פרקליטות המדינה מפקירה מזה שש שנים את החוקרים, התובעים והעדים במשפט נתניהו למתקפות רפש שלא היו כמותן בתולדות המדינה. כעת נראה שהנהלת בתי המשפט נוקטת באותו קו בנוגע לשופטים הפוסקים שלא על-פי רוחה של תעשיית הרעל. בשני המקרים, התוצאה זהה: חתירה תחת יסודות שלטון החוק. כי למה שמישהו יסכים להיות פרקליט בשירות המדינה או שופט צעיר, ובוודאי לפעול נגד אנשי שררה, אם דמו מותר והממונים עליו אינם עושים דבר?
ההתקפות של מכונת הרעל סביב משפט נתניהו נמשכות ללא הרף מאז החל המשפט, והיעדים שלהן ברורים: עם תמונות, שמות ואמירות שמספיקות למאות כתבי אישום ותביעות לשון הרע. בפועל, הוגשו בודדים כאלה - בעיקר בידי הדס קליין או תלונותיה. את אנשיה שלה, מערכת אכיפת החוק מפקירה לחלוטין. אין תלונות, אין חקירות, אין כתבי אישום, אין תביעות דיבה אזרחיות.
כעת מגיע תורם של השופטים. אקדמאי מסוים, שלא ניתן לו פרסומת, השתלח בסוף השבוע בשני שופטי שלום תל אביביים ש"העזו" לפסוק בתביעות לשון הרע נגד אנשי תקשורת מן הימין (גם את שמותיהם של השופטים לא נציין, כדי שלא נהדהד את ההכפשות). לשיטתו, מדובר בשופטים "קפלניסטים" שפסיקותיהם פוליטיות, ושברור שהם כאלה משום שבעבר עבדו בבית המשפט העליון. "ערוץ 14 עבור [אחד מהם] וחבריו הקפלניסטים בשלום בתל אביב הוא חלק מ'מכונת הרעל' המשתיקה, שצריך לחסל כדי 'להציל את הדמוקרטיה'", כתב האיש; אותו שופט "מגיע ממשפחה קפלניסטית קיצונית".
אחרי ההכפשות מגיע תורו של האיום: "אני קורא לשר המשפטים ולחברי הוועדה לבחירת שופטים שלא לאפשר את קידומם של שופטים שפועלים שלא באופן מקצועי אלא פוליטי. למרות שהיכולות המשפטיות של [שני השופטים] הן טובות והם מכירים היטב את הפסיקה, הם עושים בה שימוש פוליטי כדי להשיג תוצאות רצויות. וכך השלום בתל אביב הפך להיות הזירה האהובה על הקפלניסטים והפטרושקות להגיש תביעות השתקה, כי הם יודעים שהשלום בתל אביב הוא בכיס שלהם".
לפניכם, בשידור חי וללא כל מסכות ועכבות, ניסיון להלך אימים על שופטים. אם הפסיקה שלכם לא תיראה לנו - אתם תחטפו הכפשות ונדאג שלא לקדם אתכם. גם כאן מדובר על פניו בעבירות פליליות ובדיבה אזרחית, ובנסיבות חמורות עוד יותר משום שהדברים מכוונים כלפי שופטים. במקרה הכי קיצוני מבחינתה, הנהלת בתי המשפט תוציא איזושהי הודעת גינוי רפה (כמו לאחר ההתקפות על אנשי משמר בתי המשפט); סביר להניח שאפילו זה לא יקרה.
ההפקרה הזאת של השופטים הזוטרים אינם מתחוללת בחלל ריק. היא באה על-רקע של כניעה הולכת וגוברת, מצד שופטים בכירים בהרבה, לאווירת הטרור שיוצרים באולמותיהם אנשי ימין ובראשם טלי גוטליב. היא השתוללה בדיונים האחרונים בבית המשפט העליון על שדה תימן ובבית המשפט המחוזי במשפט נתניהו - ללא כל תגובה מצד השופטים.
עושה רושם שהשופטים כפרטים והמערכת כגוף עוד לא הפנימו עם מי יש להם עסק. הם חושבים שאפשר להכיל את המכפישים הללו. הם סבורים שהנימוס והאיפוק המקובלים הם התשובה למתפרעים הללו. אז לא. יש לכם עסק עם מי שלא ישקטו בטרם יהרסו את מערכת המשפט, כדי להבטיח שלא יהיה מי שיתייצב מול השיטות הפשיסטיות שלהם ושלא יהיה מי שיבלום את השאיפות הרודניות שלהם. מי שעומד בשקט מן הצד - גם הוא נושא באחריות וגם הוא חלק מן הפשע.