X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
כריכים יכולים להוות תחליף לכל ארוחה, אבל חשוב שיהיו מזינים ויכילו את כל אבות המזון איך מכינים כריך בריא? 10 כללי זהב להכנת כריך מזין ומשביע
▪  ▪  ▪
חשוב שהכריכים יהיו מזינים [צילום: לואיס פישר/פלאש 90]

אחד הפתרונות הנוחים לארוחות במהלך היום הוא כריכים. הכריכים יכולים להוות תחליף לארוחות חמות, קל יחסית להכין אותם ואכילתם יכולה לסייע במניעת אכילה לא מסודרת או נשנוש של חטיפים לא בריאים במהלך היום.
עוד לפני שאתם יוצאים מהבית, מומלץ לאכול ארוחת בוקר קלה כדי לשבור את הצום הארוך של הלילה. יוגורט עם פרי או אפילו כוס מיץ פרי סחוט טרי, יכולים להוות ארוחה מתאימה - במיוחד למי שאין הרבה זמן בבוקר. את הכריכים למהלך היום רצוי מאוד להכין מבעוד מועד כדי לחסוך זמן יקר. כמו-כן, חשוב כי הם יהיו מזינים ומשביעים.

10 כללי הזהב להכנת כריכים בריאים

  • הכריך צריך להכיל פחמימות, חלבונים ושומנים טובים. כשמשלבים פחמימות עם שאר אבות המזון, רמות הסוכר בדם נותרות יציבות ואנו נהנים מתחושת שובע לאורך זמן רב יותר;
  • מומלץ שהכריך יהיה עשיר בסיבים תזונתיים הנמצאים, בין השאר, בלחם מקמח מלא המכיל פי שניים יותר סיבים מאשר בלחם אחיד. בין אם אתם בוחרים בלחם קל או רגיל, העדיפו לחם שיפון או לחם מחיטה טרום נבוטה, העשירים במינרלים וויטמינים;
  • העדיפו להכין את הכריך מלחם פרוס ולא מפיתה, לחמנייה או בגט, המכילים כמות קלוריות כפולה, אינם משביעים כמו לחם ועשויים אף לגרום לעצירות;
  • בחרו בממרחים מזינים כמו גבינות רכות וקשות עד 5% שומן, אבוקדו, טחינה, חומוס ביתי, פסטרמה לא מעובדת, טונה או פרוסת גבינה צהובה. שוקולד וריבות מסוכרות פחות מומלצים למילוי בכריך;
  • העשרת הכריך בחלבונים מסייעת להגברת תחושת השובע. אם הכריך עם ביצה, למשל, אפשר לגוון עם חלבון נוסף כמו נתחי חזה הודו המכילים אחוזי שומן נמוכים;
  • גוונו את המילוי באמצעות תוספת של ירקות או עשבי תיבול שאתם אוהבים כמו כוסברה, נבטים וכדומה. אלו יהפכו את הכריך למעניין יותר מבחינת הטעם והמראה וגם לארוחה שלמה ומאוזנת;
  • בחרתם להכין כריך עם מזון חם? כדי לשמור על הטריות מומלץ לעטוף את הכריך בנייר פרגמנט או בנייר כסף. כריך רגיל אפשר לארוז בניילון נצמד. כך או כך, כדאי לשים את הכריך בקופסה לשמירת הטריות;
  • כאשר הכריך מכיל מרכיבים רכים ולחים כמו גבינה, כשמגיע הזמן לאכול אותו - הוא מקבל מרקם רטוב. כדי להימנע מכך, מומלץ להניח שכבת נבטים יבשים בין הפרוסות ומעליה את הממרח הרך;
  • שניים-שלושה כריכים במהלך היום, יכולים לספק את כל הדרישות האנרגטיות ליום ממוצע (בהנחה שאינכם מועסקים בעבודה מאומצת מאוד). השתדלו שכל כריך יכיל מילוי אחר ותיהנו מטעמים שונים;
  • הזמן האידיאלי להכנת הכריכים הוא בבוקר, לפני שאתם יוצאים ליום העבודה או ללימודים. אם בכל זאת אין לכם זמן - הכינו את הכריכים בערב ואחסנו אותם במקרר, כך שבבוקר כל מה שתצטרכו לעשות הוא רק לא לשכוח לקחת אותם.

מתכון להכנת כריך מפנק עם פסטרמה ביתית

רכיבים לפסטרמה:
2 1 ק"ג חזה הודו נקבה שלם - נתח הקרוי "פרפר"
1/2 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס רוטב סויה
6-4 שיני שום חתוכות
3 כפות טריאקי
כף חרדל דיז'ון
כף סוכר חום.
רכיבים לכריך:
2 פרוסות לחם מלא
1/4 עגבנייה חתוכה
1 עלה חסה
אופציונלי: 1 מלפפון חמוץ / 1 כפית חרדל דיז'ון.
אופן ההכנה:
1. ערבבו את שמן הקנולה, מיץ הלימון, רוטב הסויה, שיני השום והטריאקי.
2. השרו למשך לילה שלם את חזה ההודו בתוך המרינדה.
3. ערבבו את הסוכר והחרדל והוסיפו למרינדה.
4. מרחו ו"עסו" את חזה ההודו לפני הכנסתו לתנור.
5. הכניסו את החזה לתנור עם נוזל המרינדה שבו הושרה למשך כחצי שעה ב-190 מעלות. מדי פעם פיתחו את התנור ושיפכו את המרינדה על-גבי החזה.
6. שימרו את הפסטרמה במקרר. ביום הלימודים חיתכו כמה חתיכות דקות. הוסיפו את שאר המצרכים לכריך ועיטפו בנייר. רצוי לשמור על הכריך בקופסה כדי שלא יימעך בתיק.

תאריך:  05/08/2018   |   עודכן:  05/08/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלי אלון
בשנת 1951 נמצאו מתים גברים, נשים וילדים תושבים במעברת רמת ישי (בית שערים)    גופותיהם הובאו לבית העלמין של מושב בית שערים בעמק יזרעאל באישון לילה ובחשאי, ונקברו שם באלמוניותם    תעלומה מסתורית שרב הנסתר בה על הגלוי
חנינא פורת
54 שנה לאירוע שהפך למחלוקת פוליטית בין מפא"י למפ"ם    באמצע 1960 עלה המתח בין יהודים לערבים בנגב על-רקע ההצעות שפורסמו בעיתונות היומית בדבר ההצעות ליישוב הקבע של הבדואים מהנגב
עליס בליטנטל
הצגה ההולמת בפני הצופים כמו הלמן, המטיחה את האמת האכזרית במלוא מערומיה על תוצאות המלחמות באשר הן - היא "הדרך למטה" שמעלה סטודיו יורם לוינשטיין עד ה-12 לח.ז.
רבקה שפק ליסק
הם "מוכרים לעולם את השקר" שהם התושבים הוותיקים של ארץ זאת ואנחנו, עם בן 4,000 שנה, הננו המצאה של התנועה הציונית שהפכה למכשיר בידי האימפריאליזם הבריטי
איתמר לוין
טראמפ מוכן להיפגש עם רוחאני    המשטרה פוגעת בצורה שיטתית בזכויות עצורים    אלי טביב שוב מותיר אדמה חרוכה    עוד משקיע טוען שנפל קורבן לנוכלים    הסגל האמריקני של מכבי תל אביב    נתונים שצריכים להדאיג את התקשורת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il