X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   כתבות
Eagle S לאחר מעצרה בידי פינלנד [צילום: kanal 13 /יוטיוב]
דאגה במערב: מיכליות הצללים של רוסיה משמשות גם לריגול וחבלה
פינלנד עצרה מיכלית שככל הנראה משמשת להברחת נפט רוסי, בחשד שניתקה במכוון כבלי תקשורת בים הבלטי ניו-יורק טיימס: אם החשדות יאומתו, מדובר בהסלמה ניכרת מצידו של הקרמלין
פקידים במערב מודאגים ממה שמכונה "צי הצללים" של רוסיה: מיכליות מיושנות שמטרתן להעביר בחשאי נפט רוסי מסביב לעולם, תוך עקיפת העיצומים עליה. צי זה עלול להציב כעת איום גדול יותר: חבלה, מדווח ניו-יורק טיימס.
בשבוע שעבר עלו כוחות מיוחדים פיניים על מיכלית רוסית, שעל-פי החשד חתכה כבלים תת-ימיים חיוניים בים הבלטי, כולל בין פינלנד לאסטוניה. הספינה, Eagle S, נושאת את כל המאפיינים של צי הצללים ויצאה מנמל רוסי זמן קצר לפני חיתוך הכבלים. אם החשדות יתאמתו, זו תהיה חבלה ראשונה מסוגה והסלמה משמעותית מצד רוסיה בעימות עם המערב. שלשום (27.12.24) הודיעו כמה ממדינות האזור על תגבור כוחות הצי ומשמר החופים. מזכ"ל נאט"ו, מארק רוטה, נענה לבקשת פינלנד ואסטוניה ואמר שהברית תגביר את נוכחותה הצבאית בים הבלטי.
צי הצללים נועד לממן את המלחמה באוקראינה, שכן ייצוא הנפט הוא מקור הכנסה מרכזי של רוסיה. כדי למנוע זינוק במחירים, המערב לא הטיל אמברגו מוחלט, אלא מאפשר לרוסיה לייצא נפט במחיר מירבי של 60 דולר לחבית (לעומת 74 דולר כיום לחבית "ברנט"). רוסיה משתמשת בצי הצללים כדי לייצא יותר נפט במחיר גבוה יותר, וההערכה היא שכיום מדובר במאות מיכליות המהוות 17% מהצי העולמי ומובילות 70% מהנפט הרוסי – מה שמקשה עד מאוד לבלום אותן.
שלטונות פינלנד עודם חוקרים האם Eagle S מעורבת בפעילות פלילית, אך עצם היקפו של צי הצללים מהווה מבחינת רוסיה פיתוי משמעותי להשתמש בו לצורכי חבלה. עדיין לא ברור האם חיתוך הכבלים בשבוע שעבר נעשה בכוונה, אך הים הבלטי הוא זירה אידיאלית למבצעי חבלה, מסביר הטיימס. הוא נמוך יחסית ומרושת בכבלים וצינורות המספקים שירותי תקשורת, אינטרנט ואנרגיה לכמה מחברות נאט"ו. לרוסיה יש גישה קלה אליו מכמה נמלים, ואוניות הסוחר שלה – המוגנות בידי החוק הבינלאומי – יכולות לשוט בו כמעט ללא הפרעה.
שינויי בעלות, דגל נוחות ושיא של בעיות בטיחות
הים הבלטי הוא זירת תחרות בין מזרח למערב [צילום: מיכאל פרובסט, AP]
הים הבלטי הוא זירה ברורה של תחרות בין המזרח למערב. מאז הפלישה לאוקראינה הצטרפו לנאט"ו שתי מדינות הגובלות בו – שבדיה ופינלנד. מטוסי נאט"ו מוזנקים לעבר מטוסים רוסיים מעליו, ומדי שנה בחודשי הסתיו מבצעות מדינות נאט"ו במימיו תרגילים המיועדים לענות על האיום הרוסי.
מספר חודשים לאחר פרוץ המלחמה באוקראינה, התפוצצו כמה קטעים בצינור הגז נורד-סטרים מתחת לים הבלטי, וכך נותקה האספקה מרוסיה למערב. המודיעין האמריקני שמדובר היה בחבלה מצד קבוצה פרו-אוקראינית, אך הפרטים נותרו מעורפלים.
החשדות שצי הצללים משמש ליותר מאשר הובלת נפט לא נולדו השבוע, מציין הטיימס. בחודש אפריל אמר מפקד הצי השבדי, כי יש ראיות לכך שספינות כאלה עוסקות באיסוף סיגינט (מודיעין אותות), וכי בכמה ספינות דיג התגלו אנטנות ותרנים שאינן אופייניות להן.
מאז תחילת המלחמה גם גדל מספר התקריות בהן נגרם נזק לתשתיות תת-ימיות חיוניות. בשנה שעברה פגע עוגן של ספינה מהונג-קונג בצינור הגז בין אסטוניה לפינלנד; היא הורשתה להמשיך בדרכה לפני שניתן היה לחקור את האירוע. בחודש שעבר עוכבה ספינה סינית במשך קרוב לחודש, לאחר שהעוגן שלה קרע שני כבלים של סיבים אופטיים בים הבלטי.
התגובה כלפי Eagle S הייתה תוקפנית יותר. שעות אחדות לאחר שחברת אנרגיה פינית דיווחה למשטרה על הפגיעה בכבל, שיגרה פינלנד מסוק שנחת על סיפונה ואנשיו השתלטו על הגשר ומנעו את המשך ההפלגה. המיכלית ממשיכה לעגון במפרץ פינלנד, תחת משמר של ספינת טילים וסירת משמר של פינלנד.
כאמור, לספינה בת 70,000 הטון יש מאפיינים מובהקים של צי הצללים הרוסי. היא החליפה בעלים ומנהלים בשנתיים האחרונות ואין לה פוליסת ביטוח כמקובל. היא מפליגה תחת הדגל של איי קוק, מקלט מס נודע. בדיקה שנערכה בה בגאנה לפני שנה גילתה מספר שיא של 24 ליקויים, כולל בעיות במערכות הבטיחות והניווט.
הכתבה המלאה
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  29/12/2024   |   עודכן:  29/12/2024
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
דאגה במערב: מיכליות הצללים של רוסיה משמשות גם לריגול וחבלה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
מבחינת מעריציו של בנימין נתניהו, לא ייתכן בכלל לפתוח בחקירה נגד רעייתו    זהו הלך הרוח של מי שיעשו הכל כדי שהם ומנהיגם יישארו בשלטון
איתמר לוין
שופטים אשר מונו בידי הדמוקרטים דחו פרישה כדי שטראמפ לא ימנה את מחליפיהם, וביידן הטיל וטו על חוק דו-מפלגתי שאמור היה להוסיף עשרות תקנים - מאותה סיבה, מדווח וושינגטון פוסט
איתמר לוין
פורעי חוק כמו ארגון טרור, דמוקרטיה המחסלת את עצמה כמו רפובליקת ויימאר, סחטנים כמו מאפיונרים, סמכותנים כמו אורבן וארדואן, עם התנהגות של ארגון פשיעה ומאפיינים של מדינה רקובה
איתמר לוין
השיטה קלה מאוד, טוען העיתון: מזהים בעיה אמיתית, מעצימים אותה, מציעים פתרונות קיצוניים, בונים על העוינות והזיכרון הקצר של היריבים - ואז אומרים שהיא נפתרה ולבסוף חותרים לרפורמה דו-מפלגתית
איתמר לוין
שלוש שעות בוזבזו על דיון שנועד לייעל את משפט נתניהו    במקום להורות לצדדים כיצד לזרז את ההליך, השופטים עברו לבקשות בואכה תחינות - שכולן נדחו    בקצב הזה, פסק הדין יינתן לכל המוקדם בשנת 2029; אבל סביר להניח שהשופטים יתערבו בקרוב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il