X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
עורכת דין לענייני משפחה ופלילים, ילידת הארץ, בת 40, אם לשני ילדים, 'תולעת ספרים' כהגדרתה, המרבה לקרוא ספרות מקצועית ורומנים, והמגדלת בביתה גם כלבה מסוג שיצו
▪  ▪  ▪
עו"ד דנה קרדיטורו במשרדה [צילום: יגאל יששכרוב]

פניה ישירה לבית המשפט
"אוזלת ידה של המשטרה מוכחת לא אחת בנושא האלימות במשפחה וזאת לאור הרציחות האחרונות שבהן הועלו טענות כלפיה, שהרציחות התרחשו למרות שהוגשו לה תלונות מקדימות על אלימות, ומכאן, אני ממליצה לנשים שסובלות מאלימות, לא לפחד ולפנות ישירות לבית משפט באזור מגוריהן, שכן ידם של השוטרים מוגבלת במתן פתרונות לנשים שסובלות מאלימות.
חשוב מאוד להיות מיוצגות בהליך זה על-ידי עורך דין ומהניסיון שלי שופטים ושופטות מאוד אמפתיים בהליכים אלה ומנסים לעזור ולהרחיק באמצעות המשטרה את הבעל מהבית".
את הדברים הללו אומרת לי דנה קרדיטורו, עורכת דין לענייני משפחה ופלילים, ילידת הארץ, בת 40, אם לשני ילדים, 'תולעת ספרים' כהגדרתה, המרבה לקרוא ספרות מקצועית ורומנים, והמגדלת בביתה גם כלבה מסוג שיצו.

ניצול הידע לעזרת נזקקים
כעו"ד פרטית, כואב לי לשמוע ולראות תוצאות מאותם אנשים שהולכים לבית משפט ושאינם מיוצגים על-ידי עו"ד
▪  ▪  ▪

נושא זכויות האדם והדאגה לאוכלוסיות מוחלשות עומד לנגד עיניה מגיל צעיר ביותר ולכן היא בחרה ללמוד משפטים. "הבטחתי לעצמי כבר בלימודי המשפטים, אומרת דנה, שאנצל את הידע ואת היכולת שלי על-מנת לעזור לאנשים ובפרט לאלה הנזקקים. מי שאין ידו משגת לשלם סכומי כסף גדולים לעורכי דין - תמיד יכול לפנות אליי ואני אייצג אותו.
כעו"ד פרטית, כואב לי לשמוע ולראות תוצאות מאותם אנשים שהולכים לבית משפט ושאינם מיוצגים על-ידי עו"ד. לעיתים קרובות הם מפסידים כבוד ונכסים וכשהם מגיעים כבר לעו"ד - זה כבר מאוחר מדיי".
שלוש פעמים בחודש היא מייצגת בבית המשפט את האישה או את הבעל בהליכים משפטיים לפי חוק מניעת אלימות במשפחה.

בגישור - ניתן להגיע לפתרון במספר פגישות
לפעמים כשהתיק המשפטי במקרים הללו מאד ברור והזוג שנפרד היה מוכן להגיע לגישור, הסכסוך יכול להסתיים במספר פגישות ומגיעים להסכמות וחותמים על הסכם
▪  ▪  ▪

"בסכסוכי גירושים, אומרת עו"ד קרדיטורו, "האישה חשה לעיתים קרובות מאוד מוחלשת, למרות שאנו נמצאים ב-2019. לרוב, הגבר מפרנס את המשפחה. גם היום לנשים יש עשור בחייהן, שבו הן מגדלות ילדים ולכן העול הכלכלי נופל על הגבר. וכשאין הסכמה בנושאים הללו הסכסוך מגיע לבתי משפט, דבר שמאריך את הסכסוך בשנים רבות.
לפעמים כשהתיק המשפטי במקרים הללו מאוד ברור והזוג שנפרד היה מוכן להגיע לגישור, הסכסוך יכול להסתיים במספר פגישות ומגיעים להסכמות וחותמים על הסכם.
בפועל, שומעים בתקשורת מהרבה נשים מוכות שמוצאות את עצמן עוזבות את בית מגוריהן ועוברות למקלט לנשים מוכות וחשוב שנשים יידעו שכשגבר מתנהג באלימות בבית, בין אם זו אלימות מילולית חמורה או פיזית של ממש, קיים, כאמור, מנגנון שמאפשר לאשה לפנות לבית המשפט. לאחר שהיא מקבלת מבית המשפט את צו ההרחקה כלפי הגבר, הצו מועבר ישירות למשטרת ישראל ועל הגבר נאסר להיכנס לביתו. אם הוא מפר את הצו ומתקרב לאזור ומזמינים משטרה - הוא מיד נעצר".

טענות הצדדים להוצאת צווי הרחקה - לא תמיד נכונות
גם לאחר שהוצא צו הרחקה לשני הצדדים יש את זכות הטיעון להגיע ליעוץ מול עורך דין
▪  ▪  ▪

כמי שמייצגת גברים ונשים שהוציאו נגדם צווי הרחקה מבית המשפט, אומרת דנה שלעיתים הטענות משני הצדדים אינן נכונות וזאת ממניעים שונים. ההליך מאוד פוגעני כלפי הגבר, כי בפועל באה משטרה לאדם שהוא למעשה נטול עבר פלילי מתייחסת אליו כאל עבריין ומודיעה לו כי אינו יכול להגיע לביתו, ואז הוא נותר ברחוב כשעל גופו רק בגדיו. אין לו אפשרות להיכנס לבית ולקחת את חפציו האישיים.
במקרה כזה גם לגבר יש זכות טיעון מול בית המשפט. הפסיקה של בית המשפט העליון מציינת מפורשות שעל-מנת להוציא צו הרחקה מביתו של אדם אין זה מספיק שקיים חשש סובייקטיבי, אלא צריך שיהיה חשש אוביקטיבי לשלומה של האישה. כלומר, לא די בכך שהאישה תרגיש מאוימת או מפוחדת אלא נדרשום ראיות של ממש וכי השופט שיושב בדין יתרשם שאכן יש סכנה לשלומה. משכך, גם לאחר שהוצא צו הרחקה לשני הצדדים יש את זכות הטיעון להגיע ליעוץ מול עורך דין.
דנה נזכרת בלקוחה שבעלה באופן יום יומי היה מתעמר בה ומאיים לפגוע בה פיזית. "כשהגיעה אליי לא התבצעה בה פגיעה פיזית. היא סיפרה לי שהיא מרגישה מאוד מאוימת ומפוחדת. זה למעשה מצידה חשש סובייקטיבי וזה מצב אפור, אבל בכל זאת חשבתי שיהיה לנכון להוציא צו הרחקה שילווה את תהליך הפרידה ביניהם וזאת על-מנת שלא תיפגע.
השופטת הייתה חצויה לגבי הבקשה משום שלא ניתן לשער מתי איום הוא סרק או מעשי. בתום דיון ארוך השופטת השתכנעה ואכן הוצא צו הרחקה כנגד הבעל. בדיעבד, ניתן לומר שהוצאת הצו הייתה נכונה והמהלך נכון מכיוון שהאישה קיבלה דיווחים ממשפחת הבעל שהוא מלא בכעסים ואלים. לאחר הגשת הצו האישה הגישה תלונה במשטרה על האיומים ובשל כך בעקבות ההליך המשפטי התלונה קיבלה התייחסות נאותה".

האישה והחבר שלה "צוחקים על הבעל"
בשנה האחרונה לאישה יש חבר והם נמצאים לסירוגין בביתו של החבר ובבית של בני הזוג הנשואים והם פשוט "צוחקים עליו"
▪  ▪  ▪

על מקרה נוסף היא מספרת: "לקוח הגיע אליי וסיפר לי שאשתו הוציאה כנגדו צו הרחקה למשך שלושה חודשים בטענה שהיה אלים נגדה. הוא לא היה מיוצג בהליך המשפטי על-ידי עו"ד וכשבחנתי את החומר של התיק שהביא איתו ראיתי שאין שום ראייה תומכת בגרסת האישה. הבעל הסביר לי שכל תכלית הוצאת צו ההרחקה היה על-מנת להשתלט לו על הבית, שהינו רכוש משותף לשניהם.
התברר, כי בשנה האחרונה לאישה יש חבר והם נמצאים לסירוגין בביתו של החבר ובבית של בני הזוג הנשואים והם פשוט "צוחקים עליו". הוא היה אדם שבור. הגשתי מטעמו ערעור על הצו לבית משפט מחוזי וכבר במהלך חקירת האישה על דוכן העדים התבררה לשופטת כל התמונה. הצו בוטל מידית והאישה חויבה בהוצאות".

חדירה לטלפון של בני זוג מהווה עבירה פלילית
חשוב לדעת שחדירה לפרטיות אף אם זה בין בני זוג, הינה עבירה על החוק
▪  ▪  ▪

במהלך השנים האחרונות עוסקת עו"ד קרדיטורו, בין היתר, גם בתיקי נזקקות. "רוב האוכלוסייה, היא מדגישה, אינה מכירה אותם. זהו נושא שלצערנו עולה משנה לשנה כשמשרד הרווחה מקבל דיווחים על הזנחה של קטינים והעניין עובר לבית משפט לנוער".
גם התחום הפלילי אינו זר לה והיא מבהירה: "כל התיקים שניהלתי, כמעט תמיד לוו בתלונות למשטרה על עבירות קלות עד חמורות ולפעמים הגיעו להעמדה לדין. בין העבירות השכיחות ביותר ניתן למנות את העבירה הקלה יחסית: פגיעה בפרטיות. זהו נושא שכיח בין בני זוג כאשר הם מוציאים מידע אחד על השני דרך חדירה לטלפון או למחשב או לאייפד של אחד מהם ועושים בו שימוש זה כנגד זה.
חשוב לדעת שחדירה לפרטיות אף אם זה בין בני זוג, הינה עבירה על החוק ועשויים להעמידם לדין, ובנוסף, הראיות שמושגות תוך ביצוע העבירה אינן מקובלות על בית המשפט. בית משפט עליון קבע שהן ראיות שהושגו שלא כדין. כמו הפרשה האחרונה של יו"ר לשכת עורכי הדין אפי נווה".

קיימת תופעה של ביטולי הסכמי ממון
בעבר בית המשפט נטה להימנע מלהורות על ביטול הסכם גירושין
▪  ▪  ▪

באחרונה, דנה מטפלת רבות בתיקי בטולי הסכמי ממון הן מצד האישה והגבר. "אני נתקלת רבות בסיטואציה שבה מבקש אחד מבני הזוג לחזור בו מן ההסכמות שנתן בשעה שחתם על הסכם הגירושין. בעבר בית המשפט נטה להימנע מלהורות על ביטול הסכם גירושים וזאת מתוך חשש שמא ביטולי ההסכמים הללו יציפו את בתי המשפט כפטריות אחרי הגשם מצד עשרות בני זוג שיבקשו לבטל את הסכם הגירושים. מגמת הפסיקה בעניין זה השתנתה והיום בית המשפט נעתר לדון בתביעות שכאלה אשר נשענות ברובן על טענות כגון: כפיה, עושק, חוסר סבירות לחובת מי מן הצדדים, ניצול מצוקתו של האחר וכדומה".

כתיבה תמציתית ועניינית
רבים מן הפרקליטים נוטים לתור אחר פסקי דין רבים ברשת האינטרנט הציבורית ובמאגרי המידע המשפטיים
▪  ▪  ▪

עו"ד קרדיטוריו מגשימה את שאיפתם הרווחת של השופטים היושבים בדין, שאינם ששים לקבל לידיהם תביעות המשתרעות על גבי מאות עמודים, כשאלה בנויים בטכניקה של העתק הדבק שמקובלת בשנים האחרונות.
לדבריה, רבים מן הפרקליטים נוטים לתור אחר פסקי דין רבים ברשת האינטרנט הציבורית ובמאגרי המידע המשפטיים, ללקטם ולהדביקם ללא הבחנה, בכדי לעבות את כתבי תביעתם, דבר הגורם לבזבוז זמן נדיר אצל השופטים או מתמחיהם. בפעולות אלה יש הצבת עלים אשר מסתירים את הגזע מעינו של הקורא. "ומכאן - יש לכתוב פשוט ולעניין" מציינת עו"ד קרדיטורו ומוסיפה: "לא עוד גיבוב של צירופי לשון ומשפטים בלתי רלוונטיים אלא כתיבה תמציתית ועניינית".

פתרון יצירתי בתיק גירושים
הבעל קם שמח וטוב לבב לפתוח את הדלת ולתדהמתו גילה מולו לא אחרת מאשר את בתו האמצעית
▪  ▪  ▪

במהלך חודשי הקיץ של 2017 מגיעה לעו"ד דנה קרדטורו לקוחה שביקשה לפתוח תיק גירושין . מסתבר כי בעלה העובד מזה שנים כאיש הנדסה בחברה מאוד גדולה. נסע לכנס עובדים מטעם החברה באילת הרחוקה. בשעות הערב המוקדמות בשעה שנערכה בפני העובדים הופעה של זמר ידוע, עלה הבעל אל חדרו בבית המלון והזמין לשם נערה עובדת בעקבות פרסומים שהגיעו לידיו אשר חולקו באמצעות כרטיסי ביקור שעליהם מודפס מספר טלפון.
בתום שיחת בירור טלפונית שביצע הבעל עם משרד הליווי, הוברר לו כי הנערה העובדת נמצאת כעת במעלית והיא בדרכה אל מספר החדר שמסר. בתום השיחה נשמעו נקישות על גבי הדלת. הבעל קם שמח וטוב לבב לפתוח את הדלת ולתדהמתו גילה מולו לא אחרת מאשר את בתו האמצעית - היא הנערה המוזמנת.
יש להודות שהבת טרחה לספר להורים, כי היא מצויה באילת לשם עבודה מועדפת, כמי שסיימה את שירותה הצבאי. אולם עבודתה האמיתית התבררה בנסיבות האומללות שהתגלגלו לפתחם של בני הזוג. העניין התגלה לאם המשפחה וזו עשתה כאמור, את פעמיה אל משרדה של עוה"ד על-מנת להתניע הליך גירושין- רכוש, מזונות, כתובה הכל כולל הכל.
בנסיבות הללו ראתה דנה לנכון להימנע מהליך של גירושים ובחרה להפנות את בני הזוג לגישור ולטיפול משפחתי מכיוון שלדבריה התועלת שתצמח מטיפול שכזה ושיקום התא המשפחתי עולה על הנזק שיצמח כתוצאה מהפירוד. תהליך הגישור נמשך זמן מסוים כאשר כל אחד מהצדדים בתוצאה העגומה האשים זה את זה תוך שימוש במשפטים כגון "זה החינוך שלך"...סיכומו של דבר: "הצדדים ערכו ביניהם הסכם ששיקף את רצונם ואפשר להם חיים משותפים במתווה שהם יצרו בעצמם".

תאריך:  19/03/2019   |   עודכן:  19/03/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 כבוד האדם וחירותו
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
דנה קרדיטורו - פרקליטה מזן אחר
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
נהוג בתקשורת ששומרת על אתיקה
משה דב  |  21/03/19 07:36
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איילת פישביין
פאינה קירשנבאום מתעקשת כי בתיק שלה אין כלום מלבד רדיפה פוליטית    בבית המשפט בו נתנה קירשנבאום את עדותה מגלים אדישות לטענה
אלי אלון
רחוב אברהם לב בתל אביב הוא רחוב קטן מאוד במרכזה של תל אביב, מהקצרים ברחובות מרכז תל אביב, אם לא הקצר שבהם    זהו רחוב אלמוני למדי ורק מתי מעט יודעים כי קיים כלל רחוב בשם זה    סיפורו של הרחוב וסיפורו של האיש שעל שמו נקרא
חנינא פורת
האם הסכם פינוי מפעל האשלג הצפוני בעת מלחמת העצמאות היה "הסכם כניעה"?    פעיל היה ממייסדי המועצה הישראלית לשלום ישראלי-פלשתיני
איתמר לוין
המינוי הפוליטי של שופטי בית המשפט העליון בארה"ב הוא רק חלק אחד מתוך מערכת כוללת. אי-אפשר להעתיק את החלק המתאים לרצונות נקודתיים, ולהתעלם מהבעייתיות שלו ומן התוצאות בפועל    שקד לא עשתה כמעט דבר כדי לטפל בשורש הבעיה של התערבות בג"ץ: המשפטיזציה האוכלת בכל חלקה    ההתקפות של בנט ושקד על בית המשפט מיועדות לצרכים פוליטיים ויש בהן מרכיבים המאיימים על הדמוקרטיה
שמחה סיאני
בארבע השנים האחרונות, מדינת ישראל, שהייתה שותפה להדרת יהודי המזרח, היא זו המובילה, באמצעות מיזמי המשרד לשוויון חברתי, את עשיית הצדק ההיסטורי בכתיבת הפרק של יהודי המזרח
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il