המוסד לבטיחות וגיהות מתזכר לגבי הנחיות הבטיחות לקראת יום העצמאות:
• לפני הצבת מיתקן הצלייה יש לבדוק את האזור המיועד, אם קיימים בו סיכוני עשבים וצמחים שעלולים להידלק ולגרום לשריפה. את המיתקן יש להציב בצורה יציבה במקום פתוח, על שטח ישר ונקי מחומרים דליקים.
• מומלץ מאוד להצטייד באמצעי לכיבוי אש ולהציבו בהישג יד. אמצעי כיבוי יכול להיות מַטפֶה כיבוי אש, דלי מלא במים או בחול.
• יש להיזהר שלא לשפוך נוזל הצתה על הבגדים. בעת הרטבת הפחמים אסור - בשום אופן - להשתמש בחומרי דלק להצתת הפחמים. אסור בשום אופן לשפוך נוזלי הצתה ולהוסיף חומרי הצתה לאש לאחר הצתת הפחמים, גם אם נראה שהפחמים לא התלקחו כראוי. פעולה כזאת מסוכנת ביותר ועלולה לגרום להתפרצות להבה בגלל הצתת האדים - דבר שגרם כבר לאסונות לא מעטים.
• אם אתם חושדים שיש דליפת גז - אין להשתמש במיתקן הצלייה עד לתיקונו. הבדיקה לדליפה תיעשה באמצעות הברשת מי סבון - דליפה מתגלה על-ידי בועות של הסבון הנוצרות בנקודת הדליפה - ולא בשום אמצעי אחר. יש להדליק את הגפרור/המצית לפני פתיחת ברז הגז.
• יש להרחיק ילדים ובעלי חיים מקרבת מיתקן הצלייה, חומרי בערה, נוזלים או מוצקים ושמן טיגון.
• יש להצטייד בכלים המיועדים לצלייה על האש, בעלי ידיות ארוכות כדי לאפשר ל"טבח" מרחק מספיק גדול מחום ומהאש כאשר הוא מטפל בבשרים.
• יש לעמוד ליד מכשיר הצלייה בכיוון הרוח כדי לא להיחשף לעשן ולגיצי האש העלולים לפגוע בעיניים ובדרכי הנשימה.
• אין להשאיר, ולו לרגע, מיתקן צלייה ללא השגחה. בסיום "חגיגת הבשר" יש לכבות את האש, ולהמתין עד להתקררות מיתקן הצלייה. אין לשפוך פחמים ואפר שלא התקררו לחלוטין לפחי אשפה - הם יכולים להמיס את חומרי הפלסטיק ולגרום להצתה ולשריפה בסביבה. בתום הארוחה השאירו את אזור השהייה שלכם נקי.
• בתום השימוש במיתקן יש לסגור את ברז הגז הראשי, לריקון שאריות גז מהצנרת ורק לאחר מכן לסגור את הברזים של המיתקן.