X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
סיפורו של בולאי וכותב טור בולאות על הקשר שלו לעולם הבולים ולתרבות, על בולים שונים ומרתקים, ועל בולאות כראי של תקופה
▪  ▪  ▪
רופא השיניים חיים גלאון. גם לבולים יש שיניים [צילום: ריקי שמיר]
עיתון "הארץ שלנו", בו כתב גלאון

זו זכות להיפגש עם אספן בולים מרתק, ידען ואחד הוותיקים שבהם, זו הייתה הרגשתי לאחר הפגישה עם ד"ר חיים גלאון. מדובר באדם עם סיפור חיים מופלא, אנציקלופדיה לבולאות, אדם שכתב למעלה מ-2,500 מאמרים וכתבות בנושא בולאות ודואר.
את הקריירה שלו החל גלאון ככתב בעיתון "הארץ שלנו". במקביל השתתף בתוכנית הרדיו "עקרת בית" ובתוכנית "אור ירוק" - ושם תיאר בפני המאזינים סיפורי בולים, שכל תכליתם להילחם בתאונות דרכים.
גלאון היה פעיל גם בחיי החברה - וכך הדריך חוג בולאות במרכז תרבות ימק"א. בגיל 20 התחיל ללמוד רפואת שיניים בירושלים, סיים את הפקולטה לרפואת שיניים - וכל חייו עבד כרופא שיניים. נפגשתי עימו כדי להבין את סוד הבולאות ואת המשיכה לאיסוף בולים. להלן מבחר מהראיון:
  • כיצד סיפור חייך הוביל אותך דווקא לבולים?
גלאון: "התחלתי לאסוף בולים בגיל 6 כתחביב. אולם הכתיבה על בולים החלה ממש במקרה. חברי הטוב באותה תקופה איתמר אבן זוהר (כיום פרופסור לספרות באוניברסיטת תל אביב) היה מחסידי שפת האספרנטו, השפה הבינלאומית שהמציא ד"ר זמנהוף ב-1887.
"זו הייתה רק ההתחלה. בהמשך בחרתי נושאים נוספים. כך נולד הרעיון לכתוב על 'מוזיקאים על גבי בולים'. הכתבה התפרסמה לראשונה ב-12.1.55. בהיותי כבן 16 עשיתי ממש עבודת מחקר רצינית בנושא. כתבה נוספת פרסמתי לאחר שבועיים. כעת עמדתי בפני בעיה רצינית: מה עושים? איך כותבים על בולים? לקחתי את כל עיתוני הילדים מאותה תקופה, שבהם התפרסמו כתבות על בולים והתחלתי ללמוד את הנושא. באותו חודש קיבלתי לראשונה שכר סופרים בסך 4 ל"י, וזה היה המון כסף עבורי לדמי כיס. היה לי סיפוק מכך, שאני מקרב ילדים ונוער לנושא אהבת הבולים".
  • כיצד התקדמת ממדור הבולאות?
גלאון: "בהיותי בגיל 21 נפטר העורך של מדור הבולים ומשרתו התפנתה והחלתי לשמש כעורך מדור זה וסקרתי בין השאר גם את הנעשה בתחום הבולאות במשרד הדואר של אז. לימים פרצה מלחמת קדש (1956), העיר עזה נכבשה ונפתח שם סניף דואר. נשלחתי לשם ככתב הצעיר ביותר במערכת לסקר את פתיחת בית הדואר באירוע. לאחר מכן סיקרתי השקת בולים חדשים, והיה אירוע שהסתיים בשבירת חלון ראווה והתנפלות על הבולים החדשים. היו שהתייחסו לרכישת בולים חדשים כאל ספקולציה. הידיעה הופיעה בעמודים הראשונים".
  • בוודאי שואלים אותך מה הקשר בין האהבה שלך לבולים לבין המקצוע שלך?
גלאון: "רבים באמת שואלים אותי על הקשר בין עיסוקי כרופא שיניים לבין תחביבי כאוסף בולים. בחיוך אני אומר, שהקשר הוא השיניים של הבולים. לבולים בהתחלה לא היו שיניים. לאחר מכן נוספו להם שיניים בעלי מידות שונות ואף המציאו שיטה לניקוב ולדירוג בין הבולים על-פי גודל השניים".
  • מדוע מתייחסים לבול כאל סימן היכר של זהות תרבותית?
גלאון: "לבולים יש ערך חינוכי, תרבותי ולעיתים אף פוליטי העוסקים בהווייתו של עולם. ב-1936 ממשלת ספרד נאלצה להתפטר בגלל בול, שהונפק על-ידי הדואר הספרדי ועליו תמונה של מיה הערומה".
  • האם ניסית להשפיע על עיצוב בולים, האם הצעת נושאים לבולים חדשים?
גלאון: "קיים ברשותי אוסף בולים, אוסף שהוא אחד המושלמים בעולם בנושא רפואת שיניים. היו לי הצעות לעיצוב: במסגרת שנת הבריאות העולמית (2000) נבחר בול בנושא בריאות השיניים".
  • מה המיוחד בבולאות שגורם לו לכבוש לבבות בכל רחבי העולם?
גלאון: "הבולים מסמלים תרבות, ערכים, אנשים, מקומות, אתרים, היסטוריה ומקשרים בין אנשים, דורות, אומות, עמים, ללא גדרים, סייגים, השקפות - ויוצרים ביניהם קשר של תרבות אוניברסאלית".

תאריך:  15/09/2010   |   עודכן:  15/09/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 חיים גלאון
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ענבר שנהב
מי מאיתנו אינו מוטרד מהיום הנורא שקורה לאחד מכל שלושה זוגות נשואים בממוצע? מהו התהליך המלא? איך יודעים קצת יותר על התחום הבעייתי?    עו"ד ענבר שנהב, מומחית לדיני אישות, מספקת מידע
צילה שיר-אל
תחזית לימים הנוראים: ימים הטומנים בחובם מהפך בחיים, בהם כדאי להיות שקולים    תחזית שבועית כללית לילידי כל המזלות
אלעזר לוין
קרב האוויר הגדול של 15 בספטמבר 1940 הסתיים בניצחון בריטי על הגרמנים ובקביעה: גרמניה לא תפלוש
הודיה כריש-חזוני
ששת הילדים של יצחק וטליה איימס ישבו שבעה בבית המשפחה בבית-חג"י ובאוהל האבלים הגדול שהוקם לידו    בין המנחמים הרבים הגיעו גם יתומי טרור שאיבדו זוג הורים בפיגוע אחד    "הם היחידים שיכולים להבין", אומרת רוחמה איימס
סופיה רון-מוריה
גם שרי הממשלה שמחוץ לשביעייה לא יודעים לאשורם את פרטי המו"מ, ואף לא את הכיוון הכללי שאליו מכוון נתניהו. ההערכה הרווחת היא שהסרבנות הערבית תפוצץ במוקדם או במאוחר את המו"מ, אך ברור לכול שמדובר במשחק מסוכן    וגם: האם הקול התקיף והמפוכח שהשמיע שר החוץ מרמז על כוונותיו העתידיות?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il