X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
התקשורת האמריקנית (ה')

רו"ח, לא עורך

ברוס קוטלר, ראש איגוד צלמי התקשורת בניו-יורק, רואה כיצד חבריו מאבדים את מקומות עבודתם בגלל צלמים חובבנים שמספקים תמונות בחינם. עם זאת, הוא סבור שבסופו של דבר - אין תחליף לאיכות שלהם
▪  ▪  ▪
הראשונים שמפוטרים הם הצלמים

בנייני מגורים רבי קומות בצבע חום ניצבים בסוף העולם - הקצה הדרומי של ברוקלין. הם הוקמו בידי פרד טראמפ, אבא-של. זהו חלק מבסיס ההון שעליו גדל נשיא ארה"ב. אבל לא באנו לכאן לכבודם, אלא לתחנת המשטרה הנמצאת מולם. השוטרים אמורים להוציא מכאן את החשוד ברצח שאירע ערב קודם לכן במסעדה במרחק של כשני קילומטרים, כאשר היכה למוות בפטיש שני בני אדם. אפילו בניו-יורק למודת האלימות, הרצח הזה תפס תשומת לב תקשורתית.
"אתה רואה אותו?", מצביע ברוס קוטלר על אחד מעמיתיו, מזוקן וחובש כובע צמר. "ניו-יורק דיילי ניוז פיטר אותו אחרי 20 שנה". כמעט כל הצלמים העומדים בקור העז מחוץ לתחנה עבדו בעבר בעיתונים שונים, אבל כעת הם עצמאים. "כשאני התחלתי לעבוד, 95% מצלמי העיתונות בניו-יורק היו שכירים ורק 5% עצמאים. היום 97% הם עצמאים", מסכם קוטלר את המצב.
קוטלר עומד בראש איגוד צלמי העיתונות של ניו-יורק, בו כ-400 חברים - הן צלמי עיתונות כתובה והן צלמי טלוויזיה. הבעיה המרכזית שלהם: כל אחד יכול לצלם כל דבר. וכאשר זה מצטרף לקשיים הכלכליים של אמצעי התקשורת, התוצאה היא שרבים מהם מעדיפים לקבל תמונות חובבניות בחינם במקום לרכוש תמונות מקצועיות.

"המטוטלת חייבת לחזור"
קוטלר (מימין) וחברו המפוטר מניו-יורק דיילי ניוז

"אתה לא יכול להתחרות עם מי שהיה בשטח בזמן אמת. הידע והכישרון שלך כצלם מקצועי צריכים להיות הרבה יותר טובים מהתמונות של החובבנים. אם מישהו אומר לי שהוא יכול להשיג את התמונות יותר בזול, אני אומר: כן, אבל לא באיכות שאתה רוצה. אתה תגיד לי מה שאתה רוצה, ותקבל את זה; עם מישהו אחר – זהו הימור"

"כשאני התחלתי לעבוד, באמצע שנות ה-80, אם המצולם היה קצת מחוץ לפוקוס – היו חותכים לך את הראש. עכשיו כל אחד חושב שהוא צלם, וגם אם הצילום הפוך – לא אכפת להם. המערכות צריכות תוכן כדי למלא את הדפים והאתרים".
כיצד הצלמים המקצועיים מתמודדים עם זה?
"אתה לא יכול להתחרות עם מי שהיה בשטח בזמן אמת. הידע והכישרון שלך כצלם מקצועי צריכים להיות הרבה יותר טובים מהתמונות של החובבנים. אם מישהו אומר לי שהוא יכול להשיג את התמונות יותר בזול, אני אומר: כן, אבל לא באיכות שאתה רוצה. אתה תגיד לי מה שאתה רוצה, ותקבל את זה; עם מישהו אחר – זהו הימור. תחנות טלוויזיה אומרות לצלמים החובבים: ניתן לך קרדיט; הם לא אומרים שישלמו. הצלמים הולכים על הגאווה: השם שלי יהיה בטלוויזיה!
"חדרי החדשות אינם מנוהלים כיום בידי עורכים אלא בידי רואי חשבון, המסתכלים על השורה התחתונה. עיתונים אף פעם לא הרוויחו יותר מדי; הבעלים היו שם בשביל הכוח. כעת הכוח חוזר לעיתונים הקטנים, שמצליחים לא רע; חנויות מקומיות לא יכולות לפרסם בעיתון גדול, אלא בעיתון מקומי קטן. קח לדוגמה את AM New York שמחולק בחינם ומצליח יופי".
חזית נוספת היא מכיוונם של צלמים חובבים שמנסים למכור בזול את התמונות לארגוני חדשות, "אבל זה שולי, כי הם מתחילים לראות מה באמת קורה וכמה עבודה זה. אנחנו לא מצלמים תמונה אחת ומסתלקים. סיפור יכול לקחת ממך שמונה שעות עבודה. מבחינת הצלמים החובבים, הברק נעלם והם הולכים למשהו אחר. אין להם טווח תשומת לב רחב, הם תמיד קופצים למשהו אחר".
בשורה התחתונה, מודה קוטלר, אין משהו ממשי שהוא וחבריו יכולים באמת לעשות כדי להתמודד עם הצלמים החובבים. הם כן מקווים שהמצב הזה לא יאריך ימים: "המטוטלת זזה כל כך רחוק, עד שהיא חייבת לחזור למצב הטבעי ואנשים יבינו שאיכות היא מה שימכור את החדשות".

"אוהו, עבדת בניו-יורק!"
עשרות אלפי דולרים בציוד, מדי חמש-שש שנים

"יש בחור חדש בשם אדם שהתחיל לצלם בנייד, ואם הוא לא מגיע לאירוע – הוא קונה צילומים של חובבנים אחרים ומוכר לרשתות. גם כאן, זה זול יותר והן לא צריכות לשלם את התקורה. זה פחות נפוץ בטלוויזיה, אם כי לכל התחנות יש אתרים ולשם מספיק להן קליפ של חמש שניות"

בינתיים המצב רחוק מלהיות טוב. גם ארגוני החדשות הגדולים מקצצים בכוח האדם, וקוטלר אומר שהראשונים שמפוטרים הם הצלמים. גם ארגונים חדשים מעדיפים לעבוד למודל של העסקת הצלמים כעצמאים, מסיבה שבישראל איננו מכירים: העלויות הגבוהות מאוד של ביטוח הבריאות, בה נושא המעביד. למשל: ניו-יורק דיילי ניוז פיטר לפני חג המולד 153 איש, ובהם כל צוות הצלמים – כולל אותו צלם אותו הראה לי קוטלר.
"הם מקצצים קודם כל בצלמים, כי הם יקרים. צריך להשקיע 25,000-20,000 דולר רק בציוד לפני שבכלל התחלת לעבוד, וצריך להחליף אותו כל חמש-שש שנים. רוב הצלמים המפוטרים עוברים לסוכנויות או עובדים כעצמאים עבור מו"לים. הם יכולים לקבל 35% יותר מהסכום שקיבלו כשכירים, אבל הציוד וביטוח הבריאות על חשבונם. צלם עצמאי טוב יכול להרוויח יפה, אבל אין לו ביטחון כלכלי, כי העורך יכול להחליט שהוא לא משתמש בו יותר. מצד שני, אני יכול להחליט שהיום אני לא עובד".
גם בתחום הטלוויזיה הבעיה קיימת, אבל היא פחות גדולה – אומר קוטלר. "יש בחור חדש בשם אדם שהתחיל לצלם בנייד, ואם הוא לא מגיע לאירוע – הוא קונה צילומים של חובבנים אחרים ומוכר לרשתות. גם כאן, זה זול יותר והן לא צריכות לשלם את התקורה. זה פחות נפוץ בטלוויזיה, אם כי לכל התחנות יש אתרים ולשם מספיק להן קליפ של חמש שניות".
למרות הכל, מסיים קוטלר בנימה אופטימית, יש צלמי עיתונות צעירים. "בניו-יורק אתה מקבל עבודה אפילו לארגון חדשות קטן, ואם אתה עובר לגור במקום קטן – מיד שוכרים אותך, כי אומרים: אוהו, עבדת בניו-יורק! הרבה צלמים צעירים עוברים מהתקשורת ליחסי ציבור ולכן מתייחסים אליה כאל קרש קפיצה. לא משנה מה – תמיד צריך עדשות, ונקווה שיבינו שצריך עדשות טובות".

תאריך:  21/02/2019   |   עודכן:  21/02/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלי אלון
"בית פיליפ מוריי" באילת השוכן בפינת הרחובות שד' התמרים וחטיבת הנגב סמוך לספרייה העירונית, היה בית התרבות הראשון שהוקם באילת והיווה מרכז חיי התרבות בשנותיה הראשונות של העיר - סיפורו של המקום
חנינא פורת
ספרון קטן המציג עולם מדברי-נוודי עשיר דימויים    22 שירים מתורגמים לעברית ובחלק האחרון, אותם השירים בערבית    בין השירים פוזרו רישומים עדינים מהווי החיים הבדואי
משה ניסנבוים
במכירה הנוכחית יש גם תגליות מעניינות של כתבי יד שונים עם הגהות, הערות וגם חתימות חשובות    כתב יד נדיר    כך למשל, מוצע למכירה "שער הפסוקים" מאת רבי חיים ויטאל בעריכתו המקורית של מהרח"ו, עם חתימת יד קדשו של החיד"א
איתמר לוין, ניו-יורק
העיתון היהודי הוותיק "פורוורד" הפך לאתר אינטרנט בלבד. העורכת הראשית, ג'יין אייזנר, מתארת את עמדותיו ואת העלייה באנטישמיות ומסבירה מתי תמתח ביקורת על ישראל
עליס בליטנטל
כמה טוב בעוד מסביב יהום הסער, להתענג על הצגה כמו "נדנדה בשניים" בתיאטרון הקאמרי    קומדיה רומנטית שזוג השחקנים האהובים שבה הם בעצם זוג בחייהם    כל מה שקורה בניו-יורק לזוג המתאהב, רב, וכל העליות והמורדות הקיימות בחיי כל זוג - לוכדות את לב הצופים באמפטיה גמורה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il