם זאב מנדל נפגע. חבריו עזבו את המשלט ונסוגו למחצבה. מפקד המחצבה ח.ג. סבר שמנדל נהרג ולא שלח כוח לחלץ אותו. נחום שושני שהה אז בירושלים, בישיבת מפקדי הפלוגות. כשנודע לו על התקרית חזר למוצא בראש מחלקה מפלוגת "נועם" של חטיבת "עציוני
איתמר לוין
ג'ורג' אורוול לימד שבאמצעות מונחים אפשר למכור כל שקר    בג"ץ אמר שאין "המלצות משטרה" - ואת התקשורת זה לא מעניין    ישראל אינה מגרשת "מבקשי מקלט"    כיצד יוצרים דה-לגיטימציה למאות אלפי ישראלים    "כפייה דתית" ו"חרדים" גם הם מונחים המשמשים לעיוות המציאות
הרצל ובלפור חקק
ראיון עם סם בן-שטרית יו"ר הפדרציה העולמית של יהדות מרוקו    "ספר הזהב של יהודי מרוקו" מספר סיפור של קהילה שלמה
דביר מור
כיצד אירן השתלטה באופן הגמוני על לבנון וסוריה בדרך לחיזוק הציר השיעי במזרח התיכון    אירן היא סיפור שונה לגמרי ממדינות ערב, שבנוסף למורשת האיסלאם נושאות עימן מורשת קוליניאלית שעיצבה את התרבות ואת הגבולות של כל מדינה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il