X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   כתבות
מצוי בניגוד עניינים בוטה [צילום: סת' ווניג, AP]
הממשל האמריקני הפך לחלק מעסקיה של משפחת טראמפ
ניגודי העניינים של טראמפ וסביבתו הולכים וגדלים, תוך ריסוק מכוון של המערכת שנועדה למנוע אותם - טוען ניו-יורק טיימס דוגמה בולטת במיוחד: פגישה בחדר הסגלגל בנוגע לליגות הגולף
דונלד טראמפ כינס בתחילת פברואר בחדר הסגלגל את הבכירים ביותר בעולם הגולף המקצועני: ג'יי מונהאן, מנכ"ל סבב PGA, ובטלפון – יאסר אל-רומיאן, יו"ר ליגת LIV שבחסות סעודיה. המטרה המוצהרת הייתה לסלול את הדרך לאיחוד הקבוצות היריבות, אבל טראמפ גם קידם את עסקי משפחתו, המארחת טורנירים של LIV. במילים אחרות, מציין ניו-יורק טיימס, היה זה ניגוד עניינים בוטה – אחד מני רבים בחודש הראשון לכהונתו השנייה של טראמפ, השובר אפילו את השיאים של כהונתו הראשונה.
טראמפ חזר לבית הלבן עם תיק עבה במיוחד של אינטרסים עסקיים, שחלקם זקוקים לאישורים ממשלתיים או נתונה לרגולציה, חלקם נסחרים בבורסה ואחרים קשורים למדינות זרות. טראמפ משוכנע שפעולותיו אלו – כמו גם תגמול ידידיו והענשת יריביו – לא יגרמו להתערבות של הקונגרס שבשליטת הרפובליקנים.
הממשל האמריקני הוא כעת חלק מעסקיה של המשפחה. דוגמה אחרונה: בשבוע שעבר הורה משרד המשפטים למחוק את כתב האישום נגד ראש עיריית ניו-יורק, אריק אדמס, שהואשם בקבלת שוחד. לטראמפ יש שורה של נכסים בעיר, ואדמס לא הסתיר את רצונו להדק את יחסיו עימו.
טראמפ דוחה את הטענות להפרת הכללים האתיים וטוען שמבקריו מונעים מסיבות פוליטיות. הוא ויועציו מתארים את ארה"ב כמצויה בשקיעה חמורה, ו"מי שמציל את ארצו אינו מפר חוק כלשהו", צייץ בסוף השבוע שעבר. אמירה זו עומדת בניגוד מוחלט למדינת האיזונים והבלמים שיצרו מייסדי ארה"ב; המערכת מעולם לא צפתה מצב שכזה. "הנשיאות מצריכה מידה בסיסית של יושרה ונאמנות למדינה, ואם לא – אין הרבה מה לעשות", אומר רוב רוזנשטיין, לשעבר מבכירי משרד המשפטים.
עסקיו של טראמפ יוצרים ניגודי עניינים אפשריים חסרי תקדים, והרשימה הולכת ומתארכת. ערב השבעתו החלה משפחתו למכור מטבעות קריפטו, עם עמלה המוערכת ב-100 מיליון דולר – ומיד לאחר מכן חתם טראמפ על צו להקלת הפיקוח על הענף. הוא הטיל על אילון מאסק לפקח על גיוס עובדי ממשל, למרות שכמה מגופי הממשל חוקרים את עסקיו או משלמים לו מיליארדי דולרים בשנה. טראמפ מינה את אדוארד מרטין לפרקליט מחוז וושינגטון בפועל – והלה ביטל כתב אישום נגד מי שהיה לקוחו כמה ימים לפני כן; טראמפ הודיע שהמינוי יהפוך לקבוע.
גם קרן העושר שהשקיעה אצל קושנר
מסלול הגולף של קבוצת טראמפ בלוס אנג'לס [צילום: ג'יי הונג, AP]
עורכי דין העוסקים באתיקה אמרו לטיימס, כי המצב מדאיג במיוחד משום שטראמפ מפרק בשיטתיות את המערכת שהוקמה לאחר פרשת ווטרגייט כדי למנוע מעשים כאלה. "הם הורסים את הארגונים המופקדים על יושרה, פיקוח ונטילת אחריות", אומר דייוויד הוייטמה, אשר מונה בידי הסנאט בנובמבר שעבר לכהונה בת חמש שנים כמנהל המשרד לאתיקה ממשלתית, אך פוטר בידי טראמפ.
טראמפ פיטר גם 20 מבקרים פנימיים, החוקרים בזבוזים והונאות, ואת ראש משרד התובעים המיוחדים, החוקרים שחיתות ציבורית. הוא מינה את פרקליטיו לתפקידים בכירים במשרד המשפטים, שבסמכותו לחקור הפרות של כללי האתיקה. פסיקת בית המשפט העליון ביולי אשתקד, לפיה לנשיא יש חסינות כמעט מוחלטת על מעשיו במסגרת תפקידו, רק מגבירה את תחושת ה"לית דין ולית דיין".
למרות שחוק הפרת האמונים אינו חל על נשיאים, הם החלו אותו על עצמם כסטנדרט, אומר ריצ'רד פיינטר, שהיה יועץ האתיקה של הבית הלבן בממשל ג'ורג' בוש הבן. מומחי אתיקה אומרים, כי הפגישה בנושא הגולף הייתה מקרה מובהק של ניגודי עניינים. עובדי הממשל רשאים לעסוק בנושאי רוחב המשפיעים גם עליהם, כגון חוקי המס, אך אם מדובר בצורה ספציפית בעסקיהם או בעסקי משפחותיהם – השתתפותם תהיה עבירה פלילית.
אל-רומיאן עומד גם בראש קרן העושר הלאומית הסעודית, בה יש 925 מיליארד דולר, אשר השקיעה בקרן שהקים חתנו של טראמפ, ג'ארד קושנר. משפחת טראמפ מנסה מזה שנים לארח יותר טורנירים ב-15 מסלולי הגולף שלה בארה"ב, אירופה והמזרח התיכון. אבל לאחר 6 בינואר, PGA ביטל טורניר מתוכנן באתר בדמינסטר שבבעלותה.
גם לאדמס יש קשר לפעילות הגולף של המשפחה ולסעודיה, מציין הטיימס. בשנת 2022 הוא הדף את הלחץ מצד מועצת העיר לבטל טורניר גולף בחסות ארמקו, חברת הנפט הלאומית של סעודיה, שהתקיים במסלול עירוני שהוחכר למשפחת טראמפ. אדמס הדמוקרט המשיך להדק את קשריו עם טראמפ ונפגש עימו בפלורידה לאחר הבחירות.
הכתבה המלאה
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  19/02/2025   |   עודכן:  19/02/2025
+מאחורי ההתרסה של טראמפ יש משנה משפטית-חוקתית סדורה 15:33 19/02/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
ה"פוסט-אוריגינליזם" - בעיקר מבית מדרשו של פרופ' אדריאן ורמאול - הוא התיאוריה המשפטית שמאחורי הרחבת כוחו של טראמפ והסכנה למשבר חוקתי בדמות אי-ציות לפסקי דין, מסביר ניו-יורק טיימס
כוח כמו של הקיסר אוגוסטוס [צילום: ג'ואל בלוויר]
+מאסק בקושי מקרצף את פני השטח של הוצאות הממשל 12:36 19/02/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
בדיקת אקונומיסט מעלה: אפשר להתמקד לכל היותר ב-10% מהתקציב בסך 6.2 טריליון דולר בשנה - הרחק מהיעד המוצהר של מאסק, לחסוך 2 טריליון דולר. הוא צפוי להיכשל, סבור העיתון
ההוצאות תחת טראמפ ומאסק דווקא עלו [צילום: אלכס ברנדון/AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הממשל האמריקני הפך לחלק מעסקיה של משפחת טראמפ
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ממשל טראמפ 2.0
איתמר לוין
טראמפ ואנשיו לא עוצרים במסע הנקמות וההטבות, וגם החוק אינו בולם אותם    וושינגטון פוסט עם הרשימה שהולכת ומתרחבת - מבכירי ממשלו לשעבר בצד האחד ועד פורעי 6 בינואר בצד האחר
יואב יצחק
טיוטת ההסכם הכלכלי הגיעה לידי “הטלגרף”; זלנסקי מסרב לחתום ללא בחינה מעמיקה
יאיר נבות
שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב ויועצו של הנשיא פוטין למדיניות חוץ יורי אושקוב ייפגשו עם מזכיר המדינה האמריקני מארקו רוביו והיועץ לביטחון לאומי של הנשיא טראמפ, מייק וולץ, שכבר נמצאים כעת בסעודיה    שני הצדדים יכינו את פגישת הפסגה בין טראמפ לפוטין, שצפויה להתקיים בסעודיה במהלך השבועיים הקרובים
איתמר לוין
נאומיהם של ואנס ובכירי הממשל בוועידת מינכן לביטחון לימדו שהבית הלבן מאמץ את עמדות הקרמלין ואינו מתכוון לשתף את אירופה - ואת אוקראינה - במו"מ לסיום המלחמה, מדווח וושינגטון פוסט
איתמר לוין
אקונומיסט בדק את תיקי הנכסים של 24 חברי הקבינט ומקביליהם - מהעשירים ביותר אי-פעם - כדי ללמוד על אסטרטגיות ההשקעה של בכירי MAGA ומכאן גם על השקפות עולמם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il