כשחם בחוץ ומתחשק לנו להתפנק במשהו טעים, כנראה שגלידה תהיה הבחירה הראשונה שלנו. היא מתוקה, מרעננת, כיפית ומוגשת לא אחת עם תוספות - על וופל בלגי, בגביע, עם פצפוצי שוקולד, אגוזים, קרמבל ומה לא.
רוב הגלידות הנמכרות כיום בשוק, הן על בסיס שמנת. אולם, מתוך רצון לפנות לקהל רחב של צרכנים, פותחו גלידות המורכבות ממגוון חומרי גלם:
- גלידות על בסיס יוגורט: בעלות ערך קלורי מופחת מזה שבגלידות על בסיס שמנת;
- גלידות טבעוניות: על בסיס סויה או פירות (סורבה);
- גלידות ללא תוספת סוכר - מיועדות, בין השאר, לחולי סוכרת.
בהשוואה למוצרים אחרים שאינם נחשבים בריאים במיוחד, שיעורי הקנייה של הגלידות רק גדלים מדי שנה. מזג-האוויר הוא גורם חשוב בצריכת גלידה, לכן במדינות חמות יותר היא מוצר פופולרי. בנוסף, ייתכן כי ההתחממות הגלובלית תרמה לעלייה במכירות הגלידות בכל רחבי העולם.
כמו-כן, לגלידה יש מרקם קטיפתי ובשילוב עם הסוכר והשומן שהיא מכילה, אכילתה מעוררת ברובנו תחושה של סיפוק ואושר. הכמות הנכבדה של סוכר שיש בגלידות, גורמת להפרשה במוח של מוליכים עצביים הנקראים דופמין וסרוטונין. כתוצאה מכך אנו חשים עונג, שיפור במצב-הרוח ואף הקלה בסטרס. ככל שנאכל יותר סוכר, כך סף הגירוי שלנו יהיה נמוך יותר ונאלץ להגדיל את כמות המזון המסוכר שאנו צורכים כדי לשוב להרגיש את אותן תחושות נעימות.