X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
סלט פרחי כרובית [צילום: באדיבות יחסי ציבור חלי ממן]
חוגגים את ראש השנה בתזונה בריאה
ערכו את השולחן בצורה חכמה - אל תפריזו בכמויות האוכל בארוחה, מומלץ לערוך את השולחן עם צלחות קטנות יחסי, כפות הגשה שיהיו בגודל סביר, ולא גדולות מידי, על-מנת שלא נעמיס על הצלחת
עוגת דבש של חלי ממן [צילום: באדיבות יחסי ציבור חלי ממן]

ראש השנה וחגי תשרי הם חגים חשובים במסורת היהודית. בימים אלו, חיוני להינות מהארוחות החגיגיות, אך, לשמור על אכילה בריאה ועל המשמעות הרוחנית של החגים.
ד"ר איה בן שלום, מנחה בכירה בחלי ממן, רשת המתמחה באורח חיים בריא מעניקה לנו מדריך לאכילה בריאה, הכולל עצות תזונתיות לראש השנה, טיפים לניהול גדלי המנות ושילוב מזון מלא .
לנשום עמוק ולשחרר לחץ - תקופת החגים, הארוחות, העלייה במשקל מלחיצה אנשים רבים. אני מזכירה לכולם שאנחנו לא עם עודף משקל בגלל כמה ימי חג, אלא בגלל התנהלות לא נכונה במשך כל השנה ולכן כדאי להירגע ופשוט לתכנן את הרגלי האכילה וארוחות החג בצורה נבונה. הטיפ הכי חשוב שלי הוא להבהיר למוח שאם נהיה שפויים ורגועים נאכל בצורה מתונה ונטעם דברים טובים במידתיות ומיד נחזור למסלול. תמיד לחזור למסלול אחרי ארוחות גדולות, לא לדחות ולחכות ל"אחרי החגים" וכמובן לשלב פעילות גופנית שמאוד עוזרת לעיכול בימים כאלו שהארוחות מאוד כבדות ומעיקות.
ערכו את השולחן בצורה חכמה - אל תפריזו בכמויות האוכל בארוחה, מומלץ לערוך את השולחן עם צלחות קטנות יחסי, כפות הגשה שיהיו בגודל סביר, ולא גדולות מידי, על-מנת שלא נעמיס על הצלחת. הניחו קנקני מים בתוספות פרוסות לימון, עלי נענע ואם מגישים בכל זאת שתייה שאינה מים, העדיפו כוסות קטנות. יש יתרון להגשה בצורת מזנון, כאשר המאכלים קצת רחוקים, בשולחן נפרד. בצורה כזו יש צורך לקום על-מנת לקחת תוספת והדבר מאפשר לנו זמן לחשיבה והתלבטות אם באמת יש לנו צורך בעוד מנה. תחושת השובע מתפתחת לאט, על כן הפסקות קטנות שמאריכות את משך הארוחה, יסייעו להרגשת השובע להתבסס.
יותר פירות פחות מתוקים - שולחנות האירוח תמיד מלאים בכל טוב ובשפע מתוקים. מחקרים הראו שכשיש חלופה בריאה הידיים נשלחות אליה. אז מראש, מלאו את השולחן בהגשה יפה של כל פירות העונה בחיתוכים שונים ומיוחדים והסתפקו בכמות מעטה של מתוקים וחטיפים. ואם אנחנו בראש השנה - הכינו תפוחים חתוכים ומעט דבש שהם סמלים בחג הזה. כך, תהנו מכמה פרוסות תפוחים עם מגע של דבש.
ירקות - בכל ארוחה התחילו עם ירקות - ותרו על מזון מטוגן ודאגו שסביבתכם תהיה מלאה בירקות טריים, צלויים ומבושלים. אם אתם מתארחים, דאגו להביא איתכם מנות המבוססות על ירקות דלים בקלוריות שניתן לשלב אותם בארוחה. אִכלו לאט. בכל ארוחה בן אם אתם מתארחים או מארחים התחילו את הארוחה בצלחת גדולה של ירקות/סלטים/תבשילי ירקות חמים/קערת מרק ירקות וכדומה. הסיבים התזונתיים בירקות יעזרו לכם לשבוע מהר יותר ולאכול פחות מהתבשילים האחרים והם גם דלים בקלוריות ויעזרו לכם לאכול לאט יותר.
תכנון חכם ומשתלם - השתדלו לתכנן מראש את תפריט הארוחה וכללו בתוכו תפריט מגוון של דגים, עוף, הרבה ירקות ופירות. תוכלו להכין את מרבית המנות בבית עם רטבים לייט ולהוסיף אגוזים ופירות שימתיקו את המנה, במקום הסוכר הרגיל. ברוב המקרים מנות ראשונות נוטות להיות עמוסות בקלוריות, אך ניתן לספק תחליפים מצוינים דלי קלוריות ולא פחות טעימים. הציעו לאורחים מנות קלות ומספקות של ירקות עם מטבל, תבשיל דלעת אפוי, שיפודי ירקות מאודים ועוד.
הכינו תבשלים עם חלבונים רזים ודגנים מלאים - בחרו בחלבונים רזים כמו סינטה, חזה עוף, פרגית, קציצות וכד'. חלבונים נוטים להתפרק עד 4 שעות במערכת העיכול ולכן, מרגע שאכלנו חלבון טוב ואיכותי, אנחנו נהיה שבעים לאורך זמן רב יותר.
השתמשו בדגנים מלאים כמו אורז חום, קינואה או חיטה מלאה במתכונים שלכם. דגנים מלאים מזינים יותר ומספקים מקור טוב לסיבים, שעוזרים לשמור על תחושת שובע ומסייעים לעיכול. העדיפו סוגי בישול בריאים יותר מאופציות מטוגנות: צלייה בגריל, אפייה או צלייה. זכרו שבכל ביס מטוגן תצרכו יותר קלוריות במקביל לאותו מזון העשוי בצורת בישול אחרת.
יותר תבשילי דגים על פני תבשילי בשר שמן - דגים הם מזון נפלא עם אין ספור אפשרויות גיוון במרקם ובטעם. העדיפו ארוחה קלה, מזינה ומעוררת המבוססת על דגים וסלטים. הדגים תורמים לנו חלבון איכותי ומהווים מנת תחליף מצוינת לבשר, לעוף, לגבינה ולביצה ובכך עוזרים לנו לגוון את התפריט שלנו. הדגים לא רק מוסיפים טעם, אלא הם דלים בשומן ובקלוריות ומכילים אומגה 3, חומצות שומן רב בלתי רווי, שפע של מינרלים חיוניים לגוף ומסייעים מאוד להתפתחות הלב והמוח. דגי הבריכות בישראל מכילים מעט שומן רווי ועשירים בויטמין B12 ובויטמין D. לדגי הבריכה השונים איכויות תזונתיות שונות - דג האמנון למשל עשיר מאוד בוויטמין D, דג הבורי עשיר באומגה 3 (גם הפורל והלברק מכילים כמות יפה של אומגה 3) דג המוסר הוא דג רזה במיוחד והקרפיון דל בנתרן.
קינוחים - הגבילו את עצמכם - בעוד שקינוחים הם חלק מהחגיגה, נסו להגביל את תוספת הסוכרים במנות. השתמשו בממתיקים טבעיים כמו תמרים, פירות עונה וכד.
ולבסוף, פשוט תאהבו את עצמכם - אהבה עצמית, נפשית וחברתית ללא ייסורים וללא דאגות. היו מסוגלים לעשות דברים למען עצמכם ולא בכדי לרצות אחרים. קחו החלטה מתוך רצון עמוק לחולל שינוי. תעמדו מול הראי, דעו וקבלו את גופכם והתפעלו מיופייכם. קנו לעצמכם בגדים שאתם אוהבים, סלחו לכל האנשים המשקפים לכם הערכה עצמית נמוכה מהעבר. הזכירו לעצמכם כל יום מחדש, כמה אתם טובים, נהדרים ומושלמים.

מתכונים לקראת ראש השנה
סלמון ברוטב טריאקי ( 4 מנות)
4 נתחי פילה דג סלמון במשקל כ-150 גרם כל אחד למשרה
6-8 כפות רוטב טריאקי
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כף קליפת תפוז מגוררת
4 שיני שום כתושות
כף שמן.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים את נתחי הדג למשך כשעתיים. מחממים תנור גריל לחום גבוה כ-200-220 מעלות וצולים את פילה הדגים 10-15 דקות (תלוי בעובי הנתח) במרחק של כ-10 ס”מ ממקור החום. יוצקים רוטב מפעם לפעם. חשוב להימנע מצליית יתר שתייבש את הדג.
ראש השנה, חג עוגות הדבש. מתכון נהדר לעוגת דבש דיאטטית, ביתית שגם ילדים יכולים להכין בתבנית אינגליש קייק או במאפינס כמנות אישיות. 20 פרוסות, כל פרוסה = מנת פחמימה. העוגה יוצאת במתיקות קלה מאוד. בגלל שאין לה תוספת של סוכר פרט לדבש בתקופת חגי תשרי ניתן להתייחס אליה פעם ביום כפחמימה רגילה.
מרכיבים:
4 כפות שמן
125 גרם דבש (חצי כוס פחות 3 כפות)
125 גרם סילאן (חצי כוס פחות 2 כפות)
1 כוס קמח תופח
1 כפית קינמון
2 חלמונים
כפית תמצית וניל
5 חלבונים
אופן הכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני. בקערה קטנה מערבבים את הקמח התופח עם הקינמון והציפורן. מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב. מערבבים את החלמונים עם השמן, תמצית הווניל והדבש ומוסיפים לקצף. מוסיפים באיטיות את הקמח תוך בחישה מתמדת.
מחלקים את התערובת בין 2 תבניות אינגליש קייק ואופים בחום בינוני כארבעים דקות. (אין צורך לשמן את התבנית) כל תבנית אינגליש קייק מחלקים ל 10 פרוסות.
תבשילי ירקות מיוחדים של חגי תשרי ופחות פחמימות ריקות - השקיעו בתבשילים שמערבים פחמימות טובות וירקות עם שפע ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים שעוזרים לנו גם לשבוע מהר וגם לעזור לנו להיות בגרעון קלורי. להלן שני מתכונים נהדרים שמשלב את שניהם:
גרטאן בטטות ודלעת
מרכיבים:
2 בטטות בינוניות קלופות
300 גרם דלעת
חצי מיכל שמנת לבישול 9%
שליש כוס חלב
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
שן שום קטנה
מעט אגוז מוסקט
מלח, פלפל
אופן הכנה:
קולפים את הבטטות והדלעת וחותכים לפרוסות דקות (אפשר במעבד מזון) מערבבים את השמנת עם החלב. מוסיפים את התבלינים ושן שום כתושה. מתקנים תיבול לפי הטעם. מערבבים בעדינות עם הידיים את פרוסות הבטטות והדלעת עם הרוטב. שומרים מעט מהרוטב בצד. מסדרים בתבנית אפיה, יוצקים את הרוטב ששמרנו בצד. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה. מכסים את התבנית עם נייר אלומיניום. אופים בחום בינוני גבוה כחצי שעה מכוסה. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כעשר דקות להזהבה קלה.
סלט טבולה כרובית חינמי
מרכיבים:
1 כרובית קטנה וטרייה (לא מבושלת) שטופה היטב ומנוגבת
כמה עלי נענע
עלי בצל ירוק קצוצים דק
פטרוזיליה טרייה קצוצה
מיץ לימון
מלח לפי הטעם
כף שמן זית
אופן הכנה:
מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. מרסקים במג'מיקס לפירורים קטנים עד שהכרובית מתפוררת ונראית כמו בורגול. מתבלים במיץ לימון, מלח, כף שמן זית, מגישים מיד כשהסלט מוכן וטרי.

תאריך:  20/08/2023   |   עודכן:  20/08/2023
+אוקראינה מאיימת: לא נאפשר כניסת מתפללים לאומן
11:14 20/08/23  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

ממשלת אוקראינה זועמת על כך שישראל גירשה מתחילת השנה כאלפיים אזרחי אוקראינה וטוענת שמדובר בהתנהלות מנוגדת לאמנה שבין המדינות  ▪  רשות האוכלוסין מבהירה: רק 5.4% סורבו כניסה

"על נתניהו להתערב אישית" [צילום: פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חוגגים את ראש השנה בתזונה בריאה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
איציק וולף
ממשלת אוקראינה זועמת על כך שישראל גירשה מתחילת השנה כאלפיים אזרחי אוקראינה וטוענת שמדובר בהתנהלות מנוגדת לאמנה שבין המדינות    רשות האוכלוסין מבהירה: רק 5.4% סורבו כניסה
עידן יוסף
משרד החקלאות מפרסם את רשימת הזוכים בהליך התחרותי לחלוקת מכסות פטורות ממכס לייבוא דבש    תוצאות המכרז: ירידה של כ-60% מהמחיר הממוצע בארץ    מחיר הדבש הממוצע יעמוד על 18.60 שקל לק"ג, ירידה של כ-15% ביחס למחיר הדבש שהושג במהלך דומה בשנה שעברה    הרשתות הזוכות: ויקטורי, רמי לוי, שופרסל, אושר-עד ויוחננוף זכו במכסה בפטור ממכס בהיקף כולל של כ-500 טון, שישווק במגוון גדלים ובמחיר שנע בין 9.90 שקל לחצי ק"ג ועד 19.90 שקל לק"ג דבש
מירב ארד
הנתונים שחושפים כי אחוז הרווקים והרווקות בישראל עולה    עלייה נרשמה גם גיל הנישואין הממוצע בקרב חתנים והכלות שנישאו לראשונ
אביתר בן-צדף
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים    והפעם - חוגג, מופע של שנאה, בעל מעלות גדולות, להסיר את האשמה, קוץ נדיר, דראון עולם וייסגר
איציק וולף
השר לביטחון לאומי עלה להר-הבית בבוקרו של תשעה באב    "האחדות חשובה, והמקום הזה זה המקום הכי חשוב לעם ישראל שבו אנחנו צריכים לחזור ולהראות את המשילות שלנו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il