X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
אנו עדים לאחרונה להתגייסות חברי כנסת שעושים לילות כימים למען מגזר הגיל השלישי, אך בפועל התוצאות די עגומות חברת הכנסת טלי פלוסקוב הצטרפה למעגל העושים במלאכה האם ממנה תבוא הישועה? ימים יגידו
▪  ▪  ▪
פלוסקוב. תיישם? [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]

מה כבר לא נכתב על ההתעמרות בדור מייסדי המדינה המשמשים כשק החבטות של גורמי ממשל במדינה? הם תמיד הראשונים לקיצוצי תקציב, ואחרונים לקבלת הטבות מגזריות המגיעות בדין. הדוגמה המובהקת היא השוואת סכום קצבת הזקנה לשכר הממוצע במשק שהדיונים בנושא נמשכים כבר שנים ואין עדין החלטה. חברי הכנסת צועקים, מתווכחים ומתלהמים בדיוני המליאה אך לרוב זה בגלל הפופוליזם ולא באמת שאכפת להם מהזקנים.
לאחרונה הוקמה בראשות ח"כ טלי פלוסקוב ועדה לבניית תוכנית אב לאומית לאזרחים הוותיקים ומתחילה בימים אלה את עבודתה.
ח"כ פלוסקוב (56) נבחרה לראשונה לכנסת העשרים מטעם מפלגת כולנו בראשות משה כחלון. שימשה עד היבחרה כראש עיריית ערד מטעם מפלגת ישראל ביתנו. היא מכהנת כסגנית יושב-ראש הכנסת. כמו-כן היא יושבת-ראש ועדת המשנה לעניין מעמד הקשיש, חברה בוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות וממלאת-מקום בוועדת הכספים.
בראיון למגזין "כיוון חדש" רעננה, פלוסקוב פורשת את האני מאמין שלה בנושא הטיפול בזקנה, ולדעתה יש כאוס מוחלט בטיפול מצוקות הקשישים על-ידי המדינה שמחייב ועדה משותפת של כל הגורמים השונים.
"כבר תוך כדי הימים הראשונים שלי כחברת כנסת, הבנתי מהר מאוד שאחת האוכלוסיות המוחלשות ביותר בחברה הישראלית הם האזרחים הוותיקים. העוני אינו נחלתם הבלעדית של האזרחים הוותיקים, אך בעוד אוכלוסיות אחרות מסוגלות, בעזרת תמיכות כאלה ואחרות לצאת ממעגל העוני, אוכלוסיית הקשישים, מפאת גילה ומצבה הפיזי, תלויה אך ורק בסיוע חיצוני של המדינה כמו למשל קצבאות מוגדלות, הנחות בקבלת שירותים רפואיים, טיפול סיעודי ועוד".
האם אין די גורמים המטפלים בנושאים הקשורים לגיל השלישי, כגון המשרד לשוויון חברתי של השרה גילה גמליאל, הוועדה של חבר כנסת מיקי זוהר - הוועדה המיוחדת לצדק חלוקתי ולשוויון חברתי, השדולה למען האזרח הוותיק בראשות ח"כ שמולי ועוד?
"אתה נוגע בנקודה חשובה. אחת הבעיות המרכזיות היום בטיפול בקשישים היא שיש המון גורמים שמטפלים באזרחים הוותיקים. יותר מדי גורמים. כך יוצא שכאשר אזרח ותיק מעוניין למצות את הזכויות שלו, הוא נאלץ לכתת רגליו בין משרדי הממשלה, הביטוח הלאומי, קופות החולים, חברות הסיעוד ועוד המון גורמים אחרים. המשרדים עושים עבודה מדהימה אבל לצערי יד ימין לא יודעת מה עושה יד שמאל ואין אינטגרציה בין המערכות הציבוריות. מי שבסוף נאלץ לעבור את כל הביורוקרטיה המסורבלת הזאת, זה הקשיש ומשפחתו.
זהו המצב גם לגבי התכנון לשנים הבאות, אומנם יש כיום מספר תוכניות המתייחסות לאזרחים הוותיקים אולם הן מבוססות על התייחסות לבעיות ספציפיות ואין התייחסות כוללת לתופעה של השינוי הדמוגרפי הדרמטי המתחולל. רק כדי לסבר את האוזן, על-פי התחזיות, ב-2035 צפויים לחיות במדינת ישראל כ-1.6 מיליון קשישים. כיום, נראה שאין היערכות מספקת לשירותים שהם יזדקקו. למשל, כבר היום יש מחסור אדיר במיטות סיעודיות, במטפלות סיעודיות והבעיה רק תלך ותחריף.
מי ידאג שיהיו כאן מטפלות? מי יכשיר אותן? מי יפקח עליהן? מי ישמר את תנאי ההעסקה שלהן? כל אלו שאלות גדולות שנדרש לתת להן פתרון. המטרה של הוועדה בראשותי היא לבנות תוכנית אב לאומית כוללת לאזרחים הוותיקים. אני רוצה שתהיה לנו תוכנית כוללת לטווח הבינוני והרחוק אל מול האתגר של הזדקנות האוכלוסייה עם התייחסות לכלל הבעיות והצרכים. ובשורה התחתונה, אני רוצה שכל אדם בגיל מבוגר ידע שיש מישהו שחושב עליו ודואג לו".
האם הוועדה החדשה היא חשובה, כפי שרבים הגדירו אותה, כיצד זה שבישיבה האחרונה של הוועדה השתתפו רק 2 חברי כנסת מתוך 12 חברי ועדה?
"אני לא רוצה חלילה לחלק ציונים לחברי כנסת. אני גם כן חברה במספר ועדות ואני מבינה שהרבה פעמים חבר כנסת צריך להתרוצץ בין מספר ישיבות במקביל. זה לא קל. עם זאת, אני יכולה לומר לך שיש תמיכה גורפת מקיר לקיר בוועדה שלי, כולל מהאופוזיציה, שנותנים לי רוח גבית. אני חושבת שזה באמת בגלל שמבינים שיש כאן נושא מהותי שנוגע לא רק לאזרחים הוותיקים של היום אלא גם אלינו. כי כמו שאתה מבין, הזקנה לא פוסחת על-אף אחד. כך שבמובן מסוים, לטפל בקשישים זה לטפל בעצמנו".
האם את, חברת הכנסת פלוסקוב, באמת מאמינה שתוכלי לקבל תקציבים ממשרד האוצר על-אף שבראשו עומד שר ממפלגתה?
"אין ספק שיש אדם אחד שאם לא הייתי מרגישה שהוא עומד לצידי, לא הייתי נכנסת לנושא כל כך מורכב והוא יו"ר הסיעה שלי, שר האוצר משה כחלון. אני חייבת לציין שכשהתחלתי את התהליך לפני מספר חודשים, דיברתי עם המון גורמים והופתעתי לראות באיזו מהירות נענו לקראתי בחיוב כל השרים והגורמים המקצועיים, המנכ"לים, מנהלי האגפים. כולם אמרו לי שצריך המון אומץ ויצירתיות כדי לטפל בנושא הזה. חשוב לי לומר, אני לא מתכוונת לכתוב עוד תוכנית שתעמוד על המדף. אני התחלתי את התהליך הזה במטרה להעמיד תוכנית כוללת, לאומית לטיפול באזרחים הוותיקים. כזאת שתוגש לשולחן הממשלה ותיושם. מדובר באבות ובאימהות שלנו, אלו שבנו את הארץ הזאת, ואנחנו חייבים להם את החוב הזה בערוב ימיהם".
מתי לדעתך נראה ניצנים ראשונים של שיפור מצב הזקנים במדינה הודות לפעילות הוועדה. ברצוננו לציין שלזקנים אין את הזמן שחברי הכנסת והשרים לוקחים לעצמם בעת חקיקת החוקים. זמנם של הזקנים קצוב.
"ברור לי שבכל מה שקשור לקשישים, אין זמן. בוועדה בראשותי אנחנו מנסים עכשיו לסגור את הפער הזה אחרי הזנחה של שנים רבות בכל הנושאים הקשורים לאזרחים הוותיקים. אגב, בעולם יש מדינות שכבר ממזמן הכינו תוכנית לאומית לטיפול באזרחים הוותיקים והן כבר התחילו ביישומן. כאן אצלנו בבית, זה קצת לוקח יותר זמן כי לכל החלטה כזאת יש משמעויות כלכליות אדירות על המשק וצריך לעשות אותן בצורה מושכלת. אני יודעת לומר בביטחון, שאם לא נכין תוכנית כזאת אנחנו עומדים בפני אחד המשברים החברתיים החמורים שידענו כאן. לכן אני מקווה שנצליח לסיים עד סוף השנה את בניית התוכנית, ונגיש אותה לממשלה לאישור. מעבר לכך, אני חושבת שחייבת להיות בכנסת וועדה קבועה לזכויות האזרחים הוותיקים שתדון בכל הנושאים שעומדים על סדר היום הקשורים לאזרחים הוותיקים".

תאריך:  28/02/2018   |   עודכן:  28/02/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ראובן לייב
על-פי המסורת העממית ועדויותיהם של עולי הרגל היהודיים של ימי הביניים, הוא חצוב בסלע ביער ברעם שבהרי צפת ועליו ניצבת אבן גדולה
איתמר לוין
תיאוריות הקונספירציה הפרנואידיות המטורפות של נתניהו וחסידיו, מחייבות אותנו להאמין שמאות בעלי תפקידים בשורה של גופים ממלכתיים התגייסו כדי להפיל אותו
איתמר לוין
המפגשים החשאיים בין שופטים לחוקרים בבית המשפט הגדול ביותר בישראל הם הדבר המטריד ביותר שמתגלה בדוח - במיוחד כאשר מתברר שבכיריו היו מודעים לבעיה    חובה לבדוק האם היו קשרים דומים בין שופטים אחרים לחוקרים אחרים - וכנראה שאין מנוס משימוש במכונת אמת
חיים נוי
מחווה לחתני פרס ישראל בזמר העברי - צחי סיטון וטל ברגמן - מופע מוזיקלי מרגש ותוסס (תיאטרון הבימה)
איתמר לוין
שרונה צור-גינור מנסה להביא את הצדדים לפשרה בדיונים המקדמיים שבפניה. גם כאשר אין היא מצליחה, היא מוציאה את המיטב מן הדיון, תוך הקפדה נאה על הזמנים והפרטים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il