X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
בית חינוך עוורים ירושלים 1921 תזמורת כלי נשיפה [צילום: בית חינוך עיוורים ירושלים]
ספר מיוחד על 100 שנה למוסד לעיוורים בישראל
תראו אותם - "בליינד דיי"
ידיעה חשובה על יום בליינד דיי למודעות לעיוורים שמצוין בכל שנה ב-6.6 במקביל לקראת שבוע הספר ובמלאת 100 שנה למוסד המהפכני בית חינוך עיוורים בירושלים יוצא לאור ספר חדש ומהודר בדפי כרומו זהו אלבום שמספר את סיפור המוסד המרתק שהקימו בני הדור הישן בירושלים
בית חינוך עוורים ירושלים 1921 קולעים סלים [צילום: בית חינוך עיוורים ירושלים]

בית חינוך עוורים ירושלים 1921 נערה עם מפה [צילום: בית חינוך עיוורים ירושלים]

עטיפת הספר רואים את הקולות

"הבליינד דיי" הוא יום מיוחד בלוח השנה. היום הזה מצוין בישראל בכל שנה באופן רשמי בתאריך ה-6.6 מתוך כוונה שב-6.6 כל אזרחי המדינה, יכולים לחשוב בצבע גם אם הם לא רואים 6/6. הבליינד דיי מתנהל מדי שנה על-פי הסלוגן: "תעצמו את העיניים - ותראו!" מתוך החשיבה שגם כאשר לא רואים 6/6 ניתן לחשוב בצבע.
במסגרת היום, המובל על-ידי המרכז לעיוור בישראל, נערכות פעילויות מגוונות העוסקות בתחומי העיוורון, הן על-ידי עמותות וארגוני עיוורים רבים, העוסקים מדי יום בשיפור חייה של הקהילה שלנו, והן על-ידי שותפויות עם המגזר הפרטי והציבורי. הפעילויות נערכות תוך שימת דגש על הפעלה חושית שאינה מתבססת על הראייה, וזאת על-מנת להבליט ולהראות את מסוגלותם ויכולותיהם של קהילת העיוורים ולקויי הראייה בישראל.
ספר חדש צבעוני ומהודר בשם "רואים את הקולות" יוצא ממש בתחילת שבוע הספר העברי בהוצאת ראובן מס (512 עמודים). הספר הוא למעשה אלבום שמספר בתמונות עתיקות ונדירות ובשפה מרתקת, אחרי מחקר ממושך, את סיפורו המיוחד של בית חינוך עיוורים בירושלים שהשנה מציין 100 שנים להקמתו. מדובר על מוסד ירושלמי להוראה ושיקום של בני נוער ובוגרים שלוקים בעיוורון ובעלי צרכים מיוחדים. משנת 1932 הוא נמצא ברחוב דגל ראובן שבשכונת קריית משה בירושלים.
בית חינוך עיוורים שואף להכשיר עיוורים ולקויי ראיה לחיים עצמאיים ככל הניתן בקהילה. המטרה המרכזית היא יצירת הזדמנויות לאוטונומיה מלאה בתחומים חינוכיים, חברתיים, תוך אישיים ותעסוקתיים, על-מנת להביא את העיוור לתפקוד עצמאי מרבי. בית חינוך עיוורים רגיש לצרכים המשתנים של אוכלוסיית העיוורים במציאות המודרנית.
אין כזה מקום
אז איך הכל התחיל? התברר שמי שאחראי להקמת המקום הוא נער בשם שבתאי ניסנבוים. הוא היה ילד עיוור שעבר בסמטה צרה בעיר העתיקה ונפגע מגמל. הוא נפל על הרצפה ונחבל. התקרית הייתה ליד בית הסוחר נחום נתנזון והוא מיהר לטפל ולעזור לילד ואף לקח אותו לחנות שלו. בעקבות האירוע הוא תהה יחד עם חבריו למה הילד לא נמצא במסגרת חינוכית או תעסוקתית. אחרי שהבינו שאין כזה מקום הם החליטו להקים מוסד מיוחד בשבילם שבאמצעותו הוא יוכלו ללמוד ולרכוש כלים. כתוצאה מהתקרית ביחד עם חיים מיכל מיכלין, מנחם וולפינזון, אברהם משה לונץ, שהיה עיוור בעצמו, וד"ר גרשון יצחק קרישבסקי הם החליטו לייסד מסגרת חינוכית ותעסוקתית לילדים עיוורים על-מנת שיזכו לחינוך ולא ישוטטו ברחובות.
הספר מתאר את ההתחלה וגם את מה שמתרחש כיום במוסד המצליח והמיוחד. במוסד שתי חטיבות: החטיבה החינוכית-שיקומית הכוללת בית ספר, פנימייה ומערך טיפולי-שיקומי לילדים ולנוער והחטיבה לשרותי קהילה, המספקת שירותי טיפול, שיקום ומסגרת חברתית הן למבוגרים והן לתלמידים צעירים המשולבים בחינוך הרגיל. כמו-כן כולל המוסד ספרייה המצוידת בספרי ברייל בתחומי לימוד מגוונים, ובספרים מוקלטים - ביניהם ספרים תורניים וספרי קריאה וכן מרכז ספורט ייעודי לעיוורים הכולל בריכת שחייה, אולם ספורט וחדר כושר מפואר.
שם הספר שעל הכריכה נכתב בכתב ברייל ומובלט. הספר מומלץ למי שרוצה להכיר את הסיפורים המופלאים של אנשי היישוב הישן בירושלים ולשמוע על מוסד שהוא כולו חסד נתינה וראיית הזולת. כן, בבית חינוך עיוורים רואים ושומעים את הקולות הנהדרים של כל המתחנכים במוסד.
המחבר מיכאל מיכלסון הוא איש הגות ומחקר שעוסק בכתיבה על נושאים היסטוריים ואקטואליים בצורה מעניינת ומסקרנת. הוא גדל והתחנך בבני ברק, למד בבית ספר תיכון עירוני דתי בני ברק. שירת בנח"ל ושימש כתב צבאי של "במחנה נח"ל. בוגר אוניברסיטת בר-אילן בחוגים לספרות עברית ומדע המדינה, ונמנה עם מקימי המגמה לתקשורת ביחידה ללימודי המשך באוניברסיטה. משנת 1969 הוא חבר מערכת ידיעות אחרונות והיה עורך חדשות בעיתון, עורך-משנה של מוסף "7 ימים", מעורכי המוסף הפוליטי וכתב לעניינים כלליים. בנוסף היה עורך "זרעים" - ירחון בני עקיבא, ומעורכי "בת-קול", עיתון הסטודנטים של בר-אילן.

"רואים את הקולות" - ספר המאה של בית חינוך עיוורים ירושלים, 2018, 147 שקל.
תאריך:  11/06/2018   |   עודכן:  11/06/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בלפור חקק
מסע בעקבות ירושלים של עגנון    בספרו "תמול שלשום" כותב עגנון, "שאין ירושלים נגלֵית אלא לאוהביהָ", וגם אני, הנמנה עם אוהביה של ירושלים, יוצא לבקש את אהבתה ומתפלל שכמו תמיד העיר תחשוף לפניי את סודותיה ואת יופייה
אלי אלון
בקמפוס אוניברסיטת תל אביב בקצה מדשאה, שוכנת יצירתו של האמן דני קרוון, "הספסל", ע"ש פרופ' צבי יעבץ, ממקימי האוניברסיטה    זו יצירה חדשה יחסית, ונראה כי לא רבים שמעו עליה או מכירים וראו אותה
אלעזר לוין
מקבל מענק חסר תקדים של כ-9 משכורות חודשיות, 750 אלף שקל, על השגים בולטים בניהול אפריקה-מגורים    מיזם בנייה להשכרה כדוגמה לשילוב ידיים להצלחה עסקית    "מחירי הדירות אינם יורדים"
ארי בוסל
הקהילה הישראלית בלוס אנג'לס גדולה מספיק שרובה המכריע קורא, כותב ודובר עברית, ורגיל לעיתונים מהארץ. כמובן הדבר לא ימשיך לעד, שכן הדור הצעיר לא קורא, לא כותב וגם לא דובר עברית (אפילו לא עילגת)
איתמר לוין
הליברלים של 2018 מוכנים שתגידו הכל - בתנאי שזה עולה בקנה אחד עם מה שהם חושבים. אם לא - אזי אתם חשוכים וגזענים ומטרידי נשים ומה לא. הנה כמה דוגמאות בולטות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il