במסגרת פתיחת דף חדש בריא ומשופר לקראת השנה הבאה, מזמנים חגי תשרי רענון ביחס לסדר היום התזונתי והרגלי הפעילות הגופנית. בראש השנה נוהגים לאכול מאכלים המסמלים איחול או משאלה לגבי השנה החדשה, בהם: רימון, תפוח בדבש, תמרים, סלק, מאכלי דגים ועוד. מודעות לגבי כמות הפחמימות בכל מנת מזון, תורמת לשיפור ההיערכות לגבי כמות האינסולין הדרושה, על-מנת לשמור על איזון רמות הסוכר בדם.
ספירת פחמימות במגוון מאכלי החג לדוגמה: 100 גרם גרגרי רימון (2/3 כוס) = 17 גרם פחמימות
1 תפוח בינוני = 15 גרם פחמימות
כפית דבש = 4 גרם פחמימות
2 תמרים לחים בינוניים = 12 גרם פחמימות
1 תמר מיובש-מג'הול (20 גרם) = 15 גרם פחמימות
פרוסת עוגת דבש (60-50 גרם) = כ-35 גרם פחמימות
1 קציצת גפילטע פיש (תלוי במתכון) = בממוצע 8 גרם פחמימות
כוס סלט סלק = 10 גרם פחמימות
טיפים נוספים לחג: - כאשר הארוחה ממושכת ומורכבת ממגוון מאכלים, כדאי להפעיל את חוק ח.מ.ד (חצי מכל דבר);
- רצוי לשלב בארוחות הרבה ירקות וסלטים טריים;
- להימנע עד כמה שניתן מ"ארוחות השחיתות" המתקיימות במהלך החג ולהשתתף רק בהכרחיות;
- צפו עליות סוכר מאוחרות והשתמשו בבולוס מושהה או משולב למשתמשים במשאבות. למזריקי האינסולין יש לשקול העלאת מינון אינסולין קצר טווח בתיאום עם יעוץ רפואי;
- מומלץ לעקוב אחר רמת הסוכר ולבדוק רמת סוכר כשעה וחצי לאחר האכילה ולתקן רמת סוכר בזהירות, במרווח כשעתיים מההזרקה הקודמת;
- בבוקר שלאחר ארוחה דשנה, מומלץ לא לוותר על ארוחת בוקר קלה, גם אם רמות הסוכר גבוהות וגם כשלא רעבים ולהזריק אינסולין בהתאם. שמירה על שגרת הטיפול באינסולין גם בבוקר, מסייעת להשבת האיזון;
- רצוי לנצל את ימי החג לטיולים משפחתיים בחיק הטבע ואף להגדיר לילדים זמן קבוע לפעילות גופנית יומית או למשחק פעיל בחצר, כמובן הפעילות לאחר ארוחה המכילה פחמימות.
בין הארוחות: - בין לבין, העדיפו פירות טריים משאר הקינוחים;
- פיצוחים אינם נספרים כפחמימות, אך זהירות, בכל 100 גרם כ-600 קלוריות;
- שניים-שלושה פירות יבשים נחשבים כמנת פרי = 15 גרם פחמימות.
צום: לסוכרתיים המטופלים באינסולין מומלץ שלא לצום. מי שבכל זאת מעוניין לצום, צריך לעשות זאת בליווי רפואי צמוד. חשוב להדגיש, שגם בצום גופנו זקוק לאינסולין והתאמת המינון צריכה להיעשות בזהירות.