X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
סהראי. "שייכנסו, חבל על הזמן" [צילום: הרשות השופטת]
שיפוט מהיר / ציון סהראי
הסניגורים מתעכבים, שהעצורים יחכו
חצי שעה, שעה וחצי - זה הזמן שנדרש לסניגורים להגיע לאולמו של השופט ציון סהראי בעוד דיוני המעצרים נמצאים בעיצומם. זוהי תופעה פסולה, הפוגעת בעיקר בעצורים המוחזקים בתנאים קשים סהראי מפגין יעילות, בקיאות בפרטים וניהול נאה של הדיונים - ככל שהוא מצליח לקיים כאלה

השופט: ציון סהראי, בית משפט השלום בירושלים
המועד: יום רביעי, 15.2.2023, שעה 09:30
הנושא: מעצרים
"מחוץ לאולם. תטפל בזה מחוץ לאולם", אומר השופט ציון סהראי לטוען מעצרים משטרתי המתעסק בפלאפון שלו בצמוד לדוכן. האיש משיב וסהראי מגיב: "רגוע. אפשר בינתיים את התיק? תודה. איפה המשיבים?". טלפון מצלצל באחורי האולם וסהראי נותן מבט מהיר: "לכבות טלפונים בבקשה". קודם לכן הוא דן בבקשות של המשטרה הצבאית החוקרת לצווים וכעת הוא פונה לאנשיה: "מצ"ח, סיימתם? לשמור על שקט בבקשה". החוקרות ממשיכות לדבר, אבל די במבט נוסף של סהראי כדי להשתיק אותן.
העצורים מוכנסים לאולם, סהראי מעיין בתיק ואומר לטוען: "כן, אפשר להתחיל". אבל הסניגור מבקש מתורגמן ואיש השב"ס מתקשר כדי לטפל בנושא. "היא הייתה כאן בבוקר, איפה היא?" - תוהה סהראי לגבי המתורגמנית. "שתיכנס הנה בבקשה". איש השב"ס יוצא, מוצא מיד מתורגמן והדיון מתחיל.
מדובר בגיסיו של מחבל שביצע פיגוע כמה ימים קודם לכן והם חשודים באיום בביצוע מעשי טרור. סהראי מסתפק לרוב בהקשבה לצדדים ומתערב רק בצורה נקודתית. כאשר הסניגור חוקר אותו, הטוען פונה לסהראי: "אדוני יודע". אבל סהראי מזכיר לו למי עליו לענות: "לחברך". כאשר הסניגור שואל על פעולות חקירה, מנחה סהראי את הטוען לענות במספרי הפעולות; הן לפניו וכך ביכולתו להתייחס. הסניגור טוען בצורה מכובדת ובלתי מתלהמת, סהראי מקשיב בתשומת לב וגם עושה שקט כאשר הטוען ואיש השב"ס מדברים.
סהראי מכתיב החלטה ברהיטות, גם כאשר ניכר שהוא חושב במהלכה. החשד הסביר קיים, הוא אומר, ומפנה לחומר החסוי. "העבירות המיוחסות למשיבים מקימות עילת מעצר מובהקת של מסוכנות. בא-כוח המשיבים טען, כי יש לעשות אבחנה בין תמיכה במעשה טרור לבין איום בביצוע מעשה טרור. הגם שאין המדובר באבחנה מבוטלת, אינני סבור כי קיימת הצדקה להורות על שחרור המשיבים בשלב זה, שכן בתיק קיים חשד סביר לעבירה המיוחסת למשיבים. עיון בדוח החסוי שסומן 1 מעלה, כי קיימות פעולות חקירה שקיים חשש שהמשיבים ישבשו ככל וישוחררו ממעצר".
לתיק הבא. זאת אומרת, לא ממש: איש השב"ס אומר שעורכי הדין בדרכם ויגיעו בעוד חמש דקות. סהראי פונה לטוען המעצרים: "כמה עצורים עוד יש לך?" - שלושה. "ויש עורכי דין? התיקים כאן בכלל?" - כן. סהראי יוצא עד שיהיה עם מה להתקדם, ובינתיים נכנסת נציגת משטרה המעדכנת שאחד הסניגורים יגיע מתל אביב ב-11:30 - דהיינו בעוד כשעה וחצי - והשני יגיע בתוך חצי שעה. אני רושם: "המון זמן מתבזבז. מדובר בעצורים שמוחזקים בתנאים קשים. מסוג המקרים שגורמים לחשו שאם עורכי הדין והטוענים היו מבלים 24 שעות במעצר, לא היו מזלזלים ככה בזמן של העצורים".
להביא טוענים מהאולם הסמוך
סהראי חוזר לאולם ומבקש לקרוא לאיש השב"ס. בינתיים נכנסת חוקרת ובידיה בקשה למחת"ק (מחקרי תקשורת). איש השב"ס נכנס ומתברר שהוא איש הקשר גם עם הסניגורים. "מה קורה?", שואל אותו סהראי והוא משיב: "מנסה לארגן עורכי דין". סהראי: "מה קורה באולם הסמוך?". איש השב"ס משיב שהאולם עמוס, וסהראי נוקט יוזמה יוצאת דופן: "אז אתה יכול להביא לכאן טוענים. שייכנסו, חבל על הזמן". בינתיים הוא פונה לאותה חוקרת: "כמדומני שביקשתם כבר מחת"ק" - נכן, אך כעת מתבקשת הרחבה. סהראי מעיין, חותם ומעיר לה: "צווים - לפני [השעה] תשע".
העצור הבא הוא בהיוועדות חזותית. "אנחנו עם? רק משיב 2? איפה יתר המשיבים החשודים?", מברר סהראי. הסניגור מתחיל לדבר, אבל סהראי מקפיד על הסדר: "רגע, אדוני עוד לא שואל, הוא [הטוען] לא הגיש בקשה [בצורה רשמית]. במה הוא חשוד?", פונה סהראי לטוען. "מה התנאים שאדוני מבקש?". סהראי כדרכו מקשיב בתשומת לב לצדדים וכמעט שאינו מתערב; אין צורך בכך, כי הטיעונים ממוקדים וענייניים.
הסניגור פונה לחשוד ואומר לו בקצרה בערבית מה ביקשו הצדדים. סהראי נכנס מיד לתמונה: "הוא זקוק למתורגמן? אני צריך לדעת על זה. הוא מבין עברית?" - כן, משיב הסניגור. אבל סהראי מקפיד על זכויות החשוד ופונה אליו: "אתה הבנת מה קרה בדיון?" - כן. סהראי מעיין בתיק, מסביר לקלדנית כיצד לרשום את התנאים שביקשה המשטרה ושוב מכתיב ברהיטות תוך כדי עיון בתיק לצורך דיוק בפרטים:
"החשד הסביר נקבע בהחלטה קודמת על-ידי כבוד השופט ב' [ביאלין] אלעזר. החשד הסביר לא התחזק. לטענת בא-כוח המשיב אין מקום להורות על שחרור המשיב בתנאים מגבילים למעט חתימה על ערבות עצמית, שכן הוא אינו קשור לאירוע המיוחס לו. כאמור, החשד הסביר נקבע אך אתמול, ובנסיבות אלה מצאתי להורות על שחרור המשיב בתנאים הבאים".
סהראי שואל את הסניגור היכן החשוד מתגורר, הלה מפנה את השאלה לעצור והוא משיב: "בית חנינא". סהראי מגיב: "בית חנינא זה יפה, מה הכתובת?". הוא מקבל אותה ומשחרר את החשוד לעשרה ימי מעצר בית, בתנאים כספיים מקלים מאלו שביקשה המשטרה. בהקפדה על הפרטים המאפיינת אותו, סהראי מציין בסוף ההחלטה: "שב"ס יאפשר חמש שיחות טלפון לעמידה בתנאים".
השורה התחתונה:
המדור לא יכול להעריך את סהראי בצורה הרגילה, כי היו רק שני דיונים קצרים בהם לא נזקק להתערב יותר מדי. הוא יעיל, שם לב לכל פרט, מאפשר לדיונים לזרום וקולט במהירות. התופעה הבולטת היא זו שהצבנו בכותרת: עצורים נאלצים להמתין לכך שסניגורים יטרחו ויגיעו לאולם. זוהי תופעה פסולה שיש לתת עליה את הדעת, עד כדי חיוב סניגורים מאחרים בהוצאות אישיות.

תאריך:  28/03/2023   |   עודכן:  28/03/2023
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הסניגורים מתעכבים, שהעצורים יחכו
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות שיפוט מהיר
איתמר לוין
צעקות הדדיות מלוות בהכפשות, כולל של רבנים שכלל אינם באולם, מאפיינים את דיוני התביעות הקטנות בידי ריבי לב-אוחיון. אין לה שליטה כלשהי על האולם, הצדדים משתוללים וכלל לא ברור כיצד היא יכולה להבין את הטענות ולהכריע בהן
איתמר לוין
השופט איתן קורנהאוזר הולך לקראתה של נאשמת בגניבת סמארטפון בנסיבות חריגות, אך אז חל מפנה מפתיע בסיפור    לפני כן הוא מפגין שילוב נאה של יעילות, אנושיות ושימת לב לפרטים
איתמר לוין
יעילות ושימת לב לפרטים, לצד הקפדה על זכויות העצורים ומניעת המהומה האופיינית לאולמות מעצרים - כך מתנהלת השופטת כריסטינה אסעד-חילו
איתמר לוין
שילוב של משפטן, עובד סוציאלי וחונך צמוד - זה מה שנדרש מן השופטים בבית המשפט הקהילתי, המתמקד בשיקום והחזרה לחיים נורמטיביים. אבירה אשקלוני מתאימה לתפקיד ככפפה ליד
איתמר לוין
דיון בעניינה של עובדת איסתא שפוטרה בקורונה בפני שופטת העבודה אופירה דגן-טוכמכר נמשך זמן רב מדי, אך בסופו יש הסכמות. עניינו של עובד ניקיון מתנהל ביעילות, אך דגן-טוכמכר נאלצת לשלוח את הצדדים לברר פרטים מרכזיים
רשימות נוספות
"אני אומרת לך מניסיון"  /  איתמר לוין
"בעיני זו חוויה אדירה"  /  איתמר לוין
"למה? קבוע ל-09:30, לא?"  /  איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il