לגבי הקונגרס מציין הפוסט, כי ראשי הסיעה הרפובליקנית הסתייגו לפני כן מחקיקת העיצומים אותה קידמו הסנאטורים לינדזי גראהם (רפובליקני) וריצ'רד בלומנטל (דמוקרט). ההצעה היא לאפשר הטלת עיצומים על רוכשי מוצרי אנרגיה רוסיים, וכמה מחוקקים חששו שהצעד יקשור את ידיו של טראמפ ויפגע במאמציו לקדם את המו"מ בין רוסיה לאוקראינה.
ת'ון תמך בהצעה בחודש אפריל, אך אמר שיהיה עליו להיוועץ בבית הלבן כדי לתאם את ההצבעה עליה [יו"ר הרוב קובע את סדר היום בסנאט]. אבל כעת הוא וג'ונסון מתכננים לקדם את ההצעה, תוך הסתמכות על גישתו התקיפה יותר של טראמפ כלפי מוסקבה. ההצעה היא להטיל מכס של 500% על מדינות הרוכשות את האנרגיה הרוסית; כ-80 סנאטורים חתמו עליה.
"פוטין הפגין חוסר נכונות להיות סביר ולדבר ברצינות על השגת שלום, ואני חושב שאנחנו צריכים להעביר לו מסר", אמר ג'ונסון. ת'ון אמר במליאה, כי "הושגה התקדמות משמעותית" בנוגע להצעה, וכי היא תהיה מוכנה לדיון במליאה עוד החודש. במקביל, כמה מהרפובליקנים בקפיטול הביעו דאגה מהחלטתו של הגסת' לעכב את הסיוע ושיבחו את טראמפ על שינוי הכיוון.
הסנאטור מייק ראונדס, חבר ועדת השירותים המזוינים, אמר שלא הוסבר לו מדוע החליט הגסת' לעצור חלק מהסיוע. "אני תומך לחלוטין בכך שאוקראינה תקבל את כל הדרוש לה כדי להתנגד להתקפות הרוסיות. כל רמז מצד אישים בממשל שלא נסייע לה, הוא חדשות רעות".
הסנאטור מיץ' מק'ונל, לשעבר יו"ר הרוב וכיום ראש הסיעה בתת-ועדת ההקצבות לענייני ביטחון, יצא נגד "חוסר העקביות האסטרטגי של מימון-חסר לצבא שלנו והגבלת הסיוע הקטלני לשותפינו כמו אוקראינה". לדבריו, השהיה בסיוע תוביל ל"הרס האמינות האמריקנית בקרב בני בריתנו ולגידול במספר המתים החפים מפשע".
הפוסט מציין, כי רוב הסיוע מהפנטגון צפוי להיגמר בהמשך הקיץ, בעוד הרכש החדש מהספקים האמריקניים כנראה יגיע רק בתחילת 2026. הקונגרס יצטרך להעביר חקיקה כדי לממן חבילה סיוע גדולה חדשה, מה שעלול להיות משימה קשה לנוכח הפוליטיקה בוושינגטון בעידן טראמפ.
עם זאת, תלותה של אוקראינה בארה"ב לצרכי היום-יום בשדה הקרב פחותה מכפי שהייתה בתחילת המלחמה. תחמושת היא חלק משמעותי מהסיוע, ואותה ניתן לרכוש גם באירופה. ההערכה היא שארה"ב יכולה להמשיך ולהעניק לאוקראינה חלק ניכר מהדרוש לה, אם תהיה מוכנה למכור.