X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
המדינה מעמידה בפני עובדה

מצפצפים כי יכולים

הממשלה והפרקליטות מפרות את פסק הדין בנוגע לתנאי המחיה של האסירים, כי הן יכולות. לכל היותר השופטים יכעסו וינזפו, אבל אין להם שום אמצעי אכיפה כאשר המדינה מבזה את ביהמ"ש העליון
▪  ▪  ▪
אדם פרטי היה הולך לכלא
המדינה מפרה במודע את פס"ד האסירים
איתמר לוין
בג"ץ קצב תשעה חודשים להעלאת שטח המחיה המינימלי לאסיר לשלושה מ"ר. אולם במועד הביצוע מודיעה הפרקליטות שהממשלה החליטה חד-צדדית שלא לבצע את ההוראה, בנימוק שהדרך היחידה לקיים אותה היא לשחרר אלפי אסירים
לרשימה המלאה

המדינה: לדחות ל-2027 הגדלת המרחב לאסירים
איתמר לוין
טוענת שעמידה בפסק הדין המחייב להגדיל כבר השנה את מרחב המחיה, תחייב לשחרר אלפי אסירים ולסכן את שלום הציבור * מודיעה על אימוץ עיקרי דוח ועדת דורנר
לרשימה המלאה

יש דברים שגם אחרי למעלה מחצי יובל בתחום התקשורת ואחרי שבע שנים של סיקור משפטי יום-יומי, עדיין מדהימים. כזו היא הודעת המדינה לבג"ץ בנוגע לשטח המחיה של האסירים.
העתירה בנוגע לתנאי ה"מחיה" של האסירים בישראל - שבמקרים רבים מתאימים למדינת עולם שלישי במאה ה-19 - הוגשה בשנת 2014. במשך שלוש שנים המדינה ביקשה וקיבלה עוד ועוד ארכות להגשת תגובותיה, בהן הסבירה מדוע המצב הנוכחי תקין או לכל הפחות נסבל. היא הייתה יכולה לנצל את הזמן כדי להכין תוכנית ממשית לשיפור תנאי הכליאה, שכן לכל בר-דעת היה צריך להיות ברור שמתישהו זה יקרה - וכנראה בהנחתה מבג"ץ. אבל לא, המדינה משכה את הזמן - ואז טענה שהופתעה מפסק הדין.
ביוני שעבר קבע השופט אליקים רובינשטיין, כי בתוך תשעה חודשים צריכים להיות לכל אסיר לפחות שלושה מ"ר. מה עשתה המדינה בזמן הזה? לדבריה - בדקה ותכננה והתייעצה ובדקה. מה היא לא עשתה? לא באה לבג"ץ ואמרה: אנחנו בודקים ומתכננים ומתייעצים ובודקים, ואנחנו מבקשים עוד זמן. המדינה פשוט העמידה את בג"ץ בפני עובדה: הגיע חודש מארס, לא עשינו כלום כדי לקיים את פסק הדין, ואנחנו צריכים תשע שנים כדי לקיים אותו במלואו - למרות שנתתם לנו רק שנה וחצי. זהו, זה המצב, שלום ולהתראות.
המדינה טוענת, שהיא לא הודיעה כלום עד עכשיו, משום שרצתה לבוא לבית המשפט עם תוכנית שתסביר מה היא כן יכולה לעשות. במקרה הטוב, זהו תירוץ מגוחך - אם לא כוזב בעליל. אם זו הייתה האמת, המדינה הייתה אמורה וצריכה למסור הודעה ברגע בו התחילה את התהליך ולעדכן לאורכו. זה לא נעשה, אפילו לא במילה אחת. וזה למרות שלפחות לפני מספר חודשים, המדינה הייתה חייבת לדעת שאין שום סיכוי שבעולם שהיא תעמוד בתאריך היעד הראשון ושהיא זקוקה - לשיטתה - לחודשים רבים רק כדי לתכנן כיצד לקיים בכלל מתישהו את פסק הדין במלואו.
אז מה יש לנו? שלב ראשון בתוך תשעה חודשים - לא זז אפילו במילימטר, פשוטו כמשמעו. שלב שני בתוך שנה וחצי - עוד לא זז אפילו במילימטר, אולי משהו יושג חלקית בתוך שנה ממועד יישום החלטות הממשלה (מועד שעוד לא נקבע בכלל), והכל יושלם אולי בעוד תשע שנים. ואנחנו מדברים על פסק דין של בית המשפט העליון. ואנחנו מדברים על המדינה שמפרה אותו ומבזה אותו.
מדוע המדינה עושה את זה? נורא פשוט: כי היא יכולה. אילו גורם פרטי היה מפר פסק דין בצורה כזו, הוא היה מסתכן בקנס ואפילו במאסר. אבל את המדינה אי-אפשר להכניס לבית סוהר, והטלת קנס עליה לא תזיז לה - הסכום יהיה קטנטן וממילא יבוא מקופת הציבור, דהיינו מהכיסים של כולנו.
תגובות המדינה מדברות על תהליכים מוסדיים וממסדיים - הממשלה, המשרד הזה, המשרד האחר, השב"ס - ולא על-אף אדם שנושא באחריות אישית לבזיון בית המשפט. וגם אם מישהו יוחזק כאחראי, המדינה תודיע שהיא מעניקה לו חסינות ותשלם במקומו כל קנס. ואני לא רואה את בג"ץ שולח לכלא, על בזיון בית המשפט, את ראש הממשלה או את השר לביטחון פנים או את היועץ המשפטי או את נציבת שירות בתי הסוהר.
השופטים מן הסתם יביעו כעס, אולי אפילו זעם. הם מן הסתם ינזפו קשות במדינה ואולי ישפכו את חמתם על השליח - עורך הדין שיתייצב באולם וינסה להסביר מה קורה כאן. ייתכן שהם יסרבו לתת למדינה ארכה, חלקית או מלאה. אז מה? כלום. הרי המדינה שוב תבוא בעוד שנה או שנתיים או שלוש, ושוב תודיע שאינה יכולה לקיים את פסק הדין ולכן איננה מקיימת אותו. והשופטים שוב יכעסו ושוב ינזפו ושוב לא יסכימו. אז מה?
לא מדובר כאן על משהו אידיאולוגי, אלא על זכויות אדם במובן הבסיסי ביותר שלהן. ולא מדובר על משהו שמצוי במחלוקת ציבורית, אלא בנושא שכל בן אנוש צריך לתמוך בו. כן, גם כאשר מדובר באסירים ביטחוניים; פה זה לא עזה ואנחנו לא החמאס. בשורה התחתונה, מה שאנחנו רואים הוא ממשלה ופרקליטות שעושות מה שהן רוצות, ששמות ללעג וקלס את בית המשפט העליון, שמצפצפות על החוק ועל הפסיקה - ואיש אינו יכול לעשות להן דבר.

תאריך:  14/03/2018   |   עודכן:  14/03/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מצפצפים כי יכולים
תגובות  [ 6 ] מוצגות  [ 6 ]  כתוב תגובה 
1
ברוטליות של הפרקליטות והמשטרה
ירדן חלמיש  |  14/03/18 23:25
2
הגרופי של בג"ץ פתח מקלדת
מיאנמר  |  14/03/18 23:25
3
מצפצפים כי בגץ מטומטם
כנניהו המיסר  |  15/03/18 07:39
4
וכעת לשלב מבחן בוזגלו
אבו ג'ילדה  |  15/03/18 07:54
5
זה חדש? הרי אלשיך לא ציית
לבג"ץ  |  15/03/18 08:36
6
באמת
פנחס  |  15/03/18 08:47
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות זכויות אדם
איתמר לוין
הארגונים שהביאו לפסיקת בג"ץ בנוגע להגדלת מרחב המחיה של האסירים מתנגדים לבקשת המדינה להעניק לה עוד תשע שנים לקיום פסק הדין ומציעים חלופות לשחרור המוני של אסירים
אריאל י' לוין
מנכ"ל משרד המשפטים אמי פלמור: אכפת לנו מזכויות אדם    נציג המשלחת מדרום אפריקה כינה את ישראל "מדינת אפרטהייד"
איתמר לוין
"כאשר הפגיעה בזכות יסוד היא חוקתית, גם הסעד צריך להיות חוקתי"    מותח ביקורת על פסיקת ביהמ"ש העליון בה נוסחאות האיזון ההלכתיות עלולות לסתור את המבנה שיצרו חוקי היסוד
איתמר לוין
"מערכת דמוקרטית יכולה לפעול רק כאשר כל האזרחים מעוניינים להשתתף בכל הפעולות וכאשר מושם דגש על זכויות הפרט"
איתמר לוין
אומרת שביהמ"ש העליון מביא בחשבון השלכות תקציביות כאשר הוא דן בהגנה על זכויות חברתיות    "ההגנה על הזכויות החברתיות היא חלק מההגנה על כבוד האדם"
רשימות נוספות
אושרה הגבלה בקאנטרי בכוכב יאיר  /  איתמר לוין
בני זוג חד-מיניים לא יירשמו כנשואים  /  איתמר לוין
דוח: אירן רודפת פעילי זכויות אדם  /  עידן יוסף
גם זכות הקניין בסכנה  /  איתמר לוין
תה ומצלמה יש בסין  /  אריאל י' לוין
ארצות השנאה של אמריקה  /  אריאל י' לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il