X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
[צילום: מרק ישראל סלם/פלאש 90]
מילים, תמונות וצילומים - מה אמיתי יותר
בקרוב מאד, עם תחילת מסע הבחירות, ישפכו פה מילים כמים, תמונות וצילומים יציפו את הרשתות והמדיה מה ההבדל ומה היתרונות של כל אמצעי כזה
"עלמה עם שביס" [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]

יהושע סובול, במאי, מחזאי ועכשיו גם משורר, מוקיע את המילים הנזרקות לחלל האוויר באימפולסיביות, ללא ביקורתיות וללא מחשבה מוקדמת. לכזה משתייכות האמירות המשפילות באתרי הרשת השונים. מאידך-גיסא, סובול מודה כי "משהו בשפה מכשיל אותנו". בפרדוכס בולט הוא משתמש בשפה הכתובה על גבי נייר כדי להצהיר שמילים "לא פוגעות [במטרה] פגיעה ישירה" והדיבור אינו מסוגל לבטא את הדברים עצמם (מתוך שירו "שערה במקום הפשע", בתערוכה באוניברסיטה הפתוחה, רעננה).
אם כך, עדיף אולי להשתמש בתמונה. אך אם נביט בתמונות שהן יצירות אמנות, רבות מהן בלתי פתירות לאדם ההדיוט (layman) ורבים נעזרים קודם בטקסט ההסבר המוצג ליד התמונה, ורק אח"כ מתפנים להביט במוצג ולהתרשם ממנו. בכך הם מקבעים פרשנות ותפיסה שניתנת להם מראש, במקום להתרשם בעצמם מהתמונה.
צילום תיעודי, אמיתי?
ומכאן לצילום שלכאורה הוא "האמת", שכן הוא "מתעד" מצב נתון, את המציאות. ואכן, כבר נאמר "טובה תמונה (צילום) אחת ממאה מילים". אולם גם כאן "אליה וקוץ בה". הצילום ניתן לעיבוד ולשינויים באמצעים טכנולוגיים (פוטושופ וכד'), זוויות שנבחרו על-ידי הצלם כדי לעוות, לשנות או להטעות את הראיה. ויותר מכך, "הצילום האמנותי" מכיר בתחבולת "הצילום המבויים", אשר במיטבו לא ניתן להבחין שלא היה קיים כך במציאות, והוא פעולת בימוי שהצלם פיברק בעצמו. יש צלמים ידועים ומצוינים שפועלים כך במודע ובמוצהר (עדי נס) ויוצרים עולם חדש המרפרף לצילום אייקוני ידוע שניתן להזדהות עימו. כך, צילום של עדי נס "ללא כותרת", 1998 של חיילים ישראלים מעלים את דגל ישראל מתכתב עם הצילום הידוע של הנפת הדגל האמריקני באיוו ג'ימה (Joe Rosenthal, Raising the Flag on Iwo Jima, 1945.) ועוד. הפליא לעשות הצלם היפני הירושי סוגימוטו בצילום מרשים של זאבים, למשל, בו אנו עומדים משתאים כיצד הצליח "לתפוס" את הזאבים ב"פוזה" כזו. מסתבר שזה צילום מתוך העמדה של חיות חנוטות במוזאון טבע ידוע (מוזאון ת"א).
עדות מקומית
התערוכה השנתית "עדות מקומית" ולצידה "עדות גלובלית" היא מסוג צילומי תעודה אוטנטיים הבאים להנחית עלינו את התודעה כי רע ואכזרי הוא עולמנו. אכן, מזמן לא ראינו אוסף כזה של אסונות ידי אדם וטבע. אין קרן אור אחת באפלה?
תמונת השנה
תמונת השנה שנבחרה היא של הצלם אולביה פיטוסי (הארץ) "כנסת ישראל, ירושלים, 18 ביולי 2018", ובה ח"כ אורן חזן מהליכוד מצלם סלפי עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ועם חברי הקואליציה בתום הצבעה לילית על חוק הלאום, לאחר שעבר בכנסת. נראים בתמונה: הח"כים אבי דיכטר, נורית קורן, ירון מזוז, איוב קרא, מיקי זוהר וענת ברקו. תמונה זו יכולה להתחרות רק בתמונה דומה של אותו ח"כ חזן בסלפי מאולץ עם הנשיא טרמפ ור"ה נתניהו.
קרן אור צרה ניתן לראות בצילום של גלעד קוולרצ'יק/ידיעות אחרונות, קטגורית ספורט: ג'ירו ד'איטליה, אחד ממרוצי האופניים היוקרתיים של ה"גרנד טורס". בשנת 2018 הוזנק המרוץ לראשונה מירושלים. בכביש 40, דרומית לנחל פארן, 6 במאי 2018. קרן אור אחרת ניתן לראות בצילום של נטע ברזילי, זוכת האירוויזיון 2018 (צילום: אבישג שאר ישוב).
בתחום "חברה וקהילה" זכה מארק ישראל סלם/ג'רוזלם פוסט במקום ראשון בצילום "מרים ונריה משחקים עם בנם התינוק", יצהר, 12 באוגוסט 2018. הזוג יושב בחוץ על ספה, בגבו אלינו, ומניף את בנם התינוק על-רקע הנוף ההררי של השומרון. צילום מרתק שאמור להיכלל בקטגוריית "מדיניות וחברה".
בעיני מצאו חן צילומי הנשים הדתיות ולראשן שביסים ענקיים רבי רושם, שאחד מהם, הכחול, מתכתב ישירות עם ציורו של הצייר ההולנדי יאן ורמיר "עלמה עם פנינה" ושביס כחול (הרבה יותר צנוע). (הדס פרוש, פלאש 90, "דת ואמונה").

תאריך:  27/12/2018   |   עודכן:  27/12/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מילים, תמונות וצילומים - מה אמיתי יותר
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עליס בליטנטל
צריך אדם להיות רגיש דיו ובעל לב כדי לחוש אמפטיה וחיבה לחבורת ההומואים בשנות ה-90, שמחזהו של טרנס מקנאלי העולה בסטודיו יורם לוינשטיין מציג    האהבה שכולם כמהים לה משותפת לכולנו    הבימוי הכה רגיש של אלון אופיר, והמשחק המזהיר של שחקני שנה ג׳ בסטודיו, מהפנטים את הקהל
פרופ' ג'אן אשכנזי
בעיית זהותם הלאומית של יהודי רומניה היא תהליך מורכב המכיל היבטים לאומיים, אתניים, חברתיים, דתיים ופילוסופיים    חבל שאירועים היסטוריים שמו קץ לקהילה יהודית מפוארת שמזכרה נותרו רק סמלים בודדים
שרון מגנזי
הד"ר מרב פרטר מצאה את זהותה האקדמית במחלקה למדעי המחשב ומתמטיקה שימושית במכון ויצמן. חזרתה לשם בתום תקופת הפוסט דוקטורט מגשימה את חלומה. משפט ששמעה במסדרונות האקדמיה 'אתה יודע, אתמול הוכחתי סוף-סוף את הכיוון ההפוך', היה עבורה משפט דגל לעשייה משמעותית ומוכחת, כפי שבאה לידי ביטוי במחקר של קבוצת המחקר בהובלתה בתחום הרשתות המבוזרות
דניאל פלורנטין
אורח חייה המקצועיים של סוזי מדגים באורח מעניין את דבריו של קן רובינסון הבריטי ואת תפיסתו בדבר החינוך העכשווי הראוי
צילה שיר-אל
שור - זוהי שנה שבה תאלצו לעשות שינוי משמעותי חשוב בדפוסי החשיבה שלכם כיוון שכוכב סטורן הקרוי המורה הגדול, נמצא אצלכם בבית שמקובל לקשר אותו עם לימודים גבוהים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il