X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
איסור הפרסום בתיק 4000

איסור מגונה

השופטת רונית פוזננסקי-כץ מתעלמת מהחקיקה והפסיקה, ממקומה המרכזי של בזק בבורסה ובמשק, מזהותם של החשודים בפרשה - ושוב נותנת לרשות ני"ע צו שערורייתי וחסר כל היגיון
▪  ▪  ▪
פוזננסקי-כץ. כמו בשנה שעברה
מר נתניהו, אל תזלזל
אני מציע לבנימין נתניהו לא לזלזל בחקירה בתיק 4000. רשות ניירות ערך מנהלת את חקירותיה בזהירות רבה ובמקצועיות רבה עוד יותר, וכמעט תמיד משיגה הרשעות משמעותיות. נתניהו לא ישמע את שמואל האוזר או את ענת גואטה מתבטאים כמו רוני אלשיך, ואין לו עסק עם גוף בעייתי ורדוף שערוריות כמו המשטרה. השחצנות היא תמיד יועץ גרוע, ובמקרה הזה - היא עלולה לעלות לו ביוקר.

הכנסות של 10 מיליארד שקל בשנה. רווח נקי שנתי של 1.25 מיליארד שקל. שווי שוק של 14.3 מיליארד שקל. הון עצמי בסך 2.3 מיליארד שקל. 13,600 עובדים. החברה השמינית בגודלה בישראל. זוהי בזק. אבל לדעת השופטת רונית פוזננסקי-כץ, הציבור אינו זכאי לקבל בזמן אמת מידע אמין על החקירה הפלילית הקשורה אליה.
מניית בזק מהווה 4.22% ממדד ת"א-35, המדד של החברות הגדולות ביותר בבורסה בתל אביב - התשיעית בגודלה במדד. גם במדד ת"א-125, אותו מגדירה הבורסה כמודד החשוב ביותר של הכלכלה הישראלית, היא תשיעית עם 3.3% מהמדד. המניות ואיגרות החוב של בזק נמצאות כמעט בכל תיק השקעות - בקרנות נאמנות, בביטוחי חיים, בקרנות פנסיה, בקופות גמל. כיוון שכך, כיסו של כמעט כל אחד מאיתנו מושפע במישרין מן המתרחש בחברה. אבל לדעת השופטת רונית פוזננסקי-כץ, צריך להפוך את המידע עליה לנחלתם של מקורבים בלבד.
קבוצת בזק מעניקה לנו שירותים חיוניים ביותר, המפוקחים בידי המדינה: טלפוניה נייחת, טלפון נייד, אינטרנט, תקשורת בינלאומית. חברת-אחות שלה, חלל תקשורת, אחראית ללווינים המשרתים אותנו ואת המדינה. שאלת ההתנהלות שלה משפיעה על השירות שכולנו מקבלים ועל המחיר שכולנו משלמים. אבל לדעת השופטת רונית פוזננסקי-כץ, איננו זכאים לדעת האם מדובר בחברה מושחתת ובמנהלים מושחתים.
מנכ"ל משרד התקשורת - אחד המשרדים הממשלתיים החשובים ביותר בעולם המודרני - נחקר בחשד לשחיתות. הוא מקבל משכורת מאיתנו ומשרת אותנו. אבל לדעת השופטת רונית פוננסקי-כץ, לא צריך לספר לנו האם יש ראיות נגדו, מה גרסתו והאם הוא נעצר.
אדם המקורב לראש הממשלה נחקר גם הוא בחשד לשחיתות. מבקר המדינה טען לאחרונה, כי ראש הממשלה עצמו פעל בצורה פסולה מול בזק. אבל לדעת השופטת רונית פוזננסקי-כץ, כל זה אינו מעניינו של הציבור.
אנחנו חיים בשנת 2018, בה כאשר קורה משהו מעניין - כולם יודעים עליו תוך דקות. שמותיהם של העצורים בפרשה 4000 היו ידועים היטב לרבבות ואולי למאות אלפי ישראלים כבר אתמול (18.2.18) משעות הבוקר. העצורים הם אנשים מרכזיים, שהעדרם ממקומות עבודתם ניכר מיד. כמה אמצעי תקשורת אף הפרו את הצו ופרסמו מקצת מן השמות והחשדות. אבל לדעת השופטת רונית פוזננסקי-כץ, היא יכולה למנוע את זליגתו של המידע לכל מי שרוצה לקבל אותו.
אנחנו נתקלים מדי שבוע בצווי איסור פרסום הנוגדים את החוק ואת הפסיקה, הרומסים את עקרונות חופש הביטוי וחופש העיסוק, המתעלמים מכך שהתקשורת בכלל לא יודעת עליהם. אבל רק לעיתים רחוקות אנחנו נתקלים בצו כל כך חסר מחשבה, חסר הצדקה וחסר היגיון כמו של פוזננסקי-כץ בפרשה 4000 - מכל הסיבות שמניתי כאן.
זו לא הפעם הראשונה בה פוזננסקי-כץ מונעת מן הציבור מידע חיוני שכזה בדיוק באותה הקשר. היא השופטת שהייתה חתומה במשך חודשים ארוכים בשנה שעברה על צווי איסור פרסום בחקירה המקורית בפרשת בזק, שהוצאו לבקשת רשות ניירות ערך. גם אז היא התעלמה לחלוטין מהאינטרס הציבורי המובהק, גם אז היא אפשרה יצירת מידע פנים רב-משמעות, גם אז היא רמסה זכויות יסוד של התקשורת והציבור, גם אז היא נתנה לרשות איסורי פרסום שערורייתיים העומדים בניגוד מוחלט לערכי השקיפות והגילוי שעל שמירתם מופקדת אותה רשות עצמה.
הגיע הזמן שמישהו יזכיר לרונית פוזננסקי-כץ שגם היא כפופה לחוק ולפסיקה בנוגע לפומביות הדיון וזכות הציבור לדעת; שהיא מופקדת גם על האינטרס הציבורי, ולא רק על גחמותיהן של הרשויות החוקרות; שהיא חיה במאה ה-21 ולא בפרק מ"משפחת קדמוני". אז הנה, הזכרנו.

תאריך:  19/02/2018   |   עודכן:  19/02/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
איסור מגונה
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
רב השופטים מרכינים ראשם בפני
דודו מהשרון  |  19/02/18 10:19
2
עוד הוכחה לרמתם הנמוכה של
ד,ר לפיזיקה  |  19/02/18 10:31
 
- יש בזה הרבה ל"ת
להוציא חריגים  |  19/02/18 11:48
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משמר המשפט
איתמר לוין
השופט יעקב שפסר מציג תפיסות כלליות ועצות פרטניות לניהול תיק: מהכרת השופט, דרך טיעונים קצרים ומנומסים, ועד לצורת הלבוש והדיבור באולם. ויש לו גם דוגמאות משעשעות מתוך מסמכים שהוגשו לו
איתמר לוין
אנואר אבו-זינה, שדרס למוות שני חיילים, המשיך לנהוג במשאית למרות מספר תלת-ספרתי של הרשעות. זה קרה בשל ליקויים יסודיים בבתי המשפט לתעבורה, הכוללים עומס בלתי אנושי והקלה דווקא עם נהגים מקצועיים
איתמר לוין
בצורה חריגה וכנראה חסרת תקדים, החליט בית הנשיא שרק לשכת העיתונות הממשלתית תוכל לסקר את ביקורו בבית המשפט העליון - ויימנע סיקור של התקשורת המסחרית
איתמר לוין
היועץ המשפטי דאז התערב אישית במחלוקת סביב תצהירו של מנהל המכון לרפואה משפטית - ואז גם החליט שלא לפתוח בחקירה נגד הבכירות שניסו לשנות את התצהיר
איתמר לוין
תיק בהיקף של תביעה קטנה גוזל 50 דקות מזמנה של ליאת ירון, כולל דיון על משפט שפגע באחד מעורכי הדין. אבל בסוף היא מצליחה להביא את הצדדים להסכים שתתן פסק דין על דרך הפשרה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il