X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
דאנה קאנדיי ממונה על פרסי פוליצר, משקיפה על הקשיים והאתגרים של התקשורת האמריקנית - הכסף, הדימוי, טראמפ - וגם סבורה שלמרות הכל יש בה אנשים מעולים שעושים עבודה מסורה
▪  ▪  ▪
זוכי פרס פוליצר, 2017

לפני 102 שנה הלך לעולמו המו"ל ג'וזף פוליצר, ובצוואתו הותיר חלק ניכר מהונו ליצירת פרס הנושא את שמו. למעשה מדובר ב-21 פרסים: 20 פרסים על הצטיינות בעיתונות, ספרות ומוזיקה (15,000 דולר כל אחד) ופרס על שירות לציבור (מדליית זהב). זהו הפרס היוקרתי ביותר בתחומים אלו, ובמיוחד בעיתונות. אולי תופתעו לשמוע, ששיאנית הזכייה בפרס העיתונות היא צלמת - קרול גוזי.
ניהול הפרסים מופקד בידי דאנה קאנדיי, שמינויה בשנת 2017 היה שלושה תקדימים בעת ובעונה אחת: הצעירה ביותר, האישה הראשונה והאפרו-אמריקנית הראשונה. לפני כן היא עבדה 21 שנים בניו-יורק טיימס, מתוכן 11 שנים בעורכת בכירה, כך שהיא בהחלט יודעת הרבה על תקשורת.
התקשורת האמריקנית מצויה לכאורה - ואולי לא לכאורה - במשבר של אמון וכסף, אבל קאנדיי אומרת שהמשימה שלה למצוא מועמדים מתאימים לפרס איננה קשה יותר משל קודמיה. "המשימה של הפרס לא השתנתה, וכך גם המשימה של העיתונות האמריקנית: לדווח את האמת, לבוא חשבון עם הממשלה וזרועותיה, לדווח לקהילות על חדשות רלוונטיות לחייהן, ובמידת הצורך - לרומם ולבדר. הענף השתנה במובנים של טכנולוגיה, עדיפויות הקוראים, הפלטפורמות והמודלים העסקיים של ארגוני החדשות. אבל המשימה נותרה בעינה".

"להבין את הערך"

האתגר מספר אחת של התקשורת בכל העולם, אומרת קאנדיי, הוא כלכלי: כיצד לשווק מוצר שערכו כלל לא ירד, אך הצרכנים מצפים במקרים רבים לקבל אותו בחינם. "העיתונות הטובה ביותר היא במקרים רבים היקרה ביותר וצריך לשלם תמורתה. הצרכן צריך להבין את הערך של העיתונות – וזה אתגר". קאנדיי אומרת מה שידוע לכולם: ההכנסות מפרסומות דועכות וההכנסות משירותים דיגיטליים אינן מספיקות.
"הבעיה הכי קשה היא בארגוני החדשות המקומיים, שרבים מהם נאבקים רק כדי להישאר בעסק. כולם צריכים לצמצם דרמטית את מספר העובדים, כולל ניו-יורק טיימס, ועוד יותר – מחוץ לערים הגדולות. זה מקשה על העיתונים המקומיים לתת את הסיקור הבסיסי, כמו של מועצות הערים ותחום החינוך", היא מתארת תמונה עגומה. אז מה עושים? "מתחרים צריכים לשתף פעולה בהיקף רחב יותר, למשל: לעשות ביחד תחקיר על התמכרות לסמים. העיתונים צריכים להיות יותר אסטרטגיים בבחירת המטרות; אולי תחקיר אחד בשנה במקום שלושה. זה לא אומר עיתונות פחות טובה, אלא פחות עיתונות. מי שמעריך עיתונות, יבין שהברירה היא בין פחות עיתונות לבין העדרה כליל".
מה שאת מציעה מותיר את השטח פרוץ לשמועות וקונספירציות.
"כאשר מדובר בסיפורים חשובים במיוחד, נכנסת לתמונה התקשורת האיזורית וגם הלאומית. לניו-יורק טיימס יש כתבים שמשימתם היא לכסות איזורים מחוץ לערים; הוא עושה את זה עשרות שנים. זה גם יוצר הזדמנות לעיתונים איזוריים טובים. אבל נכון, יהיו איזורים עם פחות חדשות ויהיה חלל בתחום החדשות הלגיטימיות. פעם היו שני עיתונים בעיר, אחר כך ירדו לאחד, וכעת יצטרכו להסתמך על העיתון האיזורי".
אולי צריך להסתמך על תמיכה כספית מכספי הציבור.
"האבות המייסדים היו ערים לחשיבותה של העיתונות החופשית. תמיכה של רשות מקומית או מדינתית אינה יוצרת עיתונות חופשית אלא תעמולה או עיתונות שיווקית".

"הדברים הטובים נעלמים"

האתגרים לא נגמרים בהנהלת החשבונות אלא נמשכים לחדר המערכת. "יש ציניות לגבי עיתונים ועבודתם. יש אנשים שמאמינים לטענת ה-fake news וספקנים לגבי המניעים והשיטות של העיתונות. הדרך הכי טובה להתמודד עם האתגר הזה היא להמשיך לרוץ במסלול שלנו, להישאר ממוקדמים במשימה שלנו ולדעת שדייקנות והוגנות הם שיקבעו את דעת הקהל".
אולי יש הצדקה לספקנות. אני לא זוכר מתי ראיתי מאמר חיובי על דונלד טראמפ בניו-יורק טיימס או בוושינגטון פוסט.
"טראמפ קיבל כיסוי טוב על המצב הכלכלי. אבל אני מאמינה שהממשל נמצא בכזה בלגן, עד שהדברים הטובים נעלמים בצילם של האחרים. טראמפ בעצמו לא מספר חדשות טובות. הוא לא מדבר על המשרות החדשות, אלא על מקסיקנים אנסים. אפילו הוא לא מדבר על הדברים הטובים של ממשלו.
"מאחר שטראמפ הפגין שוב ושוב שהוא איננו בהכרח דובר אמת, העיתונות צריכה להצביע על הגזמות ושקרים שלו. זה מקשה יותר על האיזון, כי כל דבר שטראמפ אומר הופך למשימה לבדיקת עובדות. לפעמים הממשל הוא האויב הגרוע ביותר של עצמו מבחינת הסיקור העיתונאי".
מה דעתה של קאנדיי על שרה האקבי-סנדרס, דוברת הבית הלבן? "דובר צריך שיהיה לו קו אדום. היא אומרת שיש לה, אבל אף עיתונאי לא מאמין לזה. המצב שלה קשה, כי היא צריכה לומר מה שהנשיא רוצה שהיא תאמר. היא טובה מאוד בהעברת המסר שלו, בין אם הוא אמת ובין אם לא".

"להיות יותר מדויקים"

אחרי כל זה, האם התקשורת האמריקנית עודנה חזקה כפי שהייתה? כן, משיבה קאנדיי, חזקה מאוד. "יש המון עיתונאים טובים שמסורים לעבודה, שהיא חלק חשוב מהחברה. תראה את קפיטל גאזט במרלינד: אנשים נרצחו והוא המשיך להופיע, גם כאשר המשטרה הייתה בחדר החדשות והוציאו את הגופות של עמיתיהם. בשנה שעברה הענקנו פרס לעיתון קטן בקליפורניה שתיאר את הדליקות העצומות שם, וחלק מהעיתונאים המשיכו לעבוד למרות שלא ידעו אם בתיהם נשרפים. לכן, אם לחזור לשאלה הראשונה שלך, אני לא מופתעת שיש עיתונות טובה שניתן לכבד אותה".
מה חושבת קאנדיי על קלאס רלוציוס, כתב בכיר בשבועון הגרמני דר-שפיגל אשר זייף שורה ארוכה של כתבות וזכה בפרסים? "יש תפוחים טובים ורקובים בכל תחום", היא משיבה. "בכל מקצוע יש אנשים מכובדים שהם הרוב, ויש כאלו שלא צריכים להיות בו. אירועים כאלו פוגעים בעיתונות, אבל הם מלמדים על האנשים הללו יותר מאשר על כל דבר אחר. הסיפור של השפיגל עלול להיות בעל יותר השפעה בגלל העיתוי. תמיד קיים הסיכון שמישהו יעשה משהו בלתי אתי שיפגע בכולנו, ודאי יותר עכשיו כאשר יש יותר תשומת הלב לאסטרטגיה של התקפות על fake news".
כיצד מתמודדים עם תופעות כאלה?
"העיתונאים חייבים להיות יותר מדויקים, להבטיח שקיפות ולעשות עיתונות באיכות בלתי מעורערת".

תאריך:  18/02/2019   |   עודכן:  18/02/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
צילה שיר-אל
הכוכב המאפיין את קובי מרימי הוא הכוכב נפטון שגורם לאדם להיראות רגיש במיוחד. זהו כוכב שנותן לאנשים החווים אותו בצורה דומיננטית את היכולת להרגיש את הסביבה ולהשתנות ביחס אליה
איתמר לוין, ניו-יורק
קייל פופ, עורך כתב העת לעיתונות באוניברסיטת קולומביה, סבור שהתקשורת האמריקנית צריכה לשנות את נקודת המבט המרכזית שלה. הבעיה העיקרית היא של העיתונים המקומיים
איתמר לוין
בנימין נתניהו אמר בצורה מדויקת את האמת על חלקם של פולנים בשואה. התגובה ההיסטרית של ממשלת פולין מלמדת שברצונה לשכתב את ההיסטוריה
איתמר לוין
עד מתי יירצחו יהודים בישראל? האם הימין אינו מסוגל להתאחד? האם השמאל מוכן להתחייב שלא ילך עם אויבי המדינה? מי האידיוטים שמאחורי הרכבת הקלה ותחנת נבון? וגם תשובה לשאלתו של השופט דבור
אבי וייס
אלה שלא מבינים ברגולציית התקשורת מבלבלים הליכים ותאריכים קריטיים    העיתונות בחלקה ואפילו ויקיפדיה טועות ומטעות בהבנת העובדות ובכך תורמות לתפירת תיק לאיש הלא נכון    האם גורמי האכיפה ועיתונים שונים "נפלו בפח" והטעו את הציבור בסיכום חקירת "תיק 4000"? ממצאים מדהימים ומזעזעים. פרק 16 בסדרה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il