X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
הניסיון להשפיע על מינוי היועץ המשפטי

מדוע גרסטל וחיות לא סיפרו

כיצד זה ששתי נשים כה בכירות שומרות לעצמן הצעת שוחד שכיום מוצגת כמושחתת ביותר? ראוי להציג כמה שאלות גם ליהודה וינשטיין בניגוד למה שנדמה, סביבתו של נתניהו יכלה להשפיע על מינוי היועץ המשפטי גם אם בני הזוג נתניהו לא קשורים לפרשה, מדובר בעוד דג מסריח באקוואריום של ראש הממשלה
▪  ▪  ▪
חיות. גבירתי לא עשתה דבר [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
חפץ הציע לגרסטל את תפקיד היועמ"ש אם תבטיח לסגור את תיק שרה נתניהו
איתמר לוין
על-פי החשד, חפץ ויועץ התקשורת אלי קמיר פנו לגרסטל בשלהי 2015 כאשר התמודדה על תפקיד היועץ המשפטי לממשלה * גרסטל מסרה עדות ואינה חשודה בדבר * לשכת נתניהו: תכף יאשימו אותנו גם ברצח ארלוזורוב
לרשימה המלאה

1. לפי מה שאנחנו קוראים ושומעים, הדבר היחיד שעשתה הילה גרסטל אחרי שקיבלה את ההצעה לקידום מועמדותה לכהונת היועץ המשפטי תמורת סגירת תיק המעונות נגד שרה נתניהו, היה לספר על כך לשופטת אסתר חיות. וזה מוזר ביותר, בלשון המעטה. נשיאה בדימוס של בית משפט מחוזי, נציבת תלונות הציבור על הפרקליטות, מועמדת לראשות מערכת אכיפת החוק - מקבלת הצעת שוחד ולא פונה מיד למשטרה או לפרקליטות? כנ"ל לגבי חיות: הנשיאה המיועדת של בית המשפט העליון שומרת את זה לעצמה?
אני משער שגרסטל וחיות אכן לא סיפרו לאיש על ההצעה, שכן אם היו מספרות - החקירה הייתה נפתחת ומסתיימת כבר אז, בשלהי 2015. מדובר באירוע מאוד מאוד נקודתי, שלפי החשד מעורבים בו שלושה-ארבעה-חמישה אנשים, כך שניתן היה לחקור אותו תוך שבוע. השתיקה הזאת מעוררת שתי תמיהות קשות, מעבר לקושיה של עצם קיומה. האחת: מי לידינו יתקע, שאין עוד כל מיני הצעות מגונות שמסתובבות בצמרת מערכת אכיפת החוק ונשמרות בבטן של כל מיני אנשים?
השנייה: אם גרסטל וחיות חשבו שההצעה הזאת היא לכל היותר בדיחה לא מוצלחת - מדוע כעת טוענות המשטרה והפרקליטות שזוהי שחיתות חמורה ביותר? אני כבר רואה בעיני רוחי את גרסטל וחיות ניצבות על דוכן העדים, והסניגורים מטיחים בהן: עצם זה שגבירתי לא עשתה דבר, מלמד שהיא לא חשבה בזמן אמת שזה בכלל ראוי להתייחסות; עצם זה שגבירתי לא עשתה דבר, מלמד שבכלל לא הייתה הצעה כזאת.
2. יש עוד שם שמשתרבב לפרשה: יהודה וינשטיין. היועץ המשפטי דאז הוא ידיד טוב של אלי קמיר, האיש שלפי הטענה הציע לקדם את מועמדותה של גרסטל והביא לה את הצעת השוחד. כל כך טוב, עד שהפקיד בידיו את ניהול השקעותיו כאשר שימש כיועץ המשפטי. כדאי מאוד שהמשטרה תשאל גם את וינשטיין כמה שאלות על הסיפור הזה. ככלות הכל, מותר להניח שהיה לו עניין בזהותו של מחליפו, ולא רק בגלל שכמעט כל אחד רוצה שיורשו יהיה אדם ראוי.
ההחלטות של היועץ המשפטי לממשלה אינן מתחילות עם כניסתו לתפקיד ואינן מסתיימות עם פרישתו ממנו. יש להן השלכות ארוכות טווח, הן בנהלים שהוא קובע והן בנושאים שהוא מוריש לבא אחריו. הנה דוגמה מהחיים. ביומו האחרון בתפקיד החליט וינשטיין שלא לפתוח בהליכים נגד בכירות הפרקליטות שניסו לשבש את תצהירו של ד"ר חן קוגל. כעבור חודשים ספורים, אימץ אביחי מנדלבליט את אותה החלטה - שמנעה מווינשטיין את הצורך להיחקר ואולי אף להעיד על חלקו בפרשה. אז האם וינשטיין ידע משהו על ההצעה לגרסטל? האם מקורבו קמיר סיפר לו משהו? התייעץ איתו? אלו שאלות המחייבות מענה.
3. עוד הערה בשולי הנושא הקודם. גרסטל ניהלה מאבק קשה ביותר נגד פרקליט המדינה, שי ניצן, הן בשל התנגדותו לעצם הביקורת והן בפרשת תצהירו של קוגל - מאבק שהיה גורם מרכזי להתפטרותה. וינשטיין נתן גיבוי לניצן, במיוחד כאשר הלה דרש ממנו לבטל את החלטתה של גרסטל בפרשת התצהיר. אבל גרסטל, שאמרה בפומבי שניצן אינו ראוי להיות פרקליט המדינה, לא אמרה מילה וחצי מילה על וינשטיין. היום למדנו, שיש ביניהם חברות ארוכת שנים ושהם חברים באותו "פרלמנט". הדבר מטיל צל על שיקוליה של גרסטל, הנהנית ממוניטין של יושר חסר פניות.
4. במבט ראשון, עצם הרעיון שניתן להשפיע על מינוי היועץ המשפטי לממשלה נראה הזוי. המינוי נעשה אומנם בידי הממשלה, אך לפי המלצותיה של ועדת איתור - נוהל שנקבע אחרי פרשת בר-און חברון מימי ממשלת נתניהו הראשונה. בראש ועדת האיתור האחרונה עמד הנשיא בדימוס אשר גרוניס, וחבריה היו ח"כ ענת ברקו, פרופ' גבריאלה שלו ועורכי הדין משה נסים ויחיאל כץ. האם נתניהו יכול היה להשפיע על ועדה זו?
היכולת להשפיע על גרוניס הייתה אפס, לא קיימת. ברקו היא חברת כנסת מטעם הליכוד, נסים היה שר המשפטים והאוצר בממשלות הליכוד - כך שלנתניהו הייתה גישה אליהם. שלו הייתה שגרירת ישראל באו"ם בשנים 2010-2008 - גם תחת נתניהו. לא ידוע על קשר בין כץ לבין נתניהו ולשכתו, אבל ראש הממשלה יכול להגיע לכל אחד. מאחר שהיה צורך בארבעה קולות כדי להמליץ על מועמד, צריכים היו נתניהו/מקורביו להשפיע בעיקר על כץ.
כאשר הוועדה המליצה על אביחי מנדלבליט, גרוניס היה היחיד שהסתייג, משום שלדעתו היה צורך בצינון בין תפקיד מזכיר הממשלה לבין תפקיד היועץ המשפטי. מנדלבליט היה המועמד המועדף על נתניהו ועל שרת המשפטים, איילת שקד. איכשהו, הוא נותר היחיד שקיבל ארבעה קולות. כך שתסריט לפיו נתניהו/מקורביו מביאים לבחירתה של גרסטל, הוא הרבה יותר מציאותי מכפי שנדמה ממבט ראשון.
5. ובכל זאת, קשה להאמין שנתניהו עצמו היה מעז לפעול בצורה כזאת אחרי פרשת בר-און חברון, שעלתה לו בהישג המפוקפק של להיות ראש הממשלה המכהן הראשון שנחקר באזהרה, ושכמעט עלתה לו בכתב אישום. חפץ מקורב יותר לשרה נתניהו, ורעיון מטורף שכזה נראה מתאים יותר לגברת מאשר לאדון מרחוב בלפור.
אבל גם אם לבני הזוג לא היה כל קשר להצעה הזאת, גם אם רק חפץ היה קשור אליה - יש לה השלכות רוחב מטרידות מאוד. איך יכול להיות, שמישהו בקרבתו של ראש הממשלה בכלל חושב על אפשרות כזאת? איזה הלך רוח קיים בלשכת ראש הממשלה ובמעונו, בו יכולה להיוולד המחשבה שאפשר לשחד את היועץ המשפטי העתידי? מהי דרגת שכרון הכוח והאטימות אליה הגיעו אנשים בסביבתו של נתניהו? ובעיקר: האם הוא לא הרגיש שזה מה שמתחולל סביבו? האם זו הייתה רוח המפקד שנשבה ממנו?
יותר מדי אנשים בסביבתו הקרובה של נתניהו מסובכים בפלילים במידה זו או אחרת, מעבר כמובן לנתניהו עצמו: שרה נתניהו, דוד שמרון, יצחק מולכו, נתן אשל, ניר חפץ, ארי הרו, פרח לרנר, אבריאל בר-יוסף, שלמה פילבר. באקוואריום של נתניהו יש יותר מדי דגים סרוחים, מכדי שנוכל לומר שזהו רק צירוף מקרים.

תאריך:  20/02/2018   |   עודכן:  21/02/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מדוע גרסטל וחיות לא סיפרו
תגובות  [ 18 ] מוצגות  [ 18 ]  כתוב תגובה 
1
סייעני המחיקה של מדינת ישראל
פרצוף של צועני  |  20/02/18 19:47
 
- תגובה ממש מרגשת
ארי כספי  |  20/02/18 20:50
 
- געגועים למיזם הרצח של אוסלו
בארי זהבי  |  20/02/18 21:29
 
- מתימטיקאי
יוסי מ.  |  21/02/18 00:15
 
- שנאה ופירוד
ישראל עמיאל  |  20/02/18 22:00
 
- באמת אין סיבה
ארי כספי  |  21/02/18 07:48
2
ברח לך איתמר.
פלונינו  |  20/02/18 19:56
3
הסיבה שגרסטל
באום  |  20/02/18 20:26
 
- לא קורא תגובות
יעקב יעקב  |  20/02/18 22:24
 
- אני לא ממש
באום  |  20/02/18 23:52
4
הקללה תהפוך
לברכה  |  20/02/18 21:04
 
- לא לשכוח מי סרת משפטים בישראל
שקד המדליפה לכל  |  21/02/18 05:29
5
זה לא הוא, זו הסביבה.
יוסי מ.  |  20/02/18 21:07
6
פשעי המערכת
המצליף  |  20/02/18 21:44
7
ניתן לשער שגרסטל לא ספרה
פועה  |  21/02/18 08:19
 
- זה הרבה יותר פשוט
מקורב  |  22/02/18 18:12
8
אני רוצה להגיש בג"ץ נגד
היועץ המשפטי  |  21/02/18 15:52
9
את כל התשובות לשאלות המטומטמות
חוזה בכוכבים  |  22/02/18 15:55
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירת יועמ''ש
איתמר לוין
ביהמ"ש המחוזי קיבל את ערעור המדינה: "קיים חשד סביר בעוצמה גבוהה" נגד היועץ האסטרטגי, החשוד שהעביר לגרסטל את הצעת השוחד    קמיר מכחיש בכל תוקף שהועלה תנאי כלשהו למינוי
איתמר לוין
טוענת שיש להעניק לשרים השפעה רבה על מינוי היועצים המשפטיים של משרדיהם    "השקעתי המון זמן לשכנע את דוד רוזן שיסכים להיות נציב הביקורת על הפרקליטות"
איתמר לוין
סלים ג'ובראן, נעם סולברג ויצחק עמית - כל אחד בנפרד וכולם ביחד נתנו סטירות לארבעה גורמים שהיו מעורבים בבחירתו של אביחי מנדלבליט ליועץ המשפטי לממשלה ובהליכים נגד המינוי
איתמר לוין
סבור שגם אם מנדלבליט טעה כאשר עיכב את תשובתו לאשכנזי בנושא מסמך הרפז - הוא תקן את עצמו למחרת בבוקר    עמית: לא ברור שהיה בכלל מקום לחקור את מנדלבליט בפרשה
איתמר לוין
מצביע על הבעייתיות שבשימוש בעילת הסבירות בנוגע למינויים בשירות הציבורי; מציע להעדיף את השימוש בעילות הסמכות והפרוצדורה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il