X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
בארה"ב לבדה, אם היו משקיעים את המשאבים המוקדשים לייצור מזון מן חי בייצור מזון צמחי, אפשר היה להאכיל עוד כ-350 מיליון פיות - יותר מכל אוכלוסיית ארה"ב
▪  ▪  ▪
ד"ר אלון שפון ופרופסור רון מילוא [צילום: יח"צ]

כשליש מהמזון המיוצר בעולם לצריכת אדם נזרק לפח או יורד לטמיון בדרכים אחרות. עם זאת, כמות מזון גדולה הרבה יותר "מתבזבזת" עקב הרגלי אכילה הכרוכים בשימוש לא יעיל במשאבי טבע. במחקר חדש המתפרסם (יום ב', 26.3.18) בכתב-העת המדעי רשומות האקדמיה האמריקנית למדעים (PNAS), מצאו מדעני מכון ויצמן למדע ושותפיהם למחקר, דרך חדשה להגדיר ולכמת "אובדן מזון אלטרנטיבי", בהשראת המושג הכלכלי "עלות אלטרנטיבית" (עלות אובדן החלופה), אשר מתייחס לעלות בחירת חלופה מסוימת על חשבון חלופות אחרות.
אובדן מזון אלטרנטיבי נגרם, לדוגמה, כתוצאה משימוש בקרקע חקלאית לשם ייצור מזון מן החי במקום חלופות מן הצומח אשר הן שוות ערך מבחינה תזונתית. המדענים מעריכים כי בארצות הברית לבדה, אם היו משקיעים את המשאבים המוקדשים לייצור מזון מן חי בייצור מזון צמחי, אפשר היה להאכיל עוד כ-350 מיליון פיות - יותר מכל אוכלוסיית ארצות הברית. "למעשה, העדפת מזון מן הצומח יכולה לייצר יותר מזון מאשר כל המזון המתבזבז בעולם מסיבות שונות", אומר ד"ר אלון שפון, אשר ערך את המחקר במעבדתו של פרופ' רון מילוא במחלקה למדעי הצמח והסביבה, בשיתוף פרופ' גדעון אשל ממכללת ברד שבארצות הברית וד"ר אלעד נור מהמכון הטכנולוגי של ציריך.
תוצאות דרמטיות בבשר בקר
המדענים השוו בין המשאבים הדרושים לייצור חמישה סוגים עיקריים של מזון מן החי - בשר בקר, בשר חזיר, מוצרי חלב, עוף וביצים - לבין המשאבים הדרושים לייצור מזון מן הצומח בעל ערך תזונתי דומה מבחינת חלבון, מספר קלוריות והרכב ויטמינים ומינרלים. הם מצאו כי החלפת ייצור מזון מן החי במזון מן הצומח יכולה להניב כמות חלבון גדולה פי שניים עד פי 20 מכל יחידת שטח.
התוצאות הדרמטיות ביותר התקבלו עבור בשר בקר. המדענים השוו ייצור בשר זה לגידול צמחי מאכל אשר יכולים לספק, במשותף ובפרופורציות הנכונות, פרופיל תזונתי דומה: סויה, תפוחי אדמה, קנה סוכר, בוטנים ושום. התברר כי באותו שטח אדמה שממנו ניתן להפיק, למשל, 100 גרם חלבון מתערובת ("קוקטייל") של צמחים אלה, ניתן להפיק 4 גרם בלבד של חלבון מן הבקר. במילים אחרות, השימוש בקרקע חקלאית לייצור בשר בקר במקום גידול צמחים מובילה לאובדן מזון אלטרנטיבי בשיעור של 96% לכל יחידת קרקע.
המדענים אמדו גם את שיעור האובדן בסוגי מזון אחרים מן החי וחישבו אובדן של כ-90% עבור בשר חזיר, 75% עבור מוצרי חלב, 50% עבור עוף ו-40% עבור ביצים - הרבה יותר מאשר שיעור המזון אשר נזרק לפח מסיבות שונות. אומר פרופ' מילוא: "חייבים להביא בחשבון את העלות האלטרנטיבית של מזון אם רוצים להבטיח את ביטחונה התזונתי של האוכלוסייה הגלובלית. שינוי - אפילו קל - בהרגלי האכילה, כגון מעבר מצריכת בשר בקר לצריכת בשר עוף, יכול להיות בעל השפעה אדירה".

תאריך:  26/03/2018   |   עודכן:  26/03/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
איך להאכיל את כל האנושות לאורך זמן
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משבר האקלים
אריאל י' לוין
בשנה האחרונה חלו שינויי אקלים ברחבי העולם, וההערכה היא שהם ילכו ויחמירו בשנים הבאות. הדבר מחייב מחשבה גם על האזרחים השונים והאפשרות להגירתם למדינות בטוחות יותר
איתמר לוין
תיאוריה חדשה טוענת, ששפל צפוי בפעילות השמש יקל על קרניים קוסמיות מעומק הגלקסיה להגיע לכדור-הארץ - והן ייצרו עננים שיפחיתו את התחממות הכוכב שלנו
גלית יצחק-אוגנוב
למרות הסברה המקובלת, מחקר באוניברסיטת חיפה הראה, כי אין הבדל בצריכת המלח בין החורף לקיץ בישראל
מאיה פלח
דוח חדש מזהיר ששינוי האקלים הוא האיום הגדול ביותר על הבריאות העולמית במאה ה-21, ומי שצפויים להיפגע במיוחד הם הילדים    למה דווקא הם חשופים יותר לסיכונים הבריאותיים, ומה אפשר לעשות כדי לצמצם את הפגיעה?
יפעת גדות
דוח אמריקני חדש מגלה כי מזג אוויר חם יכול להפחית בצורה דרמטית את "תדירות המשגל"    בתמורה - מספר קטן יותר של לידות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il