X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   כתבות
הולכים רחוק הרבה יותר [צילום: בן קרטיס, AP]
הנקמה ביריבים וההטבות לידידים: ממשל טראמפ, רשימה חלקית
טראמפ ואנשיו לא עוצרים במסע הנקמות וההטבות, וגם החוק אינו בולם אותם וושינגטון פוסט עם הרשימה שהולכת ומתרחבת - מבכירי ממשלו לשעבר בצד האחד ועד פורעי 6 בינואר בצד האחר
ממשל טראמפ שובר הרבה נורמות וגם מפר לא מעט חוקים, כך שקשה לעקוב אחרי כולם. אבל אחד המאפיינים הברורים ביותר בחודש הראשון של דונלד טראמפ, אומר וושינגטון פוסט, הוא: הממשל ילך רחוק מאוד בסיוע לחבריו ובפגיעה ביריביו (האמיתיים והמדומיינים).
דוגמה אקטואלית: טראמפ פיטר מבקר פנים שהזהיר, כי הקפאת פעילות USAID מסכנת סיוע במזון ב-500 מיליון דולר. עד כה הוא פיטר כ-20 מבקרים פנימיים, תוך הפרת החוק המחייב להודיע על כך לקונגרס 30 יום מראש. טבעי לסייע לבעלי ברית ולהפחית את כוחם של יריבים, אך טראמפ ושות' הולכים רחוק הרבה יותר. הפוסט מונה את המקרים הבולטים.
פגיעה ביריבים
אנשי משרד המשפטים שחקרו את טראמפ. למעלה מתריסר כאלה פוטרו בנימוק ש"אינם יכולים לסייע בנאמנות ביישום סדר היום של הנשיא". סגן שר המשפטים בפועל, אמיל בוב (לשעבר פרקליטו של טראמפ), דרש רשימה של כל סוכני ה-FBI שחקרו את אירועי 6 בינואר, וקיים חשש שגם הם ייפגעו.
המבקרים הפנימיים. בקדנציה הראשונה שלו פיטר טראמפ שניים משומרי סף עצמאים אלו אשר חקרו שרים בקבינט שלו, ואת מי שהוביל לחקירה נגדו בפרשת אוקראינה ולהעמדתו לדין בסנאט.
בכירים לשעבר. טראמפ הורה להסיר את האבטחה ממי שהיו בכירים בממשלו והסתכסכו עימו, למרות איומים עליהם: היועץ לביטחון לאומי, ג'ון בולטון; שר החוץ, מייק פומפאו; ומוביל המאבק בקורונה, אנתוני פאוצ'י. דיוקנאותיהם של הרמטכ"ל, מארק מיליי, ושר ההגנה, מארק אספר, הוסרו מקירות הפנטגון. מיליי גם איבד את האבטחה והסיווג הביטחוני.
סיווג ביטחוני. טראמפ שלל את הסיווג מג'ו ביידן, כמה מבכירי יועציו לביטחון לאומי ואנשי משרד המשפטים, הפרקליטים בניו-יורק שניהלו תיקים נגדו ועורכי דין שמתחו ביקורת עליו.
התקשורת. משרד ההגנה החליף כלי תקשורת מרכזיים בכלי תקשורת שוליים ותומכי טראמפ בגישה הישירה לפנטגון. הבית הלבן מנע מכתב של AP להיכנס לאירוע משום שהסוכנות ממשיכה להשתמש בשם "מפרץ מקסיקו" במקום "מפרץ אמריקה" כפי שהחליט טראמפ (שכן היא פונה לקהל עולמי המשתמש בשם הקודם).
ברנדן קאר, נאמנו של טראמפ אשר מונה ליו"ר ועדת התקשורת הפדרלית, פתח בחקירות נגד שלוש רשתות הטלוויזיה הגדולות – ABC, CBS ו-NBC. הוא מאיים לתבוע אותן בטענה לחוסר אובייקטיביות.
מבקריהם של אילון מאסק והמחלקה להתייעלות ממשלתית (DOGE) בראשותו. אדוארד מרטין, נאמנו של טראמפ המשמש כפרקליט מחוז וושינגטון בפועל, אמר שהוא עשוי לפתוח בהליכים נגד "כל מי שמפריע לעבודתם" של מאסק ואנשיו ואפילו נגד מי ש"פשוט פועל בצורה בלתי אתית".
עוד תובעים בתיקי 6 בינואר. מרטין הורה לבצע "פרויקט מיוחד" לבדיקת הפרקליטים שהגישו כתבי אישום נגד פורעי 6 בינואר באשמת שיבוש הליך רשמי, עילה שאת השימוש בה הגביל בית המשפט העליון.
סיוע לחברים
מורשעי 6 בינואר. טראמפ העניק חנינה גורפת לכל 1,600 המורשעים, כולל רבים שתקפו שוטרים ומי שהורשעו בקשירת קשר. רבים מהם פעלו במישרין לגנוב את בחירות 2020 לטובת טראמפ.
פעילים נגד הפלות. טראמפ העניק חנינות ל-23 מורשעים בחסימת הגישה למרפאות שביצעו הפלות, כולל אלו שפצעו מטופלות ואחות.
אריק אדמס.משרד המשפטים חזר בו מכתב האישום נגד ראש עיריית ניו-יורק, שהואשם בקבלת שוחד. אדמס הוא דמוקרט המסתחבק עם טראמפ בשנה האחרונה. הנימוק של המשרד: צריך לאפשר לאדמס להתמקד במאבק במסתננים.
רוד בלאגוג'ביץ. טראמפ העניק חנינה למי שהיה מושל אילינוי והשתתף ב"המתמחה סלבריטי" שלו. בלאגוג'ביץ הוא דמוקרט שהפך לבעל בריתו של טראמפ, אשר בכהונתו הראשונה כבר המתיק את עונשו.
הנאשמים לצידו של טראמפ. משרד המשפטים מחק את כתב האישום נגד וולט נאוטה וקרלוס דה-אוליביירה, שהואשמו בסיוע לטראמפ בפרשת המסמכים המסווגים.
הכתבה המלאה
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  18/02/2025   |   עודכן:  18/02/2025
+"הסכם ורסאי החדש": ארה"ב דורשת זכויות על משאבי הטבע של אוקראינה
08:29 18/02/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
טיוטת ההסכם הכלכלי הגיעה לידי “הטלגרף”; זלנסקי מסרב לחתום ללא בחינה מעמיקה
[צילום: ג'וליה דמאריי-ניקינסון, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הנקמה ביריבים וההטבות לידידים: ממשל טראמפ, רשימה חלקית
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
האם לוין ושות' יכריזו יום צום? ל"ת
"אחד העם"  |  18/02/25 17:12
2
איתמר לוין הפסדת בבחירות
משה  |  18/02/25 19:49
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ממשל טראמפ 2.0
יואב יצחק
טיוטת ההסכם הכלכלי הגיעה לידי “הטלגרף”; זלנסקי מסרב לחתום ללא בחינה מעמיקה
יאיר נבות
שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב ויועצו של הנשיא פוטין למדיניות חוץ יורי אושקוב ייפגשו עם מזכיר המדינה האמריקני מארקו רוביו והיועץ לביטחון לאומי של הנשיא טראמפ, מייק וולץ, שכבר נמצאים כעת בסעודיה    שני הצדדים יכינו את פגישת הפסגה בין טראמפ לפוטין, שצפויה להתקיים בסעודיה במהלך השבועיים הקרובים
איתמר לוין
נאומיהם של ואנס ובכירי הממשל בוועידת מינכן לביטחון לימדו שהבית הלבן מאמץ את עמדות הקרמלין ואינו מתכוון לשתף את אירופה - ואת אוקראינה - במו"מ לסיום המלחמה, מדווח וושינגטון פוסט
איתמר לוין
אקונומיסט בדק את תיקי הנכסים של 24 חברי הקבינט ומקביליהם - מהעשירים ביותר אי-פעם - כדי ללמוד על אסטרטגיות ההשקעה של בכירי MAGA ומכאן גם על השקפות עולמם
מירב ארד
שר החוץ האמריקני, מרקו רוביו, נועד עם ראש הממשלה נתניהו והצהיר: חמאס לא יכול להישאר ככוח צבאי או שלטוני. יש לחסלו    פנה בדבריו לעם בישראל ואמר: אתם מדינה יוצאת דופן. אתם מתמודדים עם איומים מכל עבר ואתם מהווים דוגמה לכל העולם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il